|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
6.1.2010 8:58:44   
blondy_81
lana24 naša Manca je bla ene 3 tedne ful mozoljasta, zdej ima pa že lepo kožico. Kakšen mozoljček se šepojavi, drugače se ji je pa koža sčistila.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu lana24)
Neposredna povezava do sporočila: 151
6.1.2010 9:09:01   
lenika
Sporočam vam da je pipika 13 včeraj zvečer rodila fantka z imenom David. Kaj več vam bo napisala sama, ko se vrneta iz porodnišnice.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 152
6.1.2010 9:20:25   
*nivea
pipika 13 čestitke za sinčeka user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 153
6.1.2010 10:05:03   
ROmama
Ojla, zdaj smo pa tukajuser posted image . Čestitke pipika 13, zdaj pa samo še METULJ1 manjka. Verjetno že carta svojega user posted image , glede na to da se ne javi. Vidim, da imate trenutno temo o krčkih. Naša Ema jih trenutno še nima, sem pa pri Lukecu uporabljala samo Brinjevo mazilo, ki sem ga utirala po trebuščku.

Tiste, ki ste rodile pred kratkim: kako se počutite, jaz se počutim kar precej nemočna, se mi zdi, da mi celo telo dregeta. Moja mama mi je priporočila govejo, pa kurjo juho za moč, bomo danes skuhali.

Drugače je Ema kar pridna, danes je tudi ponoči spala v enem kosu 3 - 4 ure, upam da bo tako tudi naprej. Zdaj spet spančka. Midve se samo dojiva, zelo rada papca, ker je tuid v P. izgubila samo 100 g.  Danes pride prvič patronažna, bom kasneje poročala kako bo.

Uživajte z user posted image .  

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 154
6.1.2010 11:28:40   
blondy_81
Katero adaptirano mleko uporabljate? Jaz imam vedno manj mleka in bo potrebno začet dodajat.

A ima še katera probleme, da otrok premalo poje? Manca je mal bolna in mi poje samo 50 ml na obrok. To je pol (ali včasih še več) manj kot običajno. Upam,da ni to ful narobe.

Kako pri tako majhnem dojenčku odpraviš kašelj?

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 155
6.1.2010 12:00:12   
evangelie
Zibka, baje vidijo po 3 tednih....To bo zdaj, zdaj, mi tudi čakamo, sva rodili isti danuser posted image
Punce, a vaši otročki kaj hropejo? Moj Vitan vsako noč hrope...predvidevam, da se mu nabira nekaj v sluznici (nos ima čist) in ker se revež ne zna odkašljat, pač hrope? Sem spraševala patronažno, pa pravi, da ni panike...
Pa še to me zanima - kako previjate ponoči? V materinski so nam rekli, da naj jih ponoči ne bi previjali in mi smo se tega držali (recimo od 11h do 5h v isti plenički), včeraj pa mi je rekla patronažna, da tako male je kr treba na vsaki 2-3 ure (kot čez dan). Danes ponoći sem ga tako podojila in šla previt in se mi je itak čist zbudil, da smo bili 2 uri pokonci - je gledal ful razigrano in široko, kot mali čukecuser posted image
Nič, je zaspal, tako da lahko grem malo pospravit...

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 156
6.1.2010 12:05:14   
evangelie
IZVIRNO SPOROČILO: d4rj4.84

kaj kaplice Koroških lekarn se dajo dobit samo na koroškem al kako?user posted image

Mislim, da jih pošljejo tudi po pošti, ker jih res iz cele SLO kupujejo. MOgoče, če pokličeš in vprašaš? Telefon 02 87 70 730.
lp

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 157
6.1.2010 12:05:44   
blondy_81
evangelie moja Manca je celo noč v isti plenički. Razen, če vidim, da se pokaka. Da ful smrdi in vem, da je pokakana. Tako smo tudi v porodnišnici delali.

Hropenje: moja je nekaj časa ful hropla. Odkar imamo v sobi temperaturo med 20 in 21 in vlažilec zraka, je dobro. Tko da hladnejši prostor in vlaga v prostoru,pa bo nehala. Jst sem blačist panična, da je kaj narobe,ker nosek je bil ves čas čist. No sedaj pa je dobro, razen ko je prehlajena malce zahrope.

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 158
6.1.2010 12:11:15   
araz
Blony jest uporabljam Aptamil. Glede na to, da je Manca bolna ima verjetno tudi manjši apetit. Verjetni pa ni uredu, če bo dalj časa to trajalo. Itak bosta šle pa verjetno k zdravniku, če se ne bo izboljšalo pa ti bod otam povedali kako in kaj.

