RE: Kaj danes kuhate? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


pomlad08 -> RE: Kaj danes kuhate? (31.5.2010 11:42:39)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja


Za večerjo pa grisek v modelčku (že prej skuhan in ohlajen, tako kot puding) s svežo vročo čokoladno omakco čez.



Meni je pa tale ideja všeč. Kako pa ta čokoladen preliv narediš, je kakšna posebna fora?




uškinamama -> RE: Kaj danes kuhate? (31.5.2010 12:38:51)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ma, ne, za biologe je plod oliva, pa naj Istrijani govorijo, kar hočejo;)


pa ne samo Istrijani  http://sl.wikipedia.org/wiki/Oljka




tamiflu -> RE: Kaj danes kuhate? (31.5.2010 13:14:32)

Vampi in polenta




Hope2 -> RE: Kaj danes kuhate? (31.5.2010 14:28:08)

Riž, puranji trakci in šitake v smetanovi omaki

jutri pečeni kitajski rezanci z zelenjavo in šitakami




špelin@ -> RE: Kaj danes kuhate? (31.5.2010 14:31:40)

Musaka z ohrovtom + zelena solata.




marta82 -> RE: Kaj danes kuhate? (31.5.2010 19:21:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

jutri pečeni kitajski rezanci z zelenjavo in šitakami


A lahko recept? Kakšne rezance kupiš - navadne al kakšne spešl?




Sacherca -> RE: Kaj danes kuhate? (31.5.2010 19:25:15)

Taksne jaz uporabim za pecene v voku,dobis jih tudi v Mercatorju,Tusu...

http://hofer.si/si/html/offers/2867_16796.htm




Hope2 -> RE: Kaj danes kuhate? (1.6.2010 7:19:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca

Taksne jaz uporabim za pecene v voku,dobis jih tudi v Mercatorju,Tusu...

http://hofer.si/si/html/offers/2867_16796.htm



Ja take, spešl iz kitajske[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Rezance posebej v kropu skuham, po navodilu iz vrečke. V ponvi ali voku pa prepražim po želji zelenjavo(kockice) ali meso ali ribo, lignje, kozice ali pa kombiniram ... odvisno kar se nam lušta. Dodam kuhane rezance, 1-2 jajčki in še malo prepražim, na koncu dodam mleti čili in semena (lan, sezam, sončnična). V glanem vedno nekaj novega, komot eksperimentiraš




luan -> RE: Kaj danes kuhate? (1.6.2010 9:34:11)

Za kosilo bo krompirjev golaž in palačinke.




Felicita -> RE: Kaj danes kuhate? (1.6.2010 16:51:25)

zelenjava v voku s polnozrnatimi špageti (dober nadomestek kitajskim rezancem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), za posladek pa skutina torta z limeto.




Sacherca -> RE: Kaj danes kuhate? (2.6.2010 8:57:53)

Pečen riž z jajčko, zraven pa zelenjava s svinjino v voku




špelin@ -> RE: Kaj danes kuhate? (2.6.2010 9:23:50)

Zadnje čase vsi nekaj "vokate" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Pri nas bodo ribe, pire krompir in špinača (iz blitve).





ronja -> RE: Kaj danes kuhate? (3.6.2010 10:35:35)

Meni je pa tale ideja všeč. Kako pa ta čokoladen preliv narediš, je kakšna posebna fora?


Lahko sicer samo stopiš čokolado v smetani, ampak jaz navadno zakompliciram stvari[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Poizkusila sem že vsaj 10 receptov za čokoladno omako in mi je najbolj všeč tisti, kjer je več sestavin, ena od njih pa kak invertiran sladkor (med, zlati sirup ali podobno...) Včasih dam namesto tega javorjev sirup in mi je tuid zelo všeč: dam torej temno čokolado, smetano, včasih kombiniram z mlekom, če nimam, dam vodo, lahko dodaš še maslo, če češ bolj bogat okus in pa nek tak sirup, da dobiš primerno mazavo gostoto.




Sacherca -> RE: Kaj danes kuhate? (3.6.2010 10:36:12)

chilli con carne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ronja -> RE: Kaj danes kuhate? (3.6.2010 10:36:36)

Včeraj je bil zeliščni kiš, danes bo pa tista ala pica iz pora. So se plani malo prestavili, ker je mel lubi terene, tako da smo v pon. jedli jabolčne žličnike.




