ronja -> RE: Kaj danes kuhate? (12.7.2010 13:49:37)
|
Predvčerajšnjim so bili kruhovi cmoki (sem spekla preveč kruha - poljski "kolač", polnozrnat, posut z makom, natančneje - pa je ostal, škoda stran vršt, cmoke majo pa vsi radi...), popražena blitva s česnom in mladi grah s slanino (to dvoje po Ramsayu - oz. blitva je bila improvizacija, ki se je izkazala, da enako kot bi on naredil, hehe) in fileji ribe v foliji (kuhani v vodi v foliji z baziliko) - to tudi po Ramsayu. Za čez najprej sladoled (svakojaki), potem pa še borovničeva skutna torta - smo pač praznovali Ronjin rd z babico in dedijem. Včeraj smo šli na izlet, tako da smo zjutraj jedli na hitro grisek, za sabo sem pa spekla nove kruhke - polnozrnate bagelse, posute s kumino/sezamom/makom in zraven naredila francosko solato. Sabo smo meli še sadje in smo tako pretolkli kosilo. Doma sva si midva zvečer privoščila še banana split (lubi klasiko s temno čokoladnimsladoledom, mlečno čokoladnim sladoledom s kukiji in stračatelo, meni je pa pasalo bolj sadno in sem si vzela kivijev sorbet, bananin sladoeld s sojinim mlekom in vanilijevega z rjavčki, pa še en velik kozarec sorbeta iz ledenega čaja (domač iz mete) in malo bazilikinega sorbeta, sem morala probat, ko se je ravno nardil v strojčku - no, mal sem mu pomagala, čist sam se ni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), malidve sta bili preveč zaspani in sta hoteli it kar spat, sta pa zjutraj dobili vsaka svojo borovničevo lučko. Danes bo bučna ali pa lečna juha in verjetno pissadeliere (francoska pica z inčuni, paradižnikom in čebulo - brez sira). Pa ribez je za porabit, torej bo ribezova pita z beljakovo kapico.
|
|
|
|