RE: kaj danes kuhate? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


marta82 -> RE: kaj danes kuhate? (26.1.2011 19:21:27)

Tortilje nadevane s puranjim mesom, sirom in rdečo papriko.




Čebel@ -> RE: kaj danes kuhate? (27.1.2011 12:05:55)

goveja juha+pečena pišč. bedra+pire krompir




ronja -> RE: kaj danes kuhate? (27.1.2011 12:35:58)

V soboto je bila pica, v nedeljo bio piščančja bedra od tasta (sam goji purane!) in zelenjava (koleraba, korenje, paprika) v pečici, v ponedeljek po spletu naključij spet pica, samo da iz kislega testa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] (je pa čisto dobro prišlo, sploh se ni poznalo na okusu, da je večkrat vzhajano), pa z različnimi siri (camamber, fetaki, kozji), inčuni in neko domačo suho salamo. V torek se ne spomnim več, včeraj pa smo jedli pri mami brokolijevo juho, pohane sardele, pire krompir in špinačo.
Danes - ufff, danes bo pa končno bučna lazanja, že cel teden sanjava o njej, pa nikoli ne pride na vrsto! Ampak today's the day!




Čebel@ -> RE: kaj danes kuhate? (28.1.2011 8:20:48)

danes:zelje in pečenice




Hope2 -> RE: kaj danes kuhate? (28.1.2011 8:52:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@

danes:zelje in pečenice


Mi tudi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bumerang -> RE: kaj danes kuhate? (28.1.2011 9:14:36)

Danes - ufff, danes bo pa končno bučna lazanja, že cel teden sanjava o njej, pa nikoli ne pride na vrsto! Ampak today's the day!


Imam muškatno bučo, imam sveže vlečeno testo za lasagno - recept, prosim. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ronja -> RE: kaj danes kuhate? (28.1.2011 9:48:14)

Hm, jaz sicer delam lazanjo s testom za testenine - ni isto kot vlečeno, je debelejše in ima več jajc, nič vode, ampak lahko narediš tudi z vlečenim, samo bo bolj kot "burek" oz. "pita savijača" iz buč.
BUČNA LAZANJA
No, jaz sem naredila testo iz 200 g moke in 2 jajc, zamesila in zvaljala na strojček za testenine do debeline 6 in jih skuhala v slanem kropu. Medtem sem za nadev popražila na maslu eno sesekljano čebulo, dodala na kocke narezano bučo (celo, mela sem butternut) in zalila s 3 dl mleka, ter začinila s soljo in poprom. Ko se je buča zmehčala, sem jo na grobo zdrobila z vilicami, začinila s kuminom (ne kumina, ampak kumin, čisto druga reč!), dodala 4 rumenjake in nasekljan šopek petršilja. Potem sem v naoljeno ognjevarno posodo dala najprej plast testenin, pa plast buče, testenin, buče,... dokler nisem prišla do konca - končaš z bučo in spečeš na cca 190-200°C, cca 20-30 min. Zmazali smo celo v enem šusu, nič ni ostalo za današnjo malico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Za večerjo so bili pa eclerji, ste mi s tisto temo o Parizu lušte naredile in sem se jih spravila spečt - njamsi, danes ni nobenega več, hehe.
PS: saj malo mi je bilo žal, ko potem mali nista hoteli zaspat (pač cuker zvečer...), ampak včasih se pa moramo pocrkljat, a ne?;) Smo dane vseeno čisto ok vstale, hehe.




bumerang -> RE: kaj danes kuhate? (28.1.2011 10:15:56)

Saj ni klasično vlečeno testo, je testo za lasagne ampak ne suho, sveže jajčno. Vlečeno sem napisala samo zato, ker spominja na vlečeno.

Hvala za recept, ga bom malo priredila po svoje. Čebule ne, ker nam škodi, namesto čebule jaz uporabjam drobnjak, pa brez mozzarelle tudi ne bo šlo. Namesto šalše za vezivo pa smetano za kuhanje.




ronja -> RE: kaj danes kuhate? (28.1.2011 11:24:36)

šalše

A to je rumenjak? No, saj ni treba nič povezovat, buča ne bo nikamor ušla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . To je po moje bolj za hranila, okus, energetsko vrednost.

Čebulo komot izpustiš - jaz sem precej let kuhala čisto brez nje, pa noben ni opazil razlike. Zdaj, odkar imam pa otroke, pa jo veliko uporabljam, ker naj bi bila malo antiseptična in skratka dobra za preprečevanje raznih bolezni, zato jo povsod uturim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] (ne vem, če kaj pomaga, mojidve sta odkar sta v vrtcu veliko bolani - ampak škodi ne, zato jo dajem, isto s česnom - samo nikoli surovega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ).

