|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010!!
23.3.2010 20:53:53   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: poopek
živjo punce, vidim da komentirate pleničke, vendar kdaj drugič bom pisala o tem..
vprašala bi tiste, ki ste si črpale mleko oziroma si ga črpate. danes smo kontrolirali težo in naša se je v 5 tednih zredila za borih 380g, kar je zelo pod povprečjem! user posted image user posted image do 2. meseca naj bi se zredili minimalno 600g! tako sem žalostnauser posted image user posted image user posted image user posted image , so mi svetovali naj kupim črpalko in si črpam, da spodbudim laktacijo. in sem jo danes kupila od Aventa. tako sem nezadovoljna, ker ne črpa dobro, pa še malo mleka je!!! prosim če mi lahk kako svetujete, ker sem čist na dnu!!! pa ali lahko to črpalko vrnem, verjeten ne, a ne?? user posted image košta 54 eu u BC kao če si član, a ne vleče en k...c!!! user posted image user posted image user posted image user posted image help me!!! user posted image user posted image user posted image

Poopek, sicer nimam pojma o črpanju, bi ti pa svetovala tole: za spodbujanje laktacije se lahko poskusi tudi s Tametilom. Dobiš ga na recept, lahko tudi od pediatra. Gre za tabletke, ki se sicer predpisujejo za želodčne težave, je pa eden od stranskih učinkov povečano laktiranje. V bistvu je to kar pogosta praksa, nekaterim ga dajo že v porodnišnici. Vsekakor se splača probati. Upam, da vam bo šlo  user posted image user posted image user posted image

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 2326
23.3.2010 21:09:42   
poopek
punce hvala za odgovore. user posted image nisem si mogla čisto nič napumpat, morebiti 2 ml????!!! user posted image .. al sem smotana, al pa ni mleka.. user posted image user posted image punčko sem hranla ene 5x, zdej spi... sem dala dol tisto gumo in je mal bol šlo, ampak katastrofa, nič... no, bomo videl, men se zdi da so me preveč prestrašli, pa sem čist napsihirana... so rekle, da je treba počivat počivat počivat... pa kaj naj sam na kavču ležim?? user posted image no, upam da bo šlo, do zdej nisem mela težav z dojenjem, zdej pa taka panika.. kr neki.

nočko in mirno noč želim user posted image user posted image

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 2327
23.3.2010 21:19:46   
sassy0

punce hvala za odgovore. user posted image nisem si mogla čisto nič napumpat, morebiti 2 ml????!!! user posted image .. al sem smotana, al pa ni mleka.. user posted image user posted image punčko sem hranla ene 5x, zdej spi... sem dala dol tisto gumo in je mal bol šlo, ampak katastrofa, nič... no, bomo videl, men se zdi da so me preveč prestrašli, pa sem čist napsihirana... so rekle, da je treba počivat počivat počivat... pa kaj naj sam na kavču ležim?? user posted image no, upam da bo šlo, do zdej nisem mela težav z dojenjem, zdej pa taka panika.. kr neki.

nočko in mirno noč želim user posted image user posted image

Upam, da ti rata in da bo steklo. Imam pa še en nasvet, tudi med črpanjem je fino, da si čim bolj sproščena, ker tudi to vpliva na tok mleka. Probaj si svojo predstavljat kako je pri tebi, meni je to pomagalo, da se je odprlo, potem je pa kar špricalo. No držim pesti, da bo to kmalu samo en neprijeten spominuser posted image

Imamo morskega dečka, ter zimskega princa, ki je prehitel 1 mesec.

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 2328
23.3.2010 21:21:15   
sassy0
Grahek, a ja iz tistega konca. Ja mi je znano, no jaz sem bila pa iz druge strani žal, hehe. Je pa res, da se je tam ful tko fino sprehajat, ker je ful spokojno in mir. Kaj pa v gramozno kaj zaviješ? Tudi tam sem bila včasih redna sprehajalkauser posted image

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 2329
23.3.2010 21:24:43   
sassy0
Drugače mi je pa danes celo uspelo it s tamalim za eno uro ven. Sem ta velikega pustila pri babici in šla. Problem je, ker smo vsi bolni. Ta velik je celo antibijotik fasal, ker se mu je eno uho vnelo. Sem mislila, kako se že dobro spiha in nismo nič z aspiratorjem pucali, pa evo ti ga user posted image . Sedaj pa spet pridno sesamo, mali se dere ko jesihar, ampak ni kaj, če drugega ne pomaga...

