|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
3.2.2010 8:05:32   
Zibka
Dobro jutro!

Vidim, da imamo vse probleme z gospodinjenjem. Tudi pri nas je daleč od u nulo, ampak si včasih kar namerno vzamem čas za otroka ali zase in ne več za prah user posted image . Važno da vzdržujemo highienski minimun user posted image

Vse govorite o pravilnem podiranju kupčka- kakšno pa je pravilno podiranje kupčkauser posted image  Mene so namreč v P in patronažna učile da je to čez ramo, pri čemer mora bit otrok tako visoko na rami, da mu rokice bingljajo čezt ramo. user posted image

Upam, da se starejši otročki čim prej navadijo na mlajšega dojenčka in da kmalu zaživite v popolni harmoniji. Nas to poglavje čaka naslednjič user posted image

Tudi jaz mislim, da ne imejte slabe vesti, če morate dodajat. Slabo vest bi lahko imele samo v enem primeru: da bi imele vse pogoje za dojenje, pa enostavno ne bi želele. pa še takrat se nima nihče pravico vtikat v odločitev mame. Mislim, da vse kar je narejeno z ljubeznijo in vzgibom po najboljšem, je pravilno in dobro.

Čestitke za mesečne rojstne dneve user posted image user posted image

Naša Klara ima še kar vneto ritko, vendar bistveno manj. Pa mi je rekla medicinska sestra, da lahko ima vneto ritko zato, ker jaz pojem preveč reči, ki telo in mleko zakisajo: mleko in mlečni izdelki, sladkor in meso. In je res, da sem imela v zadnjem obdobju samo to na jedilniku (pač babice pečejo sladke dobrote, ki se jim ne morem upret in veliko obiskov...) tako da sem se odločila, da spustim sladkor v vseh oblikah z jedilnika, pa omejim mlečne izdelke (to mi je še najtežje), plenice, krema ostajajo isti- pa bom videla če je res lahko to vzrok.

Handling- se trudim tudi jaz, vendar velikokrat naredim kar po občutku drugače. Vačsih se mi zdi ne mogoče vedno prevalit otročka na bok- za vsako oblačenje, za dvigovanje, spuščanje, ... se mi zdi da ga čisto povaljam in da je po tem čisto zbujena, če je to na pol v snu ali čisto zmedena, če bedi, od tega sukanja user posted image

Tudi jaz razmišljam o nakupu ležalnika PP Melodia- a se da ležišče čisto podret, da res otrok leži na ravni površini? Se mi zdi, da imate vse ta ležalnik in da ste zelo zadovoljne, tako da ste me navdušile. Imam enga zelenga ogledanga na Bolhi. Ja, Bolha je zakon- tudi jaz sem kupila veliko stvari na Bolhi: voziček, lupinico, koš za plenice, angelcare- vse kot novo, pa vse pol cenej, tko da mislim da se splača mal pobrskat.

Upam, da nas danes čaka sončen dan za vozičkanje...

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 851
3.2.2010 8:08:03   
tintara
Hojla, danes bom ful hitro tipkala, posledično bo več napak. Doma je ostala še NAdja, ker se ni in ni hotela zbudit, ponavadi je pa takoj v luft. No, bo šla pa zraven na pregled, nič hudega.

Handling: ma ja, saj pomoje, če otrok nima težav,m potem je vseeno. Pa do nedavnega sem tudi kjaz si mislila, saj vsak zrase, se vsak nauči hoditi... No, zdaj so mi mal bolj razlagali, ker je pač nedonošen in to že v porodnišnici in zdaj v razvojni. No, res je handling in, ampak jaz vseeno skušam slediti, čeprav iz lupine in ležalnika ga sploh ne znam drugače ven dat kot direkt (sem poskušala, pa je ful čudno) Baje da lahko otroci postanejo nerodni otroci, če imajo preveč tega iztegovanja in premalo krčijo. Pa ne vem, težko je slediti vsem tem trendom, ampak konec koncev tale ni tako zahteven. Pač nekoliko prilagodim dviganje in polaganje otroka, pa nošenje, pa podiranje kupčka. Stane me nič, če se bo obrestovalo super, če ne, pa tudi ne bo kaj zelo narobe. V bistvu si mislim: če bi bilo kasneje kaj res narobe, bi si očitala, če ne bi delala vsaj večino časa po pravilih. Se pa ne sekiram, če ga kdo dvigne narobe, no, za držo v naročju pa včasih popravim. Pa tudi če ga jaz kdaj narobe dvignem, pač. V večini je pa prav.
Aja, ena je pisala (sem brala včeraj, pa se ne spomnim katera), da lahko to izvajaš samo pri pridnem (mirnem, verjetno takem mehkem) otroku, da če pa začne jokat in je ves trd, potem pa ne. Mislim, da je ravno takrat treba, ker ravno to iztegovanje med jokom je narobno. Ga pa moraš prj omehčat, kar je res včasih težko. Jaz mu noge približam k telesu in nekoliko popusti, potem pa hjopa na bok in gremo. Nekak tako je naredila v razvojni, sam nisme natančno spraševala, moram naslednjič.

