terida
|
Mi imamo zadnje čase tudi probleme s krči. Tako ga zvija, da postane čisto vijoličen v obraz in cepeta. Samo potem je takoj dobro, ko vstanem in začnem hodit okrog z njim, tako da nisem čisto prepričana ali so to res krči ali ne Če bi bili, verjetno ne bi pomagalo to, da ga nosim okrog - ali pač Drug teden imamo pregled pri P in jo bom vprašala kaj je s tem. Evangelie, hvala za številko, tudi sama razmišljam o nakupu teh kapljic. Lana24, zakaj ste dobili napotnico za razvojno? Meni se kar dozdeva, da jo bomo tudi mi - zaradi tega njegovega pretiranega stegovanja nazaj. No, bomo videli, bom vedela več drug teden. Mozolje ima pa tudi moj pobič - zdaj je star en mesec in jih ima največ do zdaj. Z milom ga umivamo samo enkrat tedensko. Sicer samo z vodo. Ponoči ga navadno ne previjam, ker je že padel v nek ritem in čez noč nikoli ne kaka (je pa zato čez dan plenica vedno polna). Vedno pogosteje naredi čez noč eno šesturno neprekinjeno rundo spanja, tako da ga tudi nima smisla budit samo zaradi previjanja. Tudi mi imamo mucke v nosu - po moje se je nalezel od svoje sestrice, ki je trenutno prehlajena. Samo ni prehudo. Ene dvakrat do trikrat dnevno mu nosek očistim s fiziološko in vato pa je bolje. Več vas je omenjalo ljubosumje starejšega brata/sestrice - pri nas je razlika skoraj 21 mesecev in zaenkrat moram rečt, da ljubosumja praktično ni! Res je, da se z možem še prav posebej trudiva in Eriki posvečava veliko pozornosti. Prvi teden ga je mogoče malo čudno gledala, a zdaj se je zelo lepo navadila nanj in ga ima kar rada. Upam, da bo tako ostalo. ROmama, je možno, da si slabokrvna? Če se ne počutiš dobro, kar lepo in brez slabe vesti počivaj, saj porod ni ravno sprehod! Še tiste porodnice, ki se počutijo dobro, bi morale počivat po porodu... blondy, žal ti ne znam kaj pametnega svetovat glede tega, da Manca manj je (in tudi glede kašlja). Bi rekla, da je normalno, da ima človek manj apetita, če je bolan, samo pri tako majhnih štrucah se ni preveč za hecat. Pokliči pediatrinjo ali pa patronažno pa naj ti povejo kako in kaj. Saj zato pa so tam! Jaz obiske že komaj čakam, ker moramo zaradi tega vremena skozi noter bit in se mi že meša. K sreči so naši obiski zelo zaželeni - nobene sitne žlahte ali kaj podobnega, v bistvu samo ožja družina in dobri prijatelji. Nekaj malega obiskov smo že imeli (največ dva človeka naenkrat), ta teden pa jih bomo imeli še malo več na kupu. kleopatra, ne vem kaj ti rečt... Po odpustu iz porodnišnice bi morali otroci pridobivati na teži, tako da ni dobro, da se ne redi. Jaz bi na tvojem mestu poklicala patronažno.
|