Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 10:44:05
|
|
|
|
Momtobe
|
naš že od začetka ful hrope ko je, pa tudi včasih ko spi (smrči) ... baje se rado malo mlečne sluzi v grlu nabere, pa ne znajo tega še izkašljat in potem tako hropejo. no, to je ta mila razlaga ... za ziher, če te je strah, pa kar k zdravniku.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 10:47:48
|
|
|
|
Momtobe
|
krčki - niso cunje krive, ker mam raje prevelike, kot premale oblečene. sicer pa ga vedno, ko ima krče slečem (tudi pleničko), ker mu to ful pomaga. samo še vedno joka ... tako, da takrat vem, da so res krčki. menstruacija - a ste jo tiste, ki več ne dojite, že dobile? pri meni še vedno nič ... pa ne dojim že 2 meseca.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 11:07:06
|
|
|
|
araz
|
Čau punce, Spet slabo vreme . No tud midve sva včeraj uspele mal iskoristit pavzo med dežjem. Danes pa bo očitno samo deževalo. Moj Zoja pa noče spat. Včeri čez cel dan mi je spala slabo urco po obrokih. Sem mislila, da bo vsaj ponoči potem dobro spala. Ma tud ponoči je blo skoz neko jamranje pa stokanje, sem ji celo noč dudo v usta tlačila. Enkrat sem ji šla še nos pucat. Zdej pa tud noče spat. Je pa tolk nemirna in se skoz neki premetava zaspat pa ne more. Ko jo uspavam se mi smeji in se pogovarja, ko grem stran se dere, ... . Sploh ne vem več kaj naj naredim. Pa zjutri mi noče jest. A vaši tud zdej kaj manj pojejo. Ji dajem že skor dva meseca 5 x po 180ml ampak zdej ji je kar naenkrat ratalo preveč. Jest tud ne smem preveč obiskovat otroških trgovin. Sem zadnjič šla na Rudnik., da si zase kaj kupim. In kaj sem domov prinesla. Zase nič, za tamalo pa celo vrečo . No sej je res, da zase nisem nič kaj pametnega našla pa še vse mi tko čuden stoji kar dam nase. Bom mogla najprej postavo spravit na stare tire pol si bom pa kej novega kupla. Ampak kaj ko se mi ne da. Čez dan ni časa, zjutri je preveč druzga dela, zvečer sem pa zmatrana ... sami izgovori sej vem. Tulpika super, da si z nami delila kako naj bi sedaj oblačili svoje malčke. Vidim, da svojo kar mal preveč oblačim. Upam, da Arne ni imel kakšnih posebnih reakcij na cepljenje. A pol se tud ti nisi odločila za rota. Nič, grem mal pospravljat. Pa kakšno potico bo treba speč zdej za praznike, pa torto bom mogla naredit za mojega dragega, pa pirhe, pa .... uf kolk dela me čaka. Sej po eni strani je pa kar fajn, da je tkole kakšen dan slabo vreme, da imam čas kaj doma pospravit, ker drugače sem cel dan zunaj. Bolančki čimprej se pozdravite
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 11:11:28
|
|
|
|
araz
|
Montobe jest sem menstruacijo dobila že skoraj pred 2 mesecema. Zdej čakam na drugo. Pa sem jo dobila kljub temu, da sem si črpala mleko. je pa zaradi tega mleko postalo kar tako čudno zeleno in vodeno, pa tud Zoja ga ni hotla cveč jest in sem si potem nehala črpat, čeprav sem si ga še kar nekaj načrpala (vsaj za dva obroka). Je pa bila menstruacija blaga brez krčev. Prej pa sem kar imela krče, pa zvijalo me je, pa ful sem vedno akne dobila. Zdej pa nič od tega. Bom vidla kako bo pri drugi. Upam ,da bo isto. Ena je spraševala glede izcedkov. Jest jih imam že skoz. Tko, da brez dnevnih vložkov sploh ne gre.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 11:37:31
|
|
|
|
Lenč.i
|
Pri nas je tudi tako čudno vreme, se mi sploh ne da ven. Gem kar za kosilo pripravljat. Bo danes lasagna pa malo solate, če bo pa še kaj spala, bom pa na hitro malo regrada nabrala. Naša je pa lepo zdrava , še tista sluz v grlu je izginila - smo prav . Pa tudi spi veliko, je včeraj spet kopanje prespala. Le je bolj malo. Za vse bolančke .
