|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2010 - 3.del
29.12.2009 18:10:15   
nincrli
iiiii kika kak je vam fajn user posted image enkrat, ko boš imela čas pa le opiši kak je vse potekalo

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 251
29.12.2009 18:10:50   
Isabelle
Kika user posted image

Baje da je masiranje presredka kr zahtevno in da niti ne priporočajo.Je vse odvisno od kože in kako babica varuje presredek.Nekatere so si masirale pa so vseeno mogle bit prerezane in šivane.To sem prebrala.
Nikjer pa nism zasledila kako se sploh masira presredek.

Obe torbi za v P sem napravila.Eno za takrat ko grem rodit, v drugo pa sem oblekice naštimala da bo dragi prinesel ko bomo šli domov.

< Sporočilo je popravil Isabelle -- 29.12.2009 18:12:10 >

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 252
29.12.2009 18:21:03   
Gwendolen
IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle

Baje da je masiranje presredka kr zahtevno in da niti ne priporočajo.

Mislim, da kar priporočajo ... Gre pa takole:
http://www.mama.si/forum/index.php?topic=24250.0;wap2

Jaz si (še) ne, čeprav imam olje doma. Pa sem zgleda prelena. user posted image

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 253
29.12.2009 18:23:19   
majčyca
Kika suer da sta že doma user posted image user posted image Moram pa rečt, da je tvoj user posted image   res priden, da nas je tako pridno obveščal o tem, kaj se je dogajalo user posted image
Kako pa je kaj tvoja mala pikica? Ponoči spite?

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 254
29.12.2009 19:58:32   
poopek
čer drage moje!

glede masiranja presredka-jz nevem če bi si ga sploh lahko user posted image namreč zdele sem ravno iz kopalnice in sem se komi komi pobrila, jutri imam G.. namatrala sem se ko sto user posted image , da sem se spodaj in noge pobrila, pa še to bul od oka :) kako bi pa zgledalo, da si še prste noter rinem in masiram 2-3 min?! to bi blo k fitnes user posted image user posted image . nevem, morebiti sem pa sam lena. sem si pa rekla, da bom vseen kupla jutri olje in probala to znanost.

zdele grem pa jest, čist sem znucana od kopanja :)

nočko user posted image user posted image

(odgovor članu majčyca)
Neposredna povezava do sporočila: 255
29.12.2009 20:11:12   
Boka
dan!

poopek, meni se tudi že vleče, ma po eni strani mi nič kaj dosti ne fali in bi rada, da mali še ostane notri, po drugi strani pa zdaj, ko sem že tko blizu, bi ga rada sam čim prej cartala user posted image

Nattoule se strinjam glede počitka, tudi nam na telovadbi skos govorijo, kolk je treba počivat po porodu.

reni, priporočam ti, da piješ donat za prebavo, pa tudi za zgago meni pomaga user posted image eh jaz nimam izkušenj glede oblačenja, sem mojmu kup cotik pripravla, da jih bo prinesel s seboj user posted image mislim pa, da bo takole: body brez rokavov, mako majčka, pliš majčka, pliš hlačke, nogavičke, jopica iz pliša, copatki, kapica (bombažna +pliš) ter dekica.

enkica, da bi jaz lahko spala brez pohodov na wc? uau, sanjsko user posted image ponavadi grem vsaj 3x.

Tanc, dobrodošla!!

Kia, jaz se tudi sama obrijem, si tudi pomagam z ogledalom, za depilacijo pa žel ne vem.

Kika, superuser posted image kok fino, da se že doma cartate user posted image

mirno noč vsem, pa srečno če bo katera šla v P pogledat user posted image

jutri pa imam tudi jaz prvič ctg, pa da vidmo kako se mali počuti user posted image

1+1=5 :)

(odgovor članu Nattoule)
Neposredna povezava do sporočila: 256
29.12.2009 20:27:59   
marijaa
Jaz sem si presredek prvič nekako masirala zadnjih 14 dni no tko na pol bolj menda, a se mi je pri porodu vseeno pretrgal in sem bila šivana. Ti so pa boleli kot ****. 

