RE: Samo res tako povezani..... (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


kalbo -> RE: Samo res tako povezani..... (21.1.2011 7:50:25)

Ene takšne prigode pa še zdaj ne znam razložit. Mogoče je namenjena kasnejšim letom. Sanjalo se mi je, da s starejšim sinom, ki je bil star ene tri leta takrat, popravljava našo streho in naenkrat on pade dol. V paniki, grozi in solzah se zbudim, se sestavim skupaj in si oddahnem, nakar pogledam k vratom spalnice, kjer stoji Blaž in me gleda. "Blaž, Blaž, kaj je" mali se obrne in steče proti svoji sobi. Mene čisto zvije, žena gre pogledat in Blaž mirno spi v svoji postelji....




nananaja -> RE: Samo res tako povezani..... (21.1.2011 8:29:28)

Jaz imam dobro izkušnjo, v noči, ko je sestra drugič rodila, sem jaz živo sanjala o rojstvu. Tudi pri svojem drugem rojstvu, ko sem poklicala najboljšo prijateljico, mi je povedala, da je domačim omenila, da bi tisti dan jaz lahko rodila, čeprav sem imela še kar nekaj časa.

Poznam tudi slabe izkušnje, vse to se dogaja. Mogoče bolj čustveno sprejmemo občutke povezane s smrtjo ali boleznijo, dobre pa mogoče hitreje pozabimo.




TomTaylor -> RE: Samo res tako povezani..... (21.1.2011 9:22:31)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

živo sanja, kako mi stric z nasmeškom na ustih govori: Luka, veš, jest sm pa s trdim umrl.


faca tale stric.




TomTaylor -> RE: Samo res tako povezani..... (21.1.2011 9:37:34)

Ena moja najbolj sveža:

Sedim eno popoldne na vlaku, iz službe se peljem domov. Gledam ven, razmišljam, berem..., nakar mi v nos pride en točno določen vonj. Vonj po svežih in poštirkanih rjuhah, vonj po "kamri" (spalni prostor v starih hišah), tako ko v tisti ko sem kot majhna punčka spala pri stari teti. V bistvu to ni moja sorodnica, mi je pa kot druga babica. Veliko mi pomeni...V resnici je bil v vlaku zadušljiv vonj - vonj po pregretju iz starih grelnikov, vonj po mokroti (sneg)...nobene povezave s tisim vonjem v mojem nosu...
Tako me je vonj v nosu spomnil na teto in sem si mislila sama pri sebi - "dolgo jo nisem obiskala. Kako se ima? Je zdrava? ...Jutri grem na obisk, sem sklenila.
Naslednji dan sem šla na obisk, pa je ni bilo doma. "Prejšnje popoldne je preko kurirja dobila izvide in je morala takoj na sprejem na Golnik" je povedala njena nečakinja.
"Kdaj je dobila izvide, ob kateri uri?" sem še vprašala "okoli 16" je povedala.


Naključje? Ne vem.




mika -> RE: Samo res tako povezani..... (21.1.2011 11:03:06)

TT, zanimivo. Upam, da bo s tvojo staro teto vse o.k.

Men se pa zdnje čase dogaja, da mi naenkrat nekaj zadiši. kot, da bi šel kdo mimo mene naparfuman. Vprašam moža, pa on ne vonja nič. Sem tud njega že vohala, pa hčerko, pa ni takega vonja na njima.  Drugače mi ta vonj ni znan. Je pa prijeten in da pomirjujoč občutek.

Enkrat sem šla tud pečico odpirat, če bi kakšna pomarnča ostala notri, ker sem jih nekaj dni pred tem sušila, pa ni bilo nobenega podobnega vonja.

Kaj bi pomenilo....ne vem.




pikica* -> RE: Samo res tako povezani..... (21.1.2011 11:08:04)

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Men se pa zdnje čase dogaja, da mi naenkrat nekaj zadiši. kot, da bi šel kdo mimo mene naparfuman. Vprašam moža, pa on ne vonja nič. Sem tud njega že vohala, pa hčerko, pa ni takega vonja na njima.  Drugače mi ta vonj ni znan. Je pa prijeten in da pomirjujoč občutek.



