|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustke 2010
5.5.2010 10:40:19   
tinna25
miska08 : No, danes sem imela morfologijo - na srčku je bila bela pikica (samo ena), kar je rekel zdravnik, da ni to nič, da to je nekaj mišica (vsaj tako je razlagal študentom, ki so spremljali pregled)...tudi v izvidu je napisano, da je srček popolnoma normalen. Je pa UZ 100x bolj viden kot pri osebni G - kjer res jaz komaj kaj vidim.

So mi pa po UZ določili PDP 19.8., po M pa naj bi bil 31.8. - raje vidim, da je prej kot kasneje.

Jaz imam železo 116 - pred nosečnostjo 135, vendar pravijo, da je to čisto normalno še....da kritično je, če ti res začne padati in je pod 100 - vem za ene, ki imajo tudi samo 81.

lepo se imejte!

(odgovor članu solis)
Neposredna povezava do sporočila: 2151
5.5.2010 13:26:55   
žabica13
ejla punce en deževen pozdrav!

miska08 sem vesela da je v drugo morfologija v redu! Uf, si imela verjetno nekaj težkih ur dokler si jo čakala. Samo da je vse v redu! Je pa res, da včasih naredijo po mojem prehitro paniko. Moje mnenje je da je bolje 2x nekaj preverit preden se gre strašit ljudi. Isto za rezultate nuhalne, če bi imela nosečka tveganje 1:800 recimo, bi verjetno že paniko zagnali, čeprav je realno to mala možnost.

kai in solis super da sta uspešno opravili! In nimanorwen tebi za dober cukr test!

mene pa je ponoči 3x zagrabil krč v nogo user posted image  včeraj sem začela piti magnezijeve tablete, tako da upam da bo kaj pomagalo. Zoprn občutek. Sem že tako imela eno bolj zanič noč, zvečer nisem mogla zaspat, ker je naš pes težil na terasi ki je ravno pod oknom od spalnice. Smo ga že 2 tedna nazaj dali spat v hiško (pa ma fajn dvojno hiško, 2 dekici noter), in ni bilo nobenih težav v štartu. Potem pa ga je tašča prejšnji teden vzela s sabo na vikend na dolenjsko, in je očitno cel teden spal noter, oz. še huje pri njej na postelji. In potem itak hiška ni več dobra ko pride nazaj. In je bilo teženje in teženje v nedogled - samo če bi šla in ga dala noter potem porušim ves sistem. Tako da upam, da danes ne bo istega teženja in krčev.

Glede srečanja 22.05 - kolosej je meni super lokacija, žal pa malo manj datum, pade 22.5 na soboto, in do 31.5 imam še delavne sobote. Do konca maja pri meni pride v poštev katerokoli popoldne razen sobot in nedelj, v juniju pa sploh ni več omejitev.

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2152
5.5.2010 14:02:01   
hermy1
IZVIRNO SPOROČILO: žabica13

miska08 sem vesela da je v drugo morfologija v redu!

kai in solis super da sta uspešno opravili! In nimanorwen tebi za dober cukr test!

Glede srečanja 22.05 - kolosej je meni super lokacija, žal pa malo manj datum, pade 22.5 na soboto, in do 31.5 imam še delavne sobote. Do konca maja pri meni pride v poštev katerokoli popoldne razen sobot in nedelj, v juniju pa sploh ni več omejitev.

Miska08, kai in solis user posted image user posted image user posted image !!

Meni tudi sobote ne odgovarjajo, ker smo veliko na vikendu, sicer se pa veselim.

Še moje poročilo, sem zelo vesela user posted image user posted image user posted image in zaljubljena!!!

Bila na 3D UZ in najina pupa je že sedaj pravi fotomodel. Enkrat za spremembo je bila čisto mirna in se je lepo pustila "slikati".  Seveda je meni že sedaj najlepša user posted image user posted image user posted image , sva se pa obe z zdravnico strinjali, da srčkasta ustka ima po user posted image . Z njo sicer vse ok, res lepo napreduje, ima že 800 g in stegnenico dolgo 47mm, stalih mer si pa nisem zapomnila user posted image . Je rekla zdravnica, da se mi res zna zgodit, da bo še tretja pupa nad 4 kile in pol. Nosim jo baje zelo visoko (kar naj bi bilo bolje, kot nizko), leži še vedno počez v bušiju. Stopalca je imela pa ob glavici (bo gimnastičarka?! user posted image ).