Sedaj pa spet slabo vreme napovedujejo. Jah bo vsaj lažje preživel, ga ne bo toliko ven vleklo, ko ne bo sončka, čeprav je njemu vseeno, tudi če ošpičene prekle padajo, bi se on sprehajal in lopatal okoli user posted image

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 2330
23.3.2010 21:39:26   
Enkica

IZVIRNO SPOROČILO: sassy0

IZVIRNO SPOROČILO: KiA***

rotavirus info - a boste dale cepit?

http://www.siol.net/svet/zdravje/2010/03/v_otroskem_cepivu_nasli_sledi_virusa.aspx

Ma čim manj vnašaš te svinjarije v telo, boljše je. Se mi včasih zdi, da več kot je tega, bolj zbolevaš in manj si odporen. Tako, da odločni ne. Kaj pa včasih, ko tega sploh bilo ni, pa po moje lahko vsaka na prste ene roke prešteje tiste, ki jih pozna in so imeli rota virus. Se strinjam, da ni prijetno, če ga takile mali fašejo, ampak še manj prijetno so pa kaki zapozneli stranski učinki, ki se vidijo šele čez par letuser posted image

Jaz sem že od začetka proti temu cepljenju, ker se mi ne zdi ok, da toliko nekega cepiva damo v tako majhne štručke. V primeru, da staknemo rota. se bomo že potrudili, da ne bo preveč dehidrirana ... kdo mi bo pa odgovarju in pomagal, če bo čez nekaj let reakcija na cepivo????!!!!!????
Kot drugo pa sem bila proti cepivu, ko sem na brošuri prebrala, da je od firme GSK (pred kratkim je bilo ogromno (okoli 1000 ljudi) reakcij na njihovo zdravilo za sladkorno).
Če bi bilo to cepljenje res tako fino kot nekateri pravijo bi bilo ravno tako pod obvezno cepljenje in ne kot samoplačniško.
Me je pa danes zelo zmotil komentar na to svinjarijo v cepivu: rekli so, da pri nas ni posledic na otrocih zaradi te svinjarije notri ... ja kako pa vedo, da ni reakcije, če niti niso vedeli, da cepivo vsebuje to????
Groza in strah!

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 2331
23.3.2010 21:42:57   
Enkica

IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan

Kolk imate user posted image oblečene za ven? Oklevam a naj bo še v pajacu al ji dam samo mal debelejše hlače in eno jopco pa za seboj kako dekcouser posted image Ti prehodi me vedno zafrkavajouser posted image

Joj meni je danes moja kar zakuhala, ko sva bili zunaj. Sem bila res popolna KOZA user posted image user posted image user posted image . Ko mi je ratalo vroče sem se spomnila, da se slečem ... ni mi pa kapnilo, da je mogoče tudi user posted image prevroče. No HB sem dokaj hitro to dojela in jo slekla.
Še zdaj si očitam kako trapasta sem bila danes ... resnično imam slabo vest.

No ampak je pa bila dobra lekcija in vsaj tega ne bom več ponovila.

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 2332
24.3.2010 6:39:40   
Anonimen
Jutro!

Punce, prosim za en iskren odgovor. Vem, da imate ene med vami že starejše otroke, jaz nimam. In kadar jih imaš, pač nimaš izbire.

Jaz pa imam sedaj tega prvega in sem frendice pobavila na obisk. Dve pa imata otroke, ena dve leti staro, druga pa tri in bodo prišle z otroci na obisk. A je to too much? Ker jim skoz nekaj iz noska teče? Pa nikoli ne veš, če kaj prenašajo...(iz vrtca mislim...)

Joj, saj vem, da kompliciram, ampak res ne bi rada, da mali kaj dobi, po drugi strani pa ja ne morem biti tako paranoična...

Sploh ne vem, kaj je prav. A naj rečem, da pridejo brez otrok?

Saj svojega bratrančka je že parkrat videl (5 let), samo sem vedno preverila a je kaj bolan, a ni bil bolan pred kratkim itd. Tukaj pri teh frendicah pa nekako ne morem tolk težit, ne vem...

Joj, hvala!