MOcarelo daš komot na vrh, ja. Jaz bi jo tudi, pa jo šparam za en drug recept, ki ga mam namen čez vikend sprobat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




bumerang -> RE: kaj danes kuhate? (28.1.2011 12:08:03)

Šalša je paradižnikova mezga.
O, je treba povezovat je, mi imamo radi sočne lasagne in glede na to, da jih nikoli prej ne prekuham, niti suhih ne, mora biti v posodi nekaj mokrega, da skuha testenine.
Mozzarello pa vmes, ne na vrh, na vrh sodi parmezan.




ronja -> RE: kaj danes kuhate? (28.1.2011 12:21:13)

Paradižnikova mezga gre itak povsod, vendar je v tem receptu ni, tako da je ne moreš nadomeščat, lahko edino daš smetano ekstra, če želiš. Vendar tukaj kar se tiče sočnosti ni problema: buča je namreč precej žmohtna, daleč od tega, da bi bila suha. Jaz sicer domače testenine prej skuham, ker se potem manj razpacajo, lazanja ima potem lepšo strukturo.

Nam je pa mocarela na vrh všeč, ko se lepo stopi in zapeče - njam! Včasih tudi vmes, ampak odvisno, kako bogato želimo.

No, dober tek!




ronja -> RE: kaj danes kuhate? (28.1.2011 22:01:42)

Danes so bile testenine z grahom in šunko od Carlucciota - to je pa moj omiljeni kuhar - ni lep, ni mlad, ni britanc, je star, debel Italijan s širokim nasmehom in super recepti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Tako, če katera ne ve, kaj bi si izposodila v knijžnici;). Imajo tudi eno njegovo prevedeno v Slo. Gobe, ki bi jih strašno rada kje dobila in kupila, upam, da najdem v kakem antikvarjatu. No, sem zašla.

Za posladek je bila prekmurska gibanica, ki jo je donirala prijateljica, ki je imela rd. (namesto, da bi jaz njej torto nesla! Ampak so se odpravljali na smučanje in ji res ne bi naredila usluge s tem - rajši drugič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]).




zvezdica_1 -> RE: kaj danes kuhate? (29.1.2011 11:51:06)

juha, pleskavice s sirom in krompirjeva solata.




marta82 -> RE: kaj danes kuhate? (29.1.2011 16:29:05)

Bedrce, pire in dušena bučka.




sanasan -> RE: kaj danes kuhate? (29.1.2011 16:45:20)

goveja juha (zaloga iz skrinje:)) z zlatimi kroglicami
bel riž iz ricecookerja, jurčki v omaki, pečena puranja krača, motovilec z redkvicami
aja, in deci refoška[sm=smiley36.gif]




Hope2 -> RE: kaj danes kuhate? (30.1.2011 10:39:34)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Danes so bile testenine z grahom in šunko od Carlucciota - to je pa moj omiljeni kuhar - ni lep, ni mlad, ni britanc, je star, debel Italijan s širokim nasmehom in super recepti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .



OOO, ta pa je res cuker kuhar[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Pred 3 leti sem skoraj vse njegove oddaje pregledala.

Mi smo včeraj imeli govejo juho, puranje zrezke v domači jurčkovi omaki, riž, mešano solato. Danes bo goveja juha z zelenjavo ter škampovi repki na buzaro.




zvezdica_1 -> RE: kaj danes kuhate? (30.1.2011 10:53:14)

goveja juha, goveji zrezki v omaki, zdrobovi cmoki, solata...

pa nekaj za sladico




hrchy -> RE: kaj danes kuhate? (30.1.2011 10:57:23)

Vceraj sem bila zaposlena s torto (kokos-malinova), in ker so ostali rumenjaki, pa se skrinja je pocas za popucat, je dragi naredil domace njoke z gobami v vinu. Zvecer smo jedli tapase s prijatelji.
Danes za bolj obilen zajtrk domac kruh s sirckom in kalcki, kosilo itak ne vem, ce bo, ker delam (in ne vem, do kdaj). No, mogoce bo moj dragi se kaj iz skrinje popucal - ce bo imel cas [sm=smiley1.gif]
Zvecer sva pa itak spet povabljena k prijateljem na vecerjo. [sm=bravo.gif]




zvezdica_1 -> RE: kaj danes kuhate? (30.1.2011 12:02:18)

hrcy

a lahko dobim recept za torto kokos-malina?
hvala




hrchy -> RE: kaj danes kuhate? (30.1.2011 18:05:27)

zvezdica, ja, ce se bom natancno spomnila, ker sem malo improvizirala [sm=smiley1.gif] Torta je izgledala cudovita, prisla pa je precej tezka, zato bi jo v naslednjic naredila malo drugace. Bom na koncu napisala, kaj bi spremenila.

Preliv zacnes delat en dan prej:
2 paketa zmrznjenih malin skuhas z nekaj vode in sladkorja. Odcedis preko drobnega cedila cez noc (tiste mase v cedilu ne smes mesat, ker sicer nimas cistega preliva). Dobiti moras 150 g bistre tekocine. Maso, ki mi je ostala na cedilu sem jaz precedila se skozi redkejse cedilo, da sem izlocila peske in jo potem uporabila pri mazanju torte.
Zmesas 90 g sladkorja z 60g vode in dodas 30g tekoce glukoze. potem v tem razpustis 12 g namocene zelatine in mesas, dokler se zelatina ne raztopi. Dodas malinov sok in pustis, da se ohladi.


