RE: kaj danes kuhate? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Felicita -> RE: kaj danes kuhate? (12.11.2012 16:04:22)

Korenčkova juha z zdrobom in jajcem ('otroška juha') in lazanja

mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (12.11.2012 16:06:30)

pire krompir, buranja, radič

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.11.2012 20:34:42)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

majčica1508 -> RE: kaj danes kuhate? (13.11.2012 9:52:20)

Orada,pečen krompir,korenje,bučke in velika skleda zelene solate+česen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ronja -> RE: kaj danes kuhate? (13.11.2012 12:33:21)

Včeraj domač junk: pomfri in pohan sir, pa surova paprika za zraven. ocvrt sir in mini paradižnik in tiramisu danes za prvo kosilo, potem pa še ne vem...
Enkrat te dni bojo lignji s papriko - po kitajsko, to si je lubi zaželel.
Enkrat bo pica, to si je Ronja zaželela.
Enkrat bo spet sataraš - to je tudi lubi želel, čeprav baje ne je sataraša (tako pravi njegova mami, on pa pravi, da ne je njenega sataraša, ta zadnjič mu je bil pa všeč[sm=jezicek.gif])

nyna84 -> RE: kaj danes kuhate? (13.11.2012 12:37:46)

Ronja, kako pa narediš sataraš?

ronja -> RE: kaj danes kuhate? (13.11.2012 12:46:54)

Vzamem eno ogrooomno skledo paprik (mela sem domače, kozji rog, zelene, lahko bi bile katerekoli), jih zrežem na manjše kose (recimo 2x1 cm), razrežem na koščke še paradižnik (meni se ga nikoli ne da lupit, tako da ga ne lupim, če vas moti lupinica, potem pač prej olupi; jaz sem tokrat imela same mini paradižničke, ki sem jih razrezala na polovice in četrtinke - odvisno od velikosti, lahko bi bil katerikoli paradižnik) - glede količin težko kaj rečem, ker sem pač pobrala vse, kar je bilo za porabit:D - je pa prišlo vsega skup ogromno (mi veliko pojemo - recimo koje bilo gotovo, torej zelenjava že prepražena, je prišla ena največja ponev z zelo širokim robom, skoraj kozica - to celo polno - verjetno pride nekje 2 kili zelenjave, vsakega cca kila, toliko je navadno pojemo za kosilo (ja, saj pravim, da veliko pojemo[sm=jezicek.gif])).

Potem sem prepražila na kocke zrezano čebulo in česen (ali pa tudi ne, se ne spomnim, a smo ga takrat imeli ali ne), dodala papriko in še to malo prepražila, dodala paradižnik, vse skup pokuhala, da ni bilo preveč mokro in na koncu not umešala 4 prej vmešana jajca (torej ubita in zmešana z vilico v eni skledici), vse skup potem samo še mešaš, da jajca lepo zakrknejo in to je to.

Če delaš po načinu moje tašče, potem vso zelenjavo pražiš do nezavesti, da je čisto mehka in da je vse suho, šele potem daš jajca in potem je vse zelo suho, eni imajo verjetno rajši tako. Če hočeš bolj sočno jed, potem je boljše, da je zelenjava še razpoznavna in je nekaj tekočine, ker itak naredijo jajca malo bolj suho, ko zakrknejo (tako da ni treba povret vse tekočine prej).

nyna84 -> RE: kaj danes kuhate? (13.11.2012 14:37:59)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Vzamem eno ogrooomno skledo paprik (mela sem domače, kozji rog, zelene, lahko bi bile katerekoli), jih zrežem na manjše kose (recimo 2x1 cm), razrežem na koščke še paradižnik (meni se ga nikoli ne da lupit, tako da ga ne lupim, če vas moti lupinica, potem pač prej olupi; jaz sem tokrat imela same mini paradižničke, ki sem jih razrezala na polovice in četrtinke - odvisno od velikosti, lahko bi bil katerikoli paradižnik) - glede količin težko kaj rečem, ker sem pač pobrala vse, kar je bilo za porabit:D - je pa prišlo vsega skup ogromno (mi veliko pojemo - recimo koje bilo gotovo, torej zelenjava že prepražena, je prišla ena največja ponev z zelo širokim robom, skoraj kozica - to celo polno - verjetno pride nekje 2 kili zelenjave, vsakega cca kila, toliko je navadno pojemo za kosilo (ja, saj pravim, da veliko pojemo[sm=jezicek.gif])).

Potem sem prepražila na kocke zrezano čebulo in česen (ali pa tudi ne, se ne spomnim, a smo ga takrat imeli ali ne), dodala papriko in še to malo prepražila, dodala paradižnik, vse skup pokuhala, da ni bilo preveč mokro in na koncu not umešala 4 prej vmešana jajca (torej ubita in zmešana z vilico v eni skledici), vse skup potem samo še mešaš, da jajca lepo zakrknejo in to je to.

Če delaš po načinu moje tašče, potem vso zelenjavo pražiš do nezavesti, da je čisto mehka in da je vse suho, šele potem daš jajca in potem je vse zelo suho, eni imajo verjetno rajši tako. Če hočeš bolj sočno jed, potem je boljše, da je zelenjava še razpoznavna in je nekaj tekočine, ker itak naredijo jajca malo bolj suho, ko zakrknejo (tako da ni treba povret vse tekočine prej).