Ljubosumje: pri nas ga pa ni, čeprav je pomoje to odvisno od tega kako stvar gledaš in opisuješ. Tako kot is opisala Maya ti, je občasno tudi pri nas. Npr: ko sta bolna, ju težko dam stran od njega (ampak tako je tudi ko sta zdrava). Ko ju opozorim, naj ne grestra preblizu z glavo, ponavadi začne Nadja kar jokat, da zakaj je Vane ne mara. Tako da potem popustim. Ampak jaz to ne štejem kot ljubosumje, pač pa ravno obratno, kot dokaz, da ga imata rada. Pa logično, da otrok ne more zastopit, da bo nekdo zaradi njega zbolel. Sem jima na začetku razlčagala (ker priznam sem bila mal živčna glede na vse peripetije v bolnici, da bomo šli kar takoj nazaj v bolnico z njim), da bo zaradi prehlada moral v bolnišnico..., pa sta čisto dobro razumela in se držala stran kako minuto ali dve, potem pa ju je ljubezen čist premagala in sta bila spet pri njemu.
Tudi to sem že slišala od Nadje, da naj ga dam stran, ker sem pač dojila, pa nisme mogla ji nečesa dat. Pa to še vedno ni ljubosumje, zame. 99% časa ga imata ful rada, zaradi 1% (ki se bo povečal, ko jima bo začel razdirat igrače) sepa res ne bom obremenjevala.

Očkovo ukvarjanje: uf, vidim, da se je moglo hudo slišat. Pa ni tako hudo. Pač ta velika dva se obesita nanj, ko pride domov, kar mi je logično in sme vesela, da je tako. Vedno pa ga zanima kako je z Vanetom, me pokliče, če imava kak pregled in sprašuje za izvide... Tudi Vane je njegov, samo ponavadi mora pa res počakati, da ta velika zaspita, šele potem je on v prvem planu. V čeraj ko je prišel domov, je bil VAne v ležalniku (čisto zadovoljen), pa ga je vzel ven in ga nosil naokoli. In rekel, da malo ga pa že mora pomrcvarit. Zaenkrat mi tak sistem še čisto paše, se mi zdi.

U, pa mi je uspoelo vse napisat. Madonca, še mal pa sme sekirala, da je nAdja bolna, ko tako dolgo spi.

Imejte se lepo, T

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 852
3.2.2010 8:14:07   
tintara
Zibka, pravilno podiranje kupčka kakor so ga MENE NAUČILI V RAZVOJNI JE (opala, velike črke):
1. tako kot je pravilno nošenje otroka (torej tako polsede), kao da ga čist lepo podrejo, ne vem, meni ga ni (no, ponavadi ga nočem rav 1 uro nosit, se nama ven mudi)
2. čez koleno: eno nogo daš višje od druge (recimo prekrižaš eno čez drugo) in nato položiš otroka čez. Glava čez zgornjo nogo, čez bingljajo tudi rokice, noge pa po ta nižji nogi dol. Ma isto kot čez ramo, samo da je namesto rame noga. Upam, da zastopiš, kaj mislim. Tako kar lepo podre kupček, prbl tako kot čez ramo.

