RE: kaj danes kuhate? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

LuLu -> RE: kaj danes kuhate? (19.12.2012 19:19:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Tipi mi je vzela zmago [sm=hudicek1.gif]
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Nije žvaka za seljaka... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Shorty_ -> RE: kaj danes kuhate? (19.12.2012 19:38:10)

Topinambur je neke vrste krompir, s tem, da je ful zdrav z ogromno antioksidanti in protivnetnimi učinki. Lahko se je tudi surov.

Kaj zdaj si pogledala? Si mi vrnila 3 pike? [sm=smiley36.gif]

vrnila jz mam spodej 5 pa modro zvezdico tko da je ok, to je tm k glasuješ

Shorty_ -> RE: kaj danes kuhate? (19.12.2012 19:40:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR

Topinambur je neke vrste krompir, s tem, da je ful zdrav z ogromno antioksidanti in protivnetnimi učinki. Lahko se je tudi surov.

Kaj zdaj si pogledala? Si mi vrnila 3 pike? [sm=smiley36.gif]

vrnila jz mam spodej 5 pa modro zvezdico tko da je ok, to je tm k glasuješ
ti imaš 20 modrih nehaj se bunit

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (19.12.2012 20:19:27)

Jah, daj zapolni ti tvoje luknje s kvasom pa dobiš 20 zraven. [sm=jezicek.gif]Hočem še pet za pecivo ali 10 za pogačo, saj ni niti solata niti meso. [sm=jezicek.gif]

Shorty_ -> RE: kaj danes kuhate? (19.12.2012 20:34:58)

Jah, daj zapolni ti tvoje luknje s kvasom pa dobiš 20 zraven. [sm=jezicek.gif]Hočem še pet za pecivo ali 10 za pogačo, saj ni niti solata niti meso. [sm=jezicek.gif]

hahahah a si predstavljaš :)

Tippi -> RE: kaj danes kuhate? (20.12.2012 12:36:10)

zgleda da te je tale poraz fejst zadel [sm=smiley36.gif]
ni bilo slabonamerno [sm=smiley7.gif]

Tippi -> RE: kaj danes kuhate? (20.12.2012 12:37:03)

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Nije žvaka za seljaka... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

user posted image Nije žvaka za seljaka... user posted image

A ti mene s seljakom zmerjaš?[sm=smiley7.gif]

Tippi -> RE: kaj danes kuhate? (20.12.2012 12:38:09)

Danes včerajšnji golaž, pa svalke [sm=smiley36.gif]

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (20.12.2012 14:01:47)

Dödöle v smetansko čebulni omaki, zvečer bodo pa prażeni.

Shorty_ -> RE: kaj danes kuhate? (20.12.2012 18:00:58)

kaj te to je?

LuLu -> RE: kaj danes kuhate? (20.12.2012 18:05:08)

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  Nije žvaka za seljaka... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

A ti mene s seljakom zmerjaš?[sm=smiley7.gif]
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] Ne ti si žvaka! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

P.s. malo sem ti citat popravla. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] nekaj je bilo preveč

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (20.12.2012 19:27:01)

kaj te to je?

Jao, ti si mi en model. [sm=jezicek.gif] ne veš kaj so dödöle? [sm=smiley36.gif]
V kuhan krompir daš moko, narediš v sredini lukno in pustiš, da se še malo skuha. Potem pa rabiš močne mišice, ker sledi najtežji del. [sm=jezicek.gif] [sm=smiley36.gif] mešaš kot zmešan, ker gre res težko in moraš ves krompir v bistvu "raztopit" z moko, da nastane ena taka lepljiva zadeva. Potem z žlico v skledo daješ te dödole. Narediš omako: na olju prepražiš na okrogle rezine narezano čebulo, dodaš sladko in kislo smetano. To preliješ po dödolih. Kar ostane dödolov, zvečer prepražiš v ponvi, da dobi zlato skorjico. [sm=smiley1.gif]

Zraven mora biti solata.

Shorty_ -> RE: kaj danes kuhate? (20.12.2012 19:46:46)

kaj te to je?

Jao, ti si mi en model. [sm=jezicek.gif] ne veš kaj so dödöle? [sm=smiley36.gif]
V kuhan krompir daš moko, narediš v sredini lukno in pustiš, da se še malo skuha. Potem pa rabiš močne mišice, ker sledi najtežji del. [sm=jezicek.gif] [sm=smiley36.gif] mešaš kot zmešan, ker gre res težko in moraš ves krompir v bistvu "raztopit" z moko, da nastane ena taka lepljiva zadeva. Potem z žlico v skledo daješ te dödole. Narediš omako: na olju prepražiš na okrogle rezine narezano čebulo, dodaš sladko in kislo smetano. To preliješ po dödolih. Kar ostane dödolov, zvečer prepražiš v ponvi, da dobi zlato skorjico. [sm=smiley1.gif]

Zraven mora biti solata.

ne štekammmmm bolj podrobno prosim [sm=zmeden.gif]

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (20.12.2012 19:48:57)

Kaj me hecaš?

Shorty_ -> RE: kaj danes kuhate? (20.12.2012 20:33:00)

Kaj me hecaš?

Ne res ne stekam kam das moko in kako to skuhas?