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 11:50:52
|
|
|
|
ROmama
|
Jaz sem se pa danes spravila pregledovati oblačila, ki jih dobim od sorodnikov za Luka, pa sem kar hitro obupala. Pa saj sem ful vesela, da kaj dobim, ampak vse do svoje meje. Ugotovila sem, da jim je težko vreči stran, pa potem jaz dobim. Sploh sem jezna na eno znanko, ki ima ravno tako 2 letnika doma, pa za njo niso dobre, za mene naj pa bodo. Pri nas se je pa spet prikazal sonček, upam da bo popoldne za sprehod. Moja pa trenutno tudi čez dan lepo spi, uro do dve je budna, potem pa za eno uro zaspi. Mi je pa zvečer zanimivo, ko je tako utrujena, da je tečna, prav pove, da od takrat naprej želi imeti mir in tišino, zato jo odnesem v spalnico in tam lepo spi.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 12:09:32
|
|
|
|
tulpika
|
Araz: ma nisva se še odločila za cepivo proti rotavirusu. Bom vidla, če bo kaka nov vest prišla ven. Sicer imamo še nekaj časa. Naš je pa našel palček na prstu in ga veselo sesa . Imam 8 različnih dudik...včeri sem še 1x vse oprala in mu jih probala dat....da jo v usta in pol po nekaj sekundah jo tako ven pljune da skor en meter stran letijo te dude . Nekak si želim, da bi raje dudo imel kot pa prstek. Ampak s prstkom je pa tud tko srčkan....pa samo, ko je utrjen/zaspan si ga stlači v usta. Rokice so pa itak skoz v ustih.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 12:46:24
|
|
|
|
KulGirl
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpika Araz: ma nisva se še odločila za cepivo proti rotavirusu. Bom vidla, če bo kaka nov vest prišla ven. Sicer imamo še nekaj časa. Naš je pa našel palček na prstu in ga veselo sesa . Imam 8 različnih dudik...včeri sem še 1x vse oprala in mu jih probala dat....da jo v usta in pol po nekaj sekundah jo tako ven pljune da skor en meter stran letijo te dude . Nekak si želim, da bi raje dudo imel kot pa prstek. Ampak s prstkom je pa tud tko srčkan....pa samo, ko je utrjen/zaspan si ga stlači v usta. Rokice so pa itak skoz v ustih. Naša je tudi zavračala dude. Se je drla kot jesihar, ko sem ji jo dajala v usta. Je bil pa problem, ker je rabila nekaj sesat, da je lahko zaspala in sem bila jaz za dudo. Pred 2 tednoma sem pa v obupu kupila še Chico dudo tisto, ki je rjave barve in je cela iz kavčuka, je bolj mehka (tudi precej draga). In ko sem jo uspavala na joški, sem ji ko je bila že zelo umirjena in skoraj spala, podturila to dudo in počasi, počasi jo je sprejela. Sedaj jo ima, da lažje zaspi. V času ko je budna pa je še vedno brez dude. Kar se mi zdi OK. Podobno izkušnjo ima tudi moja sestrična. Njena hči tudi ni marala dude in so jo uspeli navaditi ravno s Chicotovo dudo. Je kar problematično, če sesa palček za tolažbo. Ni nujno, da bo pri vas delovalo. Je pa treba kr malo potrpežljivosti.
