|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
22.12.2009 10:58:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: korajža


Meni se splača biti zaposlena, kljub vsem kar ste napisale.

Tudi ni rečeno, da ti ljudje prejemajo kar ve mislite, da prejemajo,
saj vam ne kažajo plačilnih in drugih list.

Grem rajši v službo, kot pa na csd, zz, da ne govorim o karitasu, rk.
Tja nosim hrano in oblačila in ne, ne želim čakati v vrsti za paket,
brskati med oblačil. Pa čeprav se nekateri znajdejo in bi lahko šli sami kupit.

Meni delo (ni nujno, da je vedno služba) veliko pomeni, ne le denar,
ampak tudi delo, ki ga opravljam, ustvarjanje, novosti, samostojnost,
kolektiv, družba, še kaj.

Sem bila brez službe, brez (plačanega) dela še ne,
daljše počitnice do fajn, ampak mi je služba, s + in -, vseeno ljubša.

Se popolnoma strinjam s tabo.

(odgovor članu korajža)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
22.12.2009 11:31:55   
Korina1
Moj mož dobi 650€ plače skupaj z malico in prevozom, sama ne dobim nikakršne podpore, lani sem prvič zaprosila za enkratno socialno pomoč in letos drugič. Otroka sta dijaka in dobim tudi otroški dodatek. S tem se preživimo skozi mesec.Oblačila si kupimo zelo poredko oziroma midva si jih sploh ne, samo otrokom kupimo kadar je to nujno potrebno. Hrano moramo tudi vso kupiti in nimamo polne skrinje mesa ampak meso kupujemo sproti, kolikor si ga pač lahko privoščimo. Če si preračunljiv in če ne pride kaj vmes se nekako s tem zneskom da priti skozi mesec.
Na CSD ti pa že takrat ko zaprosim za enkratno pomoč vržejo v obraz avto ki ima že več kot 14 let na grbi da naj prodamo avto in jim ne moreš dopovedat da pri nas brez avta ni službe in da niti v trgovino ne moremo brez avta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
22.12.2009 11:36:41   
Anonimen
Avto do vrednosti 7.500€ ti sploh ne smejo upoštevat.user posted image
Sicer pa kolker berem tukaj imate nekateri tolk zajebane socialne.Ponavadi še take, ki ne vedo osnovnih pravic državljanov.

(odgovor članu Korina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
22.12.2009 11:41:20   
Korina1
Naš avto je vreden mogoče maksimalno 1000 eurov a je to prvo kar ti vržejo v obraz. Ja socialne službe se zelo razlikujejo ena od druge, jaz sem na odločbo o enkratni pomoči čakala 1 mesec in nato še točno en mesec da so mi nakazali, po nekje pa traja od odaje vloge do nakazila tudi samo dva tedna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
22.12.2009 11:53:42   
kasso

IZVIRNO SPOROČILO: madela


IZVIRNO SPOROČILO: jaknik1


IZVIRNO SPOROČILO: madela
(malico pa ima tudi zastonj-tak je zakon;3 otroci ali več-brezplačna malica)



A mi lahko to bol podrobno razložiš? Prvič slišimuser posted image .


Žal ti ne vem nič kaj razložit. Jaz sem tudi tukaj na RR to prebrala,šla v šolo in povedala,da želim brezplačno malico,ker sem slišala,da mi pripada,ker imam tri otroke in sem jo tudi dobila. Sem pa vseeno mogla prinest plačilne od moža in odločbo o otroških.
Pa na koncu šolskega leta je punca vedno prinesla nekaj šolskih zvezkov in ostalega pribora za šolo(vse novo)in pravi,da to dobijo tisti,ki imajo 3 otroke ali pa več.