Jupi, otroci so pokonci. Šibam

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 853
3.2.2010 8:20:03   
Zibka
Hvala Tintara! Ampak ne razumem zakaj čez ramo ne bi bilo pravilno user posted image  Poskusim tako čez koleno takoj po naslednjem podoju.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 854
3.2.2010 8:50:22   
orhideja75
črpanje mleka
a si ga izčrpate po vsakem dojenju? mislim na to, kar je ostalo v dojki.
tiste, ki si ga črpate ... imate električno ali navadno črpalko, al si črpate ročno?

dodajanje

ni vse na dojenju. enim pač steče, drugim ne. zato se ne smeš sekirat, še manj obsojat, da nisi dobra mati. če ne bi bila dobra, mu niti nebi ponudila flaške z dodatkom. a ni tako?
tiste, ki dodajate. katero mleko dodajate? aptamil, novalac,...?

nič, zdej pa šibam še cunje obesit, pa kopalnico pomit, dokler tamauček še spi. upam, da bo danes tudi sonček za sprehoduser posted image
lepo se crkljajteuser posted image

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 855
3.2.2010 8:50:42   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: tintara

Ljubosumje: pri nas ga pa ni, čeprav je pomoje to odvisno od tega kako stvar gledaš in opisuješ. Tako kot is opisala Maya ti, je občasno tudi pri nas. Npr: ko sta bolna, ju težko dam stran od njega (ampak tako je tudi ko sta zdrava). Ko ju opozorim, naj ne grestra preblizu z glavo, ponavadi začne Nadja kar jokat, da zakaj je Vane ne mara. Tako da potem popustim. Ampak jaz to ne štejem kot ljubosumje, pač pa ravno obratno, kot dokaz, da ga imata rada. Pa logično, da otrok ne more zastopit, da bo nekdo zaradi njega zbolel. Sem jima na začetku razlčagala (ker priznam sem bila mal živčna glede na vse peripetije v bolnici, da bomo šli kar takoj nazaj v bolnico z njim), da bo zaradi prehlada moral v bolnišnico..., pa sta čisto dobro razumela in se držala stran kako minuto ali dve, potem pa ju je ljubezen čist premagala in sta bila spet pri njemu.
Tudi to sem že slišala od Nadje, da naj ga dam stran, ker sem pač dojila, pa nisme mogla ji nečesa dat. Pa to še vedno ni ljubosumje, zame. 99% časa ga imata ful rada, zaradi 1% (ki se bo povečal, ko jima bo začel razdirat igrače) sepa res ne bom obremenjevala.

Ja se strinjam s tabo... saj se vidi da ga ima rada, kot sem napisala vsem pove da ima bratca in da ga ima rada... se recimo  tudi vidi, ko pride iz vrtca najprej leti k njemu in ga polubčka...  tudi mali lepo reagira nanjo, se ji največkrat smeji user posted image najbrž zato ker je tako glasna in živahna user posted image

pospravljanje.... no ja ko sta oba doma ne gre, razen če pride moja mami in se igra z malima mi rata kaj naredit, sva ravno včeraj z možem ugotavljala, da če imamo že zdaj 'bombo' k ena sama okrog skače kako še bo ko bosta dva user posted image

Nič huda panika ... lačeeen user posted image

lp

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 856
3.2.2010 8:51:55   
blondy_81
zamašeni noski: kot opažam vas ima velika večina težave z zamašenimi noski. Kdaj jih pucate in kolikokrat na dan? Pa tiste,ki uporabljate baby vac kolikokrat dnevno ga uporabljate? Jaz Manci pred spanjem obvezno spucam nosek, ampak zjutraj je spet ful zabasan. Danes je bil tako, da je proti jutru ene 4x angelcare piskal. Po moje je tako neenakomerno dihala z velikimi prestanki, da se je kar vklapljal. Jaz sem pa letala ko zmešana v njeno sobo in čekirala,če je v redu. Ona je pa ful trdno spala.
Če ima zamašen nos mi ob hranjenju tudi zelo joka, ker ji ne uspe sesat in dihat obenem.temperature v njeni sobi sploh ne morem spravit na 20 stopinj ali še manj. Ko prezračim se shladi, ampak se prav hitro segreje nazaj na 22 ali celo 23. Upam, da bo kmalu konec zime in konec te kurjave, potem bo po moje tudi z noski boljše.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 857
3.2.2010 9:14:20   
marusi
blondy - jaz sem včeraj prvič probala sesaec in je ok. samo ne vem, koliko časa držat noter. saj razumeš - čez koliko sekund ti ven potegneš

