Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 17.12.2009 17:08:54
|
|
|
|
ammam
|
Moj ima danes rojstni dan, pa sem potiho mislila, da bo dobil najlepše darilo od mene, kar mu ga lahko dam, vendar nič ne kaže, da bi se kaj zgodilo. Jutri imam spet pregled v P, zdaj že tretjič. Stokrat sem že pregledala torbo za odhod domov, pa zamenjala cotke. Moje torbe za v P pa tudi ne morem več v avtu stalno vozit, ker bi mi čez noč vse zmrznilo, kar je notri. In tako jo dajem ven pa noter, vsakič, ko grem zdoma. Ja, zdaj imamo pa že res veliko decemberskih mamic, ki pridno cartajo svoje novorojenčke. Pa kaj je to, da nas je toliko čez rok??? Tudi na pregledu v P sem spoznala nosečnice, ki so že imele termin, pa še kar čakajo.
|
|
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 17.12.2009 17:10:42
|
|
|
|
vagica
|
ojla, so in vse, ki ste že mamice evo, danes je pa moj PDP, pa tud še nič od nič, očitno bom šla čez rok, da vas mal potolažim po moje tile naši decembrski otročki vejo, da je zuni minus in noooooooočejo ven na mraz sicer sem še vedno optimist in upam, da bom do konca tega tedna že imela svojega sinčka v naročju ne smemo bit tečne, nam pa valjda psiha dela svoje, ker se osredotočamo na naš PDP, ki sploh ni točen (1-2 tedna gor ali dol)...mene bolj nervirajo vsi maili, smsi in klici.......očitno so bolj nervozni od mene, ne morš bit pa nesramen, ker vsaj veš, da mislijo nate........klinc, k da že same nismo v velikem pričakovanju glavo gor punce, čuvajte svoje bušije in mamice svoje zakladke sej bomo kmalu v dveh kosih , mejte se
|
|
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 17.12.2009 17:41:40
|
|
|
|
taraji
|
Joj, pa je spet kar nekaj novih mamic. pa sedaj ne vem komu sem nazadnje čestitala, zato raje nebi poimensko naštevala, da katere ne izpustim. Torej - vse novopečene mamice iskrene čestitke za vaše zakladke, naj jim bo v življenji čimlepše, ter pridno se cartajte. Ja, tale forum je pa res nekako zamrl. Pa očitno razsaja res nek virus tečnobe. No, pri meni bolj cmeravosti,pa razdraženosti. Že ene dva dni se za vsako najmanjšo stvar zjočem - pa je nekaj veselega, pa začnem cmerat, pa mi kdo prst pokaže pa začnem cmerat.... Pa neke napade nakupovanja imam - se spravim peči neko pecivo (no, to je najnovejša nosečniška pridobitev in sicer da se moj mož, pa seveda tudi jaz je moje sladice, saj sem prej naredila največ kakšne rumove kroglice), no in grem po zadeve za pecivo, pol pa eno uro po štacuni hodim, ker bi kar vse pokupila. Pa to take zadeve za gospodinjstvo in tako naprej (spet nekaj novega). Sem se danes odločila, da bi kupila en večji pekač, pa se nisem mogla odločiti katerega, pa sem vzela dva.... pa kr neki, no pol pa pridem na blagajno mi pa znesek pove pa glih da ne začnem jokat - se mi pa že mal nabira, ker sem spet tolk zapravila Ma vam rečem, res je tečno tole čakanje, pa pdp imam šele čez 10 dni - kaj bo šele po pdp-ju, če se moj podnajemnik do takrat ne misli nič odseliti Kako pa je s Shogirl - a je že doma?? Nič, pridne bit, pa lepo čakat - drugega nam tqko ali taqko ne preostane.
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 17.12.2009 17:57:57
|
|
|
|
taraji
|
Aja, kje pa je naša tulpika - a se je njeno dete odločilo da ima dovolj tegale našega jamranja in jo bo lepo presenetilo?
