Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 10:43:29
|
|
|
|
Isabelle
|
IZVIRNO SPOROČILO: Enkica Punce, ME bomo postale mame in samo ME bomo najbolj vedele kaj je najbolj za naše otroke. Seveda lahko poslušamo nasvete, upoštevamo pa jih samo, če se same tako odločimo. Od tega NE odstopim!!!! (P.S. no seveda mislim sprejemanje odločitev v dogovoru s partnerjem, ne pa s taščo) Točno tko!! Js sem vedno tiho zaradi mojega, ker itak vem da če bi kej rekla nazaj bi potem izpadlo kot da sem js kriva.Sam če se bo to nadaljevalo in bojo padale še kake take pikre si bom nadela najbolj neumen nasmešek in povedla nazaj tudi js kako pikro.Pa nej mi potem očita kdorkoli.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 11:00:27
|
|
|
|
ugi
|
IZVIRNO SPOROČILO: grahek85 IZVIRNO SPOROČILO: ugi Eno vprašanje: Sej vem, da je odvisno od posameznice, ampak a je kera bila dlje časa odprta, tko recimo par cm? Kolk hitro ste šle rodit, ko ste se enkrat začele odpirat? lejla je bila kar nekaj časa odprta, se mi zdi da 2cm, kak dober teden oz. še več. Pa marijaa je tudi že nekaj časa, če se prav spomnim. Za podrobnosti boš morala pa njiju ulovit Točno, ja. Hvala grahek. Bom vidla kolk časa bo naša pupa še zdržala notri. Sej važno je, da jo čutim, da skoz malo brca.
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 11:53:29
|
|
|
|
alex17
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinncyka no da se še jaz javim ctg je bil vredu ... trebušček še kar zaostaja za 1t sam naj ne bi bilo nič hudega pač bo bolj šlank je rekla G... drugače je pa glavica spuščena, postelca se je pa začela počasi starat tako da naj ne bi bilo nič pred januarjem tako da bomo meli januarko 2010 - jupiii je bil dragi full vesel ko je zvedu da bo 99% rojena januarja naslednji pregled imam pa 5.1.2010 midva tud za januar navijava, pa tud zarad šole je tko boljš- da ni najmlajši v razredu ampak med starejšimi, se baje kar pozna, vsaj pravijo tko mamice. samo res pa ne bi več dolgo čakala, se mi že vse vleče in vsega sem naveličana, sploh otekanja nog in mravljinčastih prstov bova s taščo delale spet ruske kape, 2. runda, prvo smo takoj zmazali ker so ble res njami ste nekaj o taščah govorile-se čist strinjam z enkico in isabelle , moja je na srečo prav fajn, se ne vmešava preveč oz. ne vsiljuje svojega mnenja, še preveč nam pomaga in nas vse razvaja, kar me po eni strani tud mal moti, ker jaz nisem takšna in pol ne vem, kaj si misli o men pa nikamor ne gre in skoz doma puca in kuha, pa ne da ji je to zoprno, najbolj je srečna ko je doma, ampak taka pač je- moja mami pa kontra, rada potuje in si kaj prvošč, jaz sem zgleda po njej jutr imam UZ pa ne vem če bom sploh šla, ker sem jih že ful mela in ne vidim pravega smisla (sploh nisem več ziher, če sem mojo ginek. prav razumela, da se moram naročit še na tega), pa še gužva zna bit v LJ, itak mam pa ctg v pon. lepo se mejte v pripravah na silvestrovo!
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 12:35:03
|
|
|
|
Ksantipa77
|
Eno vprašanje: Sej vem, da je odvisno od posameznice, ampak a je kera bila dlje časa odprta, tko recimo par cm? Kolk hitro ste šle rodit, ko ste se enkrat začele odpirat? Mene je v prvo začelo zjutraj mal špikati, pa mal krvi mi je priteklo, ko sem šla lulat in sem rekla, da grem preventivno v P pogledat, da vidim kaj bodo rekli. Ko sem okrog 11 ure prišla tja sem bila že tričetrt odprta in sem šla samo še na porodno mizo in je bilo kar hitro, tko, da ti težko kaj rečem. Meni se zdi, da ni bilo tako hudo in upam, da bo tudi v drugo kolikor toliko enostavno.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 12:40:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj boste počele na silvestrovo? S kom boste preživele najdaljšo noč? Midva z bova kar sama doma in še razmišljam kaj naj počneva. Al naj narediva kakšno dobro večerjico al naj narediva kakšen dober narezek in ga grickava celo noč al naj greva v kino itd itd. Vseeno ne vem če se mi da gledat celo noč oddaje tipa Spet doma Kakšna ideja?
