|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 12:02:54   
kepa*
Moram tud vas vprašat, kaj menite.
Namreč, moj bratranec ima hčerkico staro 4 mesece, torej 2 meseca mlajšo od Gašpija.
In verjeli ali ne, punca spije 300 ml mleka na obrok! Meni je to ful ful preveč. Saj res, da je naš totalno neješč in če spije 130ml, smo vsi veseli, a 300ml za tako malo bitje mi je preveč. Je pa res, da je mala ful zalita.
Poleg tega ji že od tretjega meseca deajeta gosto hrano. Pa ne tako lepo po regelcih, pač pa sta mali dala že sladoled, celo solato, pač kar oni jedo za kosilo.
Poleg tega ji dudo veselo namakata v pivo. Kaj pa vem, meni je to vse tako mimo. Saj se nimam za najbolj pametno, a vseeno se mi zdi, da pretiravata.
Poleg tega je ženska po mesecu dni nehala dojit, čeprav mleka ima ful, ker se ji enostavno ni dalo. Mala je baje predolgo vlekla. Zdaj si raje izbrizgava. In ob tem spije po 3 do 4 pločevinke piva dnevno. Vem, da naj bi pivo pripomoglo k nastajanju mleka, a v takih količinah?

Ok, upam, da ne boste mislili, da "šimfam", a vse to me tako čudi, da sem morala dat iz sebe.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 12:06:17   
CatJa
Ja pretiravata. Sam kaj ces, to je njun otrok.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 12:06:23   
corfu
sto ludi sto čudi...

mislim, da ko bomo rejevale čez pet let, bo pa čist drug režim in se ga bomo spet držali kot pijanec plota...

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 12:08:26   
Magi*
ej kepa*, a ti to čisto resno, al kaj??:zmeden: grozno, predvsem tisto s pivom.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 12:10:18   
eva1
Moja kolegica je ista-mali ful je, pije sok kot ga pijemo mi...gosto hrano je že od tretjega meseca...
kaj čmo-nekateri nimajo meje!

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 12:14:38   
CatJa
Jaz poznam eno, ki raje ni dojila, kot da bi se ji potem joske povesile. Ma tiste se ji bodo itak enkrat. :)-

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 12:19:36   
Anonimen
Sosedov fantek je tudi od tretjega meseca dalje jedel tisto kot vsa družina..zdrav je,nobene slabokrvnosti..sedaj pri šestih letih je vse po vrsti nič ni izbirčen.
Vprašajte vaše babice kaj so one djale jest svojim malčkom,ko še ni bilo tako razvita prehrana dojenčkov po nekih pravilih,Glede alkohola otrokom sem pa strogo proti.

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 12:26:01   
puncica
Tud men se zdi to mal pretiravanje, samo res je otrok je njun:zmeden2:

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 12:39:02   
kepa*
Ma ja, saj vem, da je njun otrok in jaz se itak nič ne vmešavam. Sem le vam napisala.
Sicer pa imata mene za čudno, ker baje ful kmpliciram. Po njunem bi naš mali moral jesti že najmanj toliko in tako kot odrasli.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 12:47:31   
tanaja*
Se popolnoma strinjam z Nevo. Tudi jaz sem sinu začela pri 3,5 mesecih uvajat gosto hrano na pobudo njegovega pediatra. Žiga je popil ful veliko mleka (250 ml) na obrok. Pediater je rekel, da naj mu začnem dajat gosto hrano, ker se mu lahko ful raztegne želodček zaradi velike količine mleka. Star je 5 let in nima hvala bogu nobene alergije (sva dala teste čez) in je vse od kraja.
Tudi Tii sem začela že z uvajanjem goste hrane, ker imava isti problem. Poje 220 ml mleka na obrok. Dajem ji pa samo Hipp-ovo kašico(kot čokolino), ki jo zmešam z vodo in ima okus po banani in prepečencu. Zaenkrat (trkam na les) jo dobro prenaša in nima nobenih problemov.

Obsojam pa vse starše, ki svojim otročkom namakajo dude v alkohol!!!! Poznam primer (sosedova 6 letna punčka), ki se ji oči kar zasvetijo ko vidi steklenico piva. Nekaj časa ni hotela piti popolnoma nič drugega kot pivo!!!! To pa je zame absurd!
In sem tudi proti, da doječe mamice pijejo pivo za "kao" boljšo proizvodnjo mleka! Mislim, da obstaja dovolj drugih načinov, ki si jih lahko poslužijo. V končni fazi, pa ni nič takega, če otrok zraste gor ob adaptiranem mleku.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 12:58:35   
Pupica
kepa* otrok je njun tako da...tisto s pivom je tut za mene majceno preveč, še moj če spije 4 je pijan, tko da:zmeden:
ampak sem ful proti temu, da kdo drug dela red v družini, zato...

