RE: kaj danes kuhate? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


gigi1 -> RE: kaj danes kuhate? (26.10.2010 17:07:02)

IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

Eno vprašanje... tašča mi je prinesla konzervo pire, se je zmotila pri nakupu. Zdaj pa tudi jaz tuhtam, kaj naj naredim iz nje... kakšna ideja?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Jaz jo bolj kot ne uporabljam za sladkanje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Lahko jo za zajtrk jeste z jogurtom in sadjem..

Jaz jo včasih samo malo zmešam z orehi in medom.

ali jo malo zmelješ, dodaš naribana jabolka ali sesekljano suho sadje, mlete oreščke (lešnike, mandeljne, orehe...) in sladkorni prah (ni nujno).


Danes goveja juha z ulivanci, svinski zrezki s suhimi slivami in pire krompir s čemažem. Zelena solata.





Kerensa* -> RE: kaj danes kuhate? (27.10.2010 9:25:11)

Včeraj ni bilo časa za kosilo, tako, da sem si privoščila samo večerjo - Fishburger, Nuggetse in križ-kraž krompirček. Vse seveda iz McDonald'sa. Kaj bom pa danes, pa še ne vem. Skoraj zagotovo nekaj nekje zunaj.




mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (27.10.2010 10:15:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82
Eno vprašanje... tašča mi je prinesla konzervo pire, se je zmotila pri nakupu. Zdaj pa tudi jaz tuhtam, kaj naj naredim iz nje... kakšna ideja?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


zadnjič sem naredila pirino kašo z šampinjoni in je zakon! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

posebej skuhaj piro v slani vodi in pusti da se hladi.
- popraži čebulo in šampinjone,
- dodaj sladko papriko in česen, zalij z vodo in dodaj natur vegeto (reklama - wing wing [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ) ter sol po želji.
- dodaj žličko moke, žlico Alnaturine paradižnikove mezge (ta nima konzervansa), šatraj, peteršilj in timijan
- pokuhaj kakih 20 minut in omakca je ready.
vmešaj piro v omakco in pusti da se malo prepojijo okusi ter pira do konca napne.
dober tek. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]

p.s. piro iz konzerve samo splahni z vodo in vmešaj v omakco.




špelin@ -> RE: kaj danes kuhate? (27.10.2010 10:48:10)

Mene pa nekaj zanima. A ve vedno delate neko sladico za po kosilu? Ker pri nas je to bolj izjema kot pravilo.




pelin -> RE: kaj danes kuhate? (27.10.2010 14:47:54)

danes ...pražen krompir, pečen piščanec, zeljna solata...

Ne, tudi pri nas ne delamo vedno sladic...včasih katera pade čisto naključno, drugače pa to počnemo bolj takrat , ko je več časa in volje...ponavadi čez vikend...





Klemy82 -> RE: kaj danes kuhate? (27.10.2010 15:31:47)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82
Eno vprašanje... tašča mi je prinesla konzervo pire, se je zmotila pri nakupu. Zdaj pa tudi jaz tuhtam, kaj naj naredim iz nje... kakšna ideja?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


zadnjič sem naredila pirino kašo z šampinjoni in je zakon! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

posebej skuhaj piro v slani vodi in pusti da se hladi.
- popraži čebulo in šampinjone,
- dodaj sladko papriko in česen, zalij z vodo in dodaj natur vegeto (reklama - wing wing [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ) ter sol po želji.
- dodaj žličko moke, žlico Alnaturine paradižnikove mezge (ta nima konzervansa), šatraj, peteršilj in timijan
- pokuhaj kakih 20 minut in omakca je ready.
vmešaj piro v omakco in pusti da se malo prepojijo okusi ter pira do konca napne.
dober tek. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]

p.s. piro iz konzerve samo splahni z vodo in vmešaj v omakco.



Ooooo, tole se pa super njami bere. Hvala, bom poskusila pa javim![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ZARA -> RE: kaj danes kuhate? (27.10.2010 15:48:10)

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Mene pa nekaj zanima. A ve vedno delate neko sladico za po kosilu? Ker pri nas je to bolj izjema kot pravilo.
Parkrat na leto.




ZARA -> RE: kaj danes kuhate? (27.10.2010 15:49:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Včeraj ni bilo časa za kosilo, tako, da sem si privoščila samo večerjo - Fishburger, Nuggetse in križ-kraž krompirček. Vse seveda iz McDonald'sa. Kaj bom pa danes, pa še ne vem. Skoraj zagotovo nekaj nekje zunaj.

