christiana21
|
Babike moje. Poročilo iz Lj je na facebooku, kopiram ga pa še sem... Smo nazaj...končno. V Lj smo bili pri kirurginji hitro konec, vendar je zakompliciral nevrolog, tako, da smo tam čakali 4 ure za 10 min pregleda. V glavnem...spet sem dobila feeling, da so v Mb zasrali s stomo, ampak vrana vrani ne izkljuje oči. Kirurginja je rekla, da potrebuje zapisnik operacije, preden sploh gre kaj delat in ker ga ni bilo, sva midva poslušala litanije :(. Potem se je zgražala, zakaj je mala prerezana po dolgem in tako grdo šivana. Ko sem vprašala kaj v Mb mučkajo je pa rekla, da nič, da je vse ok. Mislim haloooo, nič mi ni več jasno. Z Bogdanom bova morala hoditi v bolnico Mb, da naju nau... Veččiijo klistiranja, da spravimo črevo, ki je od ritke do ne vem kam (ne vem kje so ga odrezali) nazaj v pogon in, da se razširi. Potem bova klistirala vsak dan sama doma. Januarja imamo pregled in slikanje čreveščka. Če bo ok, potem na koncu januarja sledi odstranitev stome. Vendar naju je kirurginja opozorila, da je bolje, če ji stoma ostane doživljenjsko in naj se je navadi, ter naj ji dopoveva, da je ne sme trgat dol in si praskat črevesja, ki ima zašito ven. Spet lahko napišem samo hallloooooooo...kak naj to dopovem 7. mesečnemu otroku? Sledil je nevrolog...KATASTROFA. Čakali smo nanj 1 uro. Pregledal jo je na hitro, potem pa rekel, naj gremo na UZ glave(bil opravljen v 3 min), nanj smo čakali 2 uri. Nato smo pri... Večšli nazaj na oddelek in reče sestra, da naj ga počakamo 2 ure, da pride iz sestanka in napiše izvid. Pa nismo čakali, smo se dogovorili, da ga pošlje po pošti. No, v glavnem, mala je tokrat nevrološko ok (naj vas spomnim, da je bila prejšnji pregled prizadeta, kako in kaj pa ni vedel), in lastnoročno se je odločil, da naj ji ne dajemo več otroške hrane iz izvlečkov kravjega mleka in jajc...od kdaj pa 7. mesečni otroci jejo jajca????? Skratka po njegovem je lahko alergična na jajca in mleko...rekel je naj poskusimo Sojamil. Kje ga pa dobim pa pojma nimam. Zdaj lahko že vsak nevrolog igra dietologa. Pa kje za vraga naj jaz dobim dodatke za v Sojamil, da bo bolj kaloričen in dober. Že smrdi kot pok. Že itak mala slabo je, zdaj pa še to. Skratka katastrofalen dan je za mano...na koncu je še stoma popustila, ker je ta smotko od nevrologa pustil, da mala med pregledom stomo dol trga, drla se je ko jesihar, ker jest ni mogla nikoli v miru in do konca, ker smo samo sem in tja laufali po njihovih komandah. In ob dvehje bil moj otrok lačen in ležal je v lastnem kakcu. Z vsemi torbami, lupinico, svojo torbico in izvidi (rabla bi prikolico) sem šibala na wc preoblečt tamalo, menjat stomo in jo tam v miru nahranit.
Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.
|