Tokrat je bil še user posted image navudušen, saj se je po njegovem prvič zares kaj videlo in dalo razločit, tako, da nama res ni žal, da sva šla. Pa zdravnica je res carica in se potrudi in vse razloži. Posebej zanj je prikazala še njeno ritico in luliko in po tem grobem napadu na njeno zasebnost je dala rokice na učke...kot ni me več in dajte mi že mir.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2153
5.5.2010 14:21:03   
žabica 22
Čav user posted image
Kje se skrivate? Kakšno turobno vreme je zunaj.
hermy vajina pupa je pa res prava faca.user posted image Sem se prov nasmejala k sem to brala. Me prav zanima kakšen bo moj škratekuser posted image .
žabica tudi mene je proti jutru zagrabu krčuser posted image sem mislila da se bom spet zjokala od bolečine.

Pa neke čudne krče sem imela ponoči v spodnjem delu trebuha kakor, da bi hotla menstroacijo dobit potem je pa vse skupaj nehalo, me je pa v desnem jajčniku začel tako špikat pa bolet tako da sem slabo spalauser posted image . Še dobro, da je mojmu ura zvonila, da sva se dvignila.
A se kateri dogaja podobno?

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 2154
5.5.2010 14:22:36   
tinna25
miska08 še ni imela morfologije v 2. (vsaj mislim, da ne), jaz sem ji hotela samo povedati, da je bila pri meni tudi ena bela pikica na srčku.

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 2155
5.5.2010 14:49:17   
žabica13
hermy1 čestitke user posted image user posted image  to pa mora biti dožiteje, taka fotoseansa user posted image ! Uau, da se celo obliko ustec že vidi za 3D. Noro!! Aja, pa še čestitke za tedensko obletnico, ne morem verjet kako gre hitro čas, ti imaš zdaj že 25 dopolnjenih tednov, jaz pa 24! Pa se mi je zdelo že pri 20 prav magično! Še dobrih 10 tednov in bomo v nizkem štartu user posted image

Tinna25 sem malo pobrklala zgleda! Upam da bo tudi miška08 čimprej še drugo morfologijo opravila, in da bo vse ok!

žabica22 so zoprni tej krči. A tebi se že dalj časa pojavljajo? Meni se le v desni nogi, zadnjič me je 2 dni v stegnu grabilo, danes ponoči pa me je v mečah zagrabilo. Zoprno je dokler ne popusti, ker ne moreš prav nič narest.. Glede špikanja v trebuhu - morda se maternica še kaj širi? Upam, da se ti ne bo ponovilo!

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2156
5.5.2010 15:50:33   
ooooo
pozdravljene user posted image

no, danes pa sva z mojim bila na prvem predavanju v šoli za starše... malo zgodaj, ampak bom raje junij rezervirala za učenje...

no, se pozna da počasi vstopamo v zadnje trimesečje in nas čedalje več stvari muči, boli ipd. je pa pozitivno, ker se bliža dan ko bomo imele naše sončke v naročju user posted image vsem ki vas mučijo krči želim da se čim redkeje pojavijo in hitro minejo, no, najboljše da kar izginejo user posted image
tinna25 čestitke za morfologijo user posted image
hermy čestitke za 3d uz... user posted image
lenny dobrodošla user posted image

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2157
5.5.2010 15:58:50   
žabica13
lenny še z moje strani dobrodošla! Upam, da uživaš v nosečnosti in da bo tako tudi do konca! In čimvečkrat se nam pridruži!

ooooo fajn za šolo za starše, saj po svoje je bolj fajn čimprej to dat skozi.

(odgovor članu ooooo)
Neposredna povezava do sporočila: 2158
5.5.2010 16:56:33   
miska08
tina25, hvala, si me pomirlila glede pikice na srčku. Danes sem res malo boljše, pomirjena. Je pa otroček kar nekam miren danes, komaj kaj čutim da se tu pa tam prestavi. Upam, da ni kriv moj stres.

žabica, nisem še imela 2.morfologije, se še bom kar namučla s čakanjem do 11.5. Me prav zanima, kako se bo kaj videlo na tisti mašini v porodnišnici. To, kar mi ginekologinja kaže na njenem ekranu, jaz tričetrt stvari ne vidim, kje je kaj.