Evangelie jest mojo zelo pogosto previjam. Vsakič preden je in še potem, če vidim da se mi je pokakala, ko je pojedla. Tako da včasih v eni uri  trikrat previjem. Previjam pa jo tudi ponoči. Moja namreč ne mara biti pokakana. Se takoj začne jokat in pritoževat. Meni se ne zdi uredu, da je otrok dalj časa pokakan.

Neposredna povezava do sporočila: 159
6.1.2010 12:25:10   
d4rj4.84
evangelie, hvala za številko. jst mojga previjam pred dojenjem in vsakič ko se pokaka, če spi ga ne zbujam.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 160
6.1.2010 13:23:37   
Zibka
evangelie, na isti dan sva rodili user posted image user posted image user posted image  Potem imamo jutri 3 tedne. Res komaj čakam, da bi opazila, da sledi predmetu z očmi, ker imava oba očala in me res skrbi za njene očke. Sicer sedaj zelo budno gleda, ampak ne sledi predmetom. Pa tudi škili: sem pa brala v knjigi, da je to lahko popolnoma normalno, ker še mišice očesa niso dovolj močne in pač še nimajo kontrolo nad zrklom.

Jaz tudi ponoči ne previjam. Od 23-24h pa do 6-7h po navadi ne. Le če je zlo pokakana potem jo grem previt, drugače pa ne, ker so tako svetovali v materinski šoli, v porodnišnici in patronažna. Sem jo sicer prve dve noči tudi ponoči, vendar se je potem popolnoma prebudila in je bila vsa zmedena user posted image

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 161
6.1.2010 13:28:31   
maya2
Pozdravljene.

Danes sem dve uri tekala okrog in urejala zadeve, davčne še nismo dobili, urediti moram še zdravstveno zavarovanje...

krčki: pri nas je različno na čase huje na čase malo manj.... prejle sem kupila ene kapljice tle pri nas, je rekla da jih najbolj pohvalijo... prejle sem mu že dala pred dojenjem, poročam kako je šlo....
previjanje: ponoči ne previjam razen če vem da je pokakan... tako sem delal tudi pri hčeri pa se je vsega skupaj pokakala ene 4x user posted image
hranjenje: mali je lenko za jest, zaspi čez pol ure se zbudi in hoče spet user posted image ponoči smo tako pokonci vsako uro in pol user posted image
tehtanje: tehtam ga pred in po dojenjem tako da vidim kolk poje.
nosek: nam tudi škrta, ponoči je komaj še dihal, sem mu zlila malo fiziološke v nosek in ven sta prišli ogromni mucki, še prej pa sluz user posted image bom zdaj večkrat spirala....

Kako pa kaj pri vas urejate z obiski? pri nas jih še nismo imeli...
Grem kosilo skuhat user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 162
6.1.2010 13:59:41   
Puffy
Jaz tudi večinoma ne previjam ponoči. Najprej sem jo previjala tudi ponoči vsakič ko sem jo podojila, pa mi je rekla patronažna, da ni treba, ker bi jo s tem samo prebudila. Tako da se kar držim tega, razen če je res fajn pokakana.

Hrope mi moja zdej zadnje 3 dni zjutraj, ko se zbudi...Čez dan je vredu. Pa mamo vlažilnik zraka in nosek ma čist. Se kdaj prov ustrašim, ker spušča take glasove in itak k je to moj prvi otrok, me je strah, da ni kaj narobe tudi pri nekih banalnih stvareh user posted image

Obiskov (razen najožje familje) še nismo meli, tud jih ne rabimo še...razen če nam hočejo pridet kej pospravit user posted image Za to se pa ne bi pritoževali...odkar sem rodila, še nismo prov fajn spucali stanovanja, razen sesanja in pomivanja po tleh (cunje visijo itak povsod, škatle mamo po kavču, po pisalnih....) user posted image

A je še od kere otročiček non stop lačen? Moja bi ful jedla, jst ne vem kaj je to. Sem ji prej dala en deci mojega mleka po flaški, pa bi še jedla...Tudi če ji dam deci aptamila, bi ona čez neki časa spet jedla...Joj user posted image . V enem tednu se je zredila za 330g.

Mozoljčke je tudi moja dobila, jih je mela ful po čelu - zdej so ji zginli s čela, ji je pa ostalo še po ličkih ene par.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 163
6.1.2010 14:17:28   
Anonimen
ola mamice

Dajte mi pomagat!!

Kolk vasi tamali popijejo oz.so pri 1t.moja kar zaspi,pol jo pa vmes previjem,ker se skoraj vsakic pokaka,tudi ponoci,pa nadaljujeva s pitjem.Ampak ni ne vem kako jesca.Do sedaj g se ni zacela pridobivati,le izgublja jihuser posted image user posted image .