Biskvit:
245 g moke
12 g pecilnega
½ zlicke soli
3 dl polnomastnega mleka ali pinjenca, sobna temperatura
4 beljaki na sobni temperaaturi
300 g sladkorja
2 cajni zlicki limonine lupinice
115 g masla na sobni temperaturi

Presejes skupaj moko, pecilni in sol. V drugi posodi zmesas mleko in beljake.
Sladkor in limonino lupinico dobro zmesas (lahko tudi ze en dan prej), da se sladkor navzame vonja. Dodas maslo in penasto umesas. Dodas 1/3 suhe mesanice, potem 1/2 mokre mesanice, spet 1/3 suhe, 1/2 mokre in koncas s preostankom suhe. Maso razdelis na tretjine in speces vsako posebej na 175 stopinjah (recimo okoli 25 minut). Ohladis do sobne temperature s pravo stranjo navzgor.

Maslena krema:
naredis italijanski meringue:
1/2 skodelice vode
1,5 skodelice sladkorja
skuhas v sirup do soft ball stopnje. Tacas stepes 4 beljake srednje trdo in potem v tankem curku vlivas sirup (ne na metlice) ob neprestanem mesanju, da nastane trd in svetlec sneg.

Ce nimas termometra za sladkor, lahko sneg anredis tudi takole:
200 g sladkorja in
4 beljake
stepas nad paro, dokler se sladkor ne stopi in iz beljakov rata trd in svetlec sneg. Odstranis in naprej stepas, dokler se povsem ne ohladi.

Snegu dodas
340 g masla na sobni temperaturi
in stepas se okoli 10 minut (na zacetku beljaki upadejo oz ratajo bolj tekoci, po cca. 7 minutah pa se masa spremeni v cvrsto kremo. Takrat dodas kokos po obcutku in malo po malo liimoninega soka - stepas, dokler ni vse cisto umesano.

Torto sestavis takole:
najprej biskvit, ki ga lahko tudi navlazis s kaksnim sokom, rumom... potem premazes z malinovim pirejem, na to pa nabrizgas buttercream (ker namazat ne mores, zaradi malinovega pireja), ponovis z naslednjo plastjo, pokrijes z zadnjim biskvitom. Torto po vrhu in naokoli premazes s kremo in jo posujes s kokosom (po vrhu in ob straneh.
Dobro ohladis.

Preliv se mora ze gostiti, ko ga zacnes prelivati preko ohlajene torte (ce je torta pretopla ali preliv pretekoc, ti bo vse samo steklo s torte) in pocakas da se ohladi. Jaz sem prelila samo po vrhu in pustila, da se je samo malo tu in tam prelil cez rob.

Ko torto prerezes se zelo lepo videjo plasti biskvita, rdecih malin in bele kreme.... res lepa torta.[sm=smiley1.gif]

Zdaj pa kaj bi spremenila:
Biskvit je sicer lep, ker je svetal, ampak je precej gost. Se ga da nadomestit tudi z navadninm biskvitom.
Nisem ravno privrzenec maslene kreme, zato bi jo naslednjic nadomestila s kokosovim moussom.
Preliv se na masleno kremo ni ravno najlepse prijel, tudi zaradi tega bi bilo bolje imeti samo mousse.

Slo bi seveda tudi samo z malinovo marmelado, pa da ne delas nic preliva, ampak torto samo premazes s kremo in potreses s kokosom, da je snezno bela.








marta82 -> RE: kaj danes kuhate? (30.1.2011 21:45:25)

Danes nismo bili nič nedeljski: puranji čevapčiči, lepinja in pečena rdeča paprika.




Čebel@ -> RE: kaj danes kuhate? (31.1.2011 11:39:10)

cel vikend le meso in sladke dobrote(tast in svakinja praznovala RD),tko da danes za pomiritev želodca zelenjavna enolončnica z nič mesa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




K_a_t_i -> RE: kaj danes kuhate? (31.1.2011 11:55:10)

golaž s polento




Saša27 -> RE: kaj danes kuhate? (31.1.2011 12:11:57)

Ostanke včerajšnje svinjske pečenke v lovski omaki ter svaljki




ronja -> RE: kaj danes kuhate? (31.1.2011 12:19:38)

V soboto je bil cvetačni pire in žitni polpeti.

Včeraj je bila za prvo kosilo brokolijeva juhica in lavaš (eni ploščati arabski krhki, posuti s prosom), za drugo, glavno kosilo pa vojvodinjin krompir (z maslom in jajcem zabeljen pire krompir, nabrizgan na pekač v rožice in zapečen v pečici), popečen ohrovt s karamelizirano čebulo in solata iz rdečega zelja, korenja, jabolka, orehov in rozin (oboje iz Ramsaya).

Danes bo česnova juhica, potem pa alma ata (riž z mandlji, korenjem, suhimi marelicami,... - kot neka (mislim, da) indijska  rižota).




Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>