špelin@ -> RE: Kaj danes kuhate? (3.6.2010 10:38:14)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
jabolčne žličnike

Recept, prosim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




*miska.mcc* -> RE: Kaj danes kuhate? (3.6.2010 10:38:45)

špageti alla millanesse plus paradajz




Sacherca -> RE: Kaj danes kuhate? (3.6.2010 10:40:02)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Včeraj je bil zeliščni kiš, danes bo pa tista ala pica iz pora. So se plani malo prestavili, ker je mel lubi terene, tako da smo v pon. jedli jabolčne žličnike.


Kaj pa je to?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.6.2010 10:41:17)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ronja -> RE: Kaj danes kuhate? (3.6.2010 11:36:20)

Kiš (originalno quiche, samo se mi ni dalo pisat tako dolgo;) je v bistvu slana pita - v pečici pečena francoska jed, kjer je na dnu krhko testo, not je pa nadev (ti so seveda različni), ta nadev je pa potem še prelit z mešanico smetane in jajc. Zenkrat sem jih naredila okoli 15-20 različnih, nekatere večkrat. Včerajšnji zeliščni kiš je imel v testu poleg moke, masla in rumenjaka še sesekljan petršilj, tako da je bilo testo zeleno in flekasto od petršilja. Nadev je bil iz pora, mlade čebule, malo česna in ogrooomno zelišč (jaz sem dala petršilj, drobnjak in majaron - pač kar sem imela svežega, samo mora bit res veliko, da da okus). Testo sem dala v pekač za pite (tisti keramičen) in slepo pekla (brez file), medtem sem prepražila in podušila česen, por in mlado čebulo, na koncu sem vmešala še vsa zelišča, vse skup nadevala v napol pečeno testo in prelila z zmesjo jajc, smetane in mleka. Potem spečeš do konca (na 180-190°C, cca pol ure). Kiši so ena lubijevih naj jedi, pa tudi malidve jih imata zelo radi, tako da so kar pogosto na sporedu.

Jabočni žličniki
so zelo enostavna in hitro pripravljena jed iz sestavin, ki so vedno doma, zato so klasika za zjutraj, kadar ni kruha, za popoldne, kadar se nam mudi ali nič ne da, za zvečer (iz istih razlogov;)... Pa še otroci majo radi. Olupiš jabolka (jaz jih dam vsaj 5-6, ali še več, če so manjša, ampak to je odvisno od vašega okusa), jih razpečkaš in narežeš na rezine (ne pretanke, na 12 delov je ravno fajn). V skledi zmešaš 300 g moke (jaz vzamem navadno 100g pirine, ti so nam najbolj všeč in so bili tudi včeraj, sem pa delala tudi že polnozrnate, koruzne in ajdove, ampak pirini pri nas zmagajo - seveda lahko naredite tuid čisto bele, če hočete), 1 jajce in 2 deci vode za belo oz. po potrebi še več za mešano testo (pirina, polnozrnata, ajdova in koruzna moka bojo več popile). Zvreš vodo, jo soliš in potem z žlico zajemaš testo in ga daješ v slan krop, da nastanejo žličniki. Medtem v veliki ponvi zraven stopiš 50 g masla, daš gor jabolčne rezine in 100 g sladkorja (jaz navadno vzamem rajši rjavi sladkor in ga dam kako žlico več, če je veliko jabolk). To lepo podušiš, da se jabolka zmehčajo, sladkor stopi in poveže z maslom v tako fajn omakico in potem v to iz kropa lepo prestaviš kuhane žličnike (ko priplavajo na površje oz. če so iz mešanega testa pustite še kako minuto dlje, da se res prepojijo do sredine). premešaš, po želji posuješ s cimetom in postrežeš.




Felicita -> RE: Kaj danes kuhate? (3.6.2010 11:39:29)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja


Jabočni žličniki



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

jutri bojo za zajtrk [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sicer bo pa dans kot kaže solata (popečene bučke, paradižnik, mlada čebula, paprika, sir na žaru) z balzamičnim kisom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.6.2010 7:42:48)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




špelin@ -> RE: Kaj danes kuhate? (4.6.2010 8:24:07)

Ronja, hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




khurde -> RE: Kaj danes kuhate? (4.6.2010 9:27:01)

cvetačna juha, rižota z bučkami, lečini polpeti, zelena solata




Felicita -> RE: Kaj danes kuhate? (4.6.2010 9:31:35)

IZVIRNO SPOROČILO: živka

Kaj se ponavadi je poleg ajdovih žgancev?


kislo zelje al pa obara/ajmoht/...
jest jih drugač tut z mlekom obožujem, samo potem ne sme bit ocvirkov gor.




Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>