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 12:52:31
|
|
|
|
Isabelle
|
Mi gremo najprej h njegovim, ker so skos težili naj pridemo...upam da ne bova dolgo tam, potem bova šla pa do enih kolegov, ki imajo 2 majhna otročka, tko da bo vse bolj umirjeno...sploh pa tudi js itak nism v stanju za kej drugega.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 13:19:00
|
|
|
|
ALEXI M.
|
Midva bova šla (če ne bo deževalo)proti večeru malo po okrašenem Celju in na kakšen čajček... potem pa kar lepo domov na toplo.. če bo kaj pametnega po tv..kakšne karte,človek ne jezi se... ker par dni pred rokom ne upam nikamor je pa možno da sama ostanem k je moj dežurn... ampak sem kr optimistična
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 13:28:39
|
|
|
|
nincrli
|
IZVIRNO SPOROČILO: alex17 midva tud za januar navijava, pa tud zarad šole je tko boljš- da ni najmlajši v razredu ampak med starejšimi, se baje kar pozna, vsaj pravijo tko mamice. Ma ne vem glede tega, mene so dali prej v šolo, ker sem januarska pa se mi ne zdi, da bi kje zaostajala, pa tud v sš sem mela fuuul veliko sošolk zdaj taki cajt rojenih pa ne vem, če nam je kaj manjkalo... No mogoče se pozna v vrtcu pol pa so kar hitro na istem nivoju. Poznam pa primerke, ki so med sarejšimi pa 50x bolj otročji od vrstnikov No, če bo prej pač ne bo imel v 4.letniku izpita za avto, se ne sekiram Sicer pa itak nimamo vpliva a bojo med najmlajšimi al najstarejšimi pa tud ni tolk pomembno, glavno, da so veseli in zdravi Me pa zanima kaj bo s to polno luno jutr IZVIRNO SPOROČILO: KiA*** Kaj boste počele na silvestrovo? S kom boste preživele najdaljšo noč? Midva z bova kar sama doma in še razmišljam kaj naj počneva. Al naj narediva kakšno dobro večerjico al naj narediva kakšen dober narezek in ga grickava celo noč al naj greva v kino itd itd. Vseeno ne vem če se mi da gledat celo noč oddaje tipa Spet doma Kakšna ideja? Js nimam nobenih načrtov, boma doma (pri njem), kuhala bo tašča, zvečer pa tv, če ne bom kje drugje. Ksantipa77 pri tebi je pa šlo hitro, sploh nisi imela popadkov na 10 min in ni ti voda odtekla? A če ne bi blo krvi sploh ne bi šla v P al kako? Ma mene je mal strah, da nem vedla kdaj naj grem.
