|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  169 170 [171] 172 173   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
4.10.2010 17:55:08   
ShopGirl
Živjo,

Pomarančni sok: sploh naravno stisnjen je preveč agresiven za naše pikce in lahko pusti sledi tut na sklenini zobkov (razžre). Citrusi nasploh pa povzročajo tut rdeče ritke... Tko da je za počakat s temi zadevami. Tega sploh ne bi vedla če ne bi znanka vsako jutro svojemu sinčku pripravila svež pomarančni sok in opazla da ma drugačne zobke kot prej...pol jim je pa pediatrinja povedala da sploh sveže stisnjeni citrusi niso OK za tok mejhne otroke. Škoda da nas na to ne opozorijo ko začnemo z uvajanjem GH.

Dojenje: nimam namena opustit, tudi meni je lepo dojit. Sem pa vesela, da mi je uspelo odvajanje od dojenja ponoči. Zdaj vsako noč spi do 5h zjutraj (od 19.30 ali od 20h), in takrat jo z veseljem podojimuser posted image  Pol pa itak spi vsaj do 7h.

Paštete, salame ipd.: ne vidm nobene potrebe da bi to uvedla v njen jedilnik.

natasa28: čestitke za 2. nosečnost!!!!

In kaj smo jedli danes za kosilo... Prvič koruzouser posted image  zraven pa še paradižnik in korenček s kus kusom. Je pojedla vse. Za malico je mela pa jogurt z marelicami. Večerja bo pa mlečna kašica s piškotkom.
Drugače sva bili pa danes malo zunaj, na sprehodu in na kavici, s še eno mamico. Je prav pasalo... Za vikend smo se potepali po Rožniku, smo šli gor na sprehod in na kosilo, pa mal smo obiskali babico pa dedka, ker komaj čakajo da vidjo svojo vnučko... Nam pa tudi pašeuser posted image  Pa še kuhat mi ni blo treba, juhuuser posted image

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 4251
4.10.2010 18:06:22   
tulpika
Nataša28...čestitke user posted image user posted image user posted image

Jaz tudi še ne bom uvajala citrusov. Bo še kar malo počakal...prav tako salame in paštete.

Sem zadnjič omenila, da je za našega user posted image  magični lonček znanstvena fantastika...zdaj sem mu ga ponovno ponudila pa ga je najprej mal zgrizel potem pa vlekel....tko da se je zdaj naučil piti s tega lončka in bomo opustili flaško.

Drugače smo se pa cel vikend potepali....kosila, žuri za RD...v nedeljo smo šli pa v ZG v njihov ZOO....u kako je lepo...cel Maksimirski park je full lep. Priporočam ogled.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4252
4.10.2010 18:36:13   
pipika 13
Pozdravljene, tako na hitro, dokler se David ne zbudi, ker potem greva malo ven, da ujameva še dan.

Da malo pokomentiram:
- jamrate o službi, hehe, jaz sem že 1 mesec službe preživela in moram reč, da je bilo v začetku hudo zame, ne za otroka, ker je v dobrih rokah in vse, ki ga čuvajo pozna, pri vas zna biti za malcke stresno, ker bodo morali v vrtec. Zdaj je pri nas doma vse utečeno, za pouk se pripravim cel teden v soboto, da potem med tednom lahko kaj časa poleg službe preživim s svojim sinom, da kaj skuham, operem in vozičkam

- spanje ponoči - naš še nikoli ni prespal cele noči, zbudi se 3x, okrog polnoči, da malo pocuza, pa potem okorg 3, da spet pocuza in potem okrog 6, pol 7 da dobi zajtrk s dojenjem - odvajat ga ne mislim, upam, da se bo sam odstavil, čeprav mi je zdanje čase bradavice skoraj uničil, ne vem, ali od takega vakuma, ker tako vleče, ali me dejansko z zgornjimi zobki malo špika, če me grize . kako naj ga to odvadim? Se še kateri to dogaja?