(odgovor članu Enkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2333
24.3.2010 7:12:02   
Zala01
Kia, no tako...prenašata sigurno, še posebno če sta v vrtcu. Ampak izolirat svojega otročka pa tudi čisto ne moreš. Ti povem, da sem imela tudi jaz paranojo pred porodom, kako bo ta dojenček skoz bolan, ker mu bo starejši skoz nekaj nosil iz vrtca, pa je mali zdrav kot riba. Še bolj kot prvi otrok, pa se je z razliko od prvega rodil sredi zime in viroz. Se pa res trudim, da ga dojim in mogoče tudi to kaj pomaga.
No, kaj ti hočem povedat...na viruse bo naletel kjerkoli, tako bo razvil svoj lastni imunski sistem, tako da jaz mislim, da 2 otroka, ki jima samo iz noska malo teče, mu res ne bosta škodila. Sej tako ali tako sta premala, da bi ga mečkala po rokah. Odloči se pa sama, po svoji vesti...mame vemo najboljše za svoje otroke, res.user posted image

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2334
24.3.2010 7:30:41   
Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: grahek85

živjo punce, vidim da komentirate pleničke, vendar kdaj drugič bom pisala o tem..
vprašala bi tiste, ki ste si črpale mleko oziroma si ga črpate. danes smo kontrolirali težo in naša se je v 5 tednih zredila za borih 380g, kar je zelo pod povprečjem! user posted image user posted image do 2. meseca naj bi se zredili minimalno 600g! tako sem žalostnauser posted image user posted image user posted image user posted image , so mi svetovali naj kupim črpalko in si črpam, da spodbudim laktacijo. in sem jo danes kupila od Aventa. tako sem nezadovoljna, ker ne črpa dobro, pa še malo mleka je!!! prosim če mi lahk kako svetujete, ker sem čist na dnu!!! pa ali lahko to črpalko vrnem, verjeten ne, a ne?? user posted image košta 54 eu u BC kao če si član, a ne vleče en k...c!!! user posted image user posted image user posted image user posted image help me!!! user posted image user posted image user posted image

Poopek, sicer nimam pojma o črpanju, bi ti pa svetovala tole: za spodbujanje laktacije se lahko poskusi tudi s Tametilom. Dobiš ga na recept, lahko tudi od pediatra. Gre za tabletke, ki se sicer predpisujejo za želodčne težave, je pa eden od stranskih učinkov povečano laktiranje. V bistvu je to kar pogosta praksa, nekaterim ga dajo že v porodnišnici. Vsekakor se splača probati. Upam, da vam bo šlo  user posted image user posted image user posted image

Grahek, ti povem, da je mene to s Tametilom čisto minilo. So mi ga predpisali že v porodnišnici in jaz sem ga po njihovih navodilih pridno jemala še cel 1. mesec, ko sem bila že doma. Ponavadi jaz, ko dobim kakšno zdravilo, vedno fajn preštudiram listek z navodili, pač verjetno zaradi poklicne deformiranostiuser posted image . No takrat ga nisem in po 1 mesecu ga vseeno vzamem iz škatlice in preštudiram in kaj piše...da pri jemanju Tametila je odsvetovano dojenje, ker aktivna substanca prehaja v mleko. Sem postala kar slabe volje, pa vem da je predpisovanje Tametila za povečanje laktacije praksa po celi Sloveniji. Valjda da sem ga končala jemat, ker nočem, da moj dojenček pije katerokoli kemijo čez moje mleko.

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 2335
24.3.2010 8:40:18   
Isabelle
IZVIRNO SPOROČILO: lejla969

IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle

Lejla, a ni še prezgodi za takega majhnega otročka dat v bazen? user posted image Ne vem, no, ampak bazen je gojišče bakterij in se mi ne zdi glih primerno za dojenčka.

Zame ni prezgodaj, Mirana sem tudi imela že pri 2 mesecih. Ne kompliciram tudi pri drugih stvareh, npr., če mu duda pade na tla je ne steriliziram, kot sem jo pri Miranu. Gojišče bakterij : vode ni pil, potapljal se ni, tekal bos po bazenu ni, na koži nima alergije... Je pa užival.

Js tudi ne kompliciram, pa imam prvega otroka (nekateri mi govorijo da še premalo kompliciram).Sam se mi zdi da je dojenčkova koža še preobčutljiva za v bazen (sploh v toplice kjer vsi lulajo v vodo), še odrasli fašejo tam glivice al pa kaka druga vnetja, kaj šele tako majhen dojenček.Ampak itak vsakemu svoje.Js sem samo povedla moje mnenje.