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu Boka)
Neposredna povezava do sporočila: 257
29.12.2009 21:33:20   
naja6
Oj punce,zdaj me je ravno mojuser posted image klical in se mi je potožil kak mu sodelavci grozijo kak bo moker ko bom rodila,oba namreč delama v isti firmi tak da si lahko mislite kako bo to,hm,se mi že kar zdaj smiliuser posted image

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 258
29.12.2009 21:48:07   
alex17
o kika, lepo se mate! user posted image joj ti je fajn, me pa še čakamo in se valimo počasi okol... user posted image

britje-cela znanost, če še tolk merkam se zmer urežem, mi je žal da nisem šla kaj prej na voskanje, čeprav res boli k user posted image , no me bo pa še dragi obril enkrat...
sem bla glih na FB in čvekala z bratrančevo ženko, ki je pri 25-ih rodila že dve punčki in ma neki izkušenj pa bo držala pesti, tko k vsi drugi user posted image   je rekla, da ni mela prej nobenih popadkov, sam voda ji je odtekla pol pa popadki. mene sam dol mal tišči kot na potrebo, vsake tolk, pa mal trebuh otrdeva, nobenega čepa ali konkretnega popadka še user posted image

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 259
29.12.2009 22:24:13   
tinncyka
no da se še jaz javimuser posted image  ctg je bil vredu ... trebušček še kar zaostaja za 1t sam naj ne bi bilo nič hudega pač bo bolj šlank je rekla G... drugače je pa glavica spuščena, postelca se je pa začela počasi starat tako da naj ne bi bilo nič pred januarjemuser posted image user posted image user posted image  

tako da bomo meli januarko 2010 - jupiiiuser posted image user posted image user posted image user posted image
je bil dragi full vesel ko je zvedu da bo 99% rojena januarjauser posted image user posted image user posted image

naslednji pregled imam pa 5.1.2010user posted image

TAJA, 24.1.2010 - 3080g/49cm 12.26h :)

14.6.2008 - nas je zapustil naš mali angelček :'(

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 260
30.12.2009 0:14:35   
Ksantipa77
Kika, meni je v prvo zelo pomagala krema bepanthen plus, ko sem bila šivana.
Najprej sem jedla tablete proti bolečinam, enkrat sem šla celo v kopalnico in se zjokala od bolečine. Ko sem se začela mazati s to kremo ( predlagala mi jo je babca) je bilo neverjetno olajšanje. Res neverjetno kako lahko ena kremica pomaga. Poskusiti ne greh.

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 261
30.12.2009 3:50:34   
pajcevina
Ne morem spat, ker me grlo že prav obupno peče od tega kašlja. user posted image   Sploh ne vem več, kaj naj še vzamemuser posted image . Seveda je najslabše če ležim.user posted image

Pa še včeraj sem imela en tak slab dan, ko gre vse po spisku narobe, pa sploh nisem bla direktno jaz nič kriva za nobeno stvar. Pa to ne morš verjet, kako se vse negativne stvari naenkrat naberejo na kup, namesto da bi se razporedile vsaj čez cel teden.

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 262
30.12.2009 6:50:06   
grahek85
Živjo!

Evo jaz že pokonci user posted image Danes dobim na obisk ene kolegice, sem ful vesela user posted image Sam nimam pojma, kam jih bom stlačla v tem mojem mini stanovanju, še najraj bi jih peljala kam na čajček, sam ko je povsod taka gužva... Ah nekak bomo že.