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
No, potem delaš na podoben način kot jaz. Jaz sem ponavadi na koncu poleg jajc dodala še sir, pa lahko po želji še koščke pancete. Hitro, enostavno in dobro. [sm=bravo.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.11.2012 18:07:29)

majčica1508 -> RE: kaj danes kuhate? (14.11.2012 11:29:35)

mesno-zelenjavna rižota,solata

LittleSun -> RE: kaj danes kuhate? (14.11.2012 11:36:38)

Zelenjavno juho in pirine palačinke.
Za mene pa namesto palačink skledo mešane solate.

_sonček -> RE: kaj danes kuhate? (14.11.2012 11:37:58)

IZVIRNO SPOROČILO: majčica1508

mesno-zelenjavna rižota,solata

tudi mi bomo danes imeli isto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

PinaNina -> RE: kaj danes kuhate? (14.11.2012 12:42:32)

Včeraj sem naredila iz toast kruha kruhovo štruco, zraven pa omako iz rumene kolerabe in rjave leče, popraženo na čebuli, slanini, pikico korenja sem dodala in malo kisle smetane, mleka, žlico moke.
Moj sicer ni ravno navdušen nad takimi stvarmi, a včeraj je pa pojedel brez komentarja, tako da ni ostalo nič za današnje kosilo.
Kosilo za mene in najstnika, riž + paradižnikova solata.
Večerja hokaido juha, pohan piščanec in skleda solate......
Jutri bo vrjentno segedin, petek pa idrijski žlikrofi- jih bo delal sin...[sm=bravo.gif] (njegova želja, da v petek kuha, tema izbral sam).

lenčy -> RE: kaj danes kuhate? (14.11.2012 12:58:20)

mateyka enkrat si omenjala čokoladne cupkakes... a mi lahko poveš, kako narediš kremo (katera čokolada in katera smetana). js sm uporabila rastlinsko smetano in pregrenko čokolado, tko da je vse skp prišlo preveč trdo.

mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (14.11.2012 15:14:36)

danes bo musaka z zeljem in solata..

me pa v kratkem čaka kuhanje bolones omake, ričeta-mam prav fajn kračo v hladilniku, pa malo segedina bi nardila-sj malo ga bom lahko pojedla kljub dojenju ane[sm=smiley9.gif][sm=smiley4.gif]

to bi še skuhala pol grem pa loh rodit..aja ne ne še..more še prej moj gsm pridt iz servisa da bodo lepe slikce[sm=smiley4.gif]

mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (14.11.2012 15:34:28)

IZVIRNO SPOROČILO: lenčy
mateyka enkrat si omenjala čokoladne cupkakes... a mi lahko poveš, kako narediš kremo (katera čokolada in katera smetana). js sm uporabila rastlinsko smetano in pregrenko čokolado, tko da je vse skp prišlo preveč trdo.

moja najljubša krema;
pariška krema - stopim temno čokolado v smetani (na štedilniku), dodaš žlico-dve sladkorja, če želiš. nato ohladiš in čez noč postaviš v hladilnik. ko so cupcakes pripravljeni, vzameš smetano iz hladilnika in jo stepeš da je trda. nafilaš vrečko in okrasiš.
maš tud verzijo kjer stopiš čokolado in jo ohladiš do temperature za kuverturo in dodajaš to maso že stopljeni smetani (sam po moje moraš met mal izkušenj s tem).
obe kremi sta fantastični [sm=smiley1.gif]
tukaj maš fajn debato na to temo:
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=6094

ful pašejo zraven višnje ali češnje. jaz ponavadi vzamem 70% čokolado in dodam žlico sladkorja (zarad tamale, ker je mlečno-čokoladarca in bi ji blo premalo sladko; men je grenka njami). če mam 86-90% pa dodam dve žlici. smetana pa ne sme bit rastlinska. pa čimbolj sveža. pa ko je enkrat krema fajn trda, ne stepaj še naprej, ker se ti lahko sesiri.

če pa delam, belo ali kremo ki jo želim obarvat, delam pa mix iz stepene smetane in mascarponeja s sladkorjem in barvo kot dodatki. včasih dodam zmiskane maline za barvo - to majo ful radi (pink mora bit pa za tamalo [sm=smiley1.gif] ).

_sonček -> RE: kaj danes kuhate? (15.11.2012 8:35:23)

segedin, polenta

majčica1508 -> RE: kaj danes kuhate? (15.11.2012 13:53:46)

svinjska pečenka,kus-kus in zelenjava,solata

jutri:Sardele in solata(Rukola,česen,češnjev paradižnik,krompir)mnjam,mnjam

mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (15.11.2012 14:42:18)

makaroni in golaž iz srne in govedine, zelje v solati

za v skrinjo kuham pa: segedin, ričet in pa bolonese omako

ronja -> RE: kaj danes kuhate? (15.11.2012 15:31:02)

Predvčerajšnjim res sataraš.
Včeraj pica z bučkami, domačo paradižnikovo omako, pa seveda sir, olive, šunka, inčuni, kapre.
Danes zelenjavna juhica z domačimi testninami in lignji s papriko po kitajsko.

Punci me fehtata za domače kremšnite... Danes je sicer en bizi dan, ampak mogoče pa enkrat kmalu... Ronja ma take učke...

mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (15.11.2012 16:12:29)

Ronja ma take učke...

k mačkica ane[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=smiley29.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.11.2012 16:16:56)

mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (15.11.2012 16:56:31)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Predvčerajšnjim res sataraš.

mi pa danes (se mi ga je noro zaluštal - z jajci seveda). pa svež kruh zraven. desert: čokoladni cupcakes s kokosovo kremo.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.11.2012 18:24:08)

_sonček -> RE: kaj danes kuhate? (16.11.2012 9:15:50)

Danes nič ne kuham, gremo k mojim na jurčke z jajci, pa domač kruh [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>