Samo to bi malo pokomentirala. Po šolah imajo določen cenzus družinskega proračuna (dohodek na družinskega člana) različno. Tudi sredstva so omejena, kar pomeni, da spet odvisno koliko je sploh prosilcev za subvencionirano malico. Če jih je preveč, zvišajo cenzus, ker je sredstev premalo, če pa je prosilcev malo, potem lahko tudi večim plačajo malico. Vsaj tako je na OŠ ki jo obiskuje sin. Da bi obstajal kak zakon pa ne vem. Mislim, da ima vsaka šola svoj pravilnik.
Subvencionirana malica še ne pripada, če imaš tri otroke, ampak če ne presežeš določenega cenzusa. Potem so še druge postavke, ki ti lahko pripomorejo, da ti odobrijo.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
22.12.2009 12:01:18   
kasso

IZVIRNO SPOROČILO: cgorjanc

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: jaknik1


IZVIRNO SPOROČILO: madela
(malico pa ima tudi zastonj-tak je zakon;3 otroci ali več-brezplačna malica)



A mi lahko to bol podrobno razložiš? Prvič slišimuser posted image .


Tudi jaz user posted image
Jaz plačujem malico po regulah, pa imam tudi 3 otroke, mi ni nihče rekel, da mi je ni trebauser posted image



tole pa tudi mene zanima,kajti imam 4 otroke,s tem,da ima samo 1 delno regresirano malicouser posted image
A ni zakon za vse enak?????

Noben na šoli ti ne pove, da ti malice ni treba plačat. Pri nas so vsi otroci dobili prvi dan šole obrazec prošnja za subvencionirano prehrano in zdaj vlogo lahko daš če želiš. Če ti bodo odobrili ali ne, pa bogtigavedi.
Nam so jo. Zdaj pa ne vem, ali smo na naši šoli eni ta najbolj revnih, ali je le malo staršev dalo vlogo ali pa so v bistvu več ali manj oba starša zaposlenauser posted image
Jaz sem dala vlogo misleč probat ni greh...in so nam odobrili, tako da imamo malico 100% subvencionirano.

(odgovor članu cgorjanc)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
22.12.2009 12:56:28   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

O tem je bilo na RR in drugje že veliko govora, ampak meni osebno zadeva še vedno kar ne da miru, zato velikokrat razmišljam o tem, kakšno zakonodajo imamo v SLO. Ne zanima me izkoriščanje zakonskih lukenj, ampak striktno zakoni. Glede ne-zaposlenosti, seveda.

Poglejte dva primera dveh povprečnih slovenskih družin (oče, mama, šoloobvezen otrok, vrtčevski otrok):

A:
Oče in mama sta zaposlena za minimalno plačo. Skupaj je to 920€ (tam nekje, no). Na Internetni strani CSD Šiška dobiš informativni izračun, da prejmeta 200€ otroškega dodatka, torej skupno 1.120€ mesečno. Teh 200€ takoj lahko odštejemo, saj je 100€ vrtec in 100€ prehrana v šoli. Nakar še 200€ minusa za stanovanjske položnice. In 50€ minusa za dodatno zdravstveno zavarovanje. In 70€ minusa za dve mesečni vozovnici mestnega prometa (vzeta cena iz LJ). Glede na to, da sta pri minimalnih plačah kreditno nesposobna, lahko takoj odštejemo še cca. 300€ za najemnino. Ostanek? 300€. Delata v turnusih, kar pomeni, da se od ponedeljka do petka (pa najbrž še vsako drugo soboto) ne vidita po cele dneve (enako velja za otroka). Z dvema plačama pri hiši nimata možnosti za pomoči RK in Karitasa (morda samo izjemoma), zato morata vse kupovati sama. Povečan limit je samo začasna rešitev, čekov ni pametno vnovčevati, kreditnih kartic na minimalca takorekoč ni (če so, jih je pa tudi treba konec meseca plačati). Možnost za IDSP sicer imata, ampak zelo majhno in namensko. Šolske knjige morata kupovati sama.

