|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustke 2010
4.5.2010 14:13:14   
žabica13
Najprej Tinna25 dobrodošla med nami! Upam, da uživaš v nosečnosti, da vse poteka kakor mora in seveda, da se nam boš do avgusta čimvečkrat pridružila user posted image  Če nam zaupaš še kak dodaten podatek, da te dodamo na seznam je tudi dobrodošlo (Datum PDP, starost, s kje si...)

žabica22 hvala ti za info glede krčev. Grem danes po magnesol v lekarno.

Materinsko šolo bom jaz obiskovala od 1.06 dalje v UKC LJ. Zaenkrat se mi še ne da user posted image

Ja vidim da ste ene prav srečke in imate prav pridne možeke. Jaz sem mojega v vseh teh letih komaj naučila kako se krožnik z mize odnese (v polovici primerov misija uspe), kje je koš za perilo mu tudi zelo redko uspe se spomnit...ah kaj čmo, spremenile jih bomo težko, bolje se ne preveč sekirat

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
4.5.2010 14:32:05   
tinna25
Ja, PDP imam 31.8.2010, stara sem 26 let in prihajam iz Maribora.

Ja, za krče je res Magnesol - men so po dveh dneh popolnoma prenehali, prej je bilo pa kar hudo.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
4.5.2010 14:35:57   
lumpa6
user posted image user posted image user posted image jaz sem tudi danes imela morfologijo in ni preveč dobro vidla in je rekla da mi da napotnico in a katera ve kje jo delajo na napotnico

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
4.5.2010 14:36:27   
lumpa6
IZVIRNO SPOROČILO: tinna25

Ja, PDP imam 31.8.2010, stara sem 26 let in prihajam iz Maribora.

Ja, za krče je res Magnesol - men so po dveh dneh popolnoma prenehali, prej je bilo pa kar hudo.
dobrodošlauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
4.5.2010 14:42:08   
Ploha
tinna: dobrodošla! user posted image

lumpa: a se konkretno kaj ni videlo, al ničesar ni vidla?? Ker jest sm bla v prvo tud na napotnico v P (Kranj)...pa je blo vse OK, sam moja G ima slab UZ pa itak ni nič vidla, tud zdej ne vem kako je kej vidla, upajmo da je vse kul. Zate pa držim pesti, da se je zarad drugih vzrokov slabo vidlo...user posted image user posted image user posted image

magnezij: tiste, ki ga rabite, probaje še od FIDIMED-a magnezijeve šumeče tablete, men so veliko bolše kot magnesol, pa še rabiš samo eno popit na dan, pri magnesolu pa tri...

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
4.5.2010 14:52:41   
tinna25
Lumpa6 jaz sem bila sicer na morfologiji samoplačniško, imam pa od svoje G še napotnico za morfologijo - naročila sem se v UKC Maribor. Sedaj sicer ne vem s kje si, vendar mislim, da bi te v vsaki bolnišnici -ki ti je pač najbližje vzeli.

Ja in sigurno se ti ni potrebno preveč sekirat, ker res imajo ti ginekologi tak slabe ultrazvoke, da večkrat kaj spregledajo in je bolje, da si dobila napotnico.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
4.5.2010 14:57:11   
žabica13
lumpa6 za morfologijo mi je dala moja ginekologinja iz leonišča napotnico, morfologije pa delajo v lj porodnišnici (meni jo je sicer ista ginekologinja kakor v leonišču), pokličeš pa med 8 - 9 uro. Mislim da bi te morali vzeti. Če najdem številko ti jo sporočim

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
4.5.2010 15:03:49   
žabica13
lumpa6 številke za naročanje žal nimam več, če jo boš potrebovala po moje lahko kar na informacije od lj porodnišnice pokličeš, ti jo bodo sigurno povedali. Pa čimprej in dobro opravi!! Kje si jo delala tokrat?

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
4.5.2010 16:02:00   
žabica 22
lumpa6 ne se sekerati, ker bo vse ok. Midva z mojim sva bila na genetskem posvetu v lj.p zaradi tablet, ki mi jih je napisal psihiater in se je genetičarka čudla moji morfologiji, ker je moja draga g zelo malo napisala v materinsko knjižico in mi je potem rekla, da brez panike, če bi jemala te tablete bi morala v 26. tednu še enkrat na uz.
Drugače mi je pa žal, da si nisem plačal morfologije drugje. Ena šola več za naslednič.
Držim pesti, da bo vse ok.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Telefon  Ljubljanske porodnišnice za naročanje uz je pa 01/ 522-61-10. Upam da je prava to sem jaz takrat dobila.

Tinna25 dobrodošla med nami nosečkamiuser posted image . Želim ti čim lepši preostanek nosečnosti.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
4.5.2010 17:12:40   
sky77
IZVIRNO SPOROČILO: lumpa6

user posted image user posted image user posted image jaz sem tudi danes imela morfologijo in ni preveč dobro vidla in je rekla da mi da napotnico in a katera ve kje jo delajo na napotnico

lumpa sej najbrž ni nič hujšega. Ima pač slab uz in bolj kot da nekaj na slepo ugiba kaj in kako, pa ti je dala napotnico za drugam. Po moje res samo preventiva. Ampak živcev pa gre user posted image