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 13:43:12
|
|
|
|
Ksantipa77
|
Ksantipa77 pri tebi je pa šlo hitro, sploh nisi imela popadkov na 10 min in ni ti voda odtekla? A če ne bi blo krvi sploh ne bi šla v P al kako? Ma mene je mal strah, da nem vedla kdaj naj grem. V bistvu so bili tisto špikanje popadki, ampak niso bili niti ne vem kako boleči niti ne vem kako redni, da bi že prej vedela, da je to to. Parkrat sem šla na WC in je bilo vedno malo sluzi in krvi, tako, da se mi je zdelo, da mogoče bo pa to to. Pa driskati me je začelo tisti dan in sem šla neverjetno velikokrat na WC, kot bi se telo že samo začelo čistiti brez klistirja.Voda mi je odtekla v P, ko mi je babca sama predrla tisti mehur. Si pa mislim, da je veliko že to, kako dojemate stvari. Jaz nisem nič brala in razmišljala o porodih in sem se že prej odločila, da bom prišla in rodila,kot jih je že na tisoče pred mano. Je pa res, da z negativnim razmišljanjem in strahom sam prikličeš bolečino. Če že prej verjameš, da te bo bolelo je sigurno več možnosti, da te bo res. Tko da, čim več pogum in optimizma vam želim.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 13:44:53
|
|
|
|
egleria
|
oo ste se spet razpisale.. jaz pa ne vem še kje bom za novo leto. mojega dragega ne bo doma tak da če bo jutri CTG vredu grem k mojim staršem na Tri Kralje. če ne bom pa doma ostala.. bomo videli kaj bo jutri G rekla. sem naročena k eni drugi ker moja ne dela.. jaz pa še kar nimam pripravljenih cotk za dojenčka za iz P. sem rekla mojemu da ko se bo dete rodilo lahko gre on nakupit ker še ne vema za spol
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 14:52:51
|
|
|
|
mimikica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Enkica Punce, ME bomo postale mame in samo ME bomo najbolj vedele kaj je najbolj za naše otroke. Seveda lahko poslušamo nasvete, upoštevamo pa jih samo, če se same tako odločimo. Od tega NE odstopim!!!! (P.S. no seveda mislim sprejemanje odločitev v dogovoru s partnerjem, ne pa s taščo) Lp točno tako
< Sporočilo je popravil mimikica -- 30.12.2009 14:53:15 >
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 15:03:34
|
|
|
|
grahek85
|
Oj! Sem glihkar iz trgovine, presenečena sama nad sabo, da sem ratala še bolj okorna Sem mislila, da ne bo možno, pa očitno je. Ko hodim se zibam kot kak star pijanček, vse me boli, takoj sem utrujena... Pa še nekaj se mi je zvrtelo v trgovini, bljak kak zopern občutek Tako da sem v bistvu vesela, da sem živa in v enem kosu prišla do doma IZVIRNO SPOROČILO: KiA*** Kaj boste počele na silvestrovo? S kom boste preživele najdaljšo noč? Mi2 bova sama, lepo doma. Že lani sva bla tako, je blo najboljše novo leto do zdaj Lepo u izi, v trenirki, s kako fino večerjo, potem pa crklanje Mava pa par filmov pripravljenih, tako da ne bova rabila gledat Spet doma & co
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 15:44:52
|
|
|
|
poopek
|
helow drage moje! jz sem tud iz pregleda... pupa sicer tehta 2490g, kar je dobro za moje tedne 35/6, vendar ji pa trebušček zaostaja za skoraj dva tedna.. pa sva oba z možem bol pri močeh. mela sem pa omotico in vrtoglavico pr njih, tak da sem bla tm kr 2 uri in morem jutri v P TRB, na še neke dodatne preiskave krvi, pa da vidjo če gre za preeklamsijo... in G je sicer 100%, da sta v popkovnici samo dve žili. no, sej ni nč hudega, ampak vseen človek najraji vidi da je vse bp. je pa čist spuščen, vendar nič ne kaže, da bo kej prej prišla na svet. čep se mi še ne lušči, me pa pritiska navzdol sto na uro! vidim, da smo že vse site vsega, no, tiste, ki imate rok v začetku januarja je to razumljivo, jz mam še 4 tedne, pa sem že zdej tečna in razdražena... spet sem se cmizdrala za brezveze sinoči, moj me je kumi potolažu. kr neki
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 16:46:39
|
|
|
|
majčyca
|
