Žaži
|
IZVIRNO SPOROČILO: sassy0 Ja boste že videle punce, da pri drugem, pol toliko ne boste komplicirale kot sedaj, sploh, če bo mala razlika Tako, da lejla in zala, se pridružujem-tudi jaz sedaj marsikaj drugače naredim, kot sem prvič. Predvsem se mi to pozna, da pač ne utegnem odreagirat čisto na vsak njegov jokec. In posledica tega je, da se je mali tako lepo navadil zabavati sam s sabo, da to res ni. Ko je že kazalo, da bo ful po rokah (zaradi krčev), so ti minili in ko je postala aktualna še igralna blazina, je ratal čisto drug otrok. Saj potečka sem ter tja, samo če ni prehudo, ga kar pustim, če pa ne neha, ga pa seveda vzamem. Je pa res, da se našemu tudi vedno nekaj dogaja, ker je starejši doma in ga on potem animira Ga včasih mali prav kliče, ko pa pride v njegovo vidno polje se začne pa smejčkat. Se tudi pridružujem, dveletno razliko imamo in tudi ni šanse da skočim takoj za vsaki jokec ker niti ne morem, ampak fora je tudi to, da sem že tako imuna na ta jokanja, da je niti ne slišim prav, sem še že naučila odklopiti. Tako da jo dvignem samo takrat ko gre zares, prav zanimivo kako sem se tokrat hitro "naučila" kdaj je pravi jok da nekaj potrebuje in kdaj je samo rit mi dvigni in me nosi. Nema, sem prvič to delala in skoraj ostala brez rok in hrbta od bolečin in nošenja. In ne morem verjeti kako se dejansko tako mala že zna sama zamotiti ali pa ko ji je že tečno v stolčku jo dam v gugalnik, ko je sitna tam gre na blazino, samo da se okolje in razgled menjata in je že mir. No, saj tudi po rokah jo imam, da ne bo katera mislila da sem hladna ko špricer, samo res minimalno in ke se umiri jo odložim, pa magari zraven sebe na kavč. In dretja se je navadila, nič jo bratec ne moti,pa zna ta biti tako glasen da meni ušesa reže, pa joče še tudi za kako BV zadevo in lahko Živa vse to gladko prespi. Za sprehod jo imam sedaj, ko je tako toplo v tenkem flis pajacku oblečenem čez tisto kar ima doma oblečeno in bombažni kapici in nič pokrito čez. Ali pa če ima debelejše hlače, potem oblečem jopico in kapico čez. Kia, moj sin je v vrtcu, domov nosi vse možne bacile, pa Živa še ni zbolela. Tudi tvoj mora priti v stik z bacili in vso možno svinjarijo (tako se samo reče) da si okrepi imunski sistem in otroci, ki bodo prišli na obisk sigurno ne bodo tvojega ne prijemali, ne lupčkali, ne kašljali v njega.........briga njih dojenček, na začetku ga bodo pogledali in to je to. Od tega se pa tvoj ne bo ničesar nalezel. Tako da ti res polagam na srce, ne zavijaj otroka v vato in ga drži stran od vsega, ker potem pa bo prišel čas, ko bo moral v vrtec ali varstvo in ponavadi takšno otroci največkrat zbolijo, ker prvič pridejo v stik z boleznimi. In tudi mamice ne bodo ravno vesele, da jim rečeš da pridejo lahko samo brez otrok. Tu smo pa vse malo občutljive. Pa brez zamre. Za Rota virus ne bom dala cepiti, kot prvo mi je predrago, kot drugo mi je to ful prehitro za otroku dati živo vakcino, kot tretje pa tudi sina nisem dala, recimo da sem reskirala in ga nikoli ni dobil, pa je vrteški otrok. Kar sicer ne pomeni da ga Živa ne more dobiti, vem da reskiram ker je skorajda pravilo da otroci do drugega leta pristanejo v bolnici če ga dobijo, ker telo brez heca v dveh urah lahko popolnoma dehidrira in boste tudi sama videle (tiste ki imate prvega) da otroka več kot težko nahecaš da kaj pije ko mu do tega ni, ker mu z zdravo pametjo da bi razumel da je to dobro zanj ne morete dopovedati, ker ne razumejo.
|