|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
25.9.2010 23:03:27   
ShopGirl
Živjo,

Čiiist sm ponosnauser posted image  Kaja že par dni kobaca, je pozabila na plazenje, in vstaja (!) ob opori. Toook lepo za videt...sej vesteuser posted image  Je pa boga, ji rastejo zgornji zobki in zgleda da bo dobila enke in dvojke naenkrat. Sicer ne kaže da bi jo full bolelo, ker nč ne joka, ampak vseeno.

Jst sm bla učeri v kinu, z našo Anuš in še eno mamico in smo si po filmu Eat Pray Love, privoščile še en njami koktejl. Po enem letu sem bila v kinu...sj ne morm vrjet. Ampak človek res tok bolj ceni če gre enkrat po dolgem času ven, kot prej ko je blo to samoumevno.

Nosečke: fovšuser posted image  bušiji rastejo? ... pazite nase.

KulGirl, hvala bogu da bodo preverili če je vse OK... Se mi zdi fino, da si zamenjala pediatrinjo. A s prejšnjo nisi bla zadovoljna? Skratka, upam da je vzrok nižje teže pač v tem da bo vitka po mamici user posted image

Blondy: zaenkrat ne... ampak veš kako je s tem... slej ko prej vsak otrok začne uveljavljat svojo voljo, če ne prej pa pri 2-eh letih ko postane NE - JA!
Ti sam vztrajaj in bodi dosledna... Jst se tega skos držim in stvari ki so NE so vsak dan NE. Zdej je že dojela in ko rečem Kaja NE, se obrne in me pogleda...mal počaka...pol pa spet hoče tisto kar je hotla prej nardit, in jo morm parkrat ustavit z NE, da odneha... Včasih pa ne odneha in jo je treba odnest na drugo stran sobe, in vztrajat... Sej pravim, zaenkrat je OK. Sem pa jst precej "zaj..." in če vidm da me hoče "izsiljevat" ji ne ugodim. Je treba zatret v kali user posted image  
Moj nasvet... ko začne cepetat in trmarit ji preusmeri pozornost... v večini primerov deluje. Recimo, Kaja joka in brca na previjalni ker ji pucam nosek s FR in jst začnem full naglas govort " Joooooj Kaja...a si ti vidla tega medvedka... lej ga lumpka..." in jo zamotim. Pa pojem ji eno pesem ki jo ma rada.  In zdej se smeje ko ji pucam nosuser posted image  Ali pa ko hoče na vsak način kable spulit iz zvočnikov, lizat sesalec in vezalke na čevljih,... pridm do nje in ji odločno govorim "to je NE", pol jo pa zvabim stran s kakšno igračko ki jo ma rada (recimo s knjigico ki ma različne melodije, vedno zmagam). Loh pa napišeš svoj konkreten primer, kdaj začne trmarit, pa ti bomo sigurno dale kup nasvetov, ker drugim svetovat je tko fajn user posted image
Good luck *

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4151
26.9.2010 0:41:05   
Momtobe
Kulgirl - nene, jst sm bla sama (mam ginekologinjo tam), sam vas nism hotla motit :). pa super, da ste zadovoljni s pediatrinjo. vsaj kej konkretnega naredi ...

naš mali sicer še ne izsiljuje, ampak težko mu je dopovedat, da česa ne sme ... čim vidi računalnik al pa daljinca se mu zmeša user posted image - je sposoben VSE ovire premostit, da pride tja k hoče. vztrajen fant. :)

ja kok lepo jih je vidt, ko se začnejo kobacat, pa ko začnejo vstajat, itd. :)). naš mali je danes ponoči 3x vstal user posted image - sm mu hotla razložit, da nej to rajš za jutro prišpara, pa se ni pustu. očitno je res fascinantno glodat lajsno na posteljici.

