Serendipity -> RE: Smo res tako povezani..... (23.1.2011 12:01:10)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita men se tudi dogajajo take zadeve, ampak najbolj se pa ponavlja to, da ko zazvoni telefon/prileti sms točno vem, kdaj so na drugi strani slabe novice, ne glede na osebo, ki jih sporoča. Jap, pri meni enako. Vedela sem za obe starejši sosedi (kot otrok sem bila zelo navezana na njiju), za ''staro ''teta (ki mi je bila kot babica), za tasta in za obe babici. Prav udari vame ta občutek zle slutnje, da me je kar strah dvigniti telefon ali odpreti vrata. Je pa po očetovi strani kar nekaj takih, ki vedo vnaprej kaj se bo zgodilo. Tudi oče dostikrat. Včasih prav vztraja pri nekaterih stvareh, pa niti sam ne ve zakaj. In nazadnje ima prav. Njegov brat je npr vedel, da bo umrl. Poklical je vse brate (živijo vsak na svojem koncu SLO) in se poslovil od njih. Nekaj dni kasneje je umrl v prometni nesreči. Doma imamo eno veliko, staro sliko, ki jo je mama dobila od očeta. Visi na hodniku, takoj ko odpreš vrata se zazreš v njo. Pač nek verski motiv ženske, ki moli in gleda v nebo. Sem bila sama doma in sem se zunaj igrala s psom (to je bilo kakšno deset_letje nazaj). Greva v stanovanje in samo naenkrat pes obstane kot vkopan. Dlaka na hrbtu se mu je nabrala in renčal je, da se mu je penilo in začel je močno lajati v sliko, med laježem se je kar v ritemsko pomikal nazaj in ni nehal, dokler nisem zaprla vrat in ga potegnila vstran od tam. Valda, nisem upala več v hišo in sva ostala zunaj. In vmes je vedno zarenčal kadar je šel mimo vrat. Kaj je bilo in zakaj ne vem. In mogoče niti ne želim vedeti. Od takrat naprej ni bilo več nobene take reakcije, mene je pa vedno zmrazilo, ko sem ponoči šla mimo tiste slike. Je pa tudi zanimivo, da smo se včasih tam slikali (npr za kak rd ali podobno) in če gledaš tiste slike je na večini čudna sveloba ali meglena slika prav s strani od koder visi slika...
|
|
|
|