Oj punce! Jaz pa sem danes kar dobre volje, čeprav se še vedno ne počutim dobro. Imela sem namreč pregled, prvič CTG in je vse ok, pikica pa še vedno leži z glavico gor in je rekel G, da so možnosti, da bi se še obrnila res ZELO majhne. In mi je rekel, da v Ptujski porodnišnici vedno dajo na izbiro (če ima medenično vstavo), če želiš rodit naravno ali se kar odločiš za CR in sem se jaz kar odločila za CR in smo določili datum 14.1.2010 (če se ne bi samo od sebe začelo že kaj prej dogajat) In sem res prav vesela, da je vse ok in da smo se tako dogovorili naslednji pregled pa imam 11.1. za seznam (torej samo 3 dni, preden bom videla mojo pikico tudi zunaj bušija ) Zdaj pa na pol sedim in na pol ležim na kavču in čakam lubija, ki se vozi iz Nemčije (je šel v nedeljo gor, danes pa nazaj ). Midva bova pa na Silvestrovo pri njegovih doma na večerji, potem pa imam željo, da bi šla pogledat kak ognjemet in na kak kratek sprehod, ampak je ful vse odvisno od mojega zdravstvnega stanja, ker če bom še kar fejst kašljala, bova ostala kar na toplem.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 17:23:49
|
|
|
|
zmajčika
|
Čer da se še jz mal javim. Dans je počutje velik bolše kokr učeri, smo pa dans mal okol odvetnikov skakal da smo papirje za stanovanje do konca zrihtal. Hvala bogu da je zej konc lavfanja. Še mal pa bo januar pol grem pa lahk kr rodit, če bo mali odloču . Uživite kokr se le da . Pa še ena misel Le zakaj živimo, če ne zato, da drug drugemu lajšamo življenje. (Geroge Eliot)
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 18:30:52
|
|
|
|
alex17
|
čer so ! midva bova za silvestrovo doma pri njegovih, brat in tašča bosta naredila fajn večerjo (baje rostbeef pa kak krompirček, gobova omakca), otroški šampanjec mam že tud, so mi ga punce zadnjič prnesle ko so ble pri men potem pa mogoče do Litije pogledat ognjemet če ne bo prav deževalo, pa kak filmček, skratka na izi (kot se spodobi 6 dni pred rokom) drug dan pa moje obiskat pa na mamino gibanico, se mi že zdaj cedijo sline sem bla prejle na kar dolgi kavici s kolegico, ki že ima 4-letno punčko in je zdaj 3 mesece drugič noseča, in sem jo še malo zaslišala glede dojenja, prehrane doječe mamice, nege, šivov itd. - zdaj sem pa že tolk od izkušenih mamic zvedla, da ni da ne bo šlo se mi zdi da so takele izkušnje iz prve roke lahko kar v pomoč, seveda pa potem vsak dela kot se mu zdi najbolj prav, saj je vsak enkraten... mi je prinesla še 3 pakete vložkov (enih italijanskih) pa nabavila sem še elektronski aspirator za nosek in mazilo Bepanthen za otroško ritko in tudi bradavice, baje je super zadeva. tako da zdaj pa menda imam res vse za prve tedne ruske kape so pa lepo ratale, komaj čakam da se katere lotim!
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 18:49:04
|
|
|
|
naja6
|
Čer punce,joj kak pokajo vse naokoli s temi petardami,kot da že nisem brez tega dovolj tečna.No pač spada to zraven v ta prednovoletni čas.Midva bova za Silvestrovo kar doma,lepo na toplem,kak film bomo gledali,pa pač čakali če se bo slučajno začelo dogajat.Morem pa še ju3 it v labaratorij kri dat,pa sem že mislila da sem zaključila za letos,no pa saj bo.Lep večer vam želim še naprej
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 19:39:21
|
|
|
|
marijaa
|
2010 bom pričakala malo pred pc in malo pred tv v družbi svojega ogromnega trebuha in navihanca, ki bo morda spal ali pa tudi ne. Moj bo noč preživel v službi, sicer on naj bi bil tokrat prost, vendar je sodelavec danes zbolel in je seveda mojega danes šef poklical. Sem ful slabe volje zaradi tega. Bomo imeli zato zelo zgodnjo večerjo, potem bo pa tik pred odhodom v službo moj še tiste vulkančke in rakete prižgal. Tašča me je klicala malo prej naj prideva jutri k njim z malim vendar meni se prav nič ne da. ugi Meni se je po 25 tednu začel kar naenkrat skrajševati maternični vrat, od 29 tedna sem odprta, sedaj no že kake 3 tedne sem 2 cm odprta, dose ne odpiram. Večja je le nevarnost, da pride do kakšne okužbe. Krvavim pa nič ne in tudi še nisem. Lažne popadke imam pa tudi že nekaj časa, vendar se ne pojavljajo v enakomernih intervalih. Prvič se je pričelo z odtekanjem plodovnice, Jaz pa se s svojo taščo dobro razumem, bolje kakor s svojo mamo, z njo nisva v najboljših odnosih, ampak, da bi pa skupaj s taščo živela to pa nočem. Če mi pa kaj ne paše ji pa kar v obraz povem, sem pač takšna. Najbolj mi je pa po porodu šlo na živce, ko so na sprehodu vs tetke neke nasvete delile, ena bolj pametna kot druga.