nosečke: tut fovš user posted image user posted image

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 4152
26.9.2010 7:10:48   
ROmama
Dobro jutro, medve z Emo sva že vstale. Bova danes najina dedca pustile malo dlje spat, sva že v dnevni sobi. Ja, naši mali so polni presenečenj, tudi jaz Emi govorim NE, všeč so ji električni kabli pod mizo, pa jo tudi prestavljam stran. To nekaj časa že velja. Pri Luku recimo (decembra bo 3 leta) pa NE pomeni, da mora še nagajat mami in tisto stvar še nalašč nadaljuje. Pravijo da to enkrat mine, upam.
Super za kino ShopGirl. Jaz bi tudi šlauser posted image
Mi tudi ob opori vstajamo, ni ji sicer š tako zanimivo, da bi to skozi delala, na veselje mamice, ker je ni treba potem še tako pazit.
Zdaj je začela spuščat več glasov, poleg baba, in vse izpeljanke ab, ba, baaauser posted image , je začela tudi jajjaja, pa enkrat sem slišala attaa, najbolj mi je pa smešna, ko se hoče dojit, začne bubububuu.
Oooo, lej ga moj Lukec se je že zbudil, bomo risanke užgali, telebajskiiiiiiiiiii.
Emici so trenutno najbolj zanimive knjigice, pa pametni kuža, ga vsega preljubčka, pregrize in zbrcauser posted image
Trenutno je tudi meni všeč biti doma z malo, da bi tudi jaz bila še enkrat nosečka, mogoče.... ne takoj....
Danes grema pa k mojim domov, komaj čakam, po  14 dneh, moj oče je imel rojstni dan, pa bomo malo praznovali.
Lepo nedeljo želim vsem, pa naj slabo vreme ne pokvari vzdušja.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 4153
26.9.2010 9:59:01   
blondy_81
Ma Manca začne trmarit včasih sredi igre, ko se ji ne da več igrat pa kar kriči, pa ihta. Pol zadnje čase med jedjo kar trmari, pa pljuva, pa stran se obrača. Pol ko jo imam v naročju in ne ve kaj bi sama s sabo (igrat se pa tud več noče) spet ihta al pa mi z glavo začne butat v moj prsni koš, al pa me ščipa ipd. Tisto z NE že nekako poštimamo. Samo to je zdele par dni začela delat. Upam, da je samo vpliv lune, rasti zob in bolezni, ki je bla. Ampak bo treba zatret to zdej, ker kasneje nam bo samo čez glavo zrastla, če tega ne bomo nardil. Mal smo jo scrkljal zdej ko je bla boga z vročino.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4154
26.9.2010 10:08:28   
Lenč.i
Ooo, vas je lušn brat. Vsi že nekaj vstajate, se kobacate, eni cepetajo, imate zobe, pa kino-super. Mi pa še kar sedimo, se kotalimo, smo brezzobi. Se bomo res morali bolj s februarčki primerjat, da nam ne bo hudo. Ampak daljinci in mobiteli so tudi pri nas zakon. Tudi knjigice je lepo brat.
KulGirl, se mogoče srečamo pri gastru.
Lepo nedeljo vam želim.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 4155
26.9.2010 18:28:21   
bugimajstr
eno težko uprašanje...
kako strižete vaše tamaučke??če jih že..jst sm našga kr z mašinco mal pošopal kukr se je dal..sej se je pustu d mu brni okol ušes sam kaj k bi on sam mašinco držal..skus je vrtel glavo kukr d jo ma na rotorju..user posted image
no d še povem našmu se je čist spulilu...tuk poje kukr prej ni pojeu u 2 dneh..no sej pokur k skus derka k norc..morš že pazt kaku vrata odperaš k ponavad za vrati sedi pa mediterauser posted image

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 4156
26.9.2010 21:58:51   
Tincy90
IZVIRNO SPOROČILO: bugimajstr

eno težko uprašanje...
kako strižete vaše tamaučke??če jih že..jst sm našga kr z mašinco mal pošopal kukr se je dal..sej se je pustu d mu brni okol ušes sam kaj k bi on sam mašinco držal..skus je vrtel glavo kukr d jo ma na rotorju..user posted image
no d še povem našmu se je čist spulilu...tuk poje kukr prej ni pojeu u 2 dneh..no sej pokur k skus derka k norc..morš že pazt kaku vrata odperaš k ponavad za vrati sedi pa mediterauser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

Mi našo strižemo s škaricami pri frizerki, js ji glavco držim frizerka pa striže.user posted image