ja, naš se tudi proti jutru davi, no take zvoke spušča, da je joj

šibam, alarm

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 858
3.2.2010 9:28:21   
blondy_81
marusi: jst mal sesam,pa potegnem ven, da sluz steče dol, potem spet mal sesam. Pa vmes nastavek zamenjam. Vedno prav čutim koliko ima še notri. Sam kaj ko vedno bolj glavo odmika. Joka zelo redko, ampak je pa tako močna, da jo težko pri miru obdržimo.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 859
3.2.2010 9:28:33   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: blondy_81

zamašeni noski:  Kdaj jih pucate in kolikokrat na dan? Pa tiste,ki uporabljate baby vac kolikokrat dnevno ga uporabljate? Jaz Manci pred spanjem obvezno spucam nosek, ampak zjutraj je spet ful zabasan.

ali je kakšna omejitev? user posted image jaz sem mu včeraj zjutraj in potem še enkrat popoldan in zvečer...

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

Neposredna povezava do sporočila: 860
3.2.2010 9:30:08   
blondy_81
Drugače mislim, da ni omejitve za pucanje noskov, edin z baby vacom ne vem kolikokrat se lahko a tudi za to ni omejitve? Jaz ji tudi vsaj 3x na dan nos spucam. Mal menjavam baby vac in aspirator na vdih.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 861
3.2.2010 9:51:06   
kejti
zAMAšeni nosek tudi mi imamo. Dajem mu fiziološko, potem mu malo vrtam z vato natopljeno v fiziološko kot sveder potem pa tudi pride na vrsto aspirator.
Jaz tudi čakam konec zime. včeraj smo bili zunaj , sonček ful lepo.
Nam se ritka počasi celi, fen pomaga, pa tudi nagec je bil dva dni nazaj.
Jutri pa imamo pregled pri pedijatrinji, zarad zlatenice, če je vse ok
Evo se spet zbuja, lepo bodite

Neposredna povezava do sporočila: 862
3.2.2010 10:19:59   
taipai
hej!

na hitrco,ker mislim, da bo kmalu alarm!Danes smo spali 4 ure v kosu,do pol 6h, pa prej 2 in pol,tako da ful dobr user posted image seveda, ko pa čez dan včeraj tut za 5min ni zaprl učk..sam jokal je, ves razdražljiv user posted image

vprašanje
: a ma še kter od vaših biserčkov hrapava lička pa rdeča?!?! Sem mu namazala kar z bepantenom, pa bom vidla.  Mal bom tut prenehala s pitjem&uživanjem mlečnih izdelkov, mogoče je kaj na tem.. user posted image

evangelie
, kako je pri vas?? še vedno brez mleka in jajc? kako se obnese?

grem,uživejte :)

(odgovor članu kejti)
Neposredna povezava do sporočila: 863
3.2.2010 10:26:02   
Zibka
Taipai, moja Klara je najprej imela mozoljčke, potem pa je to prešlo v hrapavo in rdečo kožo- jaz sem mazala dopoldne z oljem: med masažo, potem pa z zimsko kremo popoldne in zvečer z justovo pedicrem. Pa se je s cajtom popravilo. Mislim, da je važno samo da vlažiš in hraniš in bo prešlo. Po moje je to en del postopka čiščenja kože.

Jaz čistim nosek s fiziološko in vatko- po potrebi, to je večinoma zjutraj ali zjutraj in zvečer.

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 864
3.2.2010 10:37:13   
orhideja75

IZVIRNO SPOROČILO: taipai

hej!

na hitrco,ker mislim, da bo kmalu alarm!Danes smo spali 4 ure v kosu,do pol 6h, pa prej 2 in pol,tako da ful dobr user posted image seveda, ko pa čez dan včeraj tut za 5min ni zaprl učk..sam jokal je, ves razdražljiv user posted image

vprašanje
: a ma še kter od vaših biserčkov hrapava lička pa rdeča?!?! Sem mu namazala kar z bepantenom, pa bom vidla.  Mal bom tut prenehala s pitjem&uživanjem mlečnih izdelkov, mogoče je kaj na tem.. user posted image

evangelie
, kako je pri vas?? še vedno brez mleka in jajc? kako se obnese?

