Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 13:58:54
|
|
|
|
ajetam*
|
IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG Uf, mi tut malo zaostajamo z GH.Pa nič ne de,itak nej bi mel do 7. meseca al kako 2 obroka GH. Sem ravno včeraj malo v knjigo o dojenčku pogledala, kako je s tem, pa ni nič panike. Mi imamo urnik nekako takle-zjutraj se doji (okoli 8ih ali 9ih, odvisno, kdaj je bilo zadnje nočno hranjenje), potem okoli 12ih je zelenjavna kašica pa malo se še podoji potem. Ob treh je spet dojenje, ob šestih pa mlečna kašica, pred spanjem dojenje. Počasi bom probala še sadje uvest-ali zjutraj ali popoldne...sem zjutraj ponavadi še preveč zblojena, da bi še to rihtala itak ga nočem preveč bombardirat s preveč obroki Gh naenkrat. Imajo pa itak povsod drugačna navodila. Mi je ravno prejšnji teden sestrična iz italije napisala, kaj je njena 6-mesečnica (rojena v začetku junija): zjutraj mleko, okoli 10ih sadna kašica, opoldne riževa kašica z zelenjavno juho in meso v kašici, popoldne jogurt, zvečer spet zelenjavna juha in koruza ter sir v kašici, pred spanjem spet mleko. Se pa naš mulček že fejst fejst drgne s temi grizali... Papua , ko je naš zbolel smo imel tud težave z GH oz. jih še imamo. Preden je zbolel je normalno jedel.Sadne kaše(dopoldan) poje ene 15žličk, je ne mara preveč, kosilo (zelenjava, meso in prikuha) poje dobrih 100g, polovico brez težav, drugo polovico mora pa obvezno eno žličko prekuhane vode eno žličko kaše. Zvečer dobi mlečno kašo, to poje zaenkrat brez problema. Si nisem mislila, da bova imela z GH toliko težav. On očitno dobi dovolj glede nato, da je kar naprej pokakan. Tanja fuuul luškana slikca. A to ima od stokeja poseljico?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 14:10:04
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: AKP Cveka to je najboljše za hujšanje, prazen hladilnik. Gledaš pol ure not in ugotoviš, da nimaš nič pametnega za jest in si vzameđ neko brezvezno stvar, ki ti sploh ni dobra in minimalno poješ. Pa češke za uhe si moraš nabavit, da ne čuješ ostalih članov, ko jamrajo da je prazen hladilnik. ja to maš pe prov sam a veš da prec pogruntam kaj lahko naredim da ne bom lačna, če ne druzga piškotov je zmeri polhen
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 14:13:09
|
|
|
|
Tanja_
|
Ja papua jaz tud mislim, da je tko kot ti je ajetam napisala-da manj je zaradi bolezni. -pa,če ga še zobki matrajo, najbrž tudi zaradi tega. Naša tud zdej poje še manj kot je, odkar ji zobje poganjajo...Sej bo, še vsi so zrasli in se naučili jest GH. ajetam Stokke je, ja.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 14:23:57
|
|
|
|
AKP
|
Okoli spanja nimamo nekih problemov. Počakam, da je res zaspana in jo položim v posteljo in grem. Ji pa vedno vklopim radio, da nima ful tišine in je navajena na hrup. Sem pri tavečji pri spanju in hrani mimo tresnila in zdaj bolj pazim. Pri hrani pa že naprej vem, da bom diktator. Ta večja je tako izbirčna. Pri Nike se pa trudim, da bo jedla raznoliko hrano in da bo vse probala. Danes bo imela za kosilo govejo juho z rezanci in repo pa krompir v kosih.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 14:34:52
|
|
|
|
Tanja_
|
majana a si že naročila zelenjavo tam?Me mika, da bi jo, ker mi je najbolj muka jo vedno iz trgovine trogat....Pa ne vem sploh, a je drago?Najbrž je malo dražje kot v trgovini?Nimam občutka, ker si cen zelenjave nikoli ne zapomnim.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 14:36:17
|
|
|
|
PapuaNG
|
mah, sej men se ne zdi, da malo poje. Samo GH še nima toliko obrokov, se pa zato toliko več doji. Pa se mi tut ne mudi nikamor. Itak bodo GH še celo življenje jedli Bolj mi je važno, da nimamo več takih težav s hranjenjem. Včeraj je zvečer pomazal več ko dva deci mlečne kašice, danes se tudi ni zmrdoval nad doma pripravljeno zelenjavno kašico. Le ko je imel dosti, je to pokazal, potem se je še malenkost podojil, je bil pomoje samo še malo žejen. Je pa načeloma na tri ure čez dan, zdej ponoči pa nekako na 4, tako da počasi napredujemo. Jst sem se pa že napravila, da greva na sprehod, je pa tašča prišla in ga ona odpeljala. Bom šla pa jst na orbitrek, da mogoče glavobol preženem pa se malo razmigam. Sem mislila it na pošto, pa se mi samo zarad tega ne da it ven. Bo že počakalo
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 15:00:49
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ majana a si že naročila zelenjavo tam?Me mika, da bi jo, ker mi je najbolj muka jo vedno iz trgovine trogat....Pa ne vem sploh, a je drago?Najbrž je malo dražje kot v trgovini?Nimam občutka, ker si cen zelenjave nikoli ne zapomnim. Sem ravno danes. Je mal dražja, že zato ker je bio, ampak sama moreš presodit, kaj in kako... Je pa to res samo sezonska zelenjava, ni cvetače, brokolija in podobnih v rastlinjakih vzgojenih stvari.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 15:04:17
|
|
|
|
ledenka
|
majana, v Maxiju sem videla kombinezone od Premaman, za 9 mes, za 45 €. če še nimaš, pojdi morda pogledat!