- hrana, naš je vse, tudi perutinsko salamo in pašteto, sirčke, vse kar mi jemo, samo svinjine ne in suhomesnih izdelkov, ter stročnic, pa kakih golažev tudi ne Če je kdaj kaj takega na jedilniku, mu dam kako Hipovo kašo, vendar jo moram malo solit, ker drugače ne bo jedel

- čeveljčki, kje jih vi kupujete? Koliko imajo vaši številko? Mislim na tiste, ki z opetnikom, za hojo

- gibanje: naš na veliko šiba po dnevni, pa v našo spalnico, pa v svojo sobico, pa v kuhinjo, povsod ga je dosti, zdaj se že intenzivo vstaja, smo morali vse police počistit, ker kar je na dosegu leti, ali pa je v ustih, zdaj se počasi navaja tudi sam nazaj vsest iz stoječega položaja, kar pa prej ni znal in smo fasali kar veliko bušk, se vidi, da je fantek, da ne more biti pri miru, da ga zanimajo samo gume, ki se vrtijo in orodja

- pucanje noska - je trenutno prehlajen in brez pomoči še kake osebe ne gre, dere se kot da ga iz kože dajem, ta oseba mu drži roke, jaz pa fiziološko šibam in potem z aspiratorjem vlečem ven

- dobili smo železo, v sirupu, ki je sladek, vendar ga naš ne mara, zato so to muke, da to popije, kar na silo mu ga dajemo po žlički (dobili smo ga zato, ker je železo na meji)

- pijemo že en teden po magičnem lončku, rabil je en dan, da je pogruntal, kako mora povleč

- trma- pri nas se veselo že uveljavlja, pa tudi vihanje noska poznamo, pa jok za sitnarjenje itd, kaj morem, mislim, da ga bosta babici scrkljali

- igrače, imamo jih veliko in prakticiramo tako, da vsake par dni ene skrijemo in jih potem spet ven iz koša privlečemo, da so spet zanimive, najraje pa ima avtomobilček v katerem ga vozmo (rinemo)

Vsem nosečkam lepo nosečnost, vsem bolančkom dobro okrevanje.

Romana imaš še en ZSm če si spregledala:)

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 4253
4.10.2010 18:40:27   
pipika 13
Sem vedela, da sem še nekaj pozabila

citrusov ne jemo, tudi sokov ne pijemo, samo čaj

paštete in salame, pa so v jedilnik prišle naključno, ker je videl, da moj je in je hotel, ko je probal, ni več hotel kruha in zdaj bi samo to jedel, vendar ga bremzamo, samo videt in zavohat to ne sme
poje pa ponavadi en kolobarček salame in 2 ali 3 grižljaje namazane s pašteto - tunino

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 4254
4.10.2010 19:35:42   
*nivea
nataša28 čestitke za nosečnost user posted image user posted image user posted image

ninča77 čestitke Matevžu za prvi zobek user posted image user posted image user posted image pa ste ga le dočakali pred prvim rojstnim dnevom

mi smo okej. spanje še vedno slabo, vendar sem se že navadila user posted image
sedaj se špila z babico in dedijem v dnevni, tak da mam malo mira

drugače se pa še vedno dosti vozičkamo, ker ji je fajn na svežem zraku.po sprehodu vedno tak fajn zaspi
mi je danes zaspala ob 12 in se zbudila po 14h. tak mi je blo čudno,sem kukala v sobo če slučajno babifon ne dela user posted image

zdaj pa se gremo kopat, pa pomali spat
je pa zanimiva, da ko so vsi naši doma, je raje pri vseh ostalih, ko pa pride čas za spanje, se pa začne k meni stiskavat... tak je prisrčna user posted image

lep večer

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 4255
4.10.2010 20:52:37   
araz
Ojla,

Jest sem pa danes vseeno Zojo peljala do pediatra. In smo ugotovil, da ima vnetje ušesk (na kar sem tudi sumila, ker si je začela prst tlačit v ušesa).  Sicer se ni nič kaj preveč jokala, pa tudi ko sem se dotikala njenih ušes ni nič stokala. Dobila je antibiotik (Hiconcil).

