nebo
|
IZVIRNO SPOROČILO: marta82 IZVIRNO SPOROČILO: nebo Dobro jutro moje babnice, za mene je že dober dan...mi R ponoči skače poziziki na 3 ure, ali pa na 1,5 ure...KAJ NAJ NAREDIM?? Ne pomaga niti gosta kašica zvečer, ker sem mislila, da se bo najedel pa bo spal..drekec pekec, na 3 ure se zbudi, popije mlekec na ziziki 5 minut in spet spi, in čez 2 uri enako, pa čez 1 uro enako, pa vmes še jamra za duduo..za P.O.P.I.Z.D.I.T....se raje ob 5h kar vstanem Tako pogosto je najbrž bolj navada in cartanje, kot pa lakota. Ko se je Tinej začel na 1 uro ponoči zbujat sva sicer rabila ful dolgo, da sva ga odvadila, ampak od 8. meseca pa spi celo noč. Naj ga poskusi tvoj uspavat nazaj brez dojenja (pri tebi bo vohal mleko). Saj ne, da bi kar presekala, ampak na začetku vsaj enkrat vmes, ko se zbudi naj ga uspava nazaj. Potem pa postopoma prehajate, da se bo dojil še npr. samo 2x in tako dalje. Rabiš voljo in na žalost ne gre brez slabe volje (na otrokovi in starševi strani) ampak spat je pa treba, da lahko funkcioniraš. Je pa res še majhen in ima čas, da se nauči ponoči spati, ampak če si ti naveličana in utrujena kar poskusita. Ko se bosta enkrat odločila, da je dovolj bo tudi ratalo. Ja Marta se strinjam, da je cartanje. Sedaj pri 5 mesecih nori, včasih pa mi je spal že 5-6 ur skupaj. Pa nič ne pomaga gosta hrana zvečer, ali pa ne gosta hrana, ker sem mislila, da je preveč...bom morala mojega ponoči budit, da ga bo on uspaval, ker drugače...uffff, zbudi se in se dere, ga dam na zizo in je super, zaspi nazaj....problem je še v tem, da se malo ščene tako dere, da mi je danes zbudil še veliko, ki pa mora zjutraj v šolo, moj je pa itak bil v nočni...jedel je ob 0,25, pa ob 3,35 in potem je malo zaspal, jaz pa nisem mogla takoj, in ko me vzame, se mali dere in pogledam na uro 5h..halo pred 1,5 uro sva jedla, ga dvignem, mu dam dudo, on se dere, ga nosim in cartam, se dere, zbudi Niko, evo, in sem mislila, ne dam zize, in ga nosim in nosim, ampak šele ko ga zbudim, ko naredil luč, se fant umiri, ker sploh ni lačen... in kaj potem, si skuam kavo, ga dam na mizo in grem ob 6h do 7h na kolo in telovadit...zaj pa bom doooolll padla...GREMO NEKAM KAFE!!
|