hrchy -> RE: kaj danes kuhate? (22.11.2010 19:06:09)
|
evo, porocilo z nasega svedskega vikenda, kjer smo definitivno jedli prevec, ampak ce pa ne znam nehat... [sm=smiley1.gif] jedli smo takole: Za vse prijatelje sem naredila male paketke z jabolcnimi kukiji - ampak to je bilo kar tako, ker sem morala porabit jabolka. za vecerjo v petek je bila buckina juha z bucnim oljem (za probat, ker ga tukaj ne poznajo), italijani so pripravili lazanjo s spinaco in brokolijem, za sladico je bila pa rozica-pita (z breskvami in jagodami). Za brunch naslednji dan sem poleg kupljenih stvari (salama, sir, cokoladni namaz), prinesla se domaco Philadelphio, pa namaz z gorgonzolo, omleta-rulado s slanim nadevom, pesto iz suhih paradiznikov ter marmelado iz roza-rogoze (sem jo morala prinest za probalt, ker sem jabolka za pektin dobila od enih prijateljev, ki so bili tudi zraven na vikendu). Moj je prispeval domaco peceno pasteto z jabolki. zraven smo rezali topel kruh iz peci. Za vecerjo je moj skuhal odlicen golaz in krompir, za posladek po vecerji pa nougat-marcipan praline in beli mousse. Naslednji dan smo skoraj pospravili ostanke, cesar je bilo pa prevec, so ap priajtelji z veseljem vzeli domov. Pa hvala vsem, ki ste mi pomagale z idejami na tisti moji temi. kulinaricno je vikend povsem uspel (no, saj drugace tudi).[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|