RE: kaj danes kuhate? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Tutan -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 9:26:14)

Pražen krompir mora bit z ocvirki [sm=bravo.gif] Drugače ni to tapravi restan krompir [sm=bravo.gif]

Razmišljam, globoko razmišljam [sm=smiley36.gif]
Mogoče bom dala ven slive pa naredila slivove cmoke pa kompot....

Če pa se mi ne bo dala pacarit, bom pa delala kakšne njoke v gorgonzolini omaki pa solato zraven in voila.
Odvisno.
Sem šele pri prvi kavici...[sm=smiley1.gif]

mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 9:27:43)

Pražen krompir mora bit z ocvirk

z veeeeeliko ocvirkov[sm=smiley36.gif]

Tutan -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 9:30:56)

Ouje! Moja mati ni nikol delala tega krompirja z ocvirki. So se mi nebesa pri tašči odprla [sm=smiley36.gif]

mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 9:32:53)

mene je zanč tašča presenetila k je dala v pire krompir ocvirke..všečno

Tutan -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 9:43:48)

V pire? To še pa nisem poizkusila [sm=smiley36.gif]

Kakorkoli ocvirki so ena fajn zadeva. Za v krompirjevo juho, za pražen krompir, za jajčke (umešane, na oko, omlete).
Mmmmmmnjami [sm=smiley36.gif]

mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 9:49:17)

fajn popestrijo tudi kšno zelenjavno omakco..

morm se jih spravt spet letos delat..na živce mi gre samo to k maš pol fuuuul masti, pa v primerjavi z njo skoraj nič ocvirkov..
mi pa karkoli na masti delat zelo smrdi-še posebej zdj med nosečnostjo[sm=smiley11.gif]

Tutan -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 10:07:10)

Jaz imam to prednost, da mi tašča zrihta domače ocvirke. In si vedno lahko namišljujem, kakšne bi - z malo masti [sm=smiley36.gif]

mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 10:39:10)

ocvirki - moj mož je bil (in še vedno je) totalno zgrožen kaj slovenci delamo iz pujsje masti in da jih prodajamo v polkilskih pakiranjih [img]http://cdn.publishdev.se/cdn/7/3052514/images/2012/faint_197277743.gif[/img] [sm=jezicek.gif]

Tutan -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 10:49:12)

Vprašaj ga, kaj pa oni delajo s svinjsko mastjo? [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Drugače pa - še par idej z ocvirki:
stročji fižol z ocvirki, zelje z ocvirki [sm=smiley36.gif]

Še boljše pa je bilo ko je moja pokojna babi naredila partene klobase (kako se temu dejansko reče? [sm=smiley36.gif] - iste klobase, kot krvavice, samo brez krvi[sm=zmeden.gif]) pa restan krompir in zelje z ocvirki [sm=smiley36.gif]

ronja -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 11:02:09)

Vlagava paradižnikove omakce - njami - to potem jemo celo leto... Eno "al naturale", eno z melancani, eno s patišoni (une lepe bele okrogle buče),... Čaka še mezga in pelati.

da jih prodajamo v polkilskih pakiranjih

No, to ej tudi mene presenetilo. POvej možu, da je moja mami to jedla Z ŽLICO, ko je bila noseča s sestro (pri meni ne več, da ne boš delala kakih čudnih zaključkov;). Se je takrat precej zredila, hehe (potem shujšala nazaj). Sicer mi nismo neki porabniki ocvirkov, meni sploh ni zanje, lubi pa tudi ni fen, tako da jih ne kupujemo. Če jih kdaj dobimo, jih navadno porabijo za jajca na oko, česar sama tudi praktično ne jem (jaz jem jajca v sladoledu in sladkarijah:D, ok, tudi kak slani narastek itd...).

Včeraj je kuhal lubi, ker esm bila na roditeljskem (je bil zeloooo za tako razporeditev, je rekel, da bi umrl, če bi moral on to tam poslušat:D - no, ampak če bojo meli spet tisti poskus z rižem (da ostanemo pri kulinariki), je pa rekel, da bo šel in jim svoje povedal - samo v tem primeru bo otroke babica pazla, ker to pa jaz moram slišat[sm=smiley36.gif] - njega je ful težko iztirit, nikoli se nič ne pritožuje, itd... in bi ga prav rada vidla, kako se razpizdi, hehe) Jedli smo pa ribice (sveže) in pečen krompir.