LP:rozica:

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 13:14:07   
Gina
Ne sodi, ker zdaj imaš ene sorte otroka, čez nekaj let boš imela pa čisto drugač0nega, me zanima, k0aj boš potem rekla....

Naš je že v porodnišnici spil čez 120, če ne je pa tulil. Zelo kmalu je pil 240 mleka. Če narediš 240 vode + mleko v prahu, ti nastane cca 270 mleka, to je skoraj 3 deci. Če ni dobil, je tulil. Nikoli ni bil predebel, pa sem vsakič vprašala, če je v mejah, ker je tudi hitro rasel in je zelo velik. Če bi imela samo našo punco, ki je pila kot en piščanček, bi se tudi mogoče zgražala, če bi bila take sorte, ampak nisem.

To ali bo dojila ali ne, je pa njena stvar. Če ste ve tako polne propagande, je krivično, da vse mamice posiljujete z njo in obsojate. kaj pa veš zakaj je ona nehala. Pa četudi se ji ne bi ljubilo IMA VSO PRAVICO DO TEGA in zato ni noben kriminalec. Dojenje je stvar posameznika in vsi ga drugače doživljamo. Meni je bilo dojenje muka od muke. Vse me je bolelo, kot bi mi igle zabadal v joške, vseh 8 mesecev, pa stalno sem si morala črpat, če sem hotela imeti dovolj, da ne govorim, da mi je vse spil, kar sem rabila od koristnih snovi v krvi, sem hodila ko mrlič po svetu....matr sem bila neumna, da sem se tako dolgo matrala in to 3x. Svoji hčeri bom sigurno drugače svetovala. Zato nimaš nobene pravice sodit o katerikoli, ki iz kakršnegakoli razloga ne doji.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 13:22:05   
lin
Neva:bravo::bravo:,no hočem rečt da se strinja z njo

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 13:50:32   
mala maja
ja no po eni strani se strinjam z NEVo po drugi ne. Moj prvi je bil tak jedec pa mu vseeno nismo dajli vse od kraja(solata GROZA-me kr zmrazi k pomislim)
No kar se tiče namakanja dude v alkohol bolj da ne pomislim :ups: brez komentarja, smo jo pa našmu pomočili v sladoled če bi kaj pomagalo pa ni.

No sama še dojim in upam da boš še kaj časa še ne mislim dodajat. Sem pa tudi jaz prišla do tega da pivo pomaga do mlekca sam se s tem ne nacejam. Ga ne maram preveč se ga raje izognem če je treba. Kozarec 2dcl zmešan s sokom na teden pa prav pride.

Ja no je pa tako njun otrok njuna stvar vzgoje. Na žalost bolj da se ne vmešavaš.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 14:12:21   
Anonimen
Šimfaš.

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 14:32:29   
HuAnita
No, jaz pa bi dodala samo to, da se mi spodbujanje dojenja nikakor ne zdi propaganda. Bi prej rekla, da so naše babice in mame tako 'spropagirali', da je bilo dojenje na stranskem tiru. Vsaj meni se zdi to ajbolj naravna stvar, tako je tudi pri živalih. Včasih sem vzrejala perzijke pa novofundlance, pa vem, kao to gre;)

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 15:33:39   
snorlax
Nimam besed. Samo res pa je, da je otrok njun in se nimaš pravice vmešavat. Ti kar svojo rihtaj, tako kot se ti zdi, da je prav. Čez leta se bo pokazalo, kdo je imel prav. Tisto s pivom je sploh mim.

L.p.:)

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 15:56:58   
Gina
Huanita, niti slučajno se ne morem strinjat s tabo. V današnjih časih veljaš za kriminalca, če iz kakršnegakoli razloga ne dojiš. Take obupne občutke krivde ti zbujajo, da bi si zaslužili Nobelovo nagrado za uspešnost pri tem. Še po vseh forumih najdeš take in drugačne pametne ženske, ki to še podpihujejo.

O naših mamah: one niso mogle dojit, ker so šle ob 6.00 v službo, ko je bil otrok mesec in pol do dva star. Me zanima kako bi ti to usklajevala!! ..Pa bodi brez skrbi, da so se trudile. Vsaj moja vem, da se je, pa prav gotovo še kakšna. Nikakor pa jih niso obsojali ali takole šimfali, če niso dojile. So bili zelo človeški po tej plati v tistih časih.