Najina sreča in veselje - Alisa, 19.12.2009 & Alis, 24.4.2011

(odgovor članu bugimajstr)
Neposredna povezava do sporočila: 4157
26.9.2010 22:29:28   
taipai
ola!

se spet mal javljam. Zadnje čase me ima ful želja po novi user posted image , sam kaj ko M. še skoz ni :S No, bomo še počakal mal, potem pa počasi v nove boje user posted image . Vsem novim nosečkam vse dobro!
Anže lepo napreduje, zdej sva probala že mleko (mlekomat), pa je vse BP. Naredila sem mu mlečni zdrob, pa mal kakava zraven (mal lahko ja user posted image )., čist obožuje :)
Naredi že kak korak ob opori kavča ali mizice. Za roke ga vodili NE bomo, le kokr se bo sam držal oz.naredu kilometrov.. Sem ful proti temu!
Tut pri nas imamo že uveljavljanje trme, pa ne popustim od svojega (če se mi zdi prav). Čeprav mi je včasih ful hudo, ampak vem, da bom vsaj tako dosegla, če ga pustim da se zjoka in da ga trma spusti. Tut pri nas že pozna besedico NE, čeprav za kašne stvari jo kar presliši. Bo treba večkrat rečt, pa bo :)

Najboljše igrače so prazne plastenke od coca-coce - včeraj je bil tako hecen, se je po dnevni sobi za njo podil. Jo porival pred sabo in se smejal.. ful fletn user posted image . Pa copati, daljinci, žogice.. Vsaj pri igračah bomo prišparali vidim user posted image .

KAr se hrane tiče, je pridn. včasih mi je mal nerodno ko kam gremo, in ko vidi hrano, al pa da en je, začne kričat, pa kr zakašla.. "js bi tut".. Joj, ko da doma nič ne damo user posted image .

se tipkamo
lp

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 4158
27.9.2010 8:21:44   
marusi
jutro punce in fantje

trma: pri naš že več kot mesec dni. točno ve, čes ane sme, me pogleda, počaka, če mu bom vzela in se dereeeeee. če ga takoj ne dvognem, ko on hoče - se dereeee, če ne dobi tistega za jesti, kar pričakuje - se dereeee... in po novem me tepe in grize... me je že full skrbelo, kje se je tega naučil... midva z mojim se ne tepeva:), njega pa tudi đe nisva udarila... pa ko je zaspan, je nasilen in se dereeeee, ko mu pade kakšna igračka - se dereeee, ko ne dobi tiste igračk, ki jo hoče - se dereee

spanje. zadnje čase hoče zaspati v naročju:( rabi sicer amo par minut, amapk noče več zaspati v postelji

hrana: naš ima pa po moje trakuljo. toliko poje.... kar mu pirpravim za dva obroka, poje v enem obroku: danes za zajtrk: eno banano, eno breskev, pol nektarine, in rezino ananasa + 6 piškotov! včera za kosilo: pol orade )velike), dva krompirija in zelenjava....
in zake obroke ima 5 krat na dan + cca 500 ml mleka pred in med spanjem...
sicer res verjetno veliko porabi: kobaca, se dviguje in hodi ob opori.

ju3 imamo posevtocvalnico. me prav zanima, kako velik je...
sicer sva bila pa prejšnji teden pri dr, ke ima neke mozoljčke po obrazu. pa pravi pediater, da ni nič nalezljivega... jhedel pa tudi ni nič novega...

A VAŠI TUDI ŠE VSE NOSIJO V USTA???? naš vse, razen hrane:( najraje pa kkšne gumbe, zadrge, trakce, ježke...

no, užuvajte! mu kuham kosilo: mineštrica  s piščančkom, kolerabico, porom, brokoloijem, korenčkom in žličniki.

lepo bodite!

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 4159
27.9.2010 9:21:37   
ROmama
Marusi - pri nas je čisto isto, ponoči sem jo 1,5 ure držala v rokah, kjer je spala, ko sem jo dala v posteljico pa jok. Sem čisto feritik danes.
Kar se tiče hrane pa sploh ne vem, kaj naj naredim, sploh noče jesti goste hrane, če bo šlo tako naprej, ji bom zizo čisto ukinila, ko bo lačna, bo pa že morala jesti, sem tako žalostna....
Drva so pripeljali...

