RE: kaj danes kuhate? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


ronja -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 12:30:38)

Mateyka, evo, ovčke so na blogu, s slikcami vred.




ronja -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 12:35:19)

svinja je premastna imho. tudi najmanj masten del je 20% bolj masten kot katerakoli druga žvalca. meni se zdi čisto pametno počakat do 3 leta..


Joooj, to je včasih res veljalo, ja, samo medtem so piščance tako poredili, pri svinjah so morali pa tako začet pazit, da to niti pod razno ne drži več... (Imam kolege v teh krogih...) Pa nisem nad svinjino nekaj navdušena, v bistvu jo res zelo zelo redko jemo (samo pri eni babici v bistvu), ampak se ji pa godi krivica, ker analize kažejo res druge rezultate... (očetova prijateljica je veterinarski inšpektor, najin prijatelj je tik pred diplomo iz agroživilstva, lubi je hodil na agroživilsko sš,...)

Hehe, to je kuharica Baby and toddler cookbook - za vsakega otroka si eno otroško kupim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ("Ronjina" je boljša, ampak tudi ta ima kaj dobrega not). Ja, soljene polenovke so not, kaviarja pa res ni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




loremi -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 14:13:17)

Včeraj sem nama skuhala:
- popečene svinjske zrezke
- kot priloga brstični ohrovt
- vse skupaj polito z omako iz smetane in zdenka sira
- paradižnikovo solato s sirom, fižolom, čebulo
- kruh po želji

Danes pa bo musaka.
Pa ena tortica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image].




loremi -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 14:16:35)

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
Mene pa nekaj zanima. A ve vedno delate neko sladico za po kosilu? Ker pri nas je to bolj izjema kot pravilo.

Zelo redko. Je pa včasih sladica kar za kosilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Npr. kakšna kremna juha in potel zraven palačinke ali pa štrudelj (zavitek). Če je pa sladica kot npr. tortica, kremšnita, je pa to kupljeno, no lahko je pa kakšen piškot, to se pa spravim občasno delat med vikendom, ravno tako kakšni biskviti pristanejo v pečici za vikende. No poleti je pa včasih sladoled. Da bi pa prav namerno pripravljala sladice za po kosilu, to pa ne.




pelin -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 14:53:39)

piščančji paprikaš in beli krompirjevi žgančki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Klemy82 -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 15:06:22)

IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82
Eno vprašanje... tašča mi je prinesla konzervo pire, se je zmotila pri nakupu. Zdaj pa tudi jaz tuhtam, kaj naj naredim iz nje... kakšna ideja?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


zadnjič sem naredila pirino kašo z šampinjoni in je zakon! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

posebej skuhaj piro v slani vodi in pusti da se hladi.
- popraži čebulo in šampinjone,
- dodaj sladko papriko in česen, zalij z vodo in dodaj natur vegeto (reklama - wing wing [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ) ter sol po želji.
- dodaj žličko moke, žlico Alnaturine paradižnikove mezge (ta nima konzervansa), šatraj, peteršilj in timijan
- pokuhaj kakih 20 minut in omakca je ready.
vmešaj piro v omakco in pusti da se malo prepojijo okusi ter pira do konca napne.
dober tek. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]

p.s. piro iz konzerve samo splahni z vodo in vmešaj v omakco.



Ooooo, tole se pa super njami bere. Hvala, bom poskusila pa javim![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



Poročam. Njami, še bi mami!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Hudo dobro!




Freya88 -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 16:53:26)

Uhh... midva rihtava jedilnico slash kuhinjo, tako da so nasi obroki bolj skopi:D Recimo topli sendvici in french solata, sadje, cornwallske pite ipd.

Od nanasanja nivelana imam taksne roke, da mi sploh za kuhat ni:D Komi cakam da bo tega konc:) Drugace pa smo danes kljub temu jedli neke vrste makaronflajs in solato...




Kerensa* -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 17:07:30)

Kosilo: pire krompir, čufti v paradižnikovi omaki, mešana solata (zelje in fižol), vanilijev puding in jagodni sok.
Moj g. Mož pa: rižota z zelenjavo, svinjina, polnjena s kumarami, mešana solata (zelje in fižol), čokoladni puding in ribezov sok.




mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 18:22:09)

Klemy82, me veseli, da ste piro koristno uporabili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

aja, nekomu sem še od zadnjič dolžna recept za čičerika s curry-jem in vermiccelliji - po domače rezanci [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
(je ful simpl in moj mož ga ma ful rad [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image] )

četrt kile suhe čičerike en dan prej zvečer namočiš v vodo.