Zdej imam pa problem kako ta sirup spravit v njena usta. Že Calpol sem ji zadnjič komaj spravila v usta, pol sem se pa kar svečke poslužila za zbijanje vročine. Zdej bom probala še z brizgo in upam, da bo vsaj to uspešno.
Mi pa danes spet ni skoraj nič jedla user posted image . Če bo šlo tko naprej mi bo čist shujšala. Se že kar vidi, da je ratala bolj švoh.
Sicer je sestra rekla, da ko antibiotik prime, da potem tudi apetit dobijo nazaj (to naj bi bilo po 24 urah).

Natasa28, čestitam za novo pikico in ti želim da ostane pri tebi vseh 9 mesecev.
Uf, zdej vas je pa že kar nekaj nosečk - SUPER!

No, mi se pa ta vikend nismo nič potepal. Oz. sej se itak bolj malo. Moj ima skoz tolk dela, da enostavno nima nobenega časa. Meni se pa tud ne da nekam daleč vozit sama z Zojo. Pa tko sem upala, da se bomo letos, ko sem doma, skoz nekaj potepali.

Mirno nočko želim .

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 4256
4.10.2010 22:58:36   
blondy_81
Čer user posted image user posted image
Kako ste kaj?
Dejte mi nekaj povedat. A vaši sončki hočjo jest nepasirano hrano? Manca mi jo pljuva ven. Brez problema je žemljo, pa piškot, pa nudlce in zvezdice v juhi ipd., noče mi pa jest samo z vilico zmečkanega krompirja, korenja, mesa, sadja. Pol se pa dela kot da se davi, čeprav vem da se ne in samo simulira, pa pljuva mi ven in se začne dret. Kako naj jo pripravim do tega, da bo jedla hrano, ki ni pasirana? Tko da dons mi je ful mal pojedla, ker ji hrane nisem spasirala.

paštete, salame: tega ji tudi jaz ne dajem, ker je toliko druge hrane, ki je zdrava in ne vidim potrebe po tem, da bi že sedaj jedla salamo in paštete. Tega bo kasneje lahko še preveč pojedla (odvisno od tega ali ji bo to dobro ali ne)

Citrusi: citrusov ji še ne dajem, ker so premočni za take majhne želodčke. Še mene dostikrat po kakšni pomaranči ali mandarini želodec boli, kaj bi šele naredilo tem malim želodčkom, trebuščkom. In če pa še za zobe niso najboljši, kot je rekla Shopgirl, potem je pa res boljš kar malo počakat.

spanje: mi hodimo spat okrog 20h in spimo do nekje 7h ali 8h zjutraj. Če pa mi zaspi po peti uri popoldan, potem pa je ne spravim spat tudi do enajstih ne. Danes mi je pa zaspala že mal čez sedem. Samo me pa mal skrbi, da se bo pa kej zbudila ponoči. Upam sicer, da ne.

Čiščenje noska: a vaši pustijo pucat nos? Pri nas je to ratala znanstvena fantastika. 2 je ne moreva ukrotit, da bi ji nos spucala. Dons sem ji sama probala, pa mi je skor s previjalne ušla, tulila pa kot bi jo iz kože dajala. Sploh ne vem kako bomo pucal, ko bo ornk prehlajena, kot je bla recimo kot par mesečna dojenčica....takrat smo tud po 10x ali večkrat na dan pucal. Da na baby vac sploh ne pomislim kaj bi šele tam delala.

čeveljčki: a ste jim taprave čeveljčke že kupli? Kakšne pa imate namen kupit oz. jih že imate? Jaz jih namreč še nisem kupila, ker mi je pediatrinja rekla, naj bo kar brez čeveljčkov doma na tleh dokler ne bo čist sama shodila.