(odgovor članu Puffy)
  Neposredna povezava do sporočila: 164
6.1.2010 14:37:40   
evangelie
blondy_81 hvala za nasvet, bomo tudi mi poskusli. Vlažno imamo sicer kar, vroče je pa res ko user posted image , kurijo v bloku čisto preveč...bomo bolj luftali, pa upam, da bo...
zibka JEEEEEJ, jutri bomo praznovali :) Tudi naš Vitan vedno več 'gleda', ampak zre v prazno, ne sledi predmetom (še), tako da tudi mi čakamo, kdaj bo. Po moje ti ni treba skrbeti, če imata očala - vidla bo sigurno, mogoče pa bo morala nositi očala, ko bo malo večja. Je pa rekla patronažna, da bo v četrtek potem spregledač user posted image kao, točno ta dan user posted image
previjanje potem se bom tud jz še naprej poslužvala starga načina..pokakan itak ni skor nikol ponoči, če pa že, ga pa itak previjem...

u, mamo alarm, šibamuser posted image

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 165
6.1.2010 14:49:44   
blondy_81
evangelie pa zračit je treba velik,kot si napisala. Men je pediatrinja na med.over.net napisala, da imamo 22 stopinj pretoplo v sobi, kjer otrok spi. Da je treba imet hladnejši prostor. Bloki pa znajo bit problem ja, ker ne moreš regulirat temperature in kurijo na polno. Edino, če mal zapreš radiatorje, da niso do konca odprti.

Neposredna povezava do sporočila: 166
6.1.2010 15:06:38   
mala bejba
Ojla.
Moja je končno zaspala tko d mam mal časa zase.Naša sara tud hrope na trenutke pa so rekl d zato kr velik poje pol pa mal polije k kupček podiramo pa ji gre mal skoz noska.Baje d je to normaln.Mamo pa tud 22stopinj v stanovanju,razmišljam d bi blo fajn kupt vlažilec zraka.Kopamo se vsak dan,enkrat tedensko z milom.Mažemo se pa ne,kr damo kr olje v vodo pa ma pol tako fajno kožo.Noska čistimo samo z vato d dobimo muce vn,pa je zaenkrt čist kul.
Ej,kok kej ve hodite vn na sprehode?MI smo dj že drugi dan doma kr se mi zdi mrzlo zunaj,sam razmišljam d bi blo vseeno fajn se it mal prezračit.
Mi se zaenkrt sam dojimo,mam tok mleka d mala na začetku sploh ne more jest k tok vn teče d jo kr poliva.
Smo se pa v 14 dneh zredili za cca.700g.Sploh nimam občutka če je to velik al mal.
Pridne bodite.
papa

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 167
6.1.2010 15:11:22   
d4rj4.84
kleopatra 28, moj je tudi slabo jedel in ni nič pridobival na teži, zizal je pa skos in sem pogruntala da je joško samo cuzal kot dudo, verjetno ni bil dobro pristavljen in skos je zdraven spal. potem sva se pa trudila in naučila, vendar mu kljub temu zvečer dodajam, ker imam premalo mleka ali pa verjetno ni dovolj hranilno.

Neposredna povezava do sporočila: 168
6.1.2010 15:26:52   
terida
Mi imamo zadnje čase tudi probleme s krči. Tako ga zvija, da postane čisto vijoličen v obraz in cepeta. Samo potem je takoj dobro, ko vstanem in začnem hodit okrog z njim, tako da nisem čisto prepričana ali so to res krči ali ne user posted image Če bi bili, verjetno ne bi pomagalo to, da ga nosim okrog - ali pač user posted image Drug teden imamo pregled pri P in jo bom vprašala kaj je s tem. Evangelie, hvala za številko, tudi sama razmišljam o nakupu teh kapljic.

Lana24, zakaj ste dobili napotnico za razvojno? Meni se kar dozdeva, da jo bomo tudi mi - zaradi tega njegovega pretiranega stegovanja nazaj. No, bomo videli, bom vedela več drug teden. Mozolje ima pa tudi moj pobič - zdaj je star en mesec in jih ima največ do zdaj.

Z milom ga umivamo samo enkrat tedensko. Sicer samo z vodo.

Ponoči ga navadno ne previjam, ker je že padel v nek ritem in čez noč nikoli ne kaka (je pa zato čez dan plenica vedno polna). Vedno pogosteje naredi čez noč eno šesturno neprekinjeno rundo spanja, tako da ga tudi nima smisla budit samo zaradi previjanja.

Tudi mi imamo mucke v nosu - po moje se je nalezel od svoje sestrice, ki je trenutno prehlajena. Samo ni prehudo. Ene dvakrat do trikrat dnevno mu nosek očistim s fiziološko in vato pa je bolje.

