evangelie
|
Grrr…spet sem napisla cel roman, pa me je vn vrglo… No, da apdejtam…upam, da tokrat uspešno Torej, zadevo s prehrano v vrtcu sem rešila . V ponedeljek sem res šla z jogurtom , zavitkom piškotov in seznamom prepovedanih živil v vrtec in so me vzeli zelo resno. Poklicala sem tudi P, ki mi bo izdala potrdilo, da ne sme jest živil, ki vsebujejo konzervanse, arašide ipd. ( po potrdilo grem jutri).V vrtcu pa se tega že striktno držijo..Torej, misijo 'brez smokijev' uspela Sem pa govorila tudi z vodjo vrtca in ji povedala, da me res čudi (pa tudi vse ostale, vključno z zdravnico), da jim dajejo smokije, pa je rekla, da oni itak tega ne kupujejo in tega ni nikoli na jedilniku, ampak samo razdelijo kadar kdo prinese…Halo , a potem lahko mojega otroka hranijo z vsem kar bo kdo prinesel? Čez par mesecev mi ga bodo verjetno začeli navajat na bonbone…eh, kr neki…. Mi pa še vedno kašlja, pa ne vem a ga naj peljem pokazat P, ali pa je to normalno…Ima moker kašelj, čez dan ne kašlja veliko, pač pa kar precej hrope. Ponoči pa je zdaj že 2.noč imel napad kašlja, tako da kašlja 1-2 minuti..Tega ni imel še nikoli. Prehlad se mu je drugače umiril (iz noska skoraj ne teče več), le kašlja še…Kaj mislite, ga naj peljem ali je to pač precej normalno za ta čas uvajanja v vrtec? Res ne bi rada, da se mu kaj razvije, po drugi strani pa ga ne morem za vsak kihec peljat k zdravniku…. Službe se tudi privajam, ta 4 urni delavnik je zakon, kljub temu, da bi raje ostala na svojem starem d.mestu in delala celega… Zibka, ste že dobili škorenjčke? Tudi jaz sem jih že gledala, ampak sploh nisem vedela, da jih imajo tudi pri nas..Me zanima, če so topli in res praktični, pa če so ok tudi za tiste, ki že hodijo (Vitan ga že kr konkretno šiba) Shopgirl , ni je čez družbo za žur razpoloženih mladih mamic Super, da ste si privoščle…pa še fajn koncert ste si izbrale… Kar se pa otrok tiče, je pa res, da bi se naj načeloma zmenili sami, ampak kadar je taka konkretna razlika v starosti, jih je po moje tudi treba pazit. 3 letnik namreč nima predstave kaj lahko in kaj ne in so lahko zelo nevarna družba za naše palčke. Aha, še večerje sem želela pokomentirat. Pri nas jemo nekje 2x tedensko zelenjavno juhico, nekje 2-3x je mlečna večerja (gres, polenta, prosena kaša, čokolino…), 2x pa kaj drugega (jogurt ali kakšna priloga od najine večerje, če je le ta bolj 'kosilasta' )…Tako, se še kaj javim, če me ne bo ves čas ven metalo
|