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 12:56:23
|
|
|
|
DiDi*
|
Ve maste problem, da nočejo dudike. Jaz se pa sekiram, da se ni slučajno preveč navadu na dudo, ker jo vsi tok odsvetujejo. Brez dude sploh noče več zaspat. Je pravi mali dudač. Tulpika midva se tud še vedno odločujeva ali cepit ali ne. Sva se tud že odločla za pa je pol prišla tale novica o cepivu ven. Kok maste vse ful lepe slikice. Res so vsi biserčki . Pa skor vsi majo že laske. To mi je tok luštkan. Naš ma pa samo mal blond puhka po glavi. Moram jaz tud eno nalimat, ampak najprej moram najdit stran z navodili od Tulpike.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 13:07:51
|
|
|
|
tulpika
|
Didi: da ne boš preveč brskala Izbereš si eno sliko, narediš njeno kopijo in jo nekam shraniš, na kopijo klikneš z desno tipko na miški in izbereš "open with paint", če imaš XP izbereš image in nato opcijo stretch/skew, če imaš pa windows7 pa izbereš resize in se ti odpre okence resize and skew. Zmanjšaš na čisto majno slikco in nato shraniš. Potem pa jo "pobrowsaš" na ringaraji in se ti pokaže avatarček. Kulgirl: kje si kupila to dudo??...ma ni vrag...probam še s to chicotovo .
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 13:16:43
|
|
|
|
DiDi*
|
O hvala Tulpika
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 14:50:25
|
|
|
|
ShopGirl
|
Hey Punce uh kakšen dan. Skos dežuje. Sem mela plan it ven, kljub oblakom, ampak v dežju pa res ne morem. Tko da mam jst tut problem z uspavanjem Kaje. Spančka mi ene pol urce pol se pa zbudi. Zdele mi je sicer spet zaspala, ampak po moje bo kratko trajalo. Komi sm uspela pojest kosilo, še dobro da sm mela taščino lazanjo sam za pogret, ker če je mala budna mi nč ne uspe narest. Soor: če ga ma dojenček, si je treba bradavice mazat z daktarin oralnim gelom (istim gelom kot ga ma dojenček), in sicer sm si jst mazala pred dojenjem in po dojenju. Lahko se pojavi tut na ritki, takrat pa pomaga pogosto previjanje, ritka naj se dobro posuši na zraku (nekatere si pomagajo s fenom), ritko se umiva z vodo v kateri je bilo prevreto hrastovo lubje (se dobi v lekarni), ritka se namaže s sudocremom al pa bepanthenom. A se vaši tut matrajo in zvijajo da bi se obrnili na trebušček? Jst mojo komaj uspem previt, tok se zvija in matra... Pol ji pa kr pomagam da se obrne in kravice pase, ker se revca res namatra. Krike in glasove pa tut naša full spušča in mamo pravo fešto že ob 7h zjutraj. Jst se že prav veselim barvanja in lepljenja sličic na jajčke, pa spekla bom piškotke, potico bom kar kupila (potratna mi je najboljša, sam se ne dobi povsod!), pa v Ikei sem kupla prt na kokoške Skratka...obožujem praznike. Upam da bom mela čas kaj posebnega pripravit. Bo mogu očka prevzet hčerkico kak večer Tulpika - zdej vaju pa res ne bom več mešala s taraji Joj, avatarčki so pa prekrasni... bravo za naše dojenčke in dojenčice, prelepi/e so! Šibam še kej postorit, preden se vražička zbudi
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 14:56:29
|
|
|
|
ShopGirl
|
aha hotla sm še glede dudice pokomentirat. je manj škodljiva kot cuzanje prstka...zato se ne sekirat če so se dojenčki navadli na dudko. Pa kaj potem... Jih bomo že odvadle. Jst opažam da se Kaja full zabava z njo, ker si masira dlesni (zgleda jo srbijo...lahko da bo kakšen zobek ven pokukal kmalu), ker uživa če ji jo dam v usta pa jo z dlesni prime in si drgne dlesni z njo ne znam opisat...je pa hecno gledat. zraven pa toook čeblja se pa slini kot kakšen polžek in bom mogla uvest slinček. sesa vse kar ji je v dosegu ust. Če jo mam na rami mi sesa ključnico pa mojo dlan sesa...skratka, mamo sesalčka tapravega