grem,uživejte :)

glede hrapave in rdeče kože na ličkih oz.obrazu
tudi pri nas smo to imeli. najprej mozoljčki, pa potem rdeča in hrapava koža. sem tudi mislila, da je mleko oz mlečni izdelki, ki sem jih jaz uživala. pa ni bilo tako. pa kar nekako se ni hotelo vse skupaj urediti, kljub temu, da sem črtala mlečne izdelke iz mojega jedilnika. pri pediatrinji pa smo dobili kremico za obraz Mustela (dermo-pediatrie Stelatopia) in obrazek se je uredil v parih dneh. Pa nikakor ne obraza mazat z oljčki. Ker s tem zapreš kožne pore in posledično koža postane še bolj rdečkasta. Potrebna je le vlažilna krema. Saj je v tem času problem suhe kože zaradi kurjave, zunanjega mraza, ....

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 865
3.2.2010 10:52:37   
mel*
Ena je spraševala zakaj podiranje kupčka čez rame ni uredu, nam v P so rekl da zato ker ne vemo kaj se z otročkom dogaja zadaj za nami.
Nam so svetovali ali si ga položimo s trbuščkom na prsa, ali se vsedemo na stol (ali kam drugam) in damo pod noge pručko in damo otroka na noge v pol sedeči položaj to varianto so nam še posebej svetovali ker imamo obe roke proste in lahko delamo karkoli priporočali so da ga držimo za rokice da se otroček počuti bolj varno, lahko ga požemo po ličkih ali kaj drugega, ali pa tako kot handling v naročju glava malo višje od trebuščka. Čez ramena pa so v NM porodnišnici odsvetovali.

Lep dan vsem

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 866
3.2.2010 11:06:45   
MiNa*
punce, kako pa zgleda pri vas večerno uspavanje?
Pri nas traja in traja, ker samo drema 2-3 ure in ko ga položim se takoj zbudi, če grem z njim spat pa še tisto zvečer nimam časa za sebe. To najbolj pogrešam, večerni čas.

(odgovor članu mel*)
Neposredna povezava do sporočila: 867
3.2.2010 11:30:30   
Zibka
Orhideja, praviš da ne mazat obraza z olji- jaz sem ga pa ravno zato z oljem, ker je biola koža tako suha da se je kar luščila in sem jo želela nahranit user posted image user posted image  Ampak verjetno imaš res prav, da sem s tem zaprla pore na obrazu. A samo vlažilno kremo torej?

Podiranje kupčka sem pa poskusila tako čez kolena, pa je na pol šlo. Potem sem jo mogla dat še čezt ramo, da je podrla vse kupčke user posted image  Aha, torej je podiranje kuščka čez ramo odsvetovano samo zato, ker ne vidiš otroka in ne zato, ker bi bil položaj zaradi hrbtenice, ... nepravilen? Torej me potem ne skrbi tako zelo.

Mi se tudi uspavao 3 ure: okrog 8h želim da zaspi in se najprej kake pol ure do uro nosiva, potem jo dam v zibko in zadrema. Vsake 15 minut pa se zbudi in poskušam jo spet uspavat  s tem da ji kaj šepetam, popravim dudico- vswe v zibki (če se pa s em ne pomiri, jo pa seveda spet nosim), ... Okrog 11h se pa podojiva, po tem pa trdno zaspi. Pa je tudi okrog 8h podojena, da ne bo katera pomislila da je lačna user posted image

(odgovor članu MiNa*)
Neposredna povezava do sporočila: 868
3.2.2010 11:31:52   
Zibka
Orhideja, a nikoli mazat obraza z oljčki? A ostale dele telesa pa ja ali je še akteri del "problematičen"?

Jaz sem pa danes prvič opazila temeca- kako jih pozdraviti?

(odgovor članu MiNa*)
Neposredna povezava do sporočila: 869
3.2.2010 11:40:21   
Zibka
 temenca sem hotla napisatuser posted image

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 870
3.2.2010 11:41:07   
malažabica
Alo alo!
Sem prav mačehovska do forumauser posted image . Skoraj redno berem, a redkokdaj uspem kaj napisati. Mi smo imeli v pon pediatra. Mala je ravno dopolnila 2 meseca (čestitkeuser posted image ), 6380g, 59cm.
Moja mala šunkicauser posted image . Dojimo se po potrebi (kar pogosto...)