Poznano. Tak lep vonj, ki ga težko opišeš. Pa totalno pomirjujoče deluje. Nas je "obiskal" naslednji dan po smrti tašče, moža pa že ponoči, nekaj ur po njeni smrti. Smo pa tudi mi potem prevohali vse živo in tega vonja nismo našli. PA tudi zavohala ga nisem nikoli več po tistem.




ronja -> RE: Samo res tako povezani..... (21.1.2011 11:08:51)

Jaz navadno vem, kaj se dogaja z mojo sestro, čeprav si nisva ravno strašno blizu in živi na drugem koncu sveta. Imam jo pa seveda rada in verjetno ona mene tudi;). Ampak kadar je kaj narobe, to sanjam. Zadnjič sem se ful ustrašila, ker sem jo sanjala v neki sobi, polni ščurkov in vsega in sem mislila, da se najmanj prodaja tam, valjda sem to vse vzela simbolično. Sem jo po emailu vprašala, kaj se dogaja in je bilo točno to, kar sem sanjala: v sobo so jima vdrli ščurki, sta mela cel kaos[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. No, sta sanirala, zdaj je vse ok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




katy83 -> RE: Samo res tako povezani..... (21.1.2011 13:03:50)

Ne morem verjet koliko zgodb.

No, meni se je nekaj takega zgodilo pred leti, 1 teden pred odhodom na morje. Vedno sem se full veselila morja, sploh pa vožnje dol, takrat pa sem že 1 teden prej bila živčna, pa mami sem rekla, da mi ni za it. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] No, večer pred odhodom smo se s kolegi dobili, da še malo predebatiramo po kateri poti bomo šli, pa sendviče smo delali...ampak noben od nas ni bil navdušen. Pa smo vseeno šli. Po poti smo še povozili črno mačko in mene je kar stiskalo od strahu... no čez 1 uro pa smo imeli nesrečo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]  In ko sem mamo klicala iz bolnice...je takoj vedela. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Moram pa povedat, da imam od takrat vedno strah pred temi občutki...prav groza me je, ko kaj takega občutim. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.1.2011 13:13:53)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.1.2011 15:47:06)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Felicita -> RE: Smo res tako povezani..... (21.1.2011 17:30:11)

men se tudi dogajajo take zadeve, ampak najbolj se pa ponavlja to, da ko zazvoni telefon/prileti sms točno vem, kdaj so na drugi strani slabe novice, ne glede na osebo, ki jih sporoča.




Anonimen -> RE: Smo res tako povezani..... (21.1.2011 19:28:53)

Sicer se mi take stvari skoz dogajajo, od dežavujev dalje, ampak me to ne zanima ne vem kako zelo, tako da me ne obremenjuje, razen mogoče tega:

Bil je lep sonček zimski dan, pripravljam kosilo, ko zazvoni telefon. Preden sem se oglasila, sem se usedla na tla, ker sem vedela, da je nekaj groznega. Klicala je prijateljica, da je umrl njen sin. En mesec po pogrebu sem sanjala,.. pa ne vem, če ravno sanjala, ker je bilo tako resnično, otipljivo...da je ta fantek stal pri meni na postelji in mi pravil, vesel, nasmejan, brez ene skrbi, naj grem z njim, ker mi mora nekaj nujno pokazat. Ko sem to povedala njegovi mami, se mi je zdelo, kot da sem predala sporočilo. Da je uredu, se ima lepo, nekoč, nekje se spet srečata, ko bo čas za to. Naj ne skrbi, ker mu ni hudega.




luan -> RE: Smo res tako povezani..... (21.1.2011 20:13:14)

Zanimivo je prebirati take in drugačne pripetljaje....
Meni pa se je nekaj mesecev nazaj zgodilo tudi nekaj zanimivega.Najmlajši sin je bil star dva meseca in sem ga zvečer dala spat in malo kasneje še starejšega.Jaz pa sem kot vsak večer sedela za računalnikom in igrala igrice.