Za ven ji js oblečem kavbojke (so malo podložene),bodi, majčka in čez ena debelejša jopica, kapico ji pa zdej dam bombažno.Čez ji pa dam eno dekico.Učeri smo sedeli zuni na vrtu pri eni kolegici in je blo toplo za znoret.Tko da mislim da smo s pajaci končali. user posted image Danes je pa baje še bolj toplo (me je klicu moj da je zuni že v kratkih rokavih) tko da komi čakam da greva vn.Zdej še spi, js sem pa lih kar popila kavico.

Avtosedež-mi smo ji kupili od Brevija 0-18kg ker smo imeli lupinico od Peg Perego in je bla boga cela zvita notr, zdej v tem je pa prou lepo na komot
Rotavirus-js tudi ne bom dala cepit, se popolnoma strinjam z sassy0

Popoldan pa greva z mojim v Citta Fiera, mala bo pa z nono.

< Sporočilo je popravil Isabelle -- 24.3.2010 8:41:40 >

(odgovor članu lejla969)
Neposredna povezava do sporočila: 2336
24.3.2010 8:53:25   
nincrli
Jutro!

Sem pri kavici, mali je nazaj zaspal jaz pa sem lepo pospravila in celo lase umilauser posted image zdaj pa se že prebuja, sam ga bom še kar pustila mal...

grahek, glavno da je bila sam ena črticauser posted image , je pa meni tud večkrat slabo zadnje čase, sam ne vem od česa...user posted image

kia jaz sem tu v študentu, ko so štud. družine in je kar nekaj otrok pa tamali sosed (18 mesecev) vedno pride na obisk... je fuuul cortkanuser posted image ... Pa nč ne kompliciram, da bi kaj od njega dobil.

So pa imeli zdaj neko trebušno virozo, sam zdaj so že ok... pa me je tud mal skrbelo, sam niso hodli sem sploh, zdaj so pa tak zdraviuser posted image

Ah spet mi ne bo ratalo v miru do konca kavico spituser posted image

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 2337
24.3.2010 8:55:59   
Žaži

Ja boste že videle punce, da pri drugem, pol toliko ne boste komplicirale kot sedaj, sploh, če bo mala razlika  Tako, da lejla in zala, se pridružujem-tudi jaz sedaj marsikaj drugače naredim, kot sem prvič. Predvsem se mi to pozna, da pač ne utegnem odreagirat čisto na vsak njegov jokec. In posledica tega je, da se je mali tako lepo navadil zabavati sam s sabo, da to res ni. Ko je že kazalo, da bo ful po rokah (zaradi krčev), so ti minili in ko je postala aktualna še igralna blazina, je ratal čisto drug otrok. Saj potečka sem ter tja, samo če ni prehudo, ga kar pustim, če pa ne neha, ga pa seveda vzamem. Je pa res, da se našemu tudi vedno nekaj dogaja, ker je starejši doma in ga on potem animira  Ga včasih mali prav kliče, ko pa pride v njegovo vidno polje se začne pa smejčkat.

Se tudi pridružujem, dveletno razliko imamo in tudi ni šanse da skočim takoj za vsaki jokec ker niti ne morem, ampak fora je tudi to, da sem že tako imuna na ta jokanja, da je niti ne slišim prav, sem še že naučila odklopiti. Tako da jo dvignem samo takrat ko gre zares, prav zanimivo kako sem se tokrat hitro "naučila" kdaj je pravi jok da nekaj potrebuje in kdaj je samo rit mi dvigni in me nosi. Nema, sem prvič to delala in skoraj ostala brez rok in hrbta od bolečin in nošenja. In ne morem verjeti kako se dejansko tako mala že zna sama zamotiti ali pa ko ji je že tečno v stolčku jo dam v gugalnik, ko je sitna tam gre na blazino, samo da se okolje in razgled menjata in je že mir. No, saj tudi po rokah jo imam, da ne bo katera mislila da sem hladna ko špricer, samo res minimalno in ke se umiri jo odložim, pa magari zraven sebe na kavč.
In dretja se je navadila, nič jo bratec ne moti,pa zna ta biti tako glasen da meni ušesa reže, pa joče še tudi za kako BV zadevo in lahko Živa vse to gladko prespi.