GLEDE CDja pošljite mi zs z naslovom pa vam ga pošljem, če pa vas bo preveč, pa bomo uvedle krog (jaz eni, ona naprej, itd).
Je zelo zanimiv, gor je telovadba z dojenčkom (le kdo ima čas telovaditi?), pa igre z dojenčkom od 4. meseca naprej. Zelo poučno, samo čas moraš imeti ga pogledatiuser posted image .

Moja mala je dobila neke izpuščajčke po glavici in telesu, je pediater rekel da je verjetno alergija, sedaj jo moram mazati z bepantenom, jesti vse naprej, pa bomo videli. Ima pa grozno suho kožo, sploh po obrazu. Ji večkrat na dan namažem z otroškim mazilom (lamprehtovim), pa je boljše, do naslednjič...
lp

< Sporočilo je popravil malažabica -- 3.2.2010 11:44:16 >

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 871
3.2.2010 12:13:25   
orhideja75

IZVIRNO SPOROČILO: Zibka

Orhideja, a nikoli mazat obraza z oljčki? A ostale dele telesa pa ja ali je še akteri del "problematičen"?

Jaz sem pa danes prvič opazila temeca- kako jih pozdraviti?

ostale dele telesa lahko, za obrazek pa ni priporočljivo. sem tudi veliko prebrala na to temo kar se tiče kože. je dosti bolje vlažilna krema
temenca ... pr nas jih imamo tudi. namažemo z mandljevim ojlem 2 uri pred kopanjem, pri kopanju pa uporabimo še mustelin šampon za temenca. to delamo že en teden, pa jih ima še vedno malo

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 872
3.2.2010 12:20:17   
Tasmanskivrag
Spet sem tle, seveda spet s težavo. Danes mi je pa spet prekipelo.
Uporabljam Pampers pleničke iz Müllerja, mali je star 5 tednov, s 5kg in uporabljam pleničke št. 3. A mi lahko nekdo pove, katere pleničke resnično zadržijo kakec. Zdej pa ne vem, a ima naš tako obilne kakce, ampak nobena plenička mi še ni uspela zadržati kakca notri. Zmeraj nekje ven pogleda. In če ga ne grem isti moment previt, lahko teče ven iz vsake možne luknje - ob nogicah, na hrbtu, na trebuščku.... Zdej pa ne vem, da imam morda prevelike pleničke (št. 2 so ga pa že tiščale okoli nogic, pa tudi tiste ob svojem času niso zadržale)?
Pa še to: dostikrat ga ponoči tipam, kot da bi bil malce vlažen po pižamci okoli pleničke. Drugače je suh, nikjer ni lulanje ven pogledalo, pa se mi vseeno zdi, da je vlažen. Se mi revež kar smili spat v polulani plenički, zato grem vedno raje previt. Še katera opaža to?

Zdej grem pa malo gospodinjit. Tudi pri nas trpi stanovanje, pa si mislim, da če koga kaj moti, naj pride in pospravi user posted image ! Imam tak kup cunj za zlikat. Help! Vedno sem sproti likala, zato mi je to zdej šok!

(odgovor članu malažabica)
Neposredna povezava do sporočila: 873
3.2.2010 12:38:06   
malažabica
Plenice jaz uporabljam pralne (plenice racman iz bambusa), pa priznam da mi še 1x niso premočle ali prekakale (no ja 1x so premočila, ko jih je babica narobe naštimalauser posted image ). Pa mi včasih posrač** lepo količino.

Mimgrede, ravnokar gledam puzzle peno za na tla, ali kakšno podlogo.
A je katera že kupovala? ALi gledla okoli kaj vse obstaja? (razen v BC, unikatoy puzzle pena)?

< Sporočilo je popravil malažabica -- 3.2.2010 12:42:11 >

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

(odgovor članu Tasmanskivrag)
Neposredna povezava do sporočila: 874
3.2.2010 12:47:47   
marusi
malažabica . jaz sem jih gledala v ikei .- full poceni (par evrov), pa v šparu jih imajo tudi.

tasmanskivrag - nam pa edino pamperske oi muellerja zdržijo (4,5 kg, uporabljamo pa 1 ali 2)

(odgovor članu malažabica)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Po porodu vsaj leto dni počitka
Najnovejša študija kaže, da novopečena mamica potrebuje celo leto počitka in regeneracije, da si njeno telo po porodu op...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......