lukec
|
Na kratko odgovor na Dadino vprašanje: Tud sama večkrat razmišljam o tej logiki, ki ni logična V glavnem splača se biti doma, če maš vsaj dva, tri otroke in sta doma oba starša, to je zlata jama. Kakor hitro eden od staršev zasluži preko cenzusa (ki je smešen) se pa niti slučajno ne splača. Pa še en nelogičen primer, vsaj za mene: A: Tričlanska družina, mož je zaposlen, žena je delala dve leti za določen čas, stara 25 let, 7. stopnja izobrazbe, imata enega otroka, po preteku treh mesecev nadomestila na zavodu ji ne pripada nič, ker jo je mož dolžan vzdrževati in ker presegajo cenzus za tričlansko družino (343 €) B: Tričlanska družina, s tem, da je tu hči stara 25 let (za mene že nakaj časa odrasla, a ne ) in še živi pri starših, šole ni dokončala, doma je že nekaj let, zavod ji je celo plačeval šolanje, tudi tega ni dokončala nikoli (denarja ni nikoli vračala), doma je torej že nekaj let in ves čas prejema denarno socialno pomoč (7 let x 222 € na mesec = 18648 €), starša lepo zaslužita, kupita ji vse kar si izmisli, ne plačuje jima nobenih stroškov,vendar pa njunega dohodka ne upoštevajo v cenzus. Če ima pa slučajno še kakšen otroški dodatek pripada zanjo pa nisem prepričana. Za mene je to čisti absurd.