Za sprehod jo imam sedaj, ko je tako toplo v tenkem flis pajacku oblečenem čez tisto kar ima doma oblečeno in bombažni kapici in nič pokrito čez. Ali pa če ima debelejše hlače, potem oblečem jopico in kapico čez.

Kia, moj sin je v vrtcu, domov nosi vse možne bacile, pa Živa še ni zbolela. Tudi tvoj mora priti v stik z bacili in vso možno svinjarijo (tako se samo reče) da si okrepi imunski sistem in otroci, ki bodo prišli na obisk sigurno ne bodo tvojega ne prijemali, ne lupčkali, ne kašljali v njega.........briga njih dojenček, na začetku ga bodo pogledali in to je to. Od tega se pa tvoj ne bo ničesar nalezel. Tako da ti res polagam na srce, ne zavijaj otroka v vato in ga drži stran od vsega, ker potem pa bo prišel čas, ko bo moral v vrtec ali varstvo in ponavadi takšno otroci največkrat zbolijo, ker prvič pridejo v stik z boleznimi. In tudi mamice ne bodo ravno vesele, da jim rečeš da pridejo lahko samo brez otrok. Tu smo pa vse malo občutljive. Pa brez zamre.

Za Rota virus ne bom dala cepiti, kot prvo mi je predrago, kot drugo mi je to ful prehitro za otroku dati živo vakcino, kot tretje pa tudi sina nisem dala, recimo da sem reskirala in ga nikoli ni dobil, pa je vrteški otrok. Kar sicer ne pomeni da ga Živa ne more dobiti, vem da reskiram ker je skorajda pravilo da otroci do drugega leta pristanejo v bolnici če ga dobijo, ker telo brez heca v dveh urah lahko popolnoma dehidrira in boste tudi sama videle (tiste ki imate prvega) da otroka več kot težko nahecaš da kaj pije ko mu do tega ni, ker mu z zdravo pametjo da bi razumel da je to dobro zanj ne morete dopovedati, ker ne razumejo.

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 2338
24.3.2010 9:09:50   
anita goitan
dan

rotavirus nisem cepila ne Zoje, tud Ule ne bom.

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 2339
24.3.2010 9:12:26   
Anonimen
Punce hvala user posted image  Saj vem, da sem komplikatorka. Zato pa vas vprašam, da dobim bolj "realno" sliko.

Proti rotavirusu pa ga tudi jaz ne bom cepila.

(odgovor članu anita goitan)
  Neposredna povezava do sporočila: 2340
24.3.2010 9:16:16   
Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: Žaži

Za Rota virus ne bom dala cepiti, kot prvo mi je predrago, kot drugo mi je to ful prehitro za otroku dati živo vakcino, kot tretje pa tudi sina nisem dala, recimo da sem reskirala in ga nikoli ni dobil, pa je vrteški otrok. Kar sicer ne pomeni da ga Živa ne more dobiti, vem da reskiram ker je skorajda pravilo da otroci do drugega leta pristanejo v bolnici če ga dobijo, ker telo brez heca v dveh urah lahko popolnoma dehidrira in boste tudi sama videle (tiste ki imate prvega) da otroka več kot težko nahecaš da kaj pije ko mu do tega ni, ker mu z zdravo pametjo da bi razumel da je to dobro zanj ne morete dopovedati, ker ne razumejo.

Ja jaz sem ga dala cepit, smo dali to čez pri prvem sinčku, ko je bil star 5 mesecev. Še zdaj ne vem, kje ga je fasal. Mi je pa takrat pobral par let življenja. Pediatrinja me sploh ni resno takrat vzela, svetovala mi je samo pitje šipkovega čaja, mali seveda ni obdržal nič v sebi, vse je dobesedno teklo iz njega, tako da sem šla po 2. mnenje k tako slavnemu Baričevičuuser posted image , kjer sem pa takoj dobila pod  nujno napotnico za infekcijsko. Mali je bil tolk dehidriran, da pri jokanju sploh ni več produciral solzic. Po infuziji se je pa hitro pobral, ampak lahko bi se končalo tudi drugače. Še posebno zato, ker je bil prvi otrok, izkušenj nisem imela in sem skoraj 100% verjela njegovi pediatrinji. Hvala bogu za moj 6. čut, da sem se obrnila še na 2. mnenje.
Zdaj sem s cepljenjem možnost okužbe vsaj zmanjšala.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 2341
24.3.2010 9:18:51   
sisi77
Dan!
Moj mišpek je pravo zlato. Danes je spal neprekinjeno od 19.30 do 4.45 (9ur) in to dojen. user posted image no potem je spal do 6.30 ko ga je moj user posted image kot vsako jutro položil k meni in sva spala še do 7.30 se preoblekla umila najedla in sedaj bo verjetno spal do 10.00. oh sem kar zaljubljena v njega user posted image user posted image