Ne vem kaj sem še mislila pokomentirat. Če se spomnim napišem naknadno.
Aja, a ste se že kej dobile v ZOO? Boste povedale kdaj se boste. Če bom imela čas, bi se vam z veseljem pridružili z Manco.

No lepo in mirno noč vam želim user posted image

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4257
5.10.2010 8:57:06   
orhideja75
araz, jaz sem tut mislila, da se bomo več potepali, ko bom na porodniški. sam kaj, ko ima moj službo v več izmenah in kakor pride tko dela ... smo več vikendov sami. no, če ima dopoldne je vredu, če ima pa popoldne pa ni nič. sam zdej sem se že navadla

mi že 2 dni kašljamo, sam dans ponoč je blo že bolje. mu je pomagalo ker sem delala parne kopeli ob postelji in je dokaj mirno spal

jaz ne pasiram več vso hrano. zdej tut sam zmečkam z vilico in lepo poje. zdej pa mislim, da se mora že počasi navadit, čeprav je težje, ker še nima nič zobk. ko bodo še zobki, bo pa še lažje

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 4258
5.10.2010 9:09:42   
araz
Dobro jutro,

Blondy pri nas je tud velik problem čiščenje noska. Pa do sedaj ni bil. Vedno mi je čist lepo pustila. Sedaj je pa to groza. Tuli, se zvija, glavo v tišči v blazino, k meni, samo, da ji ne morem spucat. In kaj se je zgodilo. Dobili smo vnetje ušesk, ker nismo striktno čistili nosek in se je infekcija iz noska že prenesla na ušeska. Bo treba kar mal bolj na silo.

Orhideja75 no pa nas je več takih, ki smo mislile kolk se bomo letos potepali. Pa nimaš kej. Sej sem se tud jest že navadila. Itak je pa zdej konec lepih dnevov. Sem tolk jezna na tale vreme. Je bila pomlad grda, zdej je pa še jesen. Uf........

Jest sem tud za ZOO user posted image in srečanje.

Nepasiranje hrane - jest moji včasih tud kar z vilico zmečkam pa kar poje. Jo koščki nič ne motijo. Včasih sicer vzame iz ust pa da potem nazaj noter. Kot da hoče pogledat kaj sem ji dala v usta user posted image .

Zdej bova imele spet misijo kako sirup spravit v usta ... oh, ja vidim da je čisto po meni kar se teh stvari tiče. Meni tud niso nobenega zdravila spravili v usta. Če jim je pa že ratalo, sem pa vse zbruhala.

Grem zdej še mal pospravit, ker Zoja še spi.

Lep dežev dan user posted image

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 4259
5.10.2010 9:15:32   
orhideja75
zoo in srečanje
tut jaz sem za, če bo le vreme lepo in, da bomo zdravi.
sicer se pa porodniška izteka 100 na uro. in včasih se mu tut nikamor ne da. se zjutraj kr crkljava in mečkava po postelji, ko popije jutranji obrok, ki je še po flaški

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4260
5.10.2010 9:17:41   
marusi
CITRUSI:  meni je pediater rekel, naj mu jih kar dam. in sem mu dala mandarine - iztisnila sok in dala k banani. je full jedel in ni imel nobenih problemov, rad je tudi grapefruit in pije mojo limonado.
ČEVELJČKI: jaz bom še malo počakaa. trenutno tako ali tako vse dol potegne, tako, sa ima ves čas žabice... čevlje pa sezuje (ne glede na to, koliko ježkov imajo ali vezalk) in grize, ter potem vrže na tla...
PASIRANJE HRANE: meni se zdi, da bo naše dete kar do šole jedlo spasiranouser posted image ... se kar davi, če je kak košček. itak je pa vsako najino hranjenje adrenalinsko doživetje... sigurno ga enkreat dnevno obračam na glavo,ker se davi...
KLOBASE, PAŠTETE: ne, pri nas jih še ne jemo.... je pa zdenka sirček v polenti naprimer. pa mozzarello in full rad. to je edino vegi kosilo, ki ga ima rad. je bolj mesni tip...
mi pa počasi uspemo prespati CELO NOČ!!!! zdajle že nekaj dni spimo od 9.00 do 7.00 zjutrajuser posted image user posted image čezt dan sli pa dvakrat od ene ure do ene ure in pol.
ZOO: a gremo naslednji teden???? mi gremo v četrtek v morafce:) da se mali še malo naplava.