Več vas je omenjalo ljubosumje starejšega brata/sestrice - pri nas je razlika skoraj 21 mesecev in zaenkrat moram rečt, da ljubosumja praktično ni! Res je, da se z možem še prav posebej trudiva in Eriki posvečava veliko pozornosti. Prvi teden ga je mogoče malo čudno gledala, a zdaj se je zelo lepo navadila nanj in ga ima kar rada. Upam, da bo tako ostalo.

ROmama, je možno, da si slabokrvna? Če se ne počutiš dobro, kar lepo in brez slabe vesti počivaj, saj porod ni ravno sprehod! Še tiste porodnice, ki se počutijo dobro, bi morale počivat po porodu...

blondy, žal ti ne znam kaj pametnega svetovat glede tega, da Manca manj je (in tudi glede kašlja). Bi rekla, da je normalno, da ima človek manj apetita, če je bolan, samo pri tako majhnih štrucah se ni preveč za hecat. Pokliči pediatrinjo ali pa patronažno pa naj ti povejo kako in kaj. Saj zato pa so tam!

Jaz obiske že komaj čakam, ker moramo zaradi tega vremena skozi noter bit in se mi že meša. K sreči so naši obiski zelo zaželeni - nobene sitne žlahte ali kaj podobnega, v bistvu samo ožja družina in dobri prijatelji. Nekaj malega obiskov smo že imeli (največ dva človeka naenkrat), ta teden pa jih bomo imeli še malo več na kupu.

kleopatra, ne vem kaj ti rečt... Po odpustu iz porodnišnice bi morali otroci pridobivati na teži, tako da ni dobro, da se ne redi. Jaz bi na tvojem mestu poklicala patronažno.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 169
6.1.2010 15:31:12   
evangelie
blondy_81 ma ja, v blokih so čist adijo, pa še nova okna in nove radiatorje imava user posted image Bomo mal zaprli, pa več luftali, bo tud nama bolj pasalo...
kleopatra, moj je bil prve dni po porodu tud zaspanček in sem se zelo trudila, da je čimveč pojedel (na srečo mi je uspelo in ni bilo potrebno dodajat). Moj recept je takšen: med dojenjem ga več čas spodbujam - pritiskam na dojko, žgečkam pod bradico, mu jemljem dojko, da se vstraši, da mu jo bom zares vzela ipd. Ko vidim, da ga zmanjkuje, je na vrsti kupček in previjanje. Po previjanju ponovimo vajo.
Morš pa res bit pozorna, da ne samo sesa, kot je opozorila d4rj4.84, ampak da res vleče - se prav sliši kako goltajo.
Upam, da vam uspe...

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 170
6.1.2010 15:31:49   
evangelie
aja, pa še to - boljše mi je dojit v sedečem položaju, ker v leže prej zaspijo.

Neposredna povezava do sporočila: 171
6.1.2010 15:46:08   
Anonimen
oj punce,hvala za odgovoreuser posted image samo jaz ne dojim,pije po flaski,tako da vem koliko pije in koliko bi morala.Pa se mi zdi da kar veliko,razen danes,potem pa jo vceraj patronazna stehta in pravi,da je spet malo izgubila na teziuser posted image user posted image .Trenutno mi pa spi ze od 11.30,pa takrat je spila samo 40ml,in ob 9h 50ml,ob 7h 50ml,ob2.30-80ml,ob 23h vceraj-70ml...danes mi res nekaj strajka.

Neposredna povezava do sporočila: 172
6.1.2010 15:55:00   
lana24
terida-napotnico imam ker je nedonošenček in ko spi glavico tišči nazaj.Drugače pa bo 11.11. star dva meseca in je dobil ful mozoljčkov po obrazku in ušesih.
blondy-če je manca prehlajena in slabo je,jo pelji k pediatru.ko je bil aljaz prehlajen sem ga peljala k zdravniku,samo ker je jedel normalno so rekli da ni nič narobe,ce pa bi zgubil apetit bi se morala vrnit tja.Taka navodila sem dobila.Sicer mi pa poje povprečno 140ml .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 173
6.1.2010 15:59:37   
araz
Kleopatra, moja je tud na začetku hujšala. Potem pa je dobila apetit. Zdej mi poje 7 krat po 90 ml in mislim, da bom morala povečati obrok, ker bi ona še kar jedla, ko zmanjka. Pa še zbuja se mi prej kot ponavadi, ker je lačna. Stara pa bo jutri 4 tedne. Sicer ne vem kolk je tvoja stara ampak mislim, da mal premal poje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 174
6.1.2010 16:33:17   
Anonimen
araz,moja je danes 1tuser posted image Bi mogla 80ml.No,saj zdaj je popila 70ml,pa pokakala se je koj sevedauser posted image

(odgovor članu araz)
  Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?