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 19:48:07
|
|
|
|
mimikica
|
čer kako ste mi kaj, meni se že pošteno meša. strije po trebuhu, tako srbijo da ne vem več kaj naj naredim, joooooooooooj hm lih premišljujem katera bo 1 v letu 2010 pestovala svojo štručkico. hm silvestrovo, mislim da boma kar doma, bo prišel njegov bratranec s punco, da kako rečemo, večerjo bo baje skuhala tašča, no jaz bom pa edino spekla kako potico, tako da bo bolj vse u izi. mogoče ob polnoči malo naulico, kjer bojo sosedje imeli ognjemet.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 20:15:44
|
|
|
|
Boka
|
hejla, tudi naš ctg je bil lepo raven, tko da se nam še nikamor ne mudi pregled imam naslednji teden, 7.1, prav tako imam takrat še en ctg. Midva bova tudi doma jutri, malo bova posesala in pobrisala prah pa postelje morva preoblečt, pol bomo imeli pa večerjo v družnskem krogu (itak živiva pri naših doma). sem že spet pozabla kaj sem hotla pa še mali se mi je na mehur usedel, tako da šiiibaaaam
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 20:47:56
|
|
|
|
ksenci
|
hej,hej! v ponedeljek sem imela kontrolo urina in je zdaj ok, pritisk pa imam tam vedno povišan! doma si ga merim vsak dan pa je čist ok, tam pa po moje psiha nardi svoje! sm malo počakala in je še pol enkrat zmerla in je blo ok. imela sm tudi ctg, ki je bil bp. naslednji pregled imam 6.1. če sem kaj odprta pa pojma nimam, kr me ni pregledala že 2 meseca končno pa imamo prpravlen vse na svojem mestu, edino imena še nimava 100% zbranga
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 20:49:41
|
|
|
|
ksenci
|
IZVIRNO SPOROČILO: mimikica čer kako ste mi kaj, meni se že pošteno meša. strije po trebuhu, tako srbijo da ne vem več kaj naj naredim, joooooooooooj hm lih premišljujem katera bo 1 v letu 2010 pestovala svojo štručkico. hm silvestrovo, mislim da boma kar doma, bo prišel njegov bratranec s punco, da kako rečemo, večerjo bo baje skuhala tašča, no jaz bom pa edino spekla kako potico, tako da bo bolj vse u izi. mogoče ob polnoči malo naulico, kjer bojo sosedje imeli ognjemet. men tud kr poka in poka! se mi zdi, da bol ko mažeš slabš je!
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 21:29:19
|
|
|
|
mimikica
|
ja res je, bolj mažeš zleda slabše je mmmmmmmmm in spet sem eno milko popapala, njam njam, moj pa rece da sem nenormalna, saj sem res ja hm samo upam da nebo kaj, če pa se ne morem upret sladkemu nočko
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 21:31:52
|
|
|
|
ALEXI M.
|
men zaenkrat nič ne poka... si pa redno mažem z mandljevim oljem..po moje je odvisn od kože,ker kot pubertetnica so se mi pa naredile po stegnih...nimam pojma kako se naloži slike tle gor na stran???
|
|
RE: Januarke 2010 - 3.del 30.12.2009 21:42:00
|
|
|
|
marijaa
|
Jaz začuda tudi nimam nič razpokane kože, nobenih strij pa sem se zredila kot . Imam pa zato vse druge možne tegobe. Punce nekaj bi vas še vprašala pa zmeraj pozabim. A ve se v avtu še lahko pripnete in se? Jaz se ne morem več, žal. Kaj pa avto še vozite. Hm jaz sicer še malo na kakšno krajšo relacijo, vendar nimam več nobenega pravega občutka, ker imam tako zatekle in mravljinčaste prste, pa noge tudi zatekle..
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
SeksJe polomija pri seksu (ga ni, neujemanje, stalno nezadovoljstvo ipd.) lahko za vas povod, da razdrete zvezo - torej, da vam je problem pri seksu tako pomemben kot vsak drug problem, ki predstavlja neizhodnost za nadaljevanje odnosa?Da (
39%)
Ne (
45%)
Ne vem (
16%)
Število vseh glasov: 252Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!