žabica22 šit tole s prijateljicami, ampak pozanm. Sem bila prva iz naše družbe, ki sem zanosila in rodila. takrat kar naenkrat nisi več zanimiv, ker ne moreš žurat cele noči, pa ko imaš dojenčka pač ne moreš kadar se ti zazdi v kino, ... Ampak itak najdeš nove prijateljice s katerimi se potem družiš. Sem pa tudi jaz za pijačko. Mogoče samo predlog - igralnica v koloseju v Lj je kar primerna, sploh za take ki bi s sabo pripeljale tamalčke. Pa še dobre tortice imajo user posted image

tinna25 dobrodošlauser posted image

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
4.5.2010 17:20:06   
miska08
Pozdravljene punce.
Danes sem iz morfologije, pa čisto prestrašenauser posted image . Delala mi jo je kar moja ginekologinja, na srčku pa je vidla mislim da dve beli piki, zato mi je dala napotnico za uz srčka v porodnišnici. Malo sem čekirala po netu, kaj bi lahko to pomenilo, pa nič prav nisem našla, razen tega da je lahko nek mehki marker za downov sindrom. Zdaj sem pa še bolj prestrašenauser posted image user posted image user posted image . Ginekologinja pa mi tako ni hotela nič kaj konkretno povedat, kaj bi lahko to pomenilo.
Čez en teden sem že naročena, do takrat pa vem da bom v groznem strahu čakala ta pregled. Pomagajte mi prosim punce, je imela slučajno že katera tak primer?

(odgovor članu žabica 22)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
4.5.2010 17:27:16   
sky77
miska podoben primer sem imela jaz. Ampak ne z "napakami" na srčku ampak je moja G ugotovila da mali nima želodčka. Svetujem ti, da greš nekam samoplačniško na pregled. Se je brezveze sekirat do naslednjega pregleda, ko pa lahko da nič ni

(odgovor članu miska08)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
4.5.2010 18:19:19   
sasa36
žabica 22 a mi zaupaš katere tablete imaš od psihiatra,ker jaz jih namreč tudi jemljem?

Neposredna povezava do sporočila: 2138
4.5.2010 18:28:32   
miska08
Saj do torka bom že nekak zdržala... Kaj če greš kam samoplačniško si takoj na vrsti? Verjetno tudi čakaš kak dan, dva. Pa po moje bojo v porodnišnici lahko naredili še najbolj natančen uz.
Joj, težavam kar ni konca. Lani ravno tak čas sem tudi preživljala muke - ss, potem pa sma se spet doolgo tudla za tega malčka, zdaj pa spet nekaj. Upam, da bo vse vredu, držite pesti.

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
4.5.2010 18:33:47   
ooooo
tinna25 dobrodošla user posted image user posted image user posted image

lumpa verjamem da se ni videlo zaradi uz-ja in da bo naslednjič vse kul. držim pesti user posted image user posted image user posted image user posted image

miska08 upam da bo naslednji uz pokazal srček kot se šika user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sasa36)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
4.5.2010 19:12:12   
miska08
Hvala vam, sem se kar malo pomirila zdaj. V torek bom pa sigurno imela krizo, dokler ne dam tega skoz.
Sem pa danes dobila kar tri flaške sirupa železa, ker bi naj bili bolj slabi izvidi krvi. Nisem še zasledila, da bi katera od vas omenila, da ga pije... Imate vredu kri?

(odgovor članu ooooo)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
4.5.2010 20:02:46   
žabica 22
sasa36 dal mi je zoloft. Samo po vseh premislekih in pogovorih sem se odločila da jih ne jemlem do poroda potem bom pa vidla kako bo. Za enkrat moram rečt, da če se zamotim in delam, da ne sanjam in mediteram mi gre kar dobro. Bil je kar velik šok, ker sem računala da bom šla še za te 4 mesece dalat pa evo obtičala doma. Mi je pa definitivno bolje tako kakor pa se kregat pa grdo gledat pa laufat po lokalu.
Katere so pa tebi napisali? Ti pomagajo? Koliko časa jih jemleš?

miska08 in lumpa6 vse bo vredu držim pesti.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Prov jezna sem, na ta naš zdravstveni sistem k tok škrtarjo s temi uz pol nas pa s takimi stvarmi strašijo po vrh vsega ti pa še ne pojasnejouser posted image user posted image user posted image .  Povrh vsega pa majo te zjahane stare uz k so ga pomoje kupili takrat k je bila moja mami z mano noseča. user posted image
miska08 verjetno boš prej na vrsti če boš šla samoplačniško, če si iz lj probej poklicat v zdravstveni center dravlje. Tam so super- vsaj meni pa zelo prijazne punce so. Jaz sem dobila tablete za železo mi je pa ponudila tudi sirup. Samo so mi boljše tablete.

(odgovor članu sasa36)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
4.5.2010 20:52:49   
kai1
Čer user posted image

Sem bila na pregledu. Vse je ok. Dobila sem napotnico za cuker test, tamala doza, pa vso potrebno dokumentacijo za porod. Zmerla mi je trebuh in pogledala stanje srca. Naslednji pregled imam 4.6. Pridelala sem 2kg tako, da skupno 3,5kg. Zaradi bolečin v križu in špikanja v spodnjem delu trebuha mi bo pa verjetno dala naslednjič bolniško, če ne bo kaj bolje.

tinna25, dobrodošla

Tiste, ki jemljete železo, kakšno vrednost ž. v kri pa imate?

Naša dojenčica, Manca, bo imela svojo sobico. Tako da smo sedaj Anžeta preselili v novo sobo, dojenčica, pa dobi staro, saj je ob spalnici, da jo slišim in da pot ne bo predolga.

miska in lumpa, želi vama veliko sreče in dobero morfologijo. svetujem, pa da gresta še samoplačniško, dr.Petra Meglič, zd Domžale, hje odlična. Ima zelo dober uz.user posted image user posted image user posted image

Sedaj ko sem na dopustu, bi se prileglo kakšno srečanje. Mogoče res v koloseju, kot je ena že predlagala.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 2143
4.5.2010 20:55:52   
tinna25
miