nyna84 -> RE: kaj danes kuhate? (13.11.2012 14:37:59)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Vzamem eno ogrooomno skledo paprik (mela sem domače, kozji rog, zelene, lahko bi bile katerekoli), jih zrežem na manjše kose (recimo 2x1 cm), razrežem na koščke še paradižnik (meni se ga nikoli ne da lupit, tako da ga ne lupim, če vas moti lupinica, potem pač prej olupi; jaz sem tokrat imela same mini paradižničke, ki sem jih razrezala na polovice in četrtinke - odvisno od velikosti, lahko bi bil katerikoli paradižnik) - glede količin težko kaj rečem, ker sem pač pobrala vse, kar je bilo za porabit:D - je pa prišlo vsega skup ogromno (mi veliko pojemo - recimo koje bilo gotovo, torej zelenjava že prepražena, je prišla ena največja ponev z zelo širokim robom, skoraj kozica - to celo polno - verjetno pride nekje 2 kili zelenjave, vsakega cca kila, toliko je navadno pojemo za kosilo (ja, saj pravim, da veliko pojemo[sm=jezicek.gif])). Potem sem prepražila na kocke zrezano čebulo in česen (ali pa tudi ne, se ne spomnim, a smo ga takrat imeli ali ne), dodala papriko in še to malo prepražila, dodala paradižnik, vse skup pokuhala, da ni bilo preveč mokro in na koncu not umešala 4 prej vmešana jajca (torej ubita in zmešana z vilico v eni skledici), vse skup potem samo še mešaš, da jajca lepo zakrknejo in to je to. Če delaš po načinu moje tašče, potem vso zelenjavo pražiš do nezavesti, da je čisto mehka in da je vse suho, šele potem daš jajca in potem je vse zelo suho, eni imajo verjetno rajši tako. Če hočeš bolj sočno jed, potem je boljše, da je zelenjava še razpoznavna in je nekaj tekočine, ker itak naredijo jajca malo bolj suho, ko zakrknejo (tako da ni treba povret vse tekočine prej). [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] No, potem delaš na podoben način kot jaz. Jaz sem ponavadi na koncu poleg jajc dodala še sir, pa lahko po želji še koščke pancete. Hitro, enostavno in dobro. [sm=bravo.gif]
|
|
|
|