No včeraj sva imela pregled pri treh mesecih. sva bila zelo pohvaljena glede mer.
ima 5180 g in 59 cm, obseg glavice 40 cm

sem pa ga dala cepit proti rotavirusu. ne vem mogoče sem se prenaglila z odločitvijo bomo vidli user posted image . je pa zdravilo popil brez problema potem pa še se nekaj oblezaval.user posted image

poopek jaz sem si vedno največ ročno načrpala pa sem tudi imela aventovo pa eno durgo ročno pumpico ampak z rokami je šlo najbolje.

Anej 21.12.2009 - največja ljubezen mamice in atija!

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 2342
24.3.2010 9:22:41   
marijaa
kia Ah kakšne viruse itak lahko stakne vspovsod, se pa strinjam z vsem kar je Zala napisala, oblikovat si mora svoj imunski sistem. K nam tudi hodijo otroci. Ta teden sem pa doma z vsemi tremi, tavelik še kašlja od bronhitisa in pljučnice, čeprav je že veliko bolje, jaz sem pa grozno prehlajena,no vročine nimam , iz nosa mi pa lije, ampak kaj naj, moj je spet v službi, nekdo mora otroke rihtat.
Jok!

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2343
24.3.2010 9:38:23   
majčyca
Jaz sem najprej imela namen dat Pio cepit proti rota virusu, zdaj pa vse bolj premišljujem, da je ne bi dala (ko berem vse to). Nisem se še sicer za 100% odločila, bom še iskala informacije in se odločila ko imava 3. posvetovalnico.

Sem pa tako grozno žalostna - včeraj, ko sva s Pio prišle iz lepega dolgega sprehoda, sem izvedela, da je umrla moja babica user posted image user posted image user posted image sicer moram rečt, da se je vsaj rešila trpljenja (ker je bila že 5 let nepokretna), ampak vseeno je hudo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2344
24.3.2010 9:41:42   
nincrli
Joj marijaa en user posted image +user posted image

Proti rotavirusu ga jaz ne bom dala cepit.

Optimism always works!!!

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2345
24.3.2010 9:42:32   
nincrli
IZVIRNO SPOROČILO: majčyca

Sem pa tako grozno žalostna - včeraj, ko sva s Pio prišle iz lepega dolgega sprehoda, sem izvedela, da je umrla moja babica user posted image user posted image user posted image sicer moram rečt, da se je vsaj rešila trpljenja (ker je bila že 5 let nepokretna), ampak vseeno je hudo user posted image user posted image user posted image

Moje sožalje

Optimism always works!!!

(odgovor članu majčyca)
Neposredna povezava do sporočila: 2346
24.3.2010 9:53:05   
sisi77
majčyca moje sožalje user posted image user posted image

Anej 21.12.2009 - največja ljubezen mamice in atija!

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 2347
24.3.2010 10:26:15   
ellie
majčyca še enkrat...moje iskreno sožalje user posted image user posted image

Jaz sem se odločila, da Aneja ne bom dala cepit proti rotavirusu. Nasplošno tem cepivom, ki so samoplačniško ni za zaupat...pa še ful drago je to.

Anej je danes spal od pol 9ih do 5ih zjutraj...sem ga nahranila in je spal naprej. Pol pa me je ob pol 7ih zjutraj ful prestrašil. Me je zbudil, ker je tak čudno dihal, da nisem vedela, kaj naj naredim...me je kar malo panikauser posted image  Slišalo se je kot pri joku, ko se sliši, ko močno vdihneš med jokom...in sem ga dvignila in kar ni nehal to počet. Pol sem mu pa fiziološko v nos nalila...in je 2x ornk rignil...in je bilo boljše. Zdaj pa spet spi. Jaz pa šibam stanovanje dalje ščistit (mi je še od včeraj ostalo), potem pa greva ven na sonček...danes je pa res lepo vreme.