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 14:56:41
|
|
|
|
KulGirl
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpika Didi: da ne boš preveč brskala Izbereš si eno sliko, narediš njeno kopijo in jo nekam shraniš, na kopijo klikneš z desno tipko na miški in izbereš "open with paint", če imaš XP izbereš image in nato opcijo stretch/skew, če imaš pa windows7 pa izbereš resize in se ti odpre okence resize and skew. Zmanjšaš na čisto majno slikco in nato shraniš. Potem pa jo "pobrowsaš" na ringaraji in se ti pokaže avatarček. Kulgirl: kje si kupila to dudo??...ma ni vrag...probam še s to chicotovo . V Baby centru sem jo naročila kar preko interneta, ker je bila v dnevni akciji. Ziher jo imajo tudi kje drugje, ampak nisem niti gledala. Nič jaz kriva, če je ne bo hotel
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 15:33:29
|
|
|
|
tulpika
|
ja ja Kulgirl....prijavila te bom zvezi potrošnikov Slovenije, da navajaš ljudi k trošenju denarja kljub temu, da imajo že 8 dud doma . Hvalažna sem za vsak nasvet in idejo..globoko hvaležna .
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 15:43:39
|
|
|
|
KulGirl
|
Lej, ko mu jo boš dala v usta je čisto logično, da jo bo ven pljunil tako kot vse druge do sedaj. Moraš ga malo prelisičit in predvsem vztrajat. Ne vem, če ga dojiš ... lahko poskusiš tako kot jaz. Zizo ven, dudo notri, da niti ne ve točno kaj se dogaja Mogoče je res ta bolj "user friendly", ker je bolj mehka, lahko pa da bi jo na isto foro navadila tudi na kakšno drugo dudo.
< Sporočilo je popravil KulGirl -- 31.3.2010 15:45:47 >
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 15:49:06
|
|
|
|
tulpika
|
ga dojim...sam on si tlači prst v usta, ko je zaspan....takrat ga ne dojim . Ma ga bom že probala prelisičit....Bom uporabila vso pozitivno energijo tega sveta, da nam bo uspelo . Občudujem tvojo k ma tolk lask...kolk je srčkana.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 15:55:35
|
|
|
|
KulGirl
|
Joj, laski povsod jo gledajo ko deveto čudo. Mamica pa ponosna Tudi jaz sem imela ob rojstvu dolge laske, samo da so bili bolj temni.
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 16:40:56
|
|
|
|
Momtobe
|
Kulgirl in Tulipka - moj pa ravno te dude ni hotel ... ko se je navadil na dudo je to skoz ven pljuval . naš je namreč tudi ni maral, pa sem mu parkrat dala gor nekaj sladkega (takrat so bile to kapljice proti krčkom) in potem jo je seveda cuzal, ker je bila sladka in se je tako navadil nanjo. čeprav je ne mara ravno preveč, ampak za potolažit in za zaspat je zakon. ga ful pomiri.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 16:44:07
|
|
|
|
vijolca
|
Lenči, voziček je Quinnijev Freestyle 3XL, ampak po moje bi tudi z GT3 šlo. Ste poskusili sprednje kolo zaklenit? Drugače tudi mi tečemo po pesku, kamenju, luknjah,... v glavnem ne po asfaltu - pa tako kot sem napisala, ne ruka nič bolj kot pri hoji. Še daleč najbolj je rukalo, ko sva se sprehajali po shojenem snegu, kjer je bila jama pri jami, takrat se mi je pa res smilila. Shopgirl, ja s takim zvijanjem se začne obračanje na trebušček. Potem bo pa pestro! Ker je sploh ne moreš več nikamor odložit, mi jo ponavadi že kar na tla odlagamo, če jo je treba za par minut pustit. Pa kakšno igračko ob desni rami, da jo ima pol pred nosom. Tisto drgnjenje dlesni pa je pri nas tudi čisto enako. (Zobka pa še ni od nikoder! ) Z grizalom prav škripa po tisti gumi...