Kika, lepo, da si se javla! Sem že komaj čakala user posted image Uh se mate fino, a? Ti kar lepo počasi, če boš mela kaj časa pa le napiši, kako je vse skupaj izgledalo. Pa možeka pozdravi, je bil ful priden, da se nam je javil user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Gwendolen
Mislim, da kar priporočajo ... Gre pa takole:
http://www.mama.si/forum/index.php?topic=24250.0;wap2
Jaz si (še) ne, čeprav imam olje doma. Pa sem zgleda prelena. user posted image

Jaz tudi... Totalno se mi ne da, pa vem, da bi se splačalo. Zdaj se mi pa že itak zdi, da je prepozno, mam še teden in pol do roka. Mah nekak sem brez motivacije, se mi zdi, da je to tako kot pri strijah - sem se mazala kot nora, pa sem vseeno vsa zebrasta po nogah. Tako da mam občutek, da če se koža ne bo dovolj rastezala, mi rezanje ne gine pa če se še tako mažem. Ja pa še to - ne da sem nek mazohist ali kaj takega, amapk toliko se pa poznam, da ne bom mogla biti pri miru, kolikor bi morala, če bom ok po porodu user posted image Bom vsaj dala mir user posted image

pajcevina, upam da zdajle spiš ali pa da si vsaj malo bolš user posted image user posted image user posted image  

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 263
30.12.2009 7:17:41   
marijaa
Jao js sem tudi tko slabo spala. Pa še krč me je spet prijel. Na wc hodim neprestano, ma vse boli. No še malo pa bo boljše.
Jaz si tokrat tudi nič presredka ne masiram, zdaj pa sploh ne, ko vem da bo CR.
Mene so prvič tak šivi boleli, da mi je šel moj kupit šluf, ki je za otroke za vodo, da sem na njem sedela, je tako patronažna svetovala.
Grem na hodnik likat, dokler še deca spita. Pol bom pa čikoladno pitico spekla, njami, to imata moja 2 ful rada, mami pa tudi se mi ful pozna. Je boljša kot orehova.

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 264
30.12.2009 8:16:08   
nony
Dobro jutro....kika že doma...upam,da se boste dobro uštimali in  veliko cartanja vam želim.....še štiri dni do roka...s tem,da mi vsi govorijo,da je jutri polna luna in da bo mogoče kaj vplivala.....kaj mislite ali je možno?

Upanje ostaja....

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 265
30.12.2009 8:27:03   
ALEXI M.
jutro.... ctg je včeraj minil brez težav... sva user posted image in jaz pohvaljena in zaenkrat še nič ne kaže da bomo prikukali na svet...user posted image user posted image user posted image seveda pa nas lahko kaj preseneti,ker tiši pa dol tale našuser posted image naslednji pregled imam 5.1.2010(sem iz celja-za seznam)user posted image

Sicer men samo ctg delajo in nikoli še niso merili plodovnice ali pa če sem kaj odprta a mislite da bi to morali??? sicer pa nimam nič težav razen tišanja navzdol ampak zdej je pa to že normalnouser posted image user posted image user posted image user posted image

Lep pozdrav user posted image

"It's impossible!" said pride. "It's risky!" said experience. "It's pointless!" said reason. "Give it a try!" whispered the heart.

(odgovor članu tinncyka)
Neposredna povezava do sporočila: 266
30.12.2009 8:50:08   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: marijaa
Pol bom pa čikoladno pitico spekla, njami, to imata moja 2 ful rada, mami pa tudi se mi ful pozna. Je boljša kot orehova.

Mmmmmm, meni je tudi boljša user posted image No ja, meni so vse dobre, samo da so prav narejene user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: nony
s tem,da mi vsi govorijo,da je jutri polna luna in da bo mogoče kaj vplivala.....kaj mislite ali je možno?

Enkrat sem nekje brala, da je na polno luno za spoznanje več porodov. Sam kaj pa vem... Meni se zdi to vse okoli luninih men malo larifari user posted image Bolj ljudska modrost kot pa utemeljeno dejstvo. Kot tista, da na polno luno bolj dlake rastejo, mislim halo user posted image Zakaj že?