B:
Oče in mama sta brezposelna. Zase in za oba otroka jim CSD mesečno da 510€, plus 240€ otroških dodatkov, skupaj torej 750€ (samo 170€ manj, kakor, če bi bila zaposlena). Vrtec imata zastonj, prehrano v šoli tudi regresirano. Plačata sicer 200€ stanovanjskih stroškov in 300€ najemnine (ampak ta znesek jima pokrije DSP), dodatno zdravstveno zavarovanje pa jima plača država. In recimo, da tudi mesečnih vozovnic ne potrebujeta, ker nista zaposlena (za prevoz). Omembe vredno količino hrane dobita na RK in Karitasu, kjer jima lahko tudi pomagajo s plačilom vode in elektrike. RTV-ja jima kot prejemnikoma DSP ni treba plačevati. Vsa oblačila lahko dobijo na RK in Karitasu, otroka gresta lahko vsako leto brezplačno v kolonijo (šolske so pa tudi regresirane). Že res, da nista kreditno sposobna, niti nimata možnost limitov, čekov in ostalega, ampak sta pa doma (oz. prosta, drug za drugega in za otroka) 24 ur na dan in ostane jima 250€ mesečno (samo 50€ manj, kakor, če bi delala - in treba je še upoštevati, da jima ni treba kupovati oblačil, praška in kar nekaj od hrane). IDSP lahko brez problema dobita 2x letno (kar tudi nanese kar nekaj sto €), s čimer, če ne drugega, pokrijeta strošek šolskih knjig, pa še kaj ostane.


Po kateri logiki so torej pisani vsi ti cenzusi in zakoni? A je to komu kaj bolj jasno, kot meni?


Lisička, predbožični čas je, ti pa s takimi prideš......user posted image

Se bom vzdržala daljšega odgovora......smo pač socialno prijazna država in nikoli ni merodajno samo to, da si ti brezposeln (ker je splošno ustvarjeno neko mnenje, da si brez ficka) ali da prejemaš minimalno plačo.....so še ostale "prednosti" tega......od višjih otroških doklad, nižjega vrtca, subvencionirane malice (čeprav se pri vstopu otrok v šolo te "prednosti" običajno nekoliku ustavijo)......

In splača se delat.....če ne že zato, da se človek počuti koristnega, pa tudi zaradi denarja.....seveda pa moraš gledati bolj dolgoročno......ker če gledaš na kratki rok, vidiš le nižje plačilo vrtca in višje otroške doklade......

Seveda pa mora država poskrbeti tudi za tiste, ki res ostanejo brez dela.....in zaradi teh v prvi vrsti obstajajo ti socialni transferji.....

No, pa vseeno nisem mogla na kratko.....user posted image



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
22.12.2009 13:40:56   
lukec
Tudi ni rečeno, da ti ljudje prejemajo kar ve mislite, da prejemajo,
saj vam ne kažajo plačilnih in drugih list.


Ne, večina jih zavrne kar jim ponuja državauser posted image In v mojem konkretnem primeru zagotovo vem kaj prejemajo.


_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu korajža)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
22.12.2009 14:17:52   
poli*
Pri nas je prišlo do dna... vsaj upam... moža so po 7 mesecih spet zaposlili v isti firmi... 3 mesece je dobival plačo po 402€. Ta privatnik ima subvencionirane petke, oni pa so morali delati in petke in sobote. Pa ne mi zdej rečt, da naj ga prijavijo, ker je to tako majhna firma, da bi se takoj ugotovilo, kdo je prijavil in posledično bi še bolj zafrkavali.... pa tudi tistih 5 zaposlenih bi plačalo kazen, ker so delali. user posted image

Jaz sem ravno iz porodniške in brez službe, ampak zame se bo že kaj našlo v začetku novega leta user posted image .

Edino sedaj čakamo na odločbo iz občine za subv. stanovanje.... upam, srčno upam, da bi dobili ali pa se vsaj uvrstili čim višje na lestvico... ker pogoji so dobri. Samo vem, da bodo dobili spet tisti, kot ponavadi... ala strojanovi.. tak primer, ki ga vsi poznate.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
22.12.2009 15:12:05   
Colt
Zanimiva tema, o kateri je bilo prelitega že ogromno črnila. Če samo pogledam na Jeseniški CSD, vam lahko iz prve roke povem da se dela takšna svinjarija da je za bruhat. Z enkratnimi denarnimi pomočmi se podpira pijance in delomrzneže, mladim mamicam pa mečejo pod noge da imajo doma ''eno njivo'' preveč.

Večkrat sem bil priča, kako se na Karitas in RK vozijo pripadniki nomadskega naroda. V Q7, Audijevem terencu user posted image Pošteno?

Vse skupaj v našem sistemu nekaj zelo zelo smrdi. In to že nekaj časa.