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4160
27.9.2010 10:20:28   
orhideja75
naš  se je začel dvigovat ob vsaki stvari, kjer se lahko prime. in je joj - skoz ga morm imet na očeh. prej se je lepo igral na tleh, zdej pa kr skoz ustaja. pa se nazaj usede, pa spet ustane. sam on se kr spusti in bi odletu, če ga ne bi ujela

spimo podnevi zdej ne več tolk veliko. sicer tam okrog 12ih zaspi za kakšno urco, urco in pol. potem pa tam nekje okrog 16.30 še za pol urce. zvečer gre spat  pa ob 21ih

danes bomo imeli filane paprike in pire. njemu bom seveda vse skupej zmešala, le papriko bom odstranila

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4161
27.9.2010 10:21:47   
Momtobe
Očitno je vreme :) ... včeraj smo tut mi kričali na ves glas ko je blo treba spat. user posted image . Zaspal je ob 21.20, pokonci pa je bil od 14ih ... ponavadi spi na ene 2 uri, tako da čudno, da ni bil že nezavesten. user posted image

Strigli smo se mi parkrat s škarjami. Ati se je v leže igral z njim, jaz sem pa hitro strigla, preden bi opazil škarje in jih valda hotu na vsak način dobit. Smo ga tut mi hotli postrižt z mašinco, pa je ful joku, ko jo je zagledu user posted image

Je pa zdej 2 dni ful GH pojedu! Je notr prnesu za par dni nazaj, tako da ...

In JA, naš še vedno vse nese v usta. VSE.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4162
27.9.2010 12:45:10   
evangelie
Ojla...

No, da še jaz malo updejtamuser posted image

Ta teden sva bila pri mojih doma in sva bila cele dneve na terenu. Mali je spoznaval toliko ljudi, da ga je še začetna zadržanost minilauser posted image Ful je šarmiral vse in se taaako lepo smejčkaluser posted image

Drugače pa je tudi pri nas non stop akcija. Dosti kobaca, še več pa vstaja in se poseda. Zdaj je že kar spreten in ne štrbunkne več tolikokrat, tako da ga včasih že kar pustim samega. In potem se frajer drži z 1 roko opore in gleda naokoliuser posted image Ima že precej dobro ravnotežje.

Uspavanje je tudi pri nas postalo grozno. Ker on bi STAL, najraje takrat, ko je najbol zaspan. Včeraj se je ob 4h zjutraj odoločil, da bo vstal. Nekaj časa sem ga še polegala, potem pa sem ga pustila in sčasoma je omagal - nekje na polovici vstajanja, z ritko v luftuser posted image

Papamo še vedno vse, je pravi mali jedec. Bi težko rekla, kaj ima najraje...

Strigli se še nismo, mi je tako luštn z malo daljšimi laski...Počasi ga bom verjetno res mogla, samo odspredaj, da bo revež kaj videluser posted image

Aja, še to, danes sem namontirala avtosedež, zdaj pa čakam, da se zbudi, da ga sprobamo. Upam, da mu bo odgovarjal...Zadnjič mi je v lupinici bruhal, pa se mi zdi, da bo tukaj bolše, ker bo gledal naprej...

Ah, saj res, sem že večkrat želela vprašat, če si katera piše dnevnik? Jaz sem že od zaćetka nameravala, pa nisem utegnila, mesci pa so kar minevali. In tako sem zdaj začela v wordov dokument kopirat vse svoje poste iz naše teme in bom kar te uredila v tak zapis. Za silo bo, a ne?user posted image

Tako, grem kuhat....

lp

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 4163
27.9.2010 13:17:39   
Poopsy
Mi pa s spanjem trenutno nimamo problemov. Sploh zvečer se sama prosi v posteljo tam nekje okoli 20h. Pa spi do 7h.

Glede bušk pa moram tudi potrkat po lesu! Zaenkrat ni čist nič nerodna. Ful lepo vstane, ko ji je dovolj pa se lepo počasi vsede nazaj. Občasno se sicer prekucne prek škatle ali atijevih nog, ampak očitno ve pasti, ker do danes nismo imeli še nobene buške (upam, da je nisem sedaj priklicala).