Tudi jaz imam večkrat občutek, kot da bom vsak čas dobila menstruacijo, ravno taki krči me grabijo. Ponoči ko vstanem da grem na wc pa me ponavadi tako vse dol tišči, kot da bo vse ven padlo.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2159
5.5.2010 18:05:28   
žabica13
miska08 upam da ti čas do morfologije čimprej mine!

A še katero zdaj v nosečnosti peče zgaga - se mi dogaja zadnje dni skupaj z ostalimi nosečniškimi dodatki (krči, ...)?

(odgovor članu miska08)
Neposredna povezava do sporočila: 2160
5.5.2010 18:55:22   
kai1
oj

Danes smo preživeli en čudovit dan. Sine ni šel v vrtec, saj je tašča praznovala rojstni dan in smo šli na dolgoooo kosilo. Očka in Anže se sedaj še malo potepata, tako da imam malo časa za počitek.
Sem se pa danes z direktorjem dogovorila, da sedaj izkoristim ves dopust, nato pa še nekaj tednov bolniške do porodniške.user posted image  Me veseli, da razume tudi nosečniške težave ( ima tudi sam 3 otroke).

zgaga, če jem kakšno zelo težko hrano me peče. Sicer sem pa opazila, da se mi iz želodca vedno pogosteje vračajo hlapi po hrani in me moj neprestano sparašuje, če se meni riga. To se dogaja nevede. Še kateri???

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2161
5.5.2010 20:49:47   
kamelija
Najprej dobrodošle vse nove!user posted image

Da še jaz malo pojamram z nosečniškimi težavami!  Tudi mene je ene dva dni špikalo nekje v predelu levega jajčnika in to skoz na istem mestu. Pol je pa kar zginlo.
Včasih pa me zagrabi med hojo ali ko vstanem kot nekakšen krč, ki pa tudi mine.
Glede tega občutka da vse dol tišči pa bi bilo dobro spremljat, ker če ne bo zginilo je morda potrebna cerklaža. Omeni to svojemu ginekologu.

V glavnem najhuje pa mi je zadnje dneve zatekanje in srbenje nog. Počepnit sploh ne smem, gležnjev sploh ne vidim, pete pa so čisto mravljinčaste. In niti poletje še ni da bi lahko nosila japonkeuser posted image . Sem brala da pomaga neslana hrana in počitek z dvignjenimi nogami. Ja kot da bi imela neskončno priložnosti za touser posted image Bo že, glavno da veselo brca moj baby!

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 2162
5.5.2010 21:18:21   
solis
danes so me ob dveh iz vrtca klicali, da ima ta mala vročino user posted image . Sicer je bila cel popoldan kar dobro razpoložena, pa tudi apetita nima tako slabega, je pa pred spanjem vročina že prilezla na 38,6, tako da bo verjetno današnja noč kar pestra.

tinna super za morfologijo,

hermy čestitke za lepotičko z zapeljivimi usti.

Kar se tiče nosečniških težav mi jih je večina, ki jih naštevate dobro znanih (špikanje, krči, zgaga...), poleg tega pa sem še raztresena in po novem še štorasta - sem zadnjič na sprehodu s tamalo gledala naokrog namesto, da bi gledala kje hodim in sem se na ravnem zložila - ni bil nek hud padec. Vse je bilo tko slow motion in sem imela ves čas v mislih samo "ne padi na trebuh, ne padi na trebuh" in se mi je uspelo ujeti na roke. Potem sem pa še naslednji dan, hotela na hitro ugasnit budilko, da ne bi zbudila hčere in sem padla dol s postelje user posted image . Tokrat sem uspela pristati na riti, ki je pa itak že tako obložena, da ni bilo nobene škode user posted image .

Srečanje: če vam bolj ustreza, ga prestavimo za en dan, na petek 21.5.2010 ob recimo 15h.

Zdaj grem pa spat, dokler se tamala ne začne zbujat. Lahko noč.