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (20.12.2012 20:46:24)

1 kg krompirja olupiš, razrežeš na 1/4 in ga daš v lonec kuhat. Vpde daš toliko, da je krompir pokrit v cloti in še recimo kak prst vode več. Soliš. Kuhaš cca 15 minut, da se krompir skuha. Potem v ta lonec v sredino vsipaš 300 g moke. V sredini kupčka moke narediš s kuhalnico luknjo, da se moka lažje spari. Tako kuhaš še 15 minut. Pokrito seveda. Potem pa s kuhalnico (jaz si vedno še pomagam s tistim za pire krompir) močno mešaš, da nastanejo neke vrste žganci. Tako pocasto, lepljivo je. Krompir ali moka ne smeta biti vidna. En sam to težko meša. Jaz dam pisker na tla, ga s koleni držim in potem mešam. Roke bolijo [sm=smiley36.gif].

To je to. Potem pa z žlico daješ te dödole v posodo in počez poliješ smetansko omako.
S tega recepta pride precej dödolov. Mi jo jemo kot samostojno jed s solato, ponavadi je pa kot priloga. Kar dödolov ostane v piskru zvečer v ponvi spražimo do rjavo zlate skorjice. Mmmmm...

mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (20.12.2012 20:52:39)

Paštetka, katera polivka bi še pasala čez?

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (20.12.2012 21:15:58)

Hm...lahko v ponvi spustiš zaseko in ocvirke sesekljane pa poliješ čez.

Ampak tale čebula v smetani pride ful dobro ven. Sploh ne veš, da je čebula. V glavnem njami...

Drugo ničesar meni, ker sem tako vajena od malega. To je naš tradicionalna jed.

Če bo katera to kuhala: najbolj važna je ta luknja, ki jo moraš narediti, da se moka lažje spari. Drugače ne boste mogle moke in krompirja prav zmešat in bo poc.
Jutri dobiste še slikco. Zdaj se mi ne ljubi nalagat [sm=smiley36.gif]

Shorty_ -> RE: kaj danes kuhate? (20.12.2012 21:47:14)

1 kg krompirja olupiš, razrežeš na 1/4 in ga daš v lonec kuhat. Vpde daš toliko, da je krompir pokrit v cloti in še recimo kak prst vode več. Soliš. Kuhaš cca 15 minut, da se krompir skuha. Potem v ta lonec v sredino vsipaš 300 g moke. V sredini kupčka moke narediš s kuhalnico luknjo, da se moka lažje spari. Tako kuhaš še 15 minut. Pokrito seveda. Potem pa s kuhalnico (jaz si vedno še pomagam s tistim za pire krompir) močno mešaš, da nastanejo neke vrste žganci. Tako pocasto, lepljivo je. Krompir ali moka ne smeta biti vidna. En sam to težko meša. Jaz dam pisker na tla, ga s koleni držim in potem mešam. Roke bolijo [sm=smiley36.gif].

To je to. Potem pa z žlico daješ te dödole v posodo in počez poliješ smetansko omako.
S tega recepta pride precej dödolov. Mi jo jemo kot samostojno jed s solato, ponavadi je pa kot priloga. Kar dödolov ostane v piskru zvečer v ponvi spražimo do rjavo zlate skorjice. Mmmmm...

zalataaaaa si :)

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (21.12.2012 8:48:27)

aha, vidim, da sem še nekaj pozabila dodati pri receptu. Po tistem, ko se je moka sparila, po tistih 15 minutah, preden začneš mešati kot zmešana, moraš morebitno odvečno vodo odliti.

mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (21.12.2012 14:11:37)

riž z zelenjavnimi žepki s sirom in mariniran zrezek iz hoferja[sm=smiley1.gif]

Tippi -> RE: kaj danes kuhate? (21.12.2012 14:13:28)

U fino. Še en post več [sm=bravo.gif]

Juho iz rdeče leče. Pražen krompir+kremenatlčki in solata.

Shorty_ -> RE: kaj danes kuhate? (21.12.2012 17:21:14)

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

U fino. Še en post več [sm=bravo.gif]

Juho iz rdeče leče. Pražen krompir+kremenatlčki in solata.

trma in jeza, ker je crknil avto in pokvaril vse plane[sm=smiley19.gif]

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (21.12.2012 18:18:58)

V IKEi sem jedla kranjsko klobaso s sirom...ajme bože...
Zdaj pa pico in najbližje picerije [sm=jezicek.gif]

Hope2 -> RE: kaj danes kuhate? (22.12.2012 4:47:37)

V IKEi sem jedla kranjsko klobaso s sirom...ajme bože...

Kaj je blo tak dobro al zanič? Mi smo šli enkrat za foro v ikeo jest in je bilo presenetljivo dobro, sladice še ekstra, smo repete iskali.

Mi smo včeraj tudi šli ven, jedli tajske nudle s kozicami in tofujem, pa pečeno raco, mangov puding in ocvrte banane z vanilijevim sladoledom. Za prste oblizat, moram obvezno ugotovit in sprobat tele banane. So pa bile v nekem testu, mogoče tempura.

Danes bomo pa izpod peke celega piščanca, če kaj ostane, bodo jutri topli sendviči s tem mesom, praženimi šampijoni in čebulo in svežo rukolo. Če ne ostane pa doma narejeni fussili z neko omako

Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>