Po drugi strani pa...delo že nekaj časa ni več vrednota. Namreč pri premnogih ljudeh je postala edina vrednota to, kako nategnit državo, kako pravilno izpolniti določene obrazce in jih prikrojiti...da se dobi takšna in drugačna pomoč. Premnogi ki ne hodijo v službo imajo seveda ogromno časa in po cele dneve samo razmišljajo kako nategnit državo. In so vedno vsaj en korak pred uradniki.

Ti pa lepo vstajaj zjutraj in hodi delat, plačuj davke (katerih ogromen % gre za veliko delomrznežev), kajti ljudje še vedno pozabljajo kaj je država...država smo mi, tisti ki švicamo, se klanjamo, se pretegujemo in se trudimo po najboljših močeh se odrezati na delavnem mestu. Nas v bistvu nategijejo, mi polnimo malho in iz naše plače iz naših rok gre podpora za vse delomrzneže.

Grega

ps. Omenjam seveda ekstremne primere, globoko pa sočustvujem s tistimi ki res zaradi takšnih in drugačnih krivic, ne morejo dobit službe.

ps.ps. Poznate trike, s katerimi se delomrzneži lotevajo našega ljubega socialnega sistema? Trik s priporočeno prazno kuverto je samo eden izmed mnogih...(potrdilo potem služi kot dokazilo o iskanju službe. Totalna parodija)


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
22.12.2009 15:25:43   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: Colt


Večkrat sem bil priča, kako se na Karitas in RK vozijo pripadniki nomadskega naroda.

Super besede si uporabil. Tko prefinjeno.  No, te sem jaz omenila zgoraj pri stanovanjih.

Drugače si pa fajn napisal!

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
22.12.2009 15:41:23   
Colt
Poli, v teh časih lahko kmet/delavec  kot jaz, zelo hitro (po neumnosti in v sili svete jezice) navržemo kako politično nekorektno besedo. In (kot verjetno veš) potem te kar takoj ožigosajo za nestrpnega nacionalista ki ne vidi dlje kot pa sega njegov voz z gnojevko. Že vse videno in vse sprobano. user posted image

Sicer pa, bottom line mojega zgornjega posta je, da je naš preljubi socialno/postsocialistični/transferni sistem enostavno pisan/prakticiran kot POSMEH DELAVNEMU ČLOVEKU! Koga vse mi vzdržujemo s svojo pošteno prigarano plačo...joj raje ne pomislim. Sicer bi vzel vile v svoje roke in z odsotnim pogledom začel recitirati Mlakarja...in njegovo V Livarni...pa morda še tisto, kako so se zjezali naši ''nonoti''...pa so šli obračunat z oblastniki...

Ne, preveč je kontradiktornosti ki so skregane z zdravo kmečko pametjo, preveč je izkoriščanja na VSEH področjih, tanajvečji davek pa plačuje slovenski delavec.

Zgodba o uspehu? Prej parodija o uspehu!!

Grega


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
22.12.2009 16:08:32   
liliana
Grega

ps. Omenjam seveda ekstremne primere, globoko pa sočustvujem s tistimi ki res zaradi takšnih in drugačnih krivic, ne morejo dobit službe.


Ja, vsi običajno omenjamo ekstremne primere.....in zaradi takega ponavljanja ekstremnih primerov se praktično VSE prejemnike kakršnihkoli socialnih transferjev enači s kriminalci, ki izkoriščajo pridnega, delavnega Slovenca......

In kljub tem ekstremnim primerom, obstaja dosti tudi takih, ki POTREBUJEJO socialne pomoči.....ekstremi, ki pa izkoriščajo sistem pa se bodo vedno našli, kakorkoli boš zakon napisal......

Tako gnilo in smdljivo, kot želiš ti predstaviti pa vseeno ni v Sloveniji.....ker je delo za Slovenca še vedno vrednota.....če ne bi bilo, ne bi toliko Slovencev delalo zgolj za minimalno plačo.....

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
22.12.2009 16:35:19   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

In kljub tem ekstremnim primerom, obstaja dosti tudi takih, ki POTREBUJEJO socialne pomoči.....ekstremi, ki pa izkoriščajo sistem pa se bodo vedno našli, kakorkoli boš zakon napisal......

