blondy_81
|
Ojla, kako ste kaj? Vam sončki že vsi spijo? Pri nas ni več sledu o trmi, glede katere sem vas spraševala zadnjič. Očitno je bila res polna luna oz. nek drug faktor. Zadnje par dni je bila tako zelo pridna, da kar nisem mogla verjet. Jo moram pa vedno bolj pazit, ker samo še vstaja non stop. Sicer se je naučila zelo lepo tudi vsest nazaj na tla, tako da sploh ne pade več. Karkoli najde, ona vstane in se premika. Če jo pa primem za roke, potem pa sploh koraka ko en tavelik. Samo tega se skušam izogibat. Ampak me vseeno včasih kar mal premami pa jo primem, da naredi par korakov. Včeraj sem ji kupila en lesen voziček, ki je ravno toliko veli, da ga lepo drži in prav stabilno stoji, ga drži in ga je že mal začela sama porivat in naredila par korakov. Danes sem pa sedela na stopnicah in ko me je vidla, je po kolenih takoj prišibala do stopnic in prvič sama prelezla 2 stopnici Dnevnik: jaz dnevnik od rojstva dalje pišem. Ni to kot nek klasičen dnevnik, ampak si v računalnik vnašam glavne posebnosti (kaj se je novega naučila), potem podatke iz pregledov, zdravsteno stanje, če je bilo kaj posebnega. Ne pišem po dnevih kaj se je dogajalo, ker to bi mi po moje preveč časa vzelo in nisem toliko disciplinirana, da bi to delala, ampak za vsak mesec posebej si zapisujem posebnosti. In seveda za vsak mesec izberem par njenih najbolj kjuti fotk. Striženje: strigli je mi še nismo, ampak glede na to, da ima spredaj še par prvih laskov, ki niso odpadli in so precej daljši od ostalih in ji včasi lezejo čez oči, ji moramo to postriči. Ampak bo za to prosila mojo frizerko, ker je preveč živa, da bi to sama šla delat. Držanje flaške: Manca flaško zna zelo lepo držat sama in pit iz nje. Ampak pije pa sama takrat, ko se njej zahoče, drugače je pa itak lažje, če ti samo sediš ali ležiš in ti nekdo drug drži flaško...ti pa samo piješ Najbolj ji je pa zabavno pred spanjem, ko jo še mal pocrkljam v naročju, ji dam za pit, ona pa prime flaško in mal popije, potem jo da ven iz ust in jo pomoli meni in potem se jaz delam kot da pijem, potem ona spet pije in spet da meni, da malo "popijem". In to se ji zdi blazno zabavno, da mamica tudi iz njene flaške "pije". Spanje: spimo pri nas zadnje čase po celo noč, tudi po 12 ur skupaj. Je pa problem glede tega kdaj spat. Moram jo prav motivirat in zabavat tam nekje od pol šestih dalje, ker takrat bi ona najrajš mal zaspala. Pa tud če samo za 10 min. Ampak teh 10 min jo tako spočije, da ni šans, da zaspi do enajstih zvečer. Zadnjič, ko je bil dež, je že skoraj zaspala ob šestih zvečer. Takrat sem jo šla samo na hitro oblečt, sem jo dala v nahrbtnik in sva šli ven, da se je zbudila. Če bi šli z vozičkom bi zaspala, v nahrbtniku ji je blo pa tako zanimivo, da se je popolnoma zbudila. Ob pol osmih sem ji dala večerjo, ob osmih je že spala. zaspala je manj kot v minuti in spala do 8h zjutraj. Niti pisnila ni v teh 12 urah. Tako da moram prav pazit, da mi ne zaspi pozno popoldan, ker drugač si nafila baterije in je čist na spidu. Aja pa čestitke za podaljšane porodniške. Jaz sem ugotovila, da so mene v službi hoteli mal naokrog prinest glede dopusta. Rečeno mi je bilo, da ker kao ne bi v letu 2010 delala 6 mesecev, mi potem ne pripada ves dopust, ampak mi ga 10 dni propade. Potem sem šla pa gledat zakon in ugotovila, da mi pripada ves dopust, le da ga moram do konca leta 10 dni izkoristit, ostalo se mi pa prenese v leto 2011 in ga moram do konca junija pokoristit. Tko da letos ga bom pokoristila 14 dni, 10 dni pa pustila in grem delat šele okrog 8.12. Se pravi 1 mesec in 1 teden po Mančinem 1. rojstnem devu Nič zdej pa šibam pod tuš. Lepo spite in mirno noč vsem