V jedilnici je začela luč utripati in sem pogledala v tisto smer, saj me je motilo.Takrat pa nekje dvajset cm od tal zagledam senco, ki se pomika proti meni....skor me je infarkt ruknu.Uspela sem reči, da naj me pusti pri miru saj tudi jaz njej nič nočem.In igram igrice naprej...takrat pa najprej crkne tv in takoj nato še računalnik...zopet pogledam v smeri sence in vidim, da se pomika proti spalnici, vstanem in grem za njo in bentim, da kaj mi ne da miru..vrata od spalnice so bila nastežaj odprta( pa jih vedno zapiram, ko mali spi saj imamo dva psa in ne dovolim, da hodita noter saj sta mi ga zbujala)..vstopim v spalnico in zagledam malega kako je ležal z obrazom obrnjen v jogi..tako sem ga dvignila in mu dala umetno dihanje..zadušil bi se mi če me nebi prišla opozorit...takoj zatem se je tudi tv in računalnik nazaj prižgal...

Intuitivno sem sicer precej močna saj tudi razvijam ta področja po svojih najboljših močeh, da me je pa kar duh prišel opozorit je bilo pa kar mal velik za sprocesirat.

No, nekaj tednov nazaj sem na nekem tečaju izvedela tudi kdo je bil to. Do danes je še nisem poslal v božjo luč....saj kar lepo živimo v sožitju, samo malo preveč mi včasih vzame energije, saj je napopana name...

Bom pa v kratkem morala očisti tudi stanovanje padlih duhov in duš, samo najprej moram sebe..pa saj bom.

Drugače pa imam na zalogi polno podobnih zgodb[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Ko enkrat sprejmeš, da je to vse okoli nas ni več tako grozno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Inuitivne zmožnosti pa so nam poslane od kreatorja z namenom, da nam pomagajo in ni slabo, če se jih naučimo poslušati in slišati.
Lahko noč.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.1.2011 20:29:51)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




luan -> RE: Smo res tako povezani..... (21.1.2011 20:34:46)

IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

ok, luan

mene bo kap... pravkar si mi vzela 10 dni spanca...
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]



Verjemi, da je bila tudi meni vzeta marsikatera noč, ko se mi je to zgodilo prvič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Spala pa boš čisto v redu, ne boj se.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.1.2011 20:36:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




TomTaylor -> RE: Smo res tako povezani..... (21.1.2011 20:57:33)

IZVIRNO SPOROČILO: luan

Zanimivo je prebirati take in drugačne pripetljaje....
Meni pa se je nekaj mesecev nazaj zgodilo tudi nekaj zanimivega.Najmlajši sin je bil star dva meseca in sem ga zvečer dala spat in malo kasneje še starejšega.Jaz pa sem kot vsak večer sedela za računalnikom in igrala igrice.

V jedilnici je začela luč utripati in sem pogledala v tisto smer, saj me je motilo.Takrat pa nekje dvajset cm od tal zagledam senco, ki se pomika proti meni....skor me je infarkt ruknu.Uspela sem reči, da naj me pusti pri miru saj tudi jaz njej nič nočem.In igram igrice naprej...takrat pa najprej crkne tv in takoj nato še računalnik...zopet pogledam v smeri sence in vidim, da se pomika proti spalnici, vstanem in grem za njo in bentim, da kaj mi ne da miru..vrata od spalnice so bila nastežaj odprta( pa jih vedno zapiram, ko mali spi saj imamo dva psa in ne dovolim, da hodita noter saj sta mi ga zbujala)..vstopim v spalnico in zagledam malega kako je ležal z obrazom obrnjen v jogi..tako sem ga dvignila in mu dala umetno dihanje..zadušil bi se mi če me nebi prišla opozorit...takoj zatem se je tudi tv in računalnik nazaj prižgal...

Intuitivno sem sicer precej močna saj tudi razvijam ta področja po svojih najboljših močeh, da me je pa kar duh prišel opozorit je bilo pa kar mal velik za sprocesirat.

No, nekaj tednov nazaj sem na nekem tečaju izvedela tudi kdo je bil to. Do danes je še nisem poslal v božjo luč....saj kar lepo živimo v sožitju, samo malo preveč mi včasih vzame energije, saj je napopana name...