(drug dan)
popražiš 3 sesekljane čebule in 1-2 rdeči papriki
dodaš česen in 2-3 polne žlice curryja v prahu (ali pasto, če jo imaš)
rahlo popražiš in zaliješ z vodo ali juho (cca 1.5-2l)

zavreš in dodaš:
- vegeto natur ali jušno bio zelenjavno kocko ter dosoliš
- 1-2 žlici paradižnikove mezge
- peteršilj in majaron
- čili po želji
- splahnjeno namočeno čičeriko

kuhaš eno uro na rahlem ognju. na koncu dodaš 7-8 gnezd vermicellijev in kuhaš še nekaj minut. nato temeljito premešaš in putiš stati še 15 minut, da se okusi premešajo in rezanci napnejo.

po želji lahko dodaš čebuli tudi narezanega piščanca.




pelin -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 21:04:45)

mateyka tole se tudi dober bere[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]...men je čičerika tudi močno pri srcu...ko imam enkrat skuhano jo bi najraje stlačila skoraj povsod...Tako imamo takrat kar čičerikine dni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...Meni ustreza med zeleno solato, pa v mineštri, pa kar tako zabeljena s panceto, pa tudi dober namaz se da iz nje naredit...no tole tvoje pa še pride na vrsto...




ZARA -> RE: kaj danes kuhate? (29.10.2010 6:12:07)

Pelin, a lahko racept za namaz iz čičerike?




špelin@ -> RE: kaj danes kuhate? (29.10.2010 8:57:48)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
svinja je premastna imho. tudi najmanj masten del je 20% bolj masten kot katerakoli druga žvalca. meni se zdi čisto pametno počakat do 3 leta..

Joooj, to je včasih res veljalo, ja, samo medtem so piščance tako poredili, pri svinjah so morali pa tako začet pazit, da to niti pod razno ne drži več... (Imam kolege v teh krogih...) Pa nisem nad svinjino nekaj navdušena, v bistvu jo res zelo zelo redko jemo (samo pri eni babici v bistvu), ampak se ji pa godi krivica, ker analize kažejo res druge rezultate... (očetova prijateljica je veterinarski inšpektor, najin prijatelj je tik pred diplomo iz agroživilstva, lubi je hodil na agroživilsko sš,...)

Drži. Točno o tem sem poslušala predavanje ene dietologinje, ki je pojasnila, da svinjina sploh ni tako nezdrava oz. ima lahko govedina mnogo več maščob. V svinjini se pač vsa maščoba "na uč" vidi, drugje pa je hinavsko skrita. Da sploh ne govorimo o "onesnaženju" perutninskega mesa - govorim o "onesnaženju" z antibiotiki ipd.

Vam povem eno prigodo. Imam alergijo na penicilin. Pred leti sem v Intersparu jedla puranji zrezek in dobila identično reakcijo kot na Ospen... In dobila pri zdravniku razlago, zakaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]

Aja, ronja, hvala za ovčke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] To bom pa zagotovo kmalu naredila.




Andromeda -> RE: kaj danes kuhate? (29.10.2010 9:00:57)

Danes bomo imeli ocvrte kalamare, za prilogo blitva s krompirjem in zeljnata solata. Za sladico pa čokoladni puding.




baguSka -> RE: kaj danes kuhate? (29.10.2010 9:06:52)


IZVIRNO SPOROČILO: ronja

baguska, pšenične je zelo lahko naredit, za korzune moraš met pa malo grifa (če nimaš mase harine, kar je jaz nimam - če slučajno zvohaš, da se jo kje v slo. dobi, bom pa zelo hvaležna!).


Na, se dobr da si povedala![sm=jezicek.gif] vceri sm sicer delala psenicne ja... In so kr uspele.. Moz npr sploh ni vedu da sm jih sama nardila.[sm=jezicek.gif] sele pr tretji je reku zakaj sem jihntok nardila in sm pac rekla da je tok mase prslo in sm jih kr vse spekla... Do takrat je bil zihr, da sm jih kupila.[sm=jezicek.gif]

Sm pa glih vceri potem tuhtala, da bi rajsi koruzne nardila ja... Bom pa probala posnjohat za tole maso.[sm=smiley1.gif]




hrchy -> RE: kaj danes kuhate? (29.10.2010 14:17:27)

danes sem zelo bizi, zato crno (leca) - rdece (pesa) - belo (polenovka) - zeleno (por) zlozenka iz pecice. Za posladek me pa caka cel hladilnik cupcakesov, ampak upam, da se jim uspem upret... [sm=smiley1.gif]




pelin -> RE: kaj danes kuhate? (29.10.2010 14:26:31)

Zara....jaz ga delam takole...čičeriko prejšnji večer namočim...skuham, kuhano  s paličnim mešalnikom zmiksam, dodam trdo kuhana jajca, eno čebulo, dve žlici kisle smetane, eno žlico majoneze, pol žlice masla, svež drobnjak, peteršilj,sol, poper.Vse  zadeve dodajam po okusu, nič ne tehtam...če želim bolj tekoč namaz dam več kisle smetane in majoneze, če bolj mastnega in mazavega več masla, če bolj pikantnega več popra...skratka po okusu...Nam najbolj potegne na popečenem toastu...
Upam, da nisem česa pozabla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...Nekje sem enkrat staknila podoben recept, ki je imel še nekaj dodatkov, ki nam ne gredo preveč zraven  (rdeča paprika, slaniki, kapre, olive, mozzarela..) in tega sem potem priredila "po naše". Podobnega delam tudi iz soje...

aja...današnje kosilce...goveja juha z ribano kašo, šnite, breskov kompot...




bit -> RE: kaj danes kuhate? (29.10.2010 15:12:30)

meni se pa ajdova kaša valja v predalu....

rabim kak nov recept? Vem da ste jih polne.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]... gob ne jemo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




naja17 -> RE: kaj danes kuhate? (29.10.2010 15:21:26)

Ste ve kej zbirčne? Ker ko berem ronjo in mateyko, je vse super, sam zraven njiju bi jest lačna ostala... Jaz nič od tega ne maram, katastrofalna sem...