Karnisa, tukaj teče debata o kuhanju doma in ne o naročanju hrane po telefonu ali v lokalih. Kako ne razumeš?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (27.10.2010 18:50:35)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Včeraj ni bilo časa za kosilo, tako, da sem si privoščila samo večerjo - Fishburger, Nuggetse in križ-kraž krompirček. Vse seveda iz McDonald'sa. Kaj bom pa danes, pa še ne vem. Skoraj zagotovo nekaj nekje zunaj.

Karnisa, tukaj teče debata o kuhanju doma in ne o naročanju hrane po telefonu ali v lokalih. Kako ne razumeš?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


mojadva tudi hočeta kup "čiken fingersov" v soboto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] sta najavila vnaprej, da ne bo dileme in da se psihično pripravim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




baguSka -> RE: kaj danes kuhate? (27.10.2010 18:55:27)


IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Mene pa nekaj zanima. A ve vedno delate neko sladico za po kosilu? Ker pri nas je to bolj izjema kot pravilo.


Obicajno pade kaksno sadje.... Ampak odkar sem zacela zdravo jest in zivet, se to ne vec.[sm=smiley1.gif] pocakam tri ure in pojem kaksn kos sadja.




mikina -> RE: kaj danes kuhate? (27.10.2010 20:40:56)

Ker smo se v nedeljo prenajeli mesa iz pod peke, smo ta teden brezmesni. V ponedeljek je bil Rižev narastek in zraven kompot iz kutin, jabolk in hrušk. V torek makaroni z islo smetano ali pa z orehi. Danes langaš z skledo zelene solate. Jutri bodo krompirjevi cmoki z gozdnimi sadeži in mogoče kompot. V petek pa mogoče že kakšno meso.




špelin@ -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 8:25:37)

IZVIRNO SPOROČILO: baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
Mene pa nekaj zanima. A ve vedno delate neko sladico za po kosilu? Ker pri nas je to bolj izjema kot pravilo.

Obicajno pade kaksno sadje.... Ampak odkar sem zacela zdravo jest in zivet, se to ne vec.[sm=smiley1.gif] pocakam tri ure in pojem kaksn kos sadja.

No, vidiš, točno o tem razmišljam. Ker meni takoj po kosilu ne paše pojest še nečesa dodatnega. Pri nas imamo sladico in/ali sadje za malico, par ur po kosilu.




Kerensa* -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 8:28:35)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Včeraj ni bilo časa za kosilo, tako, da sem si privoščila samo večerjo - Fishburger, Nuggetse in križ-kraž krompirček. Vse seveda iz McDonald'sa. Kaj bom pa danes, pa še ne vem. Skoraj zagotovo nekaj nekje zunaj.

Karnisa, tukaj teče debata o kuhanju doma in ne o naročanju hrane po telefonu ali v lokalih. Kako ne razumeš?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Kje pa sem napisala, da ne razumem? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image] Jaz sem si naslov samo prikrojila po svoje in napišem odgovor na "Kaj danes jeste?".
Včerajšnje kosilo: matevž, puranji zrezek v omaki iz lisičk, mešana solata (zelena, radič in kumare), vanilijev puding in Cockta. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]




ronja -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 9:51:18)

Mene pa nekaj zanima. A ve vedno delate neko sladico za po kosilu? Ker pri nas je to bolj izjema kot pravilo.

Pri nas je to (kot si verjetno opazila) skoraj bolj pravilo kot izjema. Vsaj parkrat na teden je ziher nekaj sladkega na mizi, skratka. Samo mi imamo "sladki kost" - to je taka dedna in hkrati nalezljiva zadeva: dobiš jo ali od staršev (dokazano pri nas 3 in pri najinih puncah) ali se je nalezeš od punce (dokazano pri lubiju). To je poseben predel želodca, ki se ne more zapolnit z ničemer drugim kot sladkim. To res obstaja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]! Mi ga vsi imamo! Ne glede na to, koliko si pojedel, sladki kot je še vedno prazen, če nisi pojedel še nekaj sladkega. Včasih sladki kot sprejme kako sadje, samo mora bit res fajno, večinoma hoče pa sladico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Lubi se je včasih temu smejal, zdaj ga je pa tudi on razvil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], ga ima že nekaj let... To je hudičeva zadeva, se ne rešiš!