Bom pa v kratkem morala očisti tudi stanovanje padlih duhov in duš, samo najprej moram sebe..pa saj bom.

Drugače pa imam na zalogi polno podobnih zgodb[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Ko enkrat sprejmeš, da je to vse okoli nas ni več tako grozno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .
Inuitivne zmožnosti pa so nam poslane od kreatorja z namenom, da nam pomagajo in ni slabo, če se jih naučimo poslušati in slišati.
Lahko noč.


Ej, ti si pa ista kot moja babi. Ona se je namreč tudi sprijaznila s tem, da je nekašen medij in včasih pove kakšno "zgodo"....meni gredo včasih kar vse kocine pokonci. Njej so pa ti pojavi nekaj tako normalnega kot jutranja kava.

Enkrat, ko me je pooblasitila za določene zadeve, ko naj bi jih morala urediti nemudoma takoj po njeni smrti - in te zadeve mi je razlagala, kot da ima že točno napisan scenarij, kot, da ima uro, minuto in sekundo njene smrti že čisto splanirano...No, pa ji rečem: "Babi, kako pa naj jz tisti moment vem, kdaj boš ti mrtva?!" Pa mi je rekla s tako lahkoto, kot bi mi rekla "dobro jutro",: "A misliš, da ti ne bom prišla sporočit, da me ni?!"...Jz sem se ji smejala: "Babi, ti me boš ubit prišla, pa saj me bo KAP!"




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.1.2011 21:03:06)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




luan -> RE: Smo res tako povezani..... (21.1.2011 21:13:23)

IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

ne bom, ma dobro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Ker tega me je pa za crknt strah.
In kdo je ta oseba?


Od mojga gospoda stara mama in on je bil zelo navezan nanjo in je tudi povzročil, da se je nalimala name. Mi je pa taščica  kmalu po njeni smrti rekla, da jo je groza kako jo včasih spomonjam na njeno taščo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




eva1 -> RE: Smo res tako povezani..... (21.1.2011 21:56:02)

IZVIRNO SPOROČILO: luan

Zanimivo je prebirati take in drugačne pripetljaje....
Meni pa se je nekaj mesecev nazaj zgodilo tudi nekaj zanimivega.Najmlajši sin je bil star dva meseca in sem ga zvečer dala spat in malo kasneje še starejšega.Jaz pa sem kot vsak večer sedela za računalnikom in igrala igrice.

V jedilnici je začela luč utripati in sem pogledala v tisto smer, saj me je motilo.Takrat pa nekje dvajset cm od tal zagledam senco, ki se pomika proti meni....skor me je infarkt ruknu.Uspela sem reči, da naj me pusti pri miru saj tudi jaz njej nič nočem.In igram igrice naprej...takrat pa najprej crkne tv in takoj nato še računalnik...zopet pogledam v smeri sence in vidim, da se pomika proti spalnici, vstanem in grem za njo in bentim, da kaj mi ne da miru..vrata od spalnice so bila nastežaj odprta( pa jih vedno zapiram, ko mali spi saj imamo dva psa in ne dovolim, da hodita noter saj sta mi ga zbujala)..vstopim v spalnico in zagledam malega kako je ležal z obrazom obrnjen v jogi..tako sem ga dvignila in mu dala umetno dihanje..zadušil bi se mi če me nebi prišla opozorit...takoj zatem se je tudi tv in računalnik nazaj prižgal...

Intuitivno sem sicer precej močna saj tudi razvijam ta področja po svojih najboljših močeh, da me je pa kar duh prišel opozorit je bilo pa kar mal velik za sprocesirat.

No, nekaj tednov nazaj sem na nekem tečaju izvedela tudi kdo je bil to. Do danes je še nisem poslal v božjo luč....saj kar lepo živimo v sožitju, samo malo preveč mi včasih vzame energije, saj je napopana name...

Bom pa v kratkem morala očisti tudi stanovanje padlih duhov in duš, samo najprej moram sebe..pa saj bom.

