metkara
|
Dober večer oz. noč Tako, upam da je zaspala. Se vsake toliko časa zbudi, ko jo krči matrajo, pa jo pobožam pa potapkam. Pa šušpavanke poslušama Jo v dnevni sobi uspavam, smo prej v spalnici bili, pa je tako jokala, da sma se v dnevno sobo prestavile, da se ata lahko naspi. Mama lahko zjutraj bolj dolgo potegne Imam pa zjutraj ful problem vstat. Nikoli mi ni bilo težko zjutraj vstajat, sedaj pa kar Pa mala kar pridno spi, ene 1-2x se ponoči zbudi, ampak js se zjutraj kar ne morem iz postelje spravit. Krči in kapljice: našo že od prvega dneva, ko sma domov prišle ful krči matrajo. Najprej sva imele kapljice Antiflat iz Avstrije, mi je kolegica dala, ko so ji ostale. Mogoč je po njih malo bolj prdela in so na ta način malo pomagale. Potem sem kupila Sab simplex, ko so kao na isti osnovi, ampak po njih je ful polivala. Krči so ostali. Tako da ji sedaj nič ne dajem, ker se mi zdi, da je vseeno ali ji kaj dajem ali ne. Imam pa tudi koroške kapljice (sem iz Koroške ), ampak tudi ne morem rečt, da je kak učinek. Mogoče tak, ko jih dam na dudo, da je tiho, dokler jih ne poliže in dudo izpljune Previjanje ponoči: na začetku sem jo previjala, ampak sem jo res s tem čist zbudila in sma se potem tudi 2 uri matrale, da je nazaj zaspala. Sedaj je več ne. Nazadnje okol polnoči, nato okrog 7-ih zjutraj. In se podojima in zaspi nazaj. Pa itak vem, da bo protestirala, če bo pokakana Duda: smo danes imeli prvo posvetovalnico in smo šli z dudo not. Ker jo pač duda pomiri. In je zdravnik komentiral, da ji naj dojko dam, namesto da ji dudo tiščim Pa da se naj otresem predsodkov o dojenju v javnosti (naj povem, da nimam predsodkov) Pa ni bila lačna, ker sma šele pol ure pred tem jedle. In, da se bo čisto zmedla, da potem dojke ne bo več hotela. Moram povedat, da mi (še) normalno pije. Ampak dudo pa tudi rada sesa. In ji pomaga zaspat, ko zaspi, jo tako izpljune. Če ne dobi dude, si kar cele pesti v usta tlači. Seveda pa rajši vidim, da sesa dudo, kot pa prst! Dojenje: me je bilo že parkrat strah, če sploh imam dovolj mleka, ker mi je hotela skoz na dojki bit! Sedaj sem se pa prepričala, da dosti poje, da se fajn redi in da če sesa, da je tudi mleko (pomaga forum na med.over.net) . Si pa v mislih zraven predstavljam, da mleko kar teče v potokih in kar čutim kako me začne pikat (kot električni impulzi ). Nosek: nisem mogla verjet, da je imela mala toliko sluzi v nosu! Od zunaj se ji ni nič videlo, ampak zdelo se mi je, da včasih zahrope in ko je spala, se mi je slišalo kot neko smrčanje. Potem sem pa nabrizgala fiziološko not in aspirirala. In je bil res zabasan nos. Kot si že ti enkrat rekla blondy, da se od zunaj ni nič videlo, ampak je bilo potem polno not. Je še danes zdravnik rekel, da ji naj kar redno čistim nos, da se ne naprej razvije v kak prehlad. Pa da naj veliko zračimo stanovanje in redno na sprehode... Ljubosumje: ena je pisala, da je včasih kar malo ljubosumna na mamo, ko pestuje tamalo/ega. Js sem tudi bila na začetku ljubosumna na mamo in taščo, ko sta jo tako prežulili. Sem imela občutek, da nič ne znam, da onidve itak znata bolje od mene, pa da pri njiju takoj zaspi... Itak, da zaspi, če jo pa nosita, pa zibljeta No, ko sta jo pa v košaro dali, je bila pa kar hitro avf. Po enem mesecu sem pa prepričana, da sm že kar fajn naštudirala malo Obiski: smo jih začeli sprejemat šele po 2-3 tednih. Enim sem že prej povedala, drugi so pa klicali in sem kar rekla, da še ne sprejemama obiskov. In so bili kar malo presenečeni. In razočarani. Ampak si ne predstavljam kako bi še cela boga sprejemala obiske. Pa še šivi so me tako boleli, da sem komaj sedela (vsem, ki vas šivi matrajo, svetujem Bepanthen Plus!). Pa tudi potem smo si obiske razdelili tako, da ni bilo gužve. Po porodu: meni je ful pomagala mamima kuhna Njene juhice pa kompoti, me je kar pitala Še slabokrvna sem bila po porodu... Imam srečo, da doma živim in sem se res lahko spočila. Hvala mama Uf, sem napisala No, mala zares spi, se boma prestavile v spalnico Lahko noč
|