Tako gnilo in smdljivo, kot želiš ti predstaviti pa vseeno ni v Sloveniji.....ker je delo za Slovenca še vedno vrednota.....če ne bi bilo, ne bi toliko Slovencev delalo zgolj za minimalno plačo.....



Lililiana, seveda se popolnoma strinjam s teboj.  Seveda obstajajo ljudje ki potrebujejo socialno pomoč, to je popolnoma nesporno, sploh v današnjih časih.  Samo jaz govorim o izmečkih ki so pravzaprav zavzeli stanje PARAZITA že leta nazaj in gredo prek vseh etničnih/moralnih/socialnih/zdravopametnih norm do svojega cilja. Cilj? Nategnit državo. In s tem nategnit tebe in mene. To je to.

Oja, dandanes si frajer če preneseš okol sodni sistem, če preneseš okol delodajalca, če nategneš dobrodelne ustanove...kr odpri oči in malce preveri. Žal je tako, tudi jaz bi si želel da je drugače, samo praksa kaže svoje!

Žal vem o čem govorim, tako da mi je včasih prav nerodno zaradi dejstva, kaj je naša država postala. Liliana, srčno upam da se jaz motim in da imaš ti prav.

Gregauser posted image


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
22.12.2009 17:40:48   
sazi
Nisem brala odgovorov. Se strinjam, da se najdejo ljudje, ki se jim za majhno razliko res ne da delat.
Ampak tale informativni izračun ima kar nekaj lukenj, tako da je razlika kar večja od Lisičkinih predvidenih 50 EUR.

Najprej razlika v dohodkih ni 170 EUR ampak 370 (1120-750) že tu na račun profitirata 200 EUR. 2 z minimalno plačo in 4-člansko družino pri plačilu vrtca padeta v 1. plačilni razred, kar je 10% cene vrtca in to je precej manj kot 100 EUR (mislim, da največ 45-torej sta še 55 EUR manj v minusu)).
Če sta zaposlena naj bi dobila plačan tudi prevoz na delo in ta je ponavadi v višini mesečne vozovnice, torej sta tu še 70 v plusu.

Tako na hitro - mogoče sem še kje kaj izpustila ali pa upoštevala narobe, ampak glede na prvotno predstavitev zaposleni niso 50 EUR v plusu ampak 545 - katr je pa že kar velika vsota.

Je pa res, da se manj vidijo, ne dobijo DSP in podobno, ampak biti doma in delati nič je pa tudi za marsikaj zelo slabo - delo in stiki z drugimi ljudmi pa tudi prinesejo svoje dodatne pluse.

Aja, pa zaposleni dobijo še regres, za kar predvidevam, da ga nezaposleni ne, pa še kaj se mogoče najde.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
22.12.2009 22:06:06   
lukec

Če sta zaposlena naj bi dobila plačan tudi prevoz na delo in ta je ponavadi v višini mesečne vozovnice, torej sta tu še 70 v plusu.

(odgovor članu Lisička Dada)


Ampak ta denar tudi porabita, tko da tukaj ni plus.


IZVIRNO SPOROČILO: sazi
Aja, pa zaposleni dobijo še regres, za kar predvidevam, da ga nezaposleni ne, pa še kaj se mogoče najde.


Tega ne dobijo vsi, sicer ga pa lahko primerjamo z IDSP, ki je za omenjeno 4-člansko družino 510 €.


_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
22.12.2009 23:37:08   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: lukec


Če sta zaposlena naj bi dobila plačan tudi prevoz na delo in ta je ponavadi v višini mesečne vozovnice, torej sta tu še 70 v plusu.

(odgovor članu Lisička Dada)


Ampak ta denar tudi porabita, tko da tukaj ni plus.


Se strinjam, da ga porabita, samo v razlagi prvega primera ni bilo upoštevano, da denar za prevoz na delo tudi dobita - prikazanih je 70 EUR stroškov z nakupom vozovnic, ki jih v primeru plačila s strani delodajalca ni. Torej je na prvotni izračun tu 70 EUR plusa.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
23.12.2009 6:51:40   
malecka
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Zanimiva tema, o kateri je bilo prelitega že ogromno črnila. Če samo pogledam na Jeseniški CSD, vam lahko iz prve roke povem da se dela takšna svinjarija da je za bruhat. Z enkratnimi denarnimi pomočmi se podpira pijance in delomrzneže, mladim mamicam pa mečejo pod noge da imajo doma ''eno njivo'' preveč.