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 17.12.2009 18:38:07
|
|
|
|
Puffy
|
Dobro "jutro" Joj, sploh ni časa za nič več hehe, računalnik mi kar počiva in nabira prah, TV pogledam samo sredi noči, ko dojim, ker me tišina preveč uspava Drugače je naša Kaja kar lena kar se tiče dojenja - dostikrat mi po 10. minutah kar zaspi, tako da morem gospodično čakat, da odspi tisto kitico in da lahko nadaljujemo. Mleka mam pa tolk, da mi bojo joške eksplodirale. Morem nabavit pumpico. 2 dni nazaj je bila prisesana na jošk celo uro in mi ga je spraznila - kako olajšanje
|
|
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 17.12.2009 20:15:02
|
|
|
|
araz
|
Danes pa niste nič kaj zgovorne. Jest pa sedaj sploh nimam časa za računalnik. Še vedno imam problem kar se hranjenja tiče. IN danes sem prišla do tega, ko sem si začela črpati mleko, da ga imam premalo. Zoja se je pa matrala po celo uro in ni čudno, da je bila potem tako zmatrana, da je skoz spala. Pojedla pa je v bistvu čist malo. Tako smo se danes z patronažno odločili, da ji bom nekaj časa dajala nadomestek. Vsaj tolk časa, da se mi poveča količina mleka. Do sedaj mi je uspelo načrpati samo 30ml in to iz obeh dojk . Jest upam ,da bo ratalo tud kaj več, ker bi jo res rada dojila. Ampak najprej pa je važno, da pridemo na porodno težo. Sedaj se je padanje sicer ustavilo ampak je v dveh dneh pridobila samo 30 g. Je pa tak cukerček sploh, ko se zasmeje in dela razne šobe (refleksne). Punce, ki še čakate na svoje štručke želim vam, da se čimprej odločijo in pokukajo na svet. Moja Zoja je imela danes že tedensko obletnico .
|
|
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 17.12.2009 20:48:21
|
|
|
|
tulpika
|
juhuuuuu Tulpika je tu....sam se mi zdi da sem začela z zimskim spanjem. Tale nizek pritisk me bo čist uničil. Kar neki se vlečem kot ena cunja....se bom jutri potrudila pa že zjutri kaj napisala, da ne bom pogrešana . Zalbi čestitke za Žaneta , Kristy čestitke za Petra Momtobe kje je biu dons sonce??? V LJ kotlini je bil tak turoben dan. Najbrž se moram kam na sončno stran Alp preselit, da bom mal k seb prišla. Jaz sem otrok sonca . Vijolca: ja moj rok je tud kmal...v soboto. Pa si nekak res želim v soboto rodit . Ma tašča RD in bi to bilo eno specijalno darilo. Sam pomoje bom glih ene take sreče k ammam. Drugač pa jaz tud torbo pa un set za popkovino prekladam k mačka mlade. Kamor koli greva odneseva torbo v avto in pol nazaj v stanovanje. Sej bi pustila vse skup v avtu pa si nekak ne upam glede na to, da so nama pred parimi mesci ukradli avto iz garaže in ne bi ravno zdaj rada vidla da bi mi še torbo in pa set za popkovino odnesel če se že glih spomnejo najin avto spet ukrast . Dvomim, da bi se nepridipravi spomnil to dat iz avta pa vsaj pustit na parkirplacu . Tincy: teb pa že prov privoščim da bi rodila . Držim pesti za jutr!!! Mirjam: držim pesti za jutri . Naj bo hitro in neboleče. Taraji: te čist zastopim glede nakupovanja in peke. Jaz se tolk izogibam trgovin, ker vem da bi tam zdej pustila celo premoženje. Tko raj napišem na listek kar rabiva pa mojga pošljem...itak prinese domov sam tist kar je napisan , jaz pa vedno še kaj dodatno privlečem...ponavadi kaj nepotrebnega . Drugač pa če ne bo šlo prej bom kar na tvoj PDP počakala....mogoče bova pa midve skup, če mi Vijolca prej uide. A boš v LJ? Araz: držim pesti za mlekca. A uni čaji za dojenje nič ne pomagajo?
|
|
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 17.12.2009 20:56:29
|
|
|
|
taraji
|
Araz - upam, da se ti tole z mlekom porihta. Po moje je res bolje da nekaj časa dodajaš, da malika pridobi na teži, potem pa floto zate da boš imela dovolj mleka. Ja tulpika - sem se po temeljitem premisleku potem le odločila za Lj. No, bova pa medve skupaj dihale, če ti Vijolica uide. Mene pa zanima kdo bo pol z mano dihal, če se mi bo zavleko, pa me boste itak vse prehitele
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 17.12.2009 22:20:51
|
|
|
|
tulpika
|
Taraji: jaz glih ne bi vlekla v NL . Dej ti se potrud pa dej kak dan prej...jaz bom mal zamudila pa mava lahko glih božično večerjo skup v P. Pa če bo Vijolca še zdržala takrat bomo pa že 3 .
|
|
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 18.12.2009 8:59:22
|
|
|
|
tulpika
|
jutrooooo evo da se "pofočkam" da sem še tu . sem mislila, da bom že zjutri videla kak post, da je še katera rodila pa čist nč....a vse čakamo božični čudežni čas . Taraji: a si mela v igri tud porodnišnico Postojna?