IZVIRNO SPOROČILO: ALEXI M.
Sicer men samo ctg delajo in nikoli še niso merili plodovnice ali pa če sem kaj odprta a mislite da bi to morali??? sicer pa nimam nič težav razen tišanja navzdol ampak zdej je pa to že normalnouser posted image user posted image user posted image user posted image

Ah to je ful odvisno od vsakega gin., vsak dela malo po svoje. Meni je plodovnico zmerila slučajno sproti, ko sem že ravno mela UZ zaradi preverjanja lege posteljice, vaginalnega pregleda pa pri svoji gin. nisem mela niti enkrat v nosečnosti. Pravi, da ona spodaj nič ne šari, če ni nujno, ker se lahko kaj sproži ali pa vnese kake neželjene zadeve. Verjetno tudi zato, ker je bil CTG lep in brez popadkov, drugače bi verjetno pogledala. 

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 267
30.12.2009 9:52:01   
Enkica
Jutro / dan moje souser posted image !
Kako ste kaj? Skoraj nam je uspelo priti na cilj ... še malo pa bomo imele l. 2010 in s tem prve januarčke user posted image user posted image user posted image
Moja noč je bila kar mirna ... sploh glede na to, da sem včeraj popoldan spala od 15 do 18 ure. Spat sem pa šla že ob 23 uri. Ne morem verjeti, da mi je toliko manjkalo spanja, ker sem se danes zbudila šele ob 8.30. Še moja psička ni nič težila za sprehod ... je kar spala. Očitno je čutila, da potrebujem spanec.

Danes bo pri nas malo bolj umirjen dan ... malo bom prah pobrisala, user posted image bo posesal, posteljnina se bo prala,.. da bova šla v novo leto v pospravljenem stanovanju. No sicer ne bova silvestrovala doma ampak bova pri njegovih (jih ne bo doma, samo čuvala bova hišo) ampak bi me ful motilo, da bi 1.1. prišla domov v razmetano oz. prašno.

Kaj ste pa kaj splanirale za novoletno večerjo? Nama bo njegova mama pripravila sarme, jaz bom pa kak narezek naredila za pred TV.

Želim vam lep dan in ne se preveč pretegnit s kakim kuhanjem in pospravljanjem, da kaj ven ne pade, ha ha ha.

Srečno!

IZVIRNO SPOROČILO: nony

Dobro jutro....kika že doma...upam,da se boste dobro uštimali in  veliko cartanja vam želim.....še štiri dni do roka...s tem,da mi vsi govorijo,da je jutri polna luna in da bo mogoče kaj vplivala.....kaj mislite ali je možno?

To boš pa sama najbolj hitro ugotovila, če te bo kam "pognalo" user posted image user posted image . Jaz mislim, da je vse možno ... na ene luna bolj na ene pa manj vpliva. Pa saj vidimo kako znajo biti eni nataknjeni, ko so te lunine mene.

(odgovor članu nony)
Neposredna povezava do sporočila: 268
30.12.2009 10:05:17   
ugi
Živio so user posted image  in tiste, ki že crkljate svoje štručke.

A bomo počakale na 2010? Pri meni se je malo umirilo, ponoči sem mela par lažnih popadkov, pa mala skoz brca, zgleda se ji še ne mudi ven.

Eno vprašanje: Sej vem, da je odvisno od posameznice, ampak a je kera bila dlje časa odprta, tko recimo par cm? Kolk hitro ste šle rodit, ko ste se enkrat začele odpirat?

Če imajo otroci doma zapik, ne bodo bežali drugam.

(odgovor članu Enkica)
Neposredna povezava do sporočila: 269
30.12.2009 10:06:55   
ugi
Me zanima predsvem za tiste, ki ste/boste 2. rodile.

Če imajo otroci doma zapik, ne bodo bežali drugam.

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 270
30.12.2009 10:24:36   
Isabelle
Danes sem malo boljše spala kot učeri, sam še vedno sem bolj boga.Ponoči se še dostikrat zbujam, vse me boli, otekam... user posted image Ni mi fajn in komi čakam da rodim.