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 16:59:57
|
|
|
|
araz
|
Moja Zoja se je pa prejle prvič prekucnila iz trebuha, ko je pasila kravice, na hrbet . Je tko čuden pogledala kaj je zdej to. Pol sem jo pa šeenkrat dala kravice past, pa je isto nardila. Samo vedno v isto stran. Pol sem ji pa še enkrat pomagala, da se je še na drugo stran prekucnila. Kolk je uživala. Zdej mi pa končno spi, ko sem jo dala ven na teraso. Jest imam tud PP GT3, pa se mi tud zdi da kar ruka po kamenju. Mogoče potem športni del ne bo tako rukal. Vijolica super, da tečete kar vsi trije. Men je pa kar mal nerodno z vozičkom tečt, pa grem rajš sama. Ampak bom pa zdej tud jest probala kako to gre.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 17:01:17
|
|
|
|
araz
|
Aja, Vijolica tvoja miška je pa tko srčkana, kolk ima lask. Pravi cukerček. Pa seveda tud ostali so pravi biserčki. Eden je bolj cort od drugega.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 17:08:17
|
|
|
|
KulGirl
|
IZVIRNO SPOROČILO: Momtobe Kulgirl in Tulipka - moj pa ravno te dude ni hotel ... ko se je navadil na dudo je to skoz ven pljuval . naš je namreč tudi ni maral, pa sem mu parkrat dala gor nekaj sladkega (takrat so bile to kapljice proti krčkom) in potem jo je seveda cuzal, ker je bila sladka in se je tako navadil nanjo. čeprav je ne mara ravno preveč, ampak za potolažit in za zaspat je zakon. ga ful pomiri. Pri meni kapljice niso delovale. Sem tudi to finto sprobala in ni šlo. Jok za umret, dude pa nikakor zagrabit. Joj ti naši štrukeljci, nas že sedaj vrtijo okoli mezinčka
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 18:09:10
|
|
|
|
evangelie
|
Ah, to vreme..končno smo se snega znebili, zdaj pa dež...tako aprilsko Punce, a še kateri ne mara bit na trebuščku? Naš se prav muči, tako da ga ne silim, mogoče par minutk dnevno. Ponavadi tudi kravic ne pase, se je samo enih 2x zgodilo, da mu je zgleda glih pasalo in je res ful dvignu glavico, je zgledalo čisto po šolsko. Drugače pa kar stoka, zgleda mu gre na živce, da ne more z nogicami migat A mislite, da je kaj narobe, če ne? Saj mišice trenira tudi, ko je na rami in sam drži glavo, ne? Menstruacije na srečo še nisem dobila, je pa res da še na polno dojim... A je katera že poskusila dat prst v usta svojemu ? Mene je ful presenetlo kako stisne! Ne moreš verjet, ful močno, res....Mogoče ga res že dlesni srbijo, mu morem dat grizalo. Se pa tudi slini precej močno, tako da smo že nekaj dni na slinčku Nič, grem malo k našem vriskaču
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.3.2010 19:51:22
|
|
|
|
Lenč.i
|
Moja tudi protestira na trebuščku, sem jo komaj pripravila, da je kravice začela pasti in so bile sestre na pregledu zadovolne. Mislim, da to ni nič narobe, saj pri podiranju kupčka pa tako okrog gleda. Prst - to moram še preizkusit. Moram še jaz pohvalit vaše biserčke, jih kar naprej ogledujem, kako lepe frizure imajo. Pa eni so že tako veliki. Duda je pri nas zakon - jo ne damo za noben gnar stran. Pri vozičku sem tudi že zaklenila prvo kolo, pa saj ni tako hudo, se mi zdi, da še prej zaspi, če ruka. Sem ziher, da v športnem delu ne bo tako rukalo.
|
|
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.