|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
25.6.2005 10:20:53   
Gina
Willson, ne gre za spodbujanje dojenja. Jaz sem zelo za to, da se dojenje spodbuja. Tole pri nas pa ni več spodbujanje, ampak nasilje nad materami. Pa jaz resnično ne verjamem, da samo 30% mamic doji, res ne, ker po mojih izkušnjah, jih zihr 70% ali več. Ta podatek je spet en blef, da bi občutke krivde zbujali. ne verjamem, da bi obstajala možnost, da je resničen.

Še to - mojemu otroku v ljubljanski porodnišnici niso hoteli dati dodatka, čeprav je bilo očitno, da je bil non stop priklopljen, tulil od lakote ure in ure, pojedel mi je bradavice do krvi, ampak nikogar ni brigalo nič. NIČ!! 2x se mi je to zgodilo. V Postojni so takoj ugotovili, da je otrok lačen in mu dali tisto, kar je rabil - dodatek. Rezultat: vse sem dojila (no pri mali sem si morala samo stiskat, ker ni hotela vleči sploh- a se ti zavedaš kakšno mučenje mamic je šele to!!!) ne glede na tiste dodatke prvi mesec.

Ja, propaganda je nasilna in nesramna, kadar gre čez mejo dobrega okusa in kadar si v (zgolj)otroku prijazni porodnišnici, ki je pravzaprav otroku škodljiva, ker v njej strada in občuti prvinski strah pred lakoto in dobi prvi občutek, da v življenju ni varnosti.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
25.6.2005 10:24:52   
Primoza
Ja, se strinam, da je nasilna promocija dojenja za vsako ceno presegla meje dobrega okusa.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
25.6.2005 10:32:50   
BARBARA R.
Kepa*, se popolnoma strinjam s tabo. Žal je pa res njun otrok in ti nič ne moreš. Res žalostno kako nemarno lahko starši ravnajo mi smo pa zvezanih rok. Le upaš lahko, da mu stvari ne bodo pustile posledic.

:muca:

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
25.6.2005 10:38:24   
Willson
špelin veš kaj pa se meni zdi žalostno, da morajo dojenje sploh propagirati in nekatere mamice vspodbujati, da se za dojenje sploh odločijo, ko bi pa nam mamicam moralo biti samoumnevno, da bomo poizkusile dojiti.

Ti pa praviš, ampak ker želim za otroka najboljše se bom trudila, pa da nočeš izpasti kriminalec v okviru družbe. Torej žliš otroku najboljš zaradi drugih, res žalostno!! lp

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
25.6.2005 11:22:07   
Willson
Gina, ne vem sicer kakšne izkušnje imaš ti, ampak glede nato, da sem v zdravstvu in, da sem se maja udeležila dvo dnevnega seminarja ravnona na temo vspodbujamo dojenje, ti lahko z zagotovstjo zatrdim, da so ti podatki točni in ravno ti porazni odstotki so privedli do tega,da so se naši strokovnjaki zganili.

In drage mamice, resnično vas nekaterih ne razumem, kako lahko ena slika doječe mamice v prostorih zdravstvenih ustanov v vas zbudi občutek, da se nad vami godi nasilje,če pa bi tam visela slika mamice s stekleničko potem bi bilo pa vse v redu, ali pač, vas mogoče motijo vse reklame, ker ste pač postale mamice in ste v občutljvem obdobju in vidite strahove tam kjer jih ni!

Gina sem pa jaz rodila v porodnišnici, ki naj bi bila novrojnčkom prijazna in glede dodatka ni bilo problema, še preveč so mi ga ponujali.

In še na veliko žalost nekaterih mamic, lahko povem tudi to, da se za naslov novorojencem prijazna porodnišnica potegujejo tudi Postojna in Slovenj gradec. Lp

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
25.6.2005 11:40:27   
Gina
Willson - tretjič se ponavljam - jaz sem čisto za dojenje in nikakor me ne moti slika mamice, ki doji. To ni nasilje. Ni nasilje, kadar mamici razložiš zakaj kako in na kakšen način. Ni nasilje, če jo spodbujaš in ji pomagaš pri tem.

Je pa nasilje, če zahtevaš vedno in od vsake mamice, da doji, tudi če iz kakršnegakoli razloga to ne more ali noče: nima dovolj mleka!, dojenje jo boli tako da ji od bolečin solze še po 8. mesecih dojenja tečejo- ni vsem to prijetno, jaz npr. nisem nikoli mogla zaspat zraven - kako bi sploh lahko, če te tako zelo boli!, ali je smiselno dojit, če si mora mamica vsakič vmes in predvsem ponoči iztiskat mleko, zato da ga bo sploh dovolj za otroka, pogosto z iztisnjenimi dodatki vred,... kaj pa če mamici primanjkuje osnovnih snovi v telesu, že od nosečnosti, pa še od dojenja, to nekatere izčrpa - moja krvna slika je bila na podnu še par mesecev nazaj, danes je super - le zakaj?!...vzrokov je še mnogo...kaj če je mamica non stop sama, pa še spi ne ponoči, ali pa če ima še enega mladega nadobudneža doma, pa mora vse od doma do družine poštimat sama...pa mleka nima ravno v izobilju...jaz jo čisto razumem, da neha dojit...saj moraš biti skoraj bog, da vse to zmoreš. Mi smo z našim modernim življenjem daleč od narave, ne moremo se primerjat z živalmi, preveč imamo stvari na glavi... Sploh pa mislim, da je tistih žensk, ki imajo tako idealno shemo - kolikor pristavljaš, toliko spije in toliko se ustvari - zelo malo. Jih pa je nekaj in največ imajo tiste za povedat, ker vse gledajo samo skozi svoje oči, ne znajo se vživeti v kožo drugega in v njegovo življenje. Pretehtati, kaj je bolje potem - da ima otrok srečno, spočito mamo in s tem pravi občutek topline, varnosti, ali dojenje, je meni trapasto vprašanje, ker je jasno, kaj je bolj pomembno.

