constanca -> RE: kaj danes kuhate? (2.11.2010 13:23:41)
|
....sem se napokala! Danes smo imeli krompir po toskankso in cisto juho s palacinkasimi rezanci[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]ne vem kako se pravilo rece. Riz Casimir res ni znan v Slo je pa ena taka fajn stvar. Pri nama je prakticno vedno na zalogi vse, da lahko to skuhava kadar si zazeliva ali pa pridejo kaksni obiski. Navadno imajo vsi radi in se lepo se da nastimat na kroznik. Sem hotla eno slikco pripet, pa ocitno nisem dovolj pri pameti za kaj takega. Kaj cmo, menda IQ niha od dneva do dneva. Sem ravno zadnjic brala en clanek in se zdaj na velko tolazim s tem (seveda le v dneh, ko glava ne dela najbolje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) Torej Ris Casimir (celo na Wikipediji je omenjen) je dolgozrnati riz z omako s curry-em s koscki mesa in sadja (ananas, banane, hruske itd...) Midva ga narediva tako, da cebulo prepraziva, dodava carry (mesa pri nas ni (je ravno tako zelo dobro), se pa lahko doda kosce perutnine, svinjine, originalno se mi zdi, da je govedina...ne me drzat za besedo), zalijeva s kokosovim mlekom (lahko smetano), dodava po dolgem na pol prerezane banane, hitro pokuhava. Riz lepo das v eno posodico in zvrnes na kroznik, dodas omako in okrasis z ananasom itd. Hruske znajo malo pohladit in fajn pasat, ce je malo prevec curry-ja padlo v lonec. Upam, da sem razumljivo povedala. Stric Google ima nekaj fotk na zalogi.... Mateyka, sem imela se nekaj cicerike za porabit in sem ta vikend naredila nekaj takega kot si ti zadnjic opisala...z vermiccel-i (jaz si pod to besedo predstavljam in poznam samo kostanjev pire, osladkan, na "rezance" stisnjen....meni ne prevec dobra zadeva). No, nisem imela vsega doma (paprike), ampak je super ratalo tako, da ta tvoj recept je super. Hvala, da si ga dala javnosti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Jaz sem sicer na koncu tarjatele zakuhala in prodala naprej kot tarjatele s cicerikino omako. Vazno, da je bilo mojemu dragemu vsec in bomo se kuhali, ker mi vcasih rez zmanjka idej kam naj se stlacim ciceriko.
|
|
|
|