Danes za južno: jahnija - kot nek golaž s krompirjem




Klemy82 -> RE: kaj danes kuhate? (29.10.2010 15:22:25)

U, jaz bi tudi čičeriko... pa je moj ne mara. No, pirino kašo je pa hvalil, kako je to dobro. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Danes pa pri nas jemo zelenjavne polpete (by Pečjak), pire krompir in zeleno solato.




enea -> RE: kaj danes kuhate? (29.10.2010 15:27:07)

Danes kosila sploh ne,...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Sva z ta večjo šle po burek in jogurt[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Klemy82 -> RE: kaj danes kuhate? (29.10.2010 15:32:09)

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Ste ve kej zbirčne? Ker ko berem ronjo in mateyko, je vse super, sam zraven njiju bi jest lačna ostala... Jaz nič od tega ne maram, katastrofalna sem...

Danes za južno: jahnija - kot nek golaž s krompirjem


Naja, jaz sem bila včasih totalno anti zelenjavni tip, zdaj se mi pa že kakšno leto, dve obrača na bolje, celo zeleno solato sem začela jest, je pa res, da mora bit ful česna gor.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Zdaj ko sem noseča bi pa itak skos neki kuhala pa to zelenjavo, da ne bo pomote, za meso mi dol visi, se moram prav načrtno spravit meso delat, če ne bi ratali kar vege, pa še dragi bi mi jo po moje že pobegnil. Je bil ful strpen in tiho vse pojedel, kar sem na mizo dala, ko sem imela še te blesave slabosti (meso[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]), zdaj pa jst njega crkljam s čevapi in zrezki vsaj 2x na teden. Se zaenkrat ne pritožuje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




ZARA -> RE: kaj danes kuhate? (29.10.2010 18:01:20)

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Zara....jaz ga delam takole...čičeriko prejšnji večer namočim...skuham, kuhano  s paličnim mešalnikom zmiksam, dodam trdo kuhana jajca, eno čebulo, dve žlici kisle smetane, eno žlico majoneze, pol žlice masla, svež drobnjak, peteršilj,sol, poper.Vse  zadeve dodajam po okusu, nič ne tehtam...če želim bolj tekoč namaz dam več kisle smetane in majoneze, če bolj mastnega in mazavega več masla, če bolj pikantnega več popra...skratka po okusu...Nam najbolj potegne na popečenem toastu...
Upam, da nisem česa pozabla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ...Nekje sem enkrat staknila podoben recept, ki je imel še nekaj dodatkov, ki nam ne gredo preveč zraven  (rdeča paprika, slaniki, kapre, olive, mozzarela..) in tega sem potem priredila "po naše". Podobnega delam tudi iz soje..

Najlepša hvala, mora bit dobro. A to zdrži kakšna 2 dni v hladilniku?




Kerensa* -> RE: kaj danes kuhate? (29.10.2010 18:03:51)

IZVIRNO SPOROČILO: naja17
Ste ve kej zbirčne?

Pri določenih stvareh zelo, vendar bolj pri pijači, kakor pri hrani (sem bila v življenju prevečkrat lačna in sem posledično skoraj nehala komplicirati).

Današnje kosilo: oslič po dunajsko in s tatarsko omako ter krompirjeva solata.




pelin -> RE: kaj danes kuhate? (29.10.2010 18:39:44)

ja, Zara lahko rečem da je zadeva zelo nepokvarljiva...v hladilniku nam je npr. na morju zdržala tudi skoraj en teden, samo potem smo jo nekaj  vrgli stran, pa še to, ker  se nam je ni dalo več jest in ne zato, ker se bi pokvarila...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]






pelin -> RE: kaj danes kuhate? (29.10.2010 18:45:12)

Če sem kaj izbirčna?
Od svojih najstniških nerodnih let sem se kar dosti spremenila...največ pa je k temu pripomoglo to, da sem začela sama kuhat in sem spoznala, da je treba v to kar nekaj truda vložit.
Sedaj jem veliko večino jedi, važno je le to, da so okusno pripravljene...še vedno pa mi žal ne potegnejo npr. vampi, krvavice, ledvičke v omaki ali kaj podobnega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Ker pa pri nas nekateri doma to radi jedo, pa te zadeve kljub temu včasih pripravim...
Drugače pa sem strašno velik ljubitelj zelenjave in  večino časa pripravljam meso predvsem zaradi moškega dela družine...ženski del, bi brez težav zdržal teden tudi ob sami cvetači , solati in podobnem ...




Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>