V petek pa težko pričakovana nuhalna!

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 4164
27.9.2010 20:36:29   
Elly79
Najprej se vam moram ful zahvalit za prejšnje poste - sem se tolk nasmejala, da sem prec boljše volje!!! user posted image

Danes sva šla z Gašperčkom prvič v zasebno varstvo... Je bilo čisto uvajanje... Jutr ga bom mogla pa že do kosila tam samega pustit... Mi je tko hudo pri srčku... Sem šla kar takoj po zaključku današnjega uvajanja k mami, da sem mal potožla... user posted image  Sploh ne znam povedat... kot da bi mi en del mene odtrgal stran... Čeprav razumsko vem, da je treba otroka dat stran in da se mora osamosvojit, mi je tako težko to sprejet... Potem se pa še sprašujem, če sem se prav odločila, da sem ga že tako zgodaj dala v varstvo (saj je star le 9,5 mesecev)... Ampak... na žalost, ker delam magisterij in ker nisem v času porodniške naredila čisto nič za faks (razen enega izpita po čisti sreči - takrat je imel Gašper ravno 3. mesece), in ker mi je služba plačala študij, moram zdaj naredit te izpite... Včasih si prav želim, da bi bila doma, da bi delala od doma in da bi se lahko ukvarjala z mojim sončkom... 

Mi je tko težko..., da ne znam sploh povedat... Ma, moramo biti optimisti, a ne? Upam, da bom lahko kmalu rekla, da sem se prav odločila...

(odgovor članu Poopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 4165
27.9.2010 21:48:52   
marusi
orhideja: zakaj si pa papriko odstranila?

evangelie: jaz ga pišem od dneva, ko sem naredila test... pa je že meni full zabavno brati. mja mama ga je tudi. kaz ga pišem kar v obliki pisem.

elly: a ti že uvajaš?

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 4166
27.9.2010 21:57:42   
Elly79
Ja, marusi... Že uvajam mojega angelčka v varstvo... Ti ne znam povedat, kako mi je težko... user posted image  Ampak, mislim, da vse mame občutijo isto, ko gre njihov otroček enkrat stran...

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4167
27.9.2010 22:19:52   
ShopGirl
Živjo mamice in očki,

strižemo je še ne, tko da nimam nobenga nasveta. Bravo vsem tistim ki jih uspete postriči sami...jst si ne predstavljam, po moje bi ji kakšno obrv stran odbila če bi se lotlauser posted image

ROmama: Saj ni neizvedljivo veš, tale kino. Samo plan je treba narest in ITuser posted image  Kar privošči si.

blondy: to, da ko se ji ne da več igrat pa začne jokat/ihtat, ni po moje nč hudga - ma pač dost. Pri Kaji sm tut to opazla, mal positnari...sam pol odkobaca drugam in si najde novo zanimacijo. Jo kr pustim da se sama znajde. A veš da ni tist da mal pojoka pa jo že dvigujem... Pol bo pogruntala sistem in sm mrtva.
Ščipanje... itak. Odkar se je naučila pincetni prijem skos ščipka. Sam to ni iz zlobe, oz. vsaj nimam občutka da je to iz žlehtnobe - npr. to počne tut med dojenjemuser posted image  In jst vztrajno govorim NE... ne vem sicer komu, zraku najbrž, ker nima nobenga efekta. In pol ji rečem "ne ščipat mamice...boža boža mamico"...in ji kažem kako se boža z njeno rokco ampak takoj ko jo spustim me valda uščipne. Tok o moji uspešni taktiki. Ampak boljš kot nč in da ji dovolim da to dela. Tko bo vsaj sčasoma dojela da to ni OK.
Ti sam vztraji blondy, uspeh ne more izostat...sem prepričana.