|
|
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 18.12.2009 9:11:17
|
|
|
|
araz
|
Dobor jutro. No meni se bo pa počasi mleko začelo proizvajat. Včeraj sem jo samo dvakrat nahranila z Aptamilom potem pa samo še z svojim mlekom. Uspelo mi je načrpati 60ml . Pa čaj sem začela piti (Bebival). Tako, dasmo Zojo včeraj kar dobor nafutral. Samo zdej pa skor nič ne spi, ker se nič ne zmatra. Zdej, ko poje gleda kot sova. Pa skoz se ji kovca. PA ful kiha. Upam, da se ni kaj od mojga nalezla. Pri nas doma so vsi prehlajeni, edino jest sem še ok (edina, ki se nisem cepila proti gripi). Pa še mene je ponoči začelo nekaj po grlu praskati. Tako, da imam v hiši same zdravnike - vsi nosijo maske in so prav hecni . To je sedaj pri nas modni dodatek . Tulpika a pri nas v M. tud kradejo avte? Pa so ga potem našli? Vidim, da si se ti tud odločila za darovajne popkovnične krvi. Sem pa tud jest non stop prekladala tisti paketek pa m.knjižico sem tud skoz z sabo nosila, kot mačka mlade , čeprav se mi takrat še ni nič dogajal. Ampak za vsak slučaj. Jest bi šla pa tko rada že na kakšen sprehod. Upam, da se tale mraz kaj poleže in, ad bomo šli lahko naslednji tedne že mal na zrak. Bom pa mogoče že jutri šla na kakšen manjši sprehod. Samo tolk, da se mal preluftam. A katera ve kako je kaj z Shopgirl in njeno Kajo. A sta že prišle domov? za vse tiste, ki boste šle danes rodit.
|
|
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 18.12.2009 9:22:08
|
|
|
|
Momtobe
|
Tulpika, jaz sem čisto blizu Ljubljane doma (3 km) in je bil sonček skoraj cel dan ... In res, kako spremeni počutje, jaz čisto oživim in dobim tono energije. Sem bila pa potem popoldne, ko se je že delala tema tako tečna, da še sama sebe nisem mogla prenašat. Upam, da bo danes boljše. Naj gre že katera rodit, da se bo spet kaj dogajalo ...
|
|
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 18.12.2009 9:47:48
|
|
|
|
Anonimen
|
jutro Samo da vas pozdravim iz soncne Nemacke.Sibava s tamalo ven,pa pol kasneje vec.Drzte se punce
|
|
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 18.12.2009 10:01:14
|
|
|
|
tulpika
|
Araz: za mlekca. pa velik čaja moraš baje popit. Sem pa brala v enem članku da so otroci rojeni s pomočjo EA na začetku mal bolj zaspani. Mogoče je pa tud zarad tega več spala. No, samo da vama zalaufa in da se začne redit tako kot je treba. ja ja....kradejo in to kot srake . Ne, avta niso našli...glede na info od kriminalistov je nekje v kaki garaži razžagan in ven pobrana vsa dodatna oprema. Jah nimaš kaj. Glavn, da smo mi zdravi . Je pa full zanimivo, ko hočeš v ponedeljek zjutraj v službo pa ni avta v garaži in pol začneš tuhtat kje za vraga si ga parkiral . Čeprov veš, da ga že celo večnost parkiraš samo na svojem parkirišču. ja, če bo kaka stopinja topleje si pa le privošči kak krajši sprehod...vsaj okoli hiše. ShopGirl se nam nič ne oglaša. Je treba počakat še kak dan, da se privadijo. Pa še selitev ima. V glavnem verjamem, da ima polne roke dela. strinjam se z Momtobe...naj gre že kera rodit, da bo tuki gor mal akcije. Dejmo decembrke GO, GO..... Kleopatra: jaz bi tud sončka !!!
|
|
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 18.12.2009 10:46:09
|
|
|
|
taraji
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpika Taraji: jaz glih ne bi vlekla v NL . Dej ti se potrud pa dej kak dan prej...jaz bom mal zamudila pa mava lahko glih božično večerjo skup v P. Pa če bo Vijolca še zdržala takrat bomo pa že 3 . ma, saj jaz tudi nebi čakal do novega leta. Bom napovedala drastično povišanje najemnine za čez praznike, pa upam da se podnajemnik potem odloči odseliti Drugače pa, ja sem za božično večerjo v porodnišnici - pa če se nama še katera pridruži - več k nas bo, bl bo luštn Ja, drugače pa je bila pri meni tudi opcija p postojna, samo sem se potem le nekako odločila za Lj. - mi je bližje, ker ne vem kakšne bodo vremenske razmere, pa še bolj strokovno osebje. Araz - no, lepo da pridobivaš mleko. Pa res upam da še vaju z Zojo domači ne okužijo - ma to mora biti pa res zoprno, če so vsi okrog tebe prehlajeni. Ja, za Shopgirl sem se pa že tudi jaz spraševala kako je z njo in njeno Kajo. Momtobe - tečnobo na stran - saj se nam bo prav kmalu tudi nam začelo na polno dogajati Kleopatra - pa če bi ti nam kakšen sončni žarek poslala??
