Hope2 -> RE: kaj danes kuhate? (5.1.2013 5:19:35)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Zraven domača hitra različica prebranca.. Hope, prosim za recept [sm=smiley1.gif] Najraje in najboljši nam je itak etin v pločevinki, ampak zdajle lahk sam sanjam o njem[sm=smiley36.gif]. Drugače pa naredim po receptu iz kulinarike. http://www.kulinarika.net/recepti/6591/priloge/prebranec-po-moje/ če le imam čas kuham fižol (ne pločevinko) in čebulo narežen na kolobarje in jo dolgo dušim, pa še 1 dan prej naredim. Tokrat sem se spomnila zadnji tren, tak da sem na hitrco skuhala. Sem pa zato čebulo nasekljala, dodala sem še malo malancana- isto nasekljala- je bil glih pri roki, česen. Vse prepražila, dodala dimljeno slanino na kocke, ter 2 pelata na kocke, na koncu še rdečo mleto papriko (ne pikantno, zaradi malega), pol žličke moke (ravno zato, ker ni bilo časa čakat, da se čebula razpusti in zgosti), velik bel fižol in zalila sem z vinom. Začimbe: sol, poper, lovor. Pokuhala sem tolk časa, da se mi je pečica ogrela, nato sem pa še v pečici pekla 30minut. Čakam pa zdaj, da bo srbsko novo leto, ker ga bo en s srbskimi koreninami skuhal. Ga bom pobarala za recept in navodila. Ti lahk pol tistega sporočim
|
|
|
|