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 15:15:45
|
|
|
|
majana79
|
Hvala ledenka, sem dobila sms, samo sem pozabila odgovorit Moramo res it, upam da se popoldne spravimo ven, še do Name, tam mogoče tut majo kej. Prej sem vprašala za avtosedež, si ga že dobila? Je vse ok?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 15:26:39
|
|
|
|
FLASK_A
|
AKP Imava podobno razmišljanje Tanja, kako luštna je Hana Pa najlepšo posteljso maš! Sam je pa draaagaaaa
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 15:31:57
|
|
|
|
FLASK_A
|
Majana, kdaj greste v center? Jaz bi danes šla
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 15:34:49
|
|
|
|
majana79
|
Nimam pojma kolegica, ko se moj primaje domov, pojemo, se oblečemo... - vse to pod pogojem, da ne bo meu nič za delat Ti pošljem sms, če bomo šli?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 15:35:57
|
|
|
|
Tanja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A AKP Imava podobno razmišljanje Tanja, kako luštna je Hana Pa najlepšo posteljso maš! Sam je pa draaagaaaa Draga je ja. Samo sva jo kupila na Bolhi novo, zapakirano, za pol cene. Je bila pa najprej kot košek Sleepi mini, zdej pa je Sleepi. no, majana, ko dobiš, boš poročala, kako je.A v Emporiumu si bila za kombinezone?Jaz sem ga tam H. kupla-S.Oliver-pa je ful dober, podložen, pa kvaliteten material. Pa takrat so imeli tudi za fantke takega.Ima pa zraven še rokavičke in čeveljčke.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 15:36:26
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 Nimam pojma kolegica, ko se moj primaje domov, pojemo, se oblečemo... - vse to pod pogojem, da ne bo meu nič za delat Ti pošljem sms, če bomo šli? Ja pri nas so tudi pogoji- ko pride moj domov, če ne bo imel nič posebnega in če bosta tamala dva še pokonc Upam da nama rata tole skup spravit. Če ja, nama oba dedca častita vsak rundo kuhančka Prjatlca, kar SMSaj me ;)
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 15:37:07
|
|
|
|
Tanja_
|
ledenka, mi je odgovorila-da so do zdaj vabili tiste, ki so MŠ obiskovali februarja. Mene, ki sem jo marca, bodo predvidoma konec januarja oz. v začetku februarja.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 15:38:45
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ no, majana, ko dobiš, boš poročala, kako je.A v Emporiumu si bila za kombinezone?Jaz sem ga tam H. kupla-S.Oliver-pa je ful dober, podložen, pa kvaliteten material. Pa takrat so imeli tudi za fantke takega.Ima pa zraven še rokavičke in čeveljčke. Nisem, ker mi je muka hodit po trgovinah... Sej še danes ne najdem nič, ga kupim na ebaju, pa če ne bo ok, dam potem na bolho. Flaska, kolegica, smo na vezi
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 15:39:22
|
|
|
|
Tanja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A IZVIRNO SPOROČILO: majana79 Nimam pojma kolegica, ko se moj primaje domov, pojemo, se oblečemo... - vse to pod pogojem, da ne bo meu nič za delat Ti pošljem sms, če bomo šli? Ja pri nas so tudi pogoji- ko pride moj domov, če ne bo imel nič posebnega in če bosta tamala dva še pokonc Upam da nama rata tole skup spravit. Če ja, nama oba dedca častita vsak rundo kuhančka Prjatlca, kar SMSaj me ;) Hm, kako znana mi je ta zgodba.... Manjka le še, če bojo planeti pravilno postavljeni
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 15:43:44
|
|
|
|
ledenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ no, majana, ko dobiš, boš poročala, kako je.A v Emporiumu si bila za kombinezone?Jaz sem ga tam H. kupla-S.Oliver-pa je ful dober, podložen, pa kvaliteten material. Pa takrat so imeli tudi za fantke takega.Ima pa zraven še rokavičke in čeveljčke. Nisem, ker mi je muka hodit po trgovinah... Sej še danes ne najdem nič, ga kupim na ebaju, pa če ne bo ok, dam potem na bolho. Flaska, kolegica, smo na vezi S.Oliver imajo tudi v Nami, jaz sem ga vzela in je res fin, zelo topel. M. imam samo v trenirki in kombinezonu, pa mu je čisto toplo majana, avtosedež naj bi dobila naslednji teden, tako so mi odgovorili. še dobro, da se mi ne mudi tanja, potem bodo mene tudi vabili v tisti rundi, sem tudi jaz hodila v MŠ marca je pa M. že naročen februarja v Šiški (meni niso težili, ko sem ga naročila - morda odvisno od tega ,kak dan ima sestra?) pa za SMS se tud jaz priporočam, mava namen it čez kako uro v center, lučke gledat in če pade kak kuhanc, toliko bolje!
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 15:43:54
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A IZVIRNO SPOROČILO: majana79 Nimam pojma kolegica, ko se moj primaje domov, pojemo, se oblečemo... - vse to pod pogojem, da ne bo meu nič za delat Ti pošljem sms, če bomo šli? Ja pri nas so tudi pogoji- ko pride moj domov, če ne bo imel nič posebnega in če bosta tamala dva še pokonc Upam da nama rata tole skup spravit. Če ja, nama oba dedca častita vsak rundo kuhančka Prjatlca, kar SMSaj me ;) Hm, kako znana mi je ta zgodba.... Manjka le še, če bojo planeti pravilno postavljeni
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 15:47:55
|
|
|
|
majana79
|
Moj je že na poti, tako da držte pesti. Pošljem sms, absolutno
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 16:11:57
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 Moj je že na poti, tako da držte pesti. Pošljem sms, absolutno Moj še tava.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 16:39:33
|
|
|
|
Anonimen
|
no pr nas smo pa pridni, sem cel hladilnik spucala, k je bil tak kot da ga nikol ne spucam zdej pa še zmrzovalnik tajam, jutri bo šel mesek not pol me pa čaka še skrinja, pa tud verjeten že dones kojk smo pridni drugače pa samevamo, k je možek v službi in ga ne bo do pol enajstih zvečer
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 16:52:14
|
|
|
|
ledenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 pol me pa čaka še skrinja, pa tud verjeten že dones kojk smo pridni a delaš plac za taščo? punce, tiste vileda oblekce za male niso ble slaba ideja... naš je osvojil spodnji štuk... pa ne bi blo slabo, da še mal spuca, ko se že plazi zdaj pa resno razmišljam, a čma it ven al ne? mal me hoče glava bolet... pa ne vem, a bo sprehod koristil ali škodil. pa kuhanc se mi pije
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 16:56:17
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ledenka IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 pol me pa čaka še skrinja, pa tud verjeten že dones kojk smo pridni a delaš plac za taščo? punce, tiste vileda oblekce za male niso ble slaba ideja... naš je osvojil spodnji štuk... pa ne bi blo slabo, da še mal spuca, ko se že plazi zdaj pa resno razmišljam, a čma it ven al ne? mal me hoče glava bolet... pa ne vem, a bo sprehod koristil ali škodil. pa kuhanc se mi pije ni slaba ideja sam moja tašča je že tri mesce čist pridna, je zlata res tako da bom naredla plac za meseka k ga bom jutri kupila z boni k smo dobil za božičnico
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 7. del 15.12.2009 17:04:18
|
|
|
|
Tanja_
|
ledenka kdaj si ga pa naročila v Šiško?Je očitno res tako, da mora imet sestra dober dan.In kdaj imata datum?Kombinezonček je pa res fin. Jaz sem jo tudi danes imela le v trenirki, pa je bila čist topla,ko sem jo ven vzela. Aja, pa pejt na kuhančka, boš vsaj vedla kaj je vzrok glavobolu
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?