uživajte - čeprav bo dežek!

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 4261
5.10.2010 9:29:59   
ROmama
Da še jaz malo pokomentiram.

Citrusi, jaz ji dam v sadne kašice kako kapljico limone, pa košček pomaranče za polizat, toliko ji ne more škodit, samo pomaga.

Paštete, salame in to - jaz ji tega še ne dajem, do enega leta tudi verjetno ne bom, čeprav v vrtcu sirčke, namaze, šunko,.. že dobijo, pa tudi koščke zelenjave.

Če so v kašicah koščki hrane, mi sploh noče jesti, tako da še vedno miksam. Potrebno pa bo počasi navajat tudi na to. Če pa ji dam košček kruha, piškot, krhelj sadja, ptoem pa to grizlja in poje.

Pitje - ker še vedno dojim, še vedno zelo malo popije, pije pa iz kozaščka, pa tudi iz magičnega lončka se je navadila pit.

Čeveljčki - doma je samo v nogavičkih, kupila sem tudi ene z nedrsečim podplatom, ker imamo po tleh kar precej hladno. Za ven imam ene čeveljčke, mislim, da bo tako treba počasi kupit, nekaj toplejšega, ker se mi zdi, da se čez nogice prehladijo, če imajo mrzle.

Prehladi - pri nas smo za enkrat zdravi, me je kar groza, ker se je v vrtcu že začelo in bo slej ko prej Luka prinesel domov.
Kar se tiče dajanje zdravil, se tudi bojim, kako bo, k obo treba, ker tudi Emi obrača, zadnjič sem ji dala Calpol, ker je tako jokala, zaradi zobkov.

Vsem bolančkom želim čimprejšnje okrevanje pa eno floto user posted image .

Kar se tiče čiščenja noska, ji jaz kar enkrat na dan v nosek špricnem fiziološko raztopino, pa večjih težav nimam, pa Lukcu tudi. On si tudi že sam pošprica nosek, tako se je navadil.

Mi imamo že 6 zobek in mislim, da so na pohodu že novi, ker si spet tišči roke v usta, pa še tako čudno me ob dojenju grize.

Trenutno tudi naša babika še spi, potem pa bova šle malo ven, dokler je še suho, no za vsak slučaj bova vzele dežno prevleko zraven.

Hej kaj boste pa kuhale danes, sem čisto brez idej.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4262
5.10.2010 9:35:21   
ROmama
Sem še nekaj pozabilauser posted image  nosečniška skleroza, ali kako že.

Čestitke vsem nosečkam, še malo vas bom brala, pa me bo kar še enkrat zagrabilo.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4263
5.10.2010 10:08:34   
ShopGirl
Dan,

uh kakšno bedno vreme. Groza. Pa jutr bo baje tut tako vreme...user posted image

Pasiranje hrane: nism še nikoli pasirala, ji že od začetka (uvajat sva začeli pri 5,5m), samo z vilčko pretlačim in nimamo težav. Koščki je ne motijo. Meso ji čist na male koščke narežem in lepo pogoltne...