Lenč.i, tut mi smo bli še prejšnji mesec pri 8m, brezzobi, tko da don't worryuser posted image  Kobacanje in vstajanje te bosta pa en dan kar presenetila. Tko kot nas.

marusi: si sure da se ne tepete?user posted image user posted image  si me nasmejala... in kaj pol nardiš, ko se dere? A mu ustrežeš al ga pustiš? Čeprav...to da postajajo "trmasti" je na nek način tut znak da se bolj zavedajo kaj se okol njih dogaja. Postajajo Velikiuser posted image
Super da ti tako lepo je!

elly: vsa čast, da si tko odločna pri študiju in da že uvajaš. Jst sm mela podobno situacijo s študijem, samo jst sm samoplačniško pa nimam pritiska s strani delodajalca in je po eni strani lažje. Škoda je, da ne moreš uživat porodniške vseh 11m, ampak po drugi strani boš pa zdej stisnila in doštudirala, pa tut otročka navadila na varstvo. Win win situationuser posted image  Bravo, res. Je pa to težko za vsako mamico, ko naenkrat ni več cel dan z otrokom... Jst vem da bom vsa podrta prvi tedenuser posted image

Jst nimam klasičnega dnevnika, mam pa v Kajini spominski knjigi tako malo knjižico - koledarček in lahko za vsak dan v mesecu napišem kaj se je dogajalo. To delam... Pa za vsak mesec lahko noter najljubšo fotografijo nalepim. Luštno...

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4168
28.9.2010 7:41:28   
mel*
Živjo

Tudi pri nas imamo manekena  ima 7220g in je velik 69 cm. Za enkrat ga P ne bo poslala še nikamor je rekla da se ji zdi normalno ker tako veliko miga. Kobacati zna že od 7 meseca. Mi ga strižemo z mašinco smo ga že 3x ker ima tako goste in močne lase in ful mu hiter rastejo.
V kino smo že šli ampak z Lukasom je pol ure gledal shreka pol je pa dokonca filma spal.
Trmo že zelo uveljavlja če kaj ne dobi se začne takoj kregat če stoji poskakuje oz cepeta če pa sedi pa brca z nogicam. Začela sva se igrat skrivalnice je tako lušten ko me ne najde začne klicat aaa aaa- tako mal cvili, ali ga pa jaz pokličem Lukas kje si on pa men aaa-aaa.
Zobke imamo spodaj 2 šele 14 dni in je začel veliko grist, tako da smo ukinel mleko in ga dobi ramo ponoči ko mu še ni do lumpari.
Ima pa zelo rad rože in če vidi da je sam v prostoru gre takoj k okenski polivi in vrže rožo dol sem ga mogla že parkret čist preoblečt pa stuširat ker si jo je potegnu na glavo je bil tako smešen da sem najprej letela po fotoaparatuser posted image .

Aja čestitke vsem nosečkam in zelo ste pogumne tako majhna razlika vas kar občudujem pri nas je skoraj 8 let razlike pa včasih še nedohajam vsega groza, pa pravi moj da je čas se za engauser posted image .

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4169
28.9.2010 8:07:07   
orhideja75
marusi,
papriko sem odstranila, ker zdej mu ne miksam več in se mi je zdelo, da jo ne bom dovolj pretlačila. no, sej na koncu jo je potem mal probal, ko smo mi jedli. in mu je prav pasal okus

mi se še nismo strigli. še ni take potrebe

včeraj smo dopolnili 10 mesecev, smo pridni, zobkov še nimamo, se ne kobacamo, se pa plazimo. ob opori se že sam dvigne na nogice, pokaže pa-pa, bravo-bravo, za vse stvari, ki smo ga naučili že pokaže kje so. tut na televiziji ve, da so risanke. se zraven smeji in miga, če kej pojejo. pridno jemo, včasih mal več, včasih mal manj. spimo tut celo noč s kakšnimi vmesnimi zbujanji. ampak mu dam dudo in spi naprej.

zdej pa še kapučino spijem v miru, dokler še spi. potem pa šibava v nabavo

srečno vsem nosečkam. ja, ste korajžne za tako majhno razlikouser posted image

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu mel*)
Neposredna povezava do sporočila: 4170
28.9.2010 10:23:57   
marusi
ORHIDEJA: bravo, da nemiksaš več... jaz se pa bijim, da bi se mi zadušil... moja travma pač

SHOPGIRL: sure user posted image se ne tepemo:)))... nič ne naredim, butasto ga gledam in mu NE ustrežem! zamotim ga s čim drugim... če sva ravno med ljudmi. doma mu pa rečem: pri nas se z jokom nič ne doseže. pa dokler JAZ zdržim njegovo dretje... je pa problem, ker vse grize in je že eni kači odgriznil nozdrvi - so bile slabo prilepljene.dobro, da sem videla, da sem mu jih iz ust potegnila...  tako, da mu pač določenih zadev NE dovolim dajati v usta...