Pa še to - niti vse krave nimajo enako mnogo mleka. Samo če krava ali tvoja psička ali mačka ne bi imela dovolj mleka, bi mladički poginili in njen rod, (brez mleka) z njo. Se pravi naravna selekcija. Pri ljudeh je enako, samo da mladičkov hvala bogu ne pustimo več umret, kljub zgražanju nekaterih, da je umetno zanič. Pa še to. Mačka nima drugega dela, kot hranit mladičke. Ni ji treba hodit v službo, pucat za vsemi člani gospodinjstva, zlagat v stroj in iz njega, pucat wc in vse ostalo, kar je povezano z današnjo žensko. Ona samo skrbi za mladiče. Če jo zize bolijo, jih enostavno odstavi, če drugega ne za pol urce, če ji grejo na živce, ali če so mačji mladiči sitni, jih enostavno s tačko po smrčku... Človeška mama pa tega ne dela. Se ne spočije, ne nažene mladičev, in jih ne klofa. Zaradi vsega navedenega ,je utrujena od dela in skrbi za mladiče, zato ima VSO PRAVICO ne dojit, če jo to preveč boli ali utruja.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 17:39:45   
kepa*
Halo????
Mislim, Gina, ful pretiravaš. Jaz ne obsojam nobene mame, ki ni mogla dojit, saj tudi sama ne, pa čeprav sem si to ful želela.
Glede dotičnega primera pa le to: sem samo zapisala primer sem na net, v njune razmere se sploh ne vmešavam, nisem rekla niti enkrat niti besedice in smo v dobrih odnosih. To, da mala popije 300ml mleka na obrok, se mi zdi pa ful preveč, saj pol v loku bruha.
In onadva jo dobesedno zalivata, da imata pol vsaj 5h mir. Njune besede!¨
In ona sama je rekla, da bi lahk kamot dojila, da ji ni predstavljalo nobenih težav, le ni se ji ljublo, da bi ji mala več kot pol ure visela na joški. Tud njene besede.
In še enkrat poudarjam za vse: vem, da je otrok njun in SE NE VMEŠAVAM: Sem sam povedala svoje mnenje tukaj na forumu in me je zanimalo vaše.
Pa brez zamere.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 17:43:21   
sergeja26
Hej kepa*!

Dolgo te ni kaj blo na forumu- no al pa mene ne :)
Eni starši pa res "svašta" počnejo s svojimi :duda:... mislim, da dudo v pir pomakajo...halooo

Eni res ful hitr prakticirajo vso hrano na krožniku otroka, ampak kakor se komu pač zdi...

Kako je kaj mali Gašpi?
Že kaj bolj jesta?

lep pozdravček
Sergeja:rozica:

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 20:44:08   
HuAnita
Gina,
niti pod razno pa nisem napisala, da je mamica, ki ne more dojiti, obsojanja vredna!!! Sama vem, kako je, ker sem bila skoraj 1m po porodu v bolnišnici in sem samo jokala in jokala, mleka pa vsak dan manj, mala vsak dan bolj odvisna od prekl%#&%$#%$#&& Aptamila! Pa so mi vsi govorili, češ bo pa flaško dobivala, ampak podiral se mi je svet. Z vztrajnostjo, pa tudi po nasvetu pediatrinje v bolnišnici in punc na RR mi je uspelo, po 2m ni bilo treba več dodajati.
Moja mama je dojila, vse tri.
Stara mama? Je delala v porodnišnici, pa se mi je še pred nekaj dnevi jokala, ko me je idela dojiti, češ kako so jih pediatri pred 50 leti prepričevali, da mamino mleko ni dobro, ne vem kam vse so hodili potem iskat kravje mleko, ona pa je dobila hudo vnetje, mleko ji je namreč teklo v potokih.
Skratka, tisto zgoraj je bilo pač moje mnenje. In mislim, da prav tako, kot (nekateriž) strokovnjaki 'propagirajo' materino mleko, tako vztrajna je tudi industrija. Kdo že poje: Živi, živi industrija....? Se jim prekleto splača, imajo kaj od tega.
Mah, teh debat o dojenju sem že sita. Če še bom kdaj imela :duda: (kaže pa, da ne, pa naj mi moj:love: še tako kaže fotke novorojencev, me zanekrat še ni premaknil;)), bom na vsak način skušala dojiti. Pa ne zato, ker to propagirajo, ampak ker res veliko več prednosti kot slabosti. Če ne bo šlo, pač ne bo šlo. Nič slabša/boljša mama ne bom zato. Kot vsaka druga ženska tudi.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
24.6.2005 22:31:01   
Skabi
Edino, kar je meni čisto narobe, je namakanje dude v pivo.
Kar se pa tiče uvajanje goste hrane - ne se kot pijanec plota držat trenutnih priporočil!