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 2163
5.5.2010 21:31:38   
kamelija
solis se me prav nasmejala! Jaz sem tud štorasta kot slon, vsi vogali so mojiuser posted image

(odgovor članu solis)
Neposredna povezava do sporočila: 2164
6.5.2010 7:56:28   
sasa36
hojla!
Samo,da se na hitro javim ,ker sem vas na hitrco prebrala.
Vidim,da je kar nekaj novih nosečk med nami -lepo in dobrodošleuser posted image user posted image user posted image user posted image !
Žabici sem dolžna še odgovor-jaz jemljem Asentro.
Tako -zdaj pa šibam,imam namreč pregled pri G,najbrž tudi UZ in pa seveda slavni cuker test.
Kaj več pa ,ko pridem domov-če preživim ha-ha!

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 2165
6.5.2010 8:43:26   
žabica13
user posted image

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2166
6.5.2010 10:14:28   
ninci
IZVIRNO SPOROČILO: žabica13

user posted image

jutri pa jaz...

...it's a wonderfull wonderfull life no need to cry...

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2167
6.5.2010 11:30:14   
lumpa6
oj

pa sem doma, sm bila na ponovni morfologiji v porodnišnici in je vse super, vse se je lepo vidlo, jupi, je pa potrdila fanta, kar smo pa itak vedli saj sem bila na amiocintezi, je pa tok živahn, da ga je komaj lovila po trebuščku

(odgovor članu ninci)
Neposredna povezava do sporočila: 2168
6.5.2010 12:57:44   
kamelija
No tudi jaz sem imela danes pregled, samo ne UZ, ampak poslušanje srčka in ginekološko, vse OKuser posted image . Jutri zjutraj pa tudi jaz na cukr test, upam da bo vse kul, ker sem do sedaj pridelala že 13,5 kg.

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 2169
6.5.2010 13:07:15   
Lenny1
Jaz sem imela pa danes "cukr" test. Vse je bilo ok, le kakšnih 45 min po tistem, ko sem popila sladkorno raztopino mi je postalo tako slabo, da sem mislila, da bom padla v nezavest. Če se še kateri zgodi, da se ne prestrašite. user posted image

Pa hvala za dobrodošlice! user posted image

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 2170
6.5.2010 13:48:25   
ooooo
ooo, danes sem poštimala zobke do konca... končno... vesela user posted image
lumpa super da je s fantkom vse v redu user posted image user posted image user posted image

kamelija super za pregled in držim pesti da bo cuker test negativen

lenny ne nas strašit user posted image . a rezultate si že danes dobila?al sem slabo razumela?

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 2171
6.5.2010 15:19:55   
kamelija
Lenny1 tud mene zanima, če si rezulatate takoj dobila pa v kolk časa si bila fertik? (Zanima me ker moram nujno potem takoj za enim opravkom)

Lp

(odgovor članu ooooo)
Neposredna povezava do sporočila: 2172
6.5.2010 15:23:40   
žabica13
lumpa6 super za ponovno morfologijo in za živahnega fantiča! Vsem ki ste imele danes preglede najprej opravičilo če niste bile v napisu o pregledih. Sem imela zgleda bolj slabo evidenco ;-)

A ste že kaj site tega zoprnega dežja?

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 2173
6.5.2010 15:30:53   
Ploha
lumpa: super za pregled in da je s pikcom vse OK user posted image user posted image

lenny in kamelija: upam, da bosta negativne na cukr user posted image

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2174
6.5.2010 16:51:16   
sasa36
Evo mene-jaz sem doma,skoraj 4 ure sem preživela v ambulanti.GROZA-GUŽVA ZA ZNORET!!!!

V glavnem vse je zaenkrat o.k.-z današnjim dnem vstopam v 28.teden.
Preživela sem cukr test,končna vrednost ks je bila 6,4.Imam malo nižji hemoglobin,ampak imam vredu železo,tako da mi ni treba jest tabletk.Hvala bogu,ker sem že itak brez njih dovolj zaprta.
Na pregledu mi je moja zlata G spet naredila UZ,posteljica se je malo dvignila,ampak je še vedno nizko,MV je 38 mm-popolnoma zaprt.
Mali user posted image je v trebuhu razgrajal 100 na uro,da ga je komaj lovila in premerila in težki smo že 1060g.JUPI!!!!!

Tako-to bi blo na hitrco -pa se še slišimo kaj!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tudi ostalim za uspešno opravljene preglede!

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 2175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?