No, Anej je moj prvi otrok...ampak jaz tud ne kompliciram...ko ste se pogovarjale. Mogoče zato, ker imam par let dela z otroci za sabo. In sem ob vsem tem razmišljala...zakaj je sploh treba sterilizirat vse te stvari? Res da ga dojim...ampak flašk od čaja in dude jaz ne steriliziram. Sem jih edino pred prvo uporabo. Jih pa zdaj tu in tam prelijem s kropom.

In po novem Anej noče več spat na boku. Tisti prvi del noči še...ko je tak čisto koma, ko ga dam v posteljico. Drugače pa se tak trdega naredi, ko ga hočem dat ležat na bok, da se avtomatsko na hrbet prevaliuser posted image  očitno mu že paše tak. In potem ima glavo na eno al pa na drugo stran obrnjeno.

Tak zdaj pa šibam...da greva potem čimprej ven.

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 2348
24.3.2010 10:29:11   
ellie
Aja...to sem še hotela napisat..

Temenc na lasišču Anej ni imel...je imel samo malo suho kožo, ki se mu je luščila. In zdaj so mu začeli rast novi laski...ki so tako gosti, da kar ne morem verjetuser posted image  je pa dobil temence na obrvehuser posted image  sem mu včeraj fajn namilila in med kopanjem zdrgnila. Je bilo prav grdo videt. In še nikoli nisem slišala, da je to tud možno...da se naredijo na obrveh.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 2349
24.3.2010 10:40:02   
grahek85
Živjo čveke user posted image
Uffff, kak lep sonček je v Lj!!! Komaj čakam, da greva spet na špancir user posted image Sam morava prej še nazaj v Mothercare, ker sva včeraj kupila ene fajn lušne igračke, pa so na blagajni narobre zračunali. Sem šele doma opazila. Majo pa tam res lušne igrače, sam so pa (kot obleke) malo dražje kot npr. v Baby Centru.

Grahek, a ja iz tistega konca. Ja mi je znano, no jaz sem bila pa iz druge strani žal, hehe. Je pa res, da se je tam ful tko fino sprehajat, ker je ful spokojno in mir. Kaj pa v gramozno kaj zaviješ? Tudi tam sem bila včasih redna sprehajalkauser posted image

Ne, tam pa še nisem bla. Al zavijeva proti BTCju (in potem malo zapravljava), ali pa v Žale, včasih pa oboje, če je dovolj časa user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Zala01
Grahek, ti povem, da je mene to s Tametilom čisto minilo. So mi ga predpisali že v porodnišnici in jaz sem ga po njihovih navodilih pridno jemala še cel 1. mesec, ko sem bila že doma. Ponavadi jaz, ko dobim kakšno zdravilo, vedno fajn preštudiram listek z navodili, pač verjetno zaradi poklicne deformiranostiuser posted image . No takrat ga nisem in po 1 mesecu ga vseeno vzamem iz škatlice in preštudiram in kaj piše...da pri jemanju Tametila je odsvetovano dojenje, ker aktivna substanca prehaja v mleko. Sem postala kar slabe volje, pa vem da je predpisovanje Tametila za povečanje laktacije praksa po celi Sloveniji. Valjda da sem ga končala jemat, ker nočem, da moj dojenček pije katerokoli kemijo čez moje mleko.

Oooo, tega pa nisem vedela user posted image Sem nekak zaupala stroki, da menda že vejo, kaj predpisujejo, sploh ker je tega tolko user posted image Mah luleži jedni, res. Vedno znova sem razočarana, ko takole zaupam... Sej drugače sem jaz tudi ekstra previdna, nikoli ne vzamem česa brez da bi prebrala navodila in se pozanimala, kaj to je in čemu služi. Sem pa Tametil pred leti jemala samo zaradi želodčnih težav (sicer nisem potem laktirala user posted image ) in sem takrat tudi izvedela za takšno uporabo, nisem se pa nič dodatno pozanimala o tem. Tako da jemljem svoj nasvet nazaj user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: nincrli
grahek, glavno da je bila sam ena črticauser posted image , je pa meni tud večkrat slabo zadnje čase, sam ne vem od česa...user posted image

Ej jst sem pol gruntala, da je verjetno kaj od tega, kar sem pojedla za kosilo v ned. Sej drugač mam že tko bolj občutljiv želodec, tako da je verjetno to. So pa ti prehodni časi zame vedno bolj burni nasploh, tudi za želodec.

uf marijaa, ti si mi pravi borec! čim prej se poštimaj  user posted image

majčyca, moje sožalje  user posted image

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 2350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?