tintara
|
Punce, a zna katera nalepit kakšno lušno slikico za prvi rojstni dan? Nivea jih vedno lepi za naše junake, za svojo je pa ni (saj razumem)! Prosim, jaz ne znam, pa bi zelo rada. TAJA, vse najboljše za prvi rojstni dan! Seveda želim vse najboljše tudi ostalim, a Nivea je tako lepo skrbela za naše sezname in za čestitke, da se ji moram vsaj tako zahvalit. Čestitke tudi mamicam, ki ste praznovale, pa Araz držim pesti zate. Jaz sem bila včeraj v službi in videla sodelavko, ki zdaj začenja s porodniško in me je spet prijelo. Ma šment, kdaj to neha, k maš 10 otrok al k si star 50 let? Pa mi je bilo vmes že vsega dost in sem rekla, ne hvala, dost imam tri, pa me zdaj spet daje. No, pa vseeno najbrž ne bo več, ampak sam zarad zdravstvenih vidikov (3 carski rezi so za mano). Sicer pa mogoče tudi mi hodimo. No, ne še čist, ker sem tečna mama in 12 korakov zame ni dovolj. No, to mu je uspel sam enkrat do zdaj, ponavadi jih je do 8, sam so še tisti čisto majhni, ko z 12 koraki premaga komaj meter in pol recimo. Bo pa kmalu, ker za vikend jih je bilo 6, pol 8, danes 12... Mislim da bo do enega leta (korigirano seveda) shodil, čeprav ne manjka več veliko, le še teden dni. Se pa vidi, da mu je do tega, ker zdaj kar dosti vadi, pa ta kratke razdalje se kar po dveh odpravi (včasih mu tudi uspe), dostikrat pa tudi pade, pa gre pol pač po 4 naprej. Evangelie, jaz sem pa potem mal premišljevala o vaših smokijih in bonbonih (te si samo omenila, na vrsto pridejo kmalu, nič bat). In (ne me linčat), nekako zastopim vzgojiteljice. Mislim, da ni problem v njih, ampak v starših, ki te stavri nosijo. Npr: eden ima RD, prinese smokije, kasneje bombone, in starši vedno prinesemo preveč. Stvar ostane ker vzgojiteljice nočejo, da bi se otroci v tistem dnevu preveč napokal samih sladkarij. Pa jim raje dajo še naslednji in naslednji dan..., potem je pa že nov RD. S tega vidika je meni veliko bolj logično. So pa smokiji zelo problematični, ker vsebujejo arašide in je na njih dosti otrok alergičnih in to življensko, ne prehransko. Torej, mislim, da bi bilo najbolje, da na roditeljskem izpostaviš in rečeš, da je tvoj alergičen. Saj papir konec koncev imaš. Pa da prosiš, če tega ne nosijo, da ne bi slučajno kaj zaužil. Vsaj pri nas smo tako nerdili, ker je eden dejansko alergičen in smo vsi zastopili in smokijev na zabavah ni. Seveda bi bilo idealno, če bi vsi prinesli sadje in podobno, ampak tega nikoli ne bo. Konec koncev mora biti tudi otroku kasneje zoprno, da prinese ves vesel sadje v vrtec, pa se vsi njegovi sošolci začnejo zmrdovati. No, moje mnenje, že malo podkrepljeno z znanjem iz prakse . Še kaj? Ah, ja. V službi izvedela, da jo imam samo še do 31.12. (se mi konča odločba za določen čas), kasneje pa me kao ne morejo vzet, ker bom na porodniški. Tako naj bi me zaposlili s 1.4., ko končam pordniško, sam meni zaradi tega propade en mesec dopusta (ki sem ga nameravala koristit v aprilu), pa še za vrtec bom slabše točkovana, ker ob prijavi ne bom zaposlena. Tak da... Ok, saj najbrž se v teh časih sploh ni za pritoževat, če te rabijo in v naprej veš, da boš službo imel (no, saj tudi tu lahko še kaj pride vmes, čeprav načeloma zaupam šefu), sam vseeno. Imam sicer že eno idejo, kako ostat še aprila doma, sam še nisem ziher da se bom tega lotila. Bom pa najbrž potipala v to smer. Aja, Bugimajstr, naš zdaj še kar govori. No, ni nič pametnega, ampak veliko bolj kot včasih. Reče mama, ampak le ko je v težavah, mam, ko je lačen (ta mi ni jasna, ker nikoli ne rečemo amat ali kaj takega za jest), na, ko kaj da, ne, vseskozi, ne glede na primernost (tudi ko hoče reči ja), pa včasih reče nekaj kot hvala, ko mu jaz že velikokrat kaj dam, pa on meni, pa da jaz vsakič rečem hvala. Torej 4 besede, ampak včasih je bil pa čist tih, zato sem navdušena. Joj, kaj sem pozabila. Prejšnji teden sva spet fasala bronhiolitis in se spet kazala v bolnici. Sva ostala tam tri dni, ker so skoz govorili, gospa, če je bil že dvakrat na kisiku, bo tudi zdaj, pa gotovo se bo poslabšalo... V glavne, sploh ne moreš ven, ko si enkrat notri. Kisik je iscer ene dve uri res potreboval oz mu je bilo lažje skozi vse it, sam drgač je bil pa takoj OK. Punce, želim vam uspešno vrnitev na delo, tiste, ki to še čaka, ostale ste pa že itak rutinerke, kajne! Ja, pa počasi se bo treba preselit na bolj odrasel čvek. Tam k otrokom, ker bodo tu prišle nove, ta frišne štručke in mamice. Mejte se, T PS: hi, hi, CTRL C in CTRL V rula!!!
|