ELLY: kako pa to zgleda v varstvu - gašperček še ne hodi, ne? se plazi? a so tam tudi že taki, ki ne hodijo?

sicer smo bili pa na pregledu: MERE PRI 9 MESECIH: 9700 G, IN 77 CM! mi je rekel, da naj kar za leto in pol kupujem cunjice :))). sicer pa vse ostalo BP.

SREČANJE: punceeeee! A SE BOMO KAJ DOBIIIIIIIIIIILEEEEEEEEEEEEEE??? dokler smo že bolj ali manj vse na porodniški?????

lepo bodite. grem kuhat kosilo, da mi dete ne ošvohni

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 4171
28.9.2010 10:26:51   
marusi
uh, če sem prav videla, je naše dete največje...

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4172
28.9.2010 15:49:17   
kejti
No pa da še jaz napišem, pri 9. mesecih prejšnji teden pri pedijatrinji je imel 10100 gr in 72 dolžine. Danes sem dobila iz vrtca dopis, da smo 23. na čakalni listi, in sploh ne vem kam ga bom dala v privat varstvo, nekaj sem že klicala ampak tiste ženske, ki imajo po dva 3 v varstvu še enega nočejo vzet.
Imamo 6 zobekov in se ful slini. Nisem mu še dajala mlečnih obrokov kot je riž na mleku ali griz pa bom danes poskusila, a vaši jejo?
Danes se je 2 x zbudil ponoči in sva se dojila.
Današnji meni:
dojenje
jabolka, hruška in ovseni kosmiči
ješprenj
verjetno griz

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4173
28.9.2010 22:05:28   
tulpika
hej...evo še od nas en post :).
Danes smo bili na pregledu. Mere 9100g in 74,5 cm user posted image . Test je opravil z odliko user posted image .
Veselo kobaca...je pa smešen, ker mu na parketu full drsi in zgleda kot v risanki ko kakšen lik par sekund na mestu teče user posted image . Sem mu kupila tudi žabice z abs na kolenih tko da gre mal lažje po parketu...tiste puzzle mamo pa zdaj po celem stanovanju, da vsaj kam pride user posted image .
Morali bi imeti 3. cepljenje pa smo spet prestavili, ker ima baje vnetje ušeskov (malo rdeče). Zaenkrat nič ne joka, je vesel in vse popapca...pa upam, da se vnetje ne bo razvilo. Dr. je svetoval Operil v spreju.

Strigli ga še nismo...si pa ne predstavljam kako bi to sama izvedla. Se je pa že ena kolegica, ki je frizerka ponudila, da bo ona to uredila user posted image .

Trme zaenkrat še ne poznamo...pa se bojim, da jo bomo kmalu glede na izkušnje decembrk user posted image . V bistvu se morajo pa tudi tega naučiti.

Imam pa težavo in sicer naš mali zelo malo stvari daje v usta. Vse lepo pregleda z rokicami do potankosti potem se pa igra ali pa da na stran. No..hotla sem povedat, da ne je sam žemlje ali pa piškota....žemljo komaj v roki drži kot da bi ga skominala...jo prime in vrže stran user posted image . Ne vem kako naj ga prepričam, da mora te stvari dat v usta. Tudi hrano dovolim, da packa z njo....prime v roko, packa z njo po mizi ampak v usta pa ne da user posted image .
Mi je danes patronažna svetovala, da mu moramo večkrat ponujati hrano v roke in pustiti, da se z njo igra....ampak kaj ko jo ne da v usta user posted image .
Imate kak nasvet ???

(odgovor članu kejti)
Neposredna povezava do sporočila: 4174
28.9.2010 23:23:04   
tintara
Da probam zdaj, če je ratal.

< Sporočilo je popravil tintara -- 28.9.2010 23:27:51 >

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 4175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?