Čiščenje noska: zavrem vodo, dam noter malo soli, počakam da se ohladi. Vatko potopim v vodo in jo dam h Kajinim nosnicam pa mal stiskam, da ji kaplja v nosek... Ponavadi kihat začne, tko da sam obrišem tisto sluz. Drugač pa itak v naslednje pol ure lepo ven teče, ker FR zmehča sluz in se sama izloči. Odkar tko delam ni več joka. Z raznimi aspiratorji mamo pa tut mi štalo, itak.

Citrusi: najbrž rezina citrusa res ne škodi, al pa če razredčiš z vodo, vmešaš v drugo sadje.

araz, upam da se Zoja kmalu pozdravi... in da danes že kaj dobrega pojeuser posted image

Čeveljčki: Kaja ima doma obute nogavice z nedrsečimi stopali, pa ene copatke na podoben način...zgledajo kot dokolenčke s čvrstejšim stopalnim delom. Kul, da ne drsi, zdej ko vstaja. Za ven ima ene supergice, take luštne, sam rahlo nepraktične ker so na vezalke. Ji bom pa naročila robeez al pa šla po adidaske...se še odločamuser posted image  Sam glede na to da bo zdej zima,  pa da bodo naši komi dobro shodili, me zanima kaj je najboljše za take mejhne da majo obuto? Kakšne bolj tople, podložene čeveljce...predvidevam?

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4264
5.10.2010 10:11:48   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

Pasiranje hrane: nism še nikoli pasirala, ji že od začetka (uvajat sva začeli pri 5,5m), samo z vilčko pretlačim in nimamo težav. Koščki je ne motijo. Meso ji čist na male koščke narežem in lepo pogoltne...

Vidiš, to si pametno naredila in zdej nimaš težav. Jst sem jo pa razvadla s pasiranjem. Tko da bomo zdej imel mal muk, da bo kej pojedla. Samo bo treba jo navadit, ker bo stara eno leto.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4265
5.10.2010 10:21:10   
orhideja75
čeveljčki
dokler se še ni postavljal na nogice smo imeli samo tople nogavičke z nedrsečim podplatom
zdej, ko se je pa začel dvigovat sem mu kupla pa copatke s trdo podlago. o oshkosh so imel ene take
men je tko tut P svetovala, da ko se začne enkrat postavljat na noge je potrebno poskrbet za ustrezno obutev

Neposredna povezava do sporočila: 4266
5.10.2010 10:28:13   
Puffy
Dobro jutro. Kako grdo vreme spet, sam dež user posted image  

Pasiram ji večinoma še vedno, razen kakih korenčkov, krompirja,... Koščki je ne motijo, se je navadila lepo požirat. Ji dajem od Barille zvezdice, pa jih lepo poje.

Čeveljčke sem ji kupila prejšnji teden v Cicibanu - 46 evru user posted image  Ima pa številko 18. Upam da bojo zdržali vsaj kake 2 meseca, bog ve kako hitro otrokom noga raste user posted image  Jih pa nima skoz gor, jo pa počasi navajam nanje in je sploh ne motijo, razen ko plazi, se kdaj zatakne z nogo ob nogo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4267
5.10.2010 10:54:44   
Momtobe
čiščenje noska - jaz sem mu prvič čistila nosek šele prejšnji teden ko je bil prehlajen. NI ŠANS. glavo bi mu lahko v šraufštok dala pa je nebi mel primiru. tko da ni šans, da mu fiziološko notri stisnem (sva ga dva držala pa ni šlo), edino kar mi je uspelo enkrat na dan da sem mu na hitro iz nosnic ven posesala, da je lahko 5 minut lažje dihal. pa še to je bilo slučajno. pa pravijo, da moraš ful fiziološke uporabljat, da ne gre prehlad na ušesa ... zdej me pa skrbi, ker se skoz za ušesa grabi, pa par dni zdej je bolj kriza, ker ga nekaj boli in na momente joka in je tečka - samo mu gre ravno zobek ven in mislim, da je od tega.