Drugače pa imam na zalogi polno podobnih zgodb[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Ko enkrat sprejmeš, da je to vse okoli nas ni več tako grozno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .
Inuitivne zmožnosti pa so nam poslane od kreatorja z namenom, da nam pomagajo in ni slabo, če se jih naučimo poslušati in slišati.
Lahko noč.


Luan-jaz ti pred tretjim porodom nebi vrjela, sedaj ti vrjamem, ker sem samo doživela nekaj zelo podobnega ampal da sem bila jaz v smrtni nevarnosti in videla svojega angela varuha-3 mesee me je bilo noro strah, potem sem te občutke predelala, in sedaj sem čisto mirna...jaz si sicer mislim kdo je bil takrat ob meni, vem pa ne..pa me zanima kako si ti prišla do sklepa kdo je bil takrat ob tebi/otroku?




Anonimen -> RE: Smo res tako povezani..... (22.1.2011 13:43:43)

Še dve zgodbi naše starejše hčerke (glede na način, kako je povedala, ji verjemem, ne gre za otroško domišljijo):

Se vozimo iz vrtca domov, pogovor:
- mami, a se spomniš, ko sva se z babi igrali... (ne vem več točno katero igrico je rekla).
- kdaj sta se pa to igrali? Ko si bila na počitnicah? (mi ni bilo znano, niti ne bi te igrice pripisala moji mami - o njej sem mislila, da govori)
- ma, ne mami, ne s to babi. Z drugo.
- kdaj pa sta se to igrali'
- prej, ko še nisem bila dojenček, preden sem prišla k tebi.
- a to misliš babi M.? Očijevo mami?
- ja, z njo sem se igrala
- ne razumem, kdaj si se z njo igrala?
- preden sem prišla v tvoj trebušček, sem bila pri babi M.

Pojasnilo: babi je umrla 6 let pred njenim rojstvom, torej jo ni poznala. Jaz si to pojasnim samo tako, da sta bili skupaj nekje v vmesnem prostoru, ali da so bili elektroni skupaj (ker v vesolju nič ne nastane iz nič, nič ne izgine, tudi s smrtjo ne, le drugo obliko dobi, energija se prenaša) ali pa nekaj v tem smislu, kakokorkoli že kdo verjame.

Nedolgo nazaj pa mi reče:
- mami, ti boš prva umrla.
- aja? Kako pa to veš.
- Ja, vem. Take stvari vem. Oči bo pa za tabo umrl, šele potem midve s sestrico.
- Koliko pa bom stara takrat?
- Ne vem.
- A bom imela že sive lase?
- Ja, sive.

Me pomirja, da bom že stara [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




Gina -> RE: Smo res tako povezani..... (22.1.2011 15:32:59)

U matr, ankica, pa tvoje lepo dete ima to po babi M. To je v rodu.




mamamajča -> RE: Smo res tako povezani..... (22.1.2011 16:18:45)

O, poglej, poglej, kaj ste spet privlekli na plano .  Stara tema, ni kaj.
ampak fora....
V četrtek sem mojim soforumašicam oktobrkam prilepila link od te teme, me je cel dan ta zgodba preganjala, in glej.... zvečer so mi spet očeta odpeljali v MB zaradi kapi...




mamamajča -> RE: Smo res tako povezani..... (22.1.2011 16:25:51)

Drugače pa- glejte zone reality. Ti prijetni vonji pomenijo prisotnost neke energije (preminulega človeka), ki je kakorlkoli povezana z vami ali s prostorom, kjer ste. Nič vam noče, samo navadite se, da je pač tam.
Tak pravijo.






eva1 -> RE: Smo res tako povezani..... (22.1.2011 17:31:38)

IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

Drugače pa- glejte zone reality. Ti prijetni vonji pomenijo prisotnost neke energije (preminulega človeka), ki je kakorlkoli povezana z vami ali s prostorom, kjer ste. Nič vam noče, samo navadite se, da je pač tam.
Tak pravijo.





Gledam in mi je ful zanimivo...včasaih me je bilo vsega tega ful strah..sedaj sem nekako premlela vse to in je ok.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>