hrchy -> RE: kaj danes kuhate? (6.2.2011 22:37:06)
|
soncek Sem ga vprasala, pa gre recept nekako takole: Zepki z jetrno pasteto Za pasteto preprazis 600g piscancjih jetrc na cebuli in 200 g dimljene slanine. Zalijes z 1 dcl porta (konjaka...) in ½ dcl mleka. Poprazis, dokler tekocina skoraj ne povre. Potem jih ohladis in dodas se 200 g slanine. Vse skupaj zmeljes in ko se ohladi dodas margarino po obcutku (masa mora biti lepo mazljiva). Potem naredis testo za kruh, razvaljas in naredis zepke. pomazes s stepenim jajcem in vsakega potreses z nekaj zrni grobe soli. Peces 25 minut na 190. Ker je se nekaj pastete ostalo, je potem naredil se peceno pasteto z mandarinami, kjer je pa maso za pasteto dal v ognjevarno posodico in na vrh dal mandarinino maso (meso ene mandarine, nekaj zlic porta in malo sladkorja). Pece se priblizno enako casa - oz. dokler se lepo po vrhu ne zapece. Vceraj smo tudi praznovali, zato je naredil se pica polzke (pa se ene vegetarijanske) pa nekaj namazov pa bagete. Jaz sem pa uspesno dokoncala Chocolate Joconde Imprime (ene vrste torto iz veliko razlicnih plasti). Danes sva bila pa povabljena na brunch, tako da nisva kuhala nic, za vecerjo so pa vcerajsnji ostanki. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|