Na morju smo delali pa med drugim domače raviole in torteline. Pride enkrat na blog, upam, da v kratkem...

Tutan -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 11:06:00)

Prekmurci si jo na kruh mažejo, tako da tvoja mami ni bla nujno edina čudna [sm=smiley36.gif]

uškinamama -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 11:20:01)

Sem na pol hin....samo to morem napisati. Kako jaz obožujem (tudi) prekmursko hrano. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Danes bom vzela nekaj iz skrinje. Verjetno bujto repo, ste mi že naredile gušte.

mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 11:20:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Tutan
Vprašaj ga, kaj pa oni delajo s svinjsko mastjo? [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

vem da je skuta odpadek v mlekarnah - v glavnem šele zadnje elto jo vidim na policah (počasi prihaja sem normalna hrana). al so jo pa rej teličkom dajal? v glavnem ni receptov s skuto kot pri nas. kva pa vem..

mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 11:22:35)

uška - dödöli [sm=smiley27.gif]

ronja -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 11:39:03)

Prekmurci si jo na kruh mažejo, tako da tvoja mami ni bla nujno edina čudna
Ja, to vem, samo ona je jedla to brez kruha, samo žlica (tavelika) in mast direkt v usta, brez česarkoli... Bljak!

uškinamama, jaz se spomnim bograča... kako sem ga bruhala, ko sem bila noseča z Ronjo... pa me vse mine - ni bograč nič kriv, ampak ko gre gor, ful ni tako dober[sm=jezicek.gif] Sicer sem pa enkrat naredila original gibanico z original količinami - sem jo potem stehtala - neto je bila 5 kil!

mika -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 11:47:47)

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

mene je zanč tašča presenetila k je dala v pire krompir ocvirke..všečno

mmmm ocvirki[sm=smiley1.gif].

Za mojo babico je pire takšnega kot ga danes jemo, socilani pire. Sedaj ne more več sama kuhat, ampak ko je še lahko, je pire dala na ocvirke in praženo čebulo, gor rdečo papriko in kislo smetano.....mmmmmmmmm, ocvirke moram kupit

mika -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 11:49:22)

uškinamama, jaz se spomnim bograča... kako sem ga bruhala, ko sem bila noseča z Ronjo... pa me vse mine - ni bograč nič kriv, ampak ko gre gor, ful ni tako dober

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 11:54:54)

Prekmurci si jo na kruh mažejo, tako da tvoja mami ni bla nujno edina čudna [sm=smiley36.gif]

pa čebulo ali česen gor. [sm=smiley4.gif] jaz ma to občasno rada s pašteto - ni ga čez svež česen ali čebulo da ubije prehlad.

mika -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 11:57:44)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

pa čebulo ali česen gor. [sm=smiley4.gif] jaz ma to občasno rada s pašteto - ni ga čez svež česen ali čebulo da ubije prehlad.

jaz tudi, pa ne samo občasno...kar pogosto[sm=smiley1.gif]

uškinamama -> RE: kaj danes kuhate? (13.9.2012 12:07:35)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

uška - dödöli [sm=smiley27.gif]

Prav moraš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] .

_sonček -> RE: kaj danes kuhate? (14.9.2012 8:30:12)

fžolova juha, jabolčni štrudel

Tutan -> RE: kaj danes kuhate? (14.9.2012 8:33:14)

lazanja + zelena solata
Popoldne pa v gobe, mogoče se najde kaj marel za večerjo [sm=smiley36.gif]

5ra8 -> RE: kaj danes kuhate? (14.9.2012 9:04:28)

juhca in slivovi cmoki

poopsie95 -> RE: kaj danes kuhate? (15.9.2012 10:38:45)

Krompir v zevnici in za moške še klobasa.

pridna_janja -> RE: kaj danes kuhate? (15.9.2012 10:59:55)

juhica,ribe krompir in solato

Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>