spanje - zadnji teden je katastrofa ga dat spat. takoj ustane in ni šans da ga držiš v ležečem položaju - je ful ihtav. pa če je že smrtno zaspan se bo okol obrnu in joku. včeraj je bil višek - 2 uri in pol smo se dajali spat. verjetno še zarad zobka, ampak ko je bil pokonci je jokal, ker je bil zaspan, ko si ga dal ležat je jokal, ker ni hotel ležat in je stal v posteljici. skoraj sva oba z mojim živčnega fasala. bogi pikec.
aja, za bonus je ob štirih vstal in ni hotel več ležat (poleg tega da je najmanj 3-4x na noč).

miksanje hrane - na začetku mu nisem nič miksala, samo sem potem pogruntala, da ful več poje, če je zmiksano in sem zaradi tega začela miksat. zdej pa sploh nisem več probala samo z pretlačenim. no, če mu dajem kej po koščih za jest (meso, sir, kruh) je ful rad.
drugače pa mu še nič ne dajem raznih salam, itd. tut solim in sladkam mu nič, še kruh mu dam zelo zelo redko. torej je na zelenjavi, sadju, mesu, pa OHjih (kuskus, krompir, polenta, kakšen makaron :)), aja pa mlečnih kašicah. ponoči pa na AM-ju.

stanje - cele dneve stoji, začel je tut hodit v stran ob kavču. kobaca se itak skoz, pa ful lepo se zna vsest. tut iz stoječega položaja se lepo vsede. čeveljčke sem mu že parkrat kupila, ker jih ful hitro prerase. samo sem mu vedno kupila take mehke, ki jih je imel obute namesto copatov, če smo šli ven. zdej ma ene take mal bolj orng, ampak jih še ni mel obutih.

jutri imamo pregled pri 9 mesecih. me prav zanima kok je zrasel ... smo bili nazadnje pri 5,5 mesecih.

Neposredna povezava do sporočila: 4268
5.10.2010 11:03:36   
mala bejba
Hej,hej.
Uf,kar nekaj novih nosečk imamouser posted image .Ful lepo.
Vidim da je govora o hrani,obutvi...Jst sm mnenja manj kompliciraš boljš je...Mislim da v današnjih časih vse preveč napihujejo pravilno ravnanje z dojenčkom...Vsak posameznik je drugačen in vsaka mamica zanjga ve kaj mu škodi in kaj ne.Jst ji pomarančko po kapljicah že skoz stiskam v sadne kašice,če ne je naribano jabolko prec rjavo,to pa še kako zapira..vsaj našo pupo in mene tuduser posted image .Če se pa doda malce pomarančke al pa limonce je pa čist druga zgodba.Jemo vse,salamo,sirček,sadje,golaž,rižotke,zelenjavo...pač kar mi jemo le da z manj začimb in soli.Pasirala hrane nism nikoli,vedno samo pretlačila z vilico  in nimamo nikakršnih problemov.Lepo je vse,tud iz krožnika sama pobira in si daje v usta,sam ko ma pa dosti bi pa vse po tleh zmetalauser posted image .
Čeveljčke imamo od Geoxa in smo čist zadovoljni,mamo tud ene od Cicibana za ven,kadar hoče hoditi.
Vreme je danes čist mimo,midve nisva navajene bit noter.Sam se bo treba tud na tak ritem navadit,glede na to da takšni dnevi prihajajo s svetlobno hitrostjo.
Grem hitro likat,moram vse pripraviti,v četrtek gremo nameč v Nemčijo na obisk h Sarini prababici.

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 4269
5.10.2010 12:29:57   
Lenč.i
Tudi moje čestitke novim user posted image , pa vseh 9 mesecev brez težavuser posted image .