Učeri k sem se šla slikat za osebno sem primerjala sliko z eno malo starejšo in ojjooj...v obraz sem ku en buhtelj. user posted image

Me je pa učeri tast tolk razjezu (velikokrat ma take izjave da se lahko samo križaš) k je reku moj da sem naštimala torbe za v P in se je začel na ves glas smejat.Sem mu že hotla rečt kaj je tuki smešnega, sam sem se raje v jezik ugriznila.Tolk mi gre na živce s temi njegovimi izjavami, pa kr neki se skos smeje.En dan mi bo samo prekipelo. user posted image

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 271
30.12.2009 10:28:51   
Anonimen
Isabelle, men je včeraj tašča rekla, ko je vidla sobico za user posted image  (notri ni nič posebnega, posteljica pač in stare omare, pa nova previjalna): "kaaaj-tega pa v naših časih nismo imeli..."

user posted image ?!? user posted image

(odgovor članu Isabelle)
  Neposredna povezava do sporočila: 272
30.12.2009 10:36:08   
Enkica
Joj, kaj mi gredo ti stari na živce, ker niti malo ne pomislijo kaj rečejo. Ko bi vsaj za sekundo pomislili, da bi oni bili prejemniki teh besed kako bi se počutili. Tudi jaz moram dostikrat globoko dihat ob takih in onakih izjavah svoje tašče.
Imam pa nekaj na zalogi za njo ... ona skoz ponavlja, da kako je bila sama za vse, ko je rodila in da je tako najbolj ....pa še enkrat je rekla, da ona ne bo dolžna čuvat vnukinje, če bi midva kaj rabila. In če se bo kaj preveč vmešavala ji bom z veseljem servirala, da bi se tudi jaz rada sama spopadla z vsemi tegobami na katere naletimo, ko vzgajamo otroka.
Še dobro, da sem pred nekaj tedni svojega user posted image seznanila s tem, da se z njo ne razumem najbolj, ker sem zmeraj skrivala to, samo da bi bil mir v hiši. No zdaj ve in me kar čuva, da nisem predolgo sama z njo.

Punce, ME bomo postale mame in samo ME bomo najbolj vedele kaj je najbolj za naše otroke. Seveda lahko poslušamo nasvete, upoštevamo pa jih samo, če se same tako odločimo. Od tega NE odstopim!!!!
(P.S. no seveda mislim sprejemanje odločitev v dogovoru s partnerjem, ne pa s taščo)

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 273
30.12.2009 10:36:15   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: ugi
Eno vprašanje: Sej vem, da je odvisno od posameznice, ampak a je kera bila dlje časa odprta, tko recimo par cm? Kolk hitro ste šle rodit, ko ste se enkrat začele odpirat?

lejla je bila kar nekaj časa odprta, se mi zdi da 2cm, kak dober teden oz. še več. Pa marijaa je tudi že nekaj časa, če se prav spomnim. Za podrobnosti boš morala pa njiju ulovit user posted image

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 274
30.12.2009 10:43:16   
nincrli
Pozdravček!

Mene pa danes odspodaj vse boli, tak kot pri hujšem pms, se mi zdi, da vsak dan bolj boli, sam kaj konkretnega pa se ne dogaja... Tak, da bomo vidli če bo čakal na januar.
To glede polne lune pa ne vem, itak komaj čakam, da rodim. Ju3 morem tak v P na ctg pa bomo vidli kak pa kaj. Pa glede na to da se nč ne rabiš naročit pa je rekla da naj sam pridem, sploh ne vem ob kolkih naj gremuser posted image

Pa zdaj na koncu je res tečno to čakanje, delat nč takega ne morem ker me ful dol tišči, zun taaak lepo vreme js pa bom itak cel dan v hiši, ker ne morem na sprehod, bi res rajš v bolnici čepelauser posted image

Plodovnice in odprtost mv mi niso nč merili, 4 ctg-je sem imela nazadnje in to je blo to.

Presredek jaz tudi nisem masirala, ker nisem vedela kako pa tak nerodno se mi zdi, res kot fitnes že user posted image

pajcevina vem kako je ko gre en dan al pa celo teden vse narobe, en user posted image da bo danes bolje!

naja6, bogi tvoj možek, sicer pa otroka bo dobil, ti boš mogl porod preživet, naj še on da malo neki skosuser posted image user posted image

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?