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 18.12.2009 11:13:17
|
|
|
|
maya2
|
Pozdravljene... Mene so spet domov poslali , nič popadkov, pa tako lepo so se že risali , zdravnik je opravil pregled, zdaj kar naenkrat izjavi nič odprta pa skoz so mi govoril 2cm (zdej sploh več ne vem....), naročil me je spet v nedeljo na pregled v porodnišnico.... Moja princeska ima danes prvi plesni nastop dobra stran tega da še nisem šla v Rim je, da jo bom vsaj lahko šla gledat Lp
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 18.12.2009 11:40:13
|
|
|
|
*Mojca*
|
tulpika s ti si kandidatka za Postojno? Jaz grem v ponedeljek na CTG in kontrolo. Se vidiva?
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 18.12.2009 11:40:54
|
|
|
|
tulpika
|
Taraji: pol velja za večerjo. Ja ja ti kar povišaj najemnino bo takoj ven prišel Maya2: pa sej ne morem verjet...sej nisi trgovina, da boš zdej odprta pa zaprta pa odprta...svašta. A obstaja možnost, da se je ta dr. dons zmotil oz. un dr. prej....al pa obstaja možnost, da se ženska res odpira pa zapira..čeprov moram priznat, da to prvič slišim. Evo, pa je nekaj lepega v tem dnevu...nastop tvoje princeske. Držim pesti za popoln nastop
< Sporočilo je popravil tulpika -- 18.12.2009 11:43:06 >
|
|
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 18.12.2009 11:42:17
|
|
|
|
tulpika
|
Mojca: jaz bom kar v LJ. Sem bila nekako podobnega mnenja kot Taraji...sneg pa vreme pa bližina porodnišnice. A ti greš na EA?
|
|
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 18.12.2009 12:06:44
|
|
|
|
maya2
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpika Maya2: pa sej ne morem verjet...sej nisi trgovina, da boš zdej odprta pa zaprta pa odprta...svašta. joj si me nasmejala ....
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 18.12.2009 13:03:22
|
|
|
|
tulpika
|
Danes imam pa jaz monologe....kaj pa če ste vse šle v porodnišnico???....jaz sem pa sama tukaj ostala??? o nočna mora . eheheh Maya sej res smešn zgleda...to je praznični delovni čas . No, jaz grem pa zdej na službeno kosilo v kitajsko restavracijo. Mogoče me pa kaj kitajskega pol požene še v porodnišnico. Yeah I wish . Tincy in Mirjam pa najbrž že zibata .
|
|
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 18.12.2009 13:18:50
|
|
|
|
Zvezdici
|
Malo kukam pri vas, hehe. Ali katera že ve kako je s tincy? Sem videla tulpika, da si jo ravno omenila. Že kaj veste? Je v P? Upam, da niste hude ker sem se malo prištulila .
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 18.12.2009 13:23:53
|
|
|
|
Anonimen
|
pridna Tulpika,da tkole skrbis za nezamrtje decemberk Fajn se najej,pa obvezno za posladek pecene banane..njami Araz,takale mlekarica kot is ti trenutno,sem bila jaz obakrat.Bomo vidli kako bo zdaj.Pa drzim pesti zate,da ti bo steklo. taraji,ti bos dezurala za Bozic v porodnisnici,jaz bom pa tam kar Novo leto praznovala CESTITKE novin mamicam Pa mal sonca vam posiljam,ga imamo zadost,sem lahko radodarna
|
|
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 18.12.2009 13:35:52
|
|
|
|
maya2
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpika No, jaz grem pa zdej na službeno kosilo v kitajsko restavracijo. Mogoče me pa kaj kitajskega pol požene še v porodnišnico. Yeah I wish . sporoči.... grem dons na večerjo tja če pomaga
|
|
RE: Decemberke 2009 - 2. del 18.12.2009 13:57:23
|
|
|
|
mel*
|
Živjo Jaz sem imela danes CTG še ravna črta nobenega popadka, je pa G naredila ultrazvok in je že precej nizko plodovnca vredu. Pol se je pa odločila da me pogleda še spodaj in je rekla da ga bo mal požgečkala in s tem sprožila porod in sem odprta za en prst tako da imam naslednjo kontrolo v nedeljo. Dojenček je malo manjši kar ji je blo zelo všeč tam okoli 3 kg. Je rekla boste pa lažje rodila je pa zelo zelo živahen in se ga kar ni mogla nagledat tako da tako dolgega UZ še nisem imela pa kar smejala se je kot bi ga imela v naročju prava faca je tale G. Danes sem zelo dobre volje veliko boljš kot včeraj, zdele bom pa hčerko peljala na drsanje ker mogoče jo letos ne bom več. Lepo se imejte
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?