špelin, PAR UR po kosilu??? Moji bi se že poklali, da so par ur brez hrane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (so vsi tečni, če so lačni, zato pa skoz kuham, hehe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). Ma, mi smo ko kobilice: non stop jemo... saj dokler porabimo, je še ok, a ne?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Kerensa* -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 9:52:34)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Samo mi imamo "sladki kot" - to je taka dedna in hkrati nalezljiva zadeva: dobiš jo ali od staršev (dokazano pri nas 3 in pri najinih puncah) ali se je nalezeš od punce (dokazano pri lubiju). To je poseben predel želodca, ki se ne more zapolnit z ničemer drugim kot sladkim. To res obstaja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ! Mi ga vsi imamo! Ne glede na to, koliko si pojedel, sladki kot je še vedno prazen, če nisi pojedel še nekaj sladkega. Včasih sladki kot sprejme kako sadje, samo mora bit res fajno, večinoma hoče pa sladico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Lubi se je včasih temu smejal, zdaj ga je pa tudi on razvil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] , ga ima že nekaj let... To je hudičeva zadeva, se ne rešiš!

Podpiiis! Pri nas imamo tudi to! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]




baguSka -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 9:57:31)

Dons pa tortilje z mletim meskom in kitajskim zeljem! Upam da mi ratajo, ker jih bom delala prvic...




ronja -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 10:00:49)

Aja, še jedilnike sem dolžna: torej, v pon. je bila res prirejena otroška karbonara (spagetti carbonara) - torej brez jajca, samo smetana, slanina, grah, verjetno še kaj, kar sem že pozabila... in ja, bila je sladica: borovničevi mafini - so bili polnozrnati in z rjavim sladkorjem, da se ne bo kdo usajal, kako nezdravo hranim otroke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

V torek si je Ronja zaželela vaflje - in ona zna to tako lepo povedat: "To mi deli, vafle mami!" in ma take lepe modre učke, da ji človek res ne more odklonit. Ker pa ne bomo ves čas sladko jedli, sem naredila slane toskanske vaflje - s čičerikino moko, pinjolami in pinjencem. Zelo zanimiv okus od čičerikine moke, čisto nekaj posebnega, malo sladkasto, zanimivo. Mimogrede, to so bili zadnji vaflji, za katere imam recept in jih še nisem naredila - do zdaj sem jih kakih 30 različniih, verjetno... Zraven pa glazirano korenje z rožmarinom (recept iz ramsaya, ene mojih omiljenih knjig - zaradi sentimentalne vrednosti - lubi dal enkrat za valentinovo) in kisla smetana. Za čez je ostalo še nekaj mafinov.

V sredo, torej včeraj;), pa je bilo res na izi, ker sva šibala na en zastonjski tečaj za en statistični programerski program (končno sva spet skupaj šla nekam!!! je bilo ko v dobrih starih časih, sva si vmes pisala listke, ko je bilo dolgčas, samo da zdaj niso bili več papirnati, ampak v note padu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Tako sva šla takoj, ko je lubi prišel in sem prej samo spekla še ostale toskanske vaflje (na srečo sem prejšnji dan naredila ogromno mase, hehe), zvečer pa sem "varuško" (teto alias bratovo punco) vprašala, ali ji paše sladko ali slano, pa se je odločila za slednje in sem naredila ene ultra nasitne popečene puranje sendviče z mocarelo, domačo pardižnikovo omako, parmezanom,... No, od tega smo bili pa tako siti, da je celo sladki kot počakal na boljše čase.

Danes je lubi na terenu, zato Ronja izbira - oz. bo to, kar me že fehta, odkar sem prvič naredila: ovčke iz krhkga testa s sirovo omako in cvetačo. Bom poizkusila najt slikco.




ronja -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 10:03:27)

baguska, pšenične je zelo lahko naredit, za korzune moraš met pa malo grifa (če nimaš mase harine, kar je jaz nimam - če slučajno zvohaš, da se jo kje v slo. dobi, bom pa zelo hvaležna!).




Felicita -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 11:11:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Samo mi imamo "sladki kot" - to je taka dedna in hkrati nalezljiva zadeva: dobiš jo ali od staršev (dokazano pri nas 3 in pri najinih puncah) ali se je nalezeš od punce (dokazano pri lubiju). To je poseben predel želodca, ki se ne more zapolnit z ničemer drugim kot sladkim. To res obstaja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ! Mi ga vsi imamo! Ne glede na to, koliko si pojedel, sladki kot je še vedno prazen, če nisi pojedel še nekaj sladkega. Včasih sladki kot sprejme kako sadje, samo mora bit res fajno, večinoma hoče pa sladico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Lubi se je včasih temu smejal, zdaj ga je pa tudi on razvil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] , ga ima že nekaj let... To je hudičeva zadeva, se ne rešiš!

