terida
|
Včeraj smo imeli krizo z dnevnim spanjem. Šla sva na obisk k Primoževi bodoči varuški in sem malo zamudila njegovo uro za spanje. Groza! Najprej sploh ni hotel zaspat, potem je spal premalo časa in bil ekstremno siten. Ko sem ga končno prepričala še v drugi spanec, pa je zaspal tako pozno in spal tako dolgo, da je moral mož po hčerko v vrtec... Primož sicer zelo lepo spi, a če zamudim ta pravi trenutek, da ga dam spat, je ritem podrt za cel dan. Zato si zdaj dopoldne komaj da upam ven iz stanovanja - greva lahko za kako uro, več pa ne, ker mu moram potem še kuhat in enostavno ni časa. V vozičku mi pa že dolgo ne spi... Tako, da naju na srečanje ne bo (tudi če bo drugi teden), ker mi ne znese. marusi, ne vem kako ti pomagat glede spanja - a ste mogoče tudi vi zamudili ta pravo uro? To je pri nas najbolj kritično in edina stvar, ki mi zdaj pade na pamet... Bolj kot so otroci utrujeni, težje zaspijo. Je pa v takem času kar problem, ker menjujejo ritem. Mogoče ga pa to muči. "Pospravljanje" omar: Jaz tega ne dovolim, ker v tem ne vidim kake posebne koristi zanj oz. vidim samo delo z moje strani in kvečjemu potencialne nevarnosti (da mu težka kozica pade na nogo, na primer, da o priščipnjenih prstih niti ne govorim). Nisem dovolila Eriki in zdaj ne dovolim Primožu, a je rezultat drugačen. Medtem ko je Erika to upoštevala in mi nikoli ni odpirala omar, Primož na to uho ne sliši in mi v kuhinji odpira tako omare kot predale. Jaz pa kot stara lajna ponavljam, da se ne sme in mu vse sproti zapiram. Sem že imela kupljene tiste blokade za predale, pa sem jih potem nesla nazaj v trgovino. Odločila sem se namreč, da se bo moral naučit, da nečesa ne sme delat, čeprav bi lahko. Prepovedi pač. A vidim, da bo z njim kar nekaj dela na to temo... Pri Nextu so številke ravno prave (vsaj za moje pojme). mala bejba in Tasmanskivrag, čestitke, ker si upata na tako dolgo pot z dojenčkom! Bravo! Zimska vreča: jaz je ne mislim kupit, smo že pri hčerki čisto dobro prišli skozi brez nje, bomo pa še enkrat. Moj voziček ima ene sorte prevleko za čez noge, tako da ga bom kar v dekco zavila in potem tisto prevleko čez dala, da malo zadrži dekco. Se mi zdi, da bomo itak bolj malo z njim v vozičku pohajali pozimi, ker bom čez dan v službi, ko prideš domov pa je že praktično tema... (Ne)zdrava hrana: Meni se zdi, da Primoža kar zdravo hranim, čeprav mu občasno privoščim kak baby piškot in je tudi sadne jogurte (saj mogoče se motim, samo sadni jogurt se meni res ne zdi hudo problematičen). Mislim, da ta prave preizkušnje glede hrane pridejo kasneje, ko so stari dve leti ali več in se že fejst zmišljujejo kaj bodo jedli in česa ne. Erika se v bistvu zelo zdravo prehranjuje, kakšen piškot ali pa čokolado po morajo otroci po mojem mnenju dobit že za to, da jim to ne predstavlja neke prepovedane (in zato bolj zaželene) hrane. Imamo pa pri nas kar strogo mejo glede tega - ne več kot ena čokoladka ali kinder jajček na dan (pa še to ne vsak dan). ShopGirl, ne razumem najbolj metod plačila za copatke... Na spletni strani (http://stores.ebay.com/Shoes-Zoo/Store-Policies.html) piše tako PayPal kot en kup kreditnih kartic, potem spodaj pa, da sprejemajo samo PayPal. Glej, ne vem, nisem sigurna kako je z ostalim, jaz sem vedno s PayPalom plačala. Glede trajanja dostave pa ti lahko samo na približno povem, ker sem že pozabila (Primož zdaj nosi Erikine copatke in je že dolgo odkar sem zadnjič naročala). Mislim, da je trajalo kakšna dva tedna, mogoče manj. Čas dostave je odvisen tudi od tega ali je potrebno plačati še carino ali ne - če ne, pridejo kar hitro. evangelie, a vi ste pa že na enem dnevnem spanju? Mi smo pred kakšnim tednom komaj prišli na dve spanji. Prej je spal trikrat po pol ure, zdaj pa prvo spanje traja uro in pol, drugo pa od pol ure do dveh ur (največkrat sicer pol ure). In meni se zdi že to uspeh! Glede jutranjega mleka... meni se zdi, da pri tako majhnih za mleko vseeno bolj paše flaška kot pa kozarec. Saj bo pil druge stvari s kozarca čez dan, zjutraj se pa lahko še s flaško pocrklja. No, to je moje mnenje oz. tako bi jaz naredila na tvojem mestu. Meni Primož mleka sploh noče pit, tako da ne uporabljam ne prve ne druge variante. Flota za vse bolne in njihove mamice! Mi smo zdaj že kar ok, upam, da bo en čas mir.
|