Naše nočno spanje je spet v starem ritmu. Spi od 20h do 7h. Nočno zbujanje je bilo torej zaradi prehlada in težkega dihanja. Mi je kar všeč, da celo noč prespi. Pa tudi to mi je všeč, da je že zdravauser posted image .
Pasiranje hrane: sem začela posebej dajat meso in zelenjavo, pa tudi zmeljem bolj na hitro. Če so kakšne grudice zraven, tudi lepo poje. Če se ji zaleti, pa kašljat začne in včasih tudi kakšno zajetno količino ven bruhneuser posted image .
Čevljev mi še ne potrebujemo. Se je naša user posted image  šele plazit začela. Zdaj je pa previjanje na previjalni čudovito. Kar naprej je v nepravilnem položaju, pa vse škatle mora pograbit in dol zmetat. Mi imamo pa zastonj rekreacijo s pobiranjem.
Vreme: gremo tudi v takem ven. Če ne z vozičkkom pa v kengurujčku. Marelo pa že Urška pomaga nosituser posted image

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 4270
5.10.2010 13:04:59   
ROmama
Medve sva bile tudi zunaj, jaz imam dežni plašč. Sicer mi ni preveč všeč, ker sem se pod njim čisto spotila, kot bi me dež napral. Sem se takoj, ko sem prišla domov, preoblekla, pa je problem rešen.

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 4271
5.10.2010 15:17:05   
marusi

IZVIRNO SPOROČILO: Puffy

Dobro jutro. Kako grdo vreme spet, sam dež user posted image  

Pasiram ji večinoma še vedno, razen kakih korenčkov, krompirja,... Koščki je ne motijo, se je navadila lepo požirat. Ji dajem od Barille zvezdice, pa jih lepo poje.

Čeveljčke sem ji kupila prejšnji teden v Cicibanu - 46 evru user posted image  Ima pa številko 18. Upam da bojo zdržali vsaj kake 2 meseca, bog ve kako hitro otrokom noga raste user posted image  Jih pa nima skoz gor, jo pa počasi navajam nanje in je sploh ne motijo, razen ko plazi, se kdaj zatakne z nogo ob nogo
mi imamo pa 20 - ko.

pa take copatke s silikonom od chichota sem mu tudi jaz kupila. uganite koliko sekund zdržijo na nogi... 

SHOPGIRL: verjetnio si spregledala: kajine žabice sem občudovala: kje jih kupuješ????

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 4272
5.10.2010 18:56:22   
d4rj4.84
punce, že kaj razmišljete, kaj boste kupile za prvi rojstni dan?

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4273
5.10.2010 20:53:18   
Elly79
IZVIRNO SPOROČILO: d4rj4.84

punce, že kaj razmišljete, kaj boste kupile za prvi rojstni dan?

Ne še, bom pa zelo vesela kakšnih idej... Vsekakor sem imela v mislih luštno zabavico, na kateri bo vsekakor Gašperjeva prva tortica!    user posted image

Drugače smo pa pri nas vsi družinski člani zelo smrkavi in kašljajoči... Ampak, bo že... Kaj čmo, jesen se je začela...

A ja... pa moram povedat glede uspešnosti ukinjanja nočnega dojenja... Jaz ga vsekakor nočem odvadit od dojenja zvečer in zjutraj in mislim to še kar nekaj časa počet... user posted image Ampak tole ponoč je blo pa too much... No... in sedaj mi je že 2 noči spal od 19:30 do 5:00 zjutraj, potem ga še mal nahranim in spi do 7:30. user posted image Sem čist vesela!!! Očitno moramo biti kar odločni pri takih stvareh... No, za naslednjega bom že vedla... user posted image

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 4274
5.10.2010 21:23:29   
Zibka
Elly, kako si dosegla da spi od zvečer do petih zjutri? Mi se do petih zbudimo kake 5krat, da mal pocmoka. Js bi tut odvadla, ampak sam ponoč, zvečer pa zjutri pa mam namen dojit še lep cajt, če me le ne odstavi.

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 4275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  169 170 [171] 172 173   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  169 170 [171] 172 173   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?