Podpiiis! Pri nas imamo tudi to! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]


a tkooooo se temu reče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] mi smo samo ugotavljal, da maš v želodcu en skriti predalček, ki sprejme sladkarije, na glede na to kolko si sit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] zdej vem ime [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

drugač bo pa dans segedin [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




špelin@ -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 11:17:49)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
ovčke iz krhkga testa s sirovo omako in cvetačo

Hopla, obvezno mi povej, kako narediš tole, ker mi dišiiiiii [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

O ja, vem, kaj je to sladki kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Oz. se še spomnim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Samo mene je potem moj dragi streniral drugače, ker nikoli ni mogel jesti sladice takoj po kosilu in sem se jaz vdala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] In navadila.




mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 11:42:20)

prirejena otroška karbonara (spagetti carbonara) - torej brez jajca, samo smetana, slanina, grah, verjetno še kaj, kar sem že pozabila...


čaki čaki, zakaj "prirejena otroška"?? [image]http://shegeeks.net/wp-content/uploads/2008/05/smiley-angry-256x2562.png[/image]
otroške jedi ne vsebujejo svinjine do 3 leta. vsaj v vrtcu ne. torej - zakaj potem brez jajca? [image]http://www.orangecountygov.com/gfx/cat/2245_1.gif[/image]




ronja -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 11:44:34)

O ja, vem, kaj je to sladki kot user posted image Oz. se še spomnim user posted image Samo mene je potem moj dragi streniral drugače, ker nikoli ni mogel jesti sladice takoj po kosilu in sem se jaz vdala user posted image In navadila.


Pri nas je bilo ravno obratno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. on se ni mogel upret sladicam - in ko parkrat poizkusiš... se ti kot razvije... Ti si prvi primer, ki ga poznam, da je sladki kot dejansko izgubil... Samo po moje samo ne veš, da ga še imaš. Pridi na kosilo, pa boš videla, hehe.

aja, ovčke - ma to je izi: zvaljaš krhko testo (po kateremkoli receptu - moka, maslo, jajce ali samo rumenjak ali nič od tega - po želji), izrežeš s tistim narebrenim krogcem velike in male krogce (za telo in glavo) in še nogice in sestaviš ovčke, ki jih lepo spečeš v pečici. Cvetačo samo skuhaš, za sirovo omako je pa lahko katerikoli fondi recept (jaz delam z jabolčnim sokom, sirom, smetano, po želji še maslo, različne vrste sira, lahko še soliš in popraš - za otroke rajši ne) - to vse skup stopiš na malem ognju, preliješ v skodelico, da se otroci ne popečejo in ponudiš z ovčkami in cvetačo (razrezano na cvetke), da to pomakajo not v sir. Pri nas je to hit! Odkar sem naredila VSAK DAN, pa ne pretiravam, res VSAK DAN poslušam: mami, kdaj boš spet ovčke naredila? Mami, kdaj bomo ovčke jedli? Mami, a boš danes ovčke naredila?... no, danes bojo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Bom dala natančen recept in slikce na blog, če bo katero zanimalo.




ronja -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 11:47:33)

Zato ker je iz ene knjige z recepti za dojenčke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pa ker nisem mela jajc[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. V našem vrtcu jejo tudi svinjino, kolikor vem... Ma, glede tega je itak 100 različnih teorij... MOjidve zdaj jesta vse: svinjino, jajca, celo arašide sta že poizkusili in zaenkrat nista na nič alergični. Na začetku sem pa pazila z uvajanjem da sem šla po reglcih, ker sem sama alergik. Ampak meni so rekli po 1 letu lahko vse (alergologi), samo ne preveč arašidov.




mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 11:47:37)

tele ovce tud mene zanimajo. če jih ni treba iz kože devat, me mika probat.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (28.10.2010 12:29:08)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Zato ker je iz ene knjige z recepti za dojenčke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Pa ker nisem mela jajc[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] . V našem vrtcu jejo tudi svinjino, kolikor vem... Ma, glede tega je itak 100 različnih teorij... MOjidve zdaj jesta vse: svinjino, jajca, celo arašide sta že poizkusili in zaenkrat nista na nič alergični. Na začetku sem pa pazila z uvajanjem da sem šla po reglcih, ker sem sama alergik. Ampak meni so rekli po 1 letu lahko vse (alergologi), samo ne preveč arašidov.


svinja je premastna imho. tudi najmanj masten del je 20% bolj masten kot katerakoli druga žvalca. meni se zdi čisto pametno počakat do 3 leta.. čeprav pol se vprašam, če je tko bad, a se sploh splača jest to kasneje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]
koja kuharca za dojenčke je pa to? a kak recept s polži, soljenimi polenovkami ali kaviarjem je tud not?  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
arašide sem pajaz ponujala že 1,5 leta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image] samo naša je itak zbirčna in jih je šele zdaj probala. samo, če jih sama olupi seveda. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>