Večkrat sem bil priča, kako se na Karitas in RK vozijo pripadniki nomadskega naroda. V Q7, Audijevem terencu user posted image Pošteno?

Vse skupaj v našem sistemu nekaj zelo zelo smrdi. In to že nekaj časa.





Veš Colt ne samo na Jeseniškem, ampak tud pri nas v Beli krajini je katastrofa od "nomadov" do "delomrznežev"......


_____________________________

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.




(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
23.12.2009 9:17:06   
Kamejka
Primer A:
Zaposlitev za polni delovni čas, plača dobrih 500e, ki gre za stroške stanovanja in najemnino: skupaj: 390€. Ostane kakšnih 100 do 150€ za bencin, da se pelje otroka v vrtec in v službo. Hrana? Malice si ne morem privoščiti, doma pa zelo bogo.
V teh 500€ je subvencija najemnine caa.15€, vrtec se plača dobrih 25€, itd...regres in božičnica..tega ni, ker je kao recesija. Bolniške in dopusta si ne morem privoščiti, ker potem je plača nižja kot den.pomoč. položnice nič manjše zaradi tega.
Se ne pride skozi!

Primer B:
Zaposlitev za polovični del.čas, polovico se prejme še socialne pomoči, delam polni del.čas, da dobim na roko še denar za ostale ure, ki so na črno delane, da je poleg teh stroškov, ki so za stanovanje enaki, razen da je subvencija malo višja, vrtec malo nižji. Tako vsaj za hrano ostane in morda kak obisk kina na dva meseca enkrat. Regresa ni, božinice ni, bolniška se ne plača, dopust nič kaj. Zato si tega ne morem privoščiti.
Se pride skozi, ampak tudi težko.

Primer C:
Nezaposlena, prejemek soc.pomoči in otroških, subvencija 80€ najemnine, vrtec brez plačila, stroški so vseeno 350€, ostane 90e za hrano.
Ser ne pride skozi.

To so primeri za enostarševsko družino. Preživnina ni zaračunana v primeru A in B ter C, ker je ni! Državna preživnina pa je dobrih 60e, ki se avtomatsko odšteje od socilne pomoči, tako da, prejmeš preživinino, odbije pa drugje..kot da je ni!

Zdaj pa se poglobite tiste, ki najbolj jamrate, da vam ne gre skozi..kvazi enostarševske družine. Imate poleg primera A ali B ali C še eno plačo od partnerja zraven.
In še nekatere premišljujo, kako molzti državo. Požrešnost, se temu reče pri nas:)
Bodite srečne, da imate kar imate(zdravje in družino), ne pa samo premišljevati na kak način in kako dobiti na lahek način keš.

In rešitev: spoznati partnerja, da bo lažje itd...najti boljšo službo(na tem vsi delamo, se mi zdi), še kje kakšna rešitev?
Vse naredim za boljši standard, razen da najdem partnerja...ni šans!!! Ne v tem lifu in ne v naslednjem.

Malo časa imam, ker sem na prisilnem dopustu, zato sem besna, ker spet ne bo keša dovolj grrrrrrr. malo sem se spucala:))))

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Se ne splača biti zaposlen?
23.12.2009 18:29:06   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: malecka
Veš Colt ne samo na Jeseniškem, ampak tud pri nas v Beli krajini je katastrofa od "nomadov" do "delomrznežev"......

Seveda (žal) vem...pravzaprav je tako po vsej Sloveniji. Krasno za moralo tistih ki polnemo malho! Vsakomesečno. Vsakoletno. Do kdaj? Do smrti in še 5 let naprej?

G


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 70
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Glasbeni vrtiljakec
klitia

Morda ste kupili ali so vam podarili glasbeni vrtiljakec za vašega dojenčka. Ste zadovoljni z njim? otrok lepše zaspi in se umiri?

Da (50%)

Ne (26%)

Včasih (24%)


Število vseh glasov: 42

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!