Glede Postojne - vesela sem, ker so tam človeški, strpni, prijazni. Če ne bi doživela Po. bi mislila, da so povsod tako nestrpni in neprijazni, pa nestrokovni, kot so bili z mano 2x v Lj (z redkimi izjemami, katerim se opravičujem, ker posplošujem). Verjamem, da bodo v Po. taki tudi ostali, čeprav bodo morda imeli naziv otroku (ne)prijazna. Jaz vem, da oni itak so otroku prijazni - z nazivom ali brez, to pa zato, ker so v njej ljudje, ki mislijo s svojo glavo in verjamem, da bodo tudi naprej.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
25.6.2005 11:50:30   
tanaja*
Pa dajte ženske, no!

Vsaka naj se sama odloči ali bo dojila ali ne in to brez občutka krivde. Jaz sem sina dojila 1,5 meseca, hčerko 11 dni in nimam nobenega občutka krivde. Pač ni šlo, pa kaj pol. Ravno tako sta zdrava in (včasih še preveč) živahna.

Glede dojenja se lahko kregate v nedogled... brez veze... odločitev je še vedno od vsake mamice, pa naj bo takšna ali drugačna odločitev...

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
25.6.2005 12:06:48   
Willson
Ja Gina, ko se že pogovarjama, mene zanima na kakšen način in kako so tebe posiljevali z dojenjem, kdo in kako so te maltretirali, da si tako razočarana, ker gotovo moraš imeti vzrok. In veš v čem je sploh poanta naziva NPP, ne v tem, da dojenčke stradajo, sicer pa je normalno, da lahko dojenček izgubi 10% na teži, ker so polni vode, ki se mora izločiti. In tudi normalno je, da mleko teče na začetku po kapljicah in temu mleku se reče kolostrum, nekateri mu rečejo prvo cepljenje otrok in to še ni vzrok, da bi morali takoj s steklenčko okoli letati, če pa :duda: izgui več kot 10% na teži, pa bodo vsakemu dali tudi steklenčko.

Glede krvi, pa vrjetno to ni bilo zaradi dojenja, ampak zaradi nosečnosti in poroda, ki je velika obremenitev za našo telo. Ne vem, še nisem slišala, da bi mamica zaradi dojenja imela težave z krvno sliko.

Sem pa tudi jaz zato, da če je mamici napor dojenje, pol naj ne doji in to brez slabe vesti in ni pol treba zaradi tega grdo gledati tistih, ki pač vspodbujajo dojenje, pa, da se potem počutijo kot kriminalec, meni je to ful nesmiselno in popolnoma skregano z logiko. Ko se bom jaz odločila in prenehala z dojenjem bom to storila popolnoma brez salbe vesti . LP

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
25.6.2005 15:37:21   
Skabi
Wilson, jaz sem tudi rodila v otroku prijazni porodnišnici. In rezultat: Dva dni in dve noči non stop priklopljen na dojke. Jokala sem, tako so em bradavice bolele. Mleka pa čisto nič. Vsaka sestar, ki ej prišla v sobo, je bila po svoje pametna. Enkrat ga nisme prav pristavila, revček se je skoraj zadavil, ko so mu tišale bradavico v usta, vsaka mi ej stiskala bradavice in iskala vsaj kapljico mleka. Potem sem morala črpat z električno črpalko, otroka so pa pustile pred to sobo na hodniku, da se je ves čas jokal. Gledat sem morala, kako mu tistih par izčrpanih kapljic z brizgalko tišijo v usta... Ves čas je bil lačen, dodatek pa je dobil šele tretji dan, ko ej prišla v službo sestra, ki je mama od moje dijakinje in me je poznala.
Zdaj ga že 6 mesecev dojim in prepričana sem, da ne zato, ker je moral dva dni na suho vlečt.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
25.6.2005 18:12:00   
Willson
Skabi, nobena mamica nima na začetku mleka, ampak si ga dojenček z sesanjem komaj ustvarja in na žalost je tako, da več ga imamo na prsih, več je potem mleka. In, če dojenčka ne pristavljamo na dojko, lahko, da do navala mleka sploh ne pride. In tisto mleko, ki so mu ga tiščale v usta, verjela ali ne je bilo še kako zdravo in pomembno za tvojega dojenčka. Sicer pa bolje, da zakjučimo s to perečo zadevo. LP

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
26.6.2005 0:18:42   
Kati S
Alkohol, mislm, ta je pa prav slovenska. Grozno!
Rada bi samo rekla, da se strinjam z Gino:bravo:. Res je materino mleko najboljše. Želela sem dojiti, a ni bilo mleka. Pa sem segla po adaptiranemu mleku. Moj tamal je bil končno srečen, jaz pa sem doživljala prave travme in vsak dan sem jokala, prav zaradi tega pritiska, da je treba dojiti - 100 na uro mi je težil mož, ženske so mi pripovedovale, da je dojenje tako lepo, pa enostavno... ma, počutila sem se kot kriminalka. Od tega neprestanega pristavljanja pa so me blazno bolele bradavice, tamal je pa kar jokal in jokal...
Hvala bogu, da vam rata - s tem vam rata naredit slab feeling nam, ki nam dojenje ne rata.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?