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
25.6.2005 9:17:58   
Gina
Ne vem, Huanita, kako je s starimi mamami. Moja je oba svoja otroka dojila do enega leta, njena mama je pa vseh 8 otrok tudi zelo dolgo. PO moje je pa to bilo bolj odvisno od kraja, kjer si živel.

Še vedno trdim, da je propaganda naredila več škode kot koristi. Jaz podpiram dojenje, vedar nikakor ne za vsako ceno, kot to zahtevajo od nas. Zakaj si ti jokala? Ker si bila prepričana, da si slaba mati, če ne dojiš, ali ne? Vidiš, kaj je naredila propaganda. Sram jih je lahko. Ti si dobra mama ne glede na to ali dojiš ali ne, ali jokaš od obupa ali ne. Sem prepričana, da boš ravno toliko dobro poskrbela za svojo:duda:, če se boš počutila krivo ali pa če se ne boš.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
25.6.2005 9:28:08   
špelin@
Sicer zadnje čase zaradi preutrujenosti le berem, a tokrat se moram oglasiti.

Gina, popolnoma se strinjam s tabo!!! :bravo:

In mi gre pošteno na k*, ker vsi tako posiljujejo z dojenjem, da je joj. Malo, ki je stara 3 tedne sicer polno dojim, a ob kakšnih bolečinah! Upam, da bom dobila Nobelovo nagrado... :(

Vsepovsod smo zasuti s parolami ZA dojenje, nihče (niti LLL) pa ne zna pametno individualno svetovati - kot trobenta zveni: pristavljajte otroka kolikorkrat hoče (ja, ja, pa delajte to tri tedne na vsako uro do uro in pol - tudi ponoči!). Mala se je v tem času krepko poredila, tako da je mleka očitno dovolj, ampak mene vse tako boli, da pride okrog tretje ure ponoči moment, ko do konca prekolnem vso propagando za dojenje in bi z užitkom pripravila tisto flaško :hudicek: Če mene vprašate, družba ne bi smela siliti v dojenje za vsako ceno - v nasprotnem primeru pa prosim nekaj proti bolečinam, ker bi šla raje vsak dan znova rodit - manj boli kot ob nenehnem dojenju. Ampak ker želim za otroka najboljše (v očeh okolice, zdravstvenega osebja in večine forumovk bi bila kriminalec, če bi otroku dajala umetno mleko)blablabla, se bom trudila, dokler bo pač šlo - čeprav mi razum govori, da je dobra mama zadovoljna mama, ne izključno doječa mama.

Morala sem dati iz sebe, zdaj pa bo treba spet priklopit...

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Se samo meni zdi to totalno mimo?
25.6.2005 10:07:52   
Willson
Jooj punce, a ve veste, da pri nas v Sloveniji doji, ko gre iz porodnišnice 97% mamic, do 3 meseca pa samo še 33%. V Angliji in še v nekaterih drugih evropskih državah pa doji do 4 meseca skoraj 70% mamic( ko se nekatere tako rade primerjate z Evropo, pa mamice niso tako dolgo na porodniški, pa kljub temu dojijo in ZAKAJ? ). Glede vsodbujanja dojenja pri nas pa vas vse moti. V Slovenji je tako padel procent dojenja, ker se naši strokovnjaki niso pravo časno zganili, ko so firme začele propagirati umetna mleka in so mamice mislile kako je to dosti bolj zdravo kot pa dojenje, no sedaj pa so se zganili. To, da pa namerno vzbujajo občutek krivde, ker mamica ne doji pa ni res. Verjetno pa je skoraj saka mamica žalosta, ko se dojenje preneha ali pa je želela dojiti in ni mogla. In prosim lepo to nima veze z vspodbujanjem dojenja in glede na zadnje podatke, da se število dojenih otrok veča mislim, da naši strkovnjaki, ki se trudijo za naše otroke delajo dobro delo. Je pa res, da se najde kaki ekstremist za dojenje, ampak to je redko in zato ne moremo obsojati tistih, ki se trudijo s projektom vspodbujanja dojenja.

In nenazadje še nikjer nisem zasledila, da bi koga res matretirali. Ne vem meni so v bolnici nonstop ponujali dodatke za malo, ker prve dni nisem imela mleka, pa nikoli mi ena sestra ali zdravnik ni nikoli očital. Pa sem bila 6 dni v porodnišnici in sem bila v stiku z skoraj vsemi sestrami in zdravniki.

In nazadnje še to dojenje je pač eden od načinov navezovanja stika med mamao in otrokom in ni edini dokaz dobrega materinstva in ni razloga, da mamice, ki ne dojijo imajo zaradi tega slabo vest!!!

Upam, da me ne boste napadle, ker sem absolutno za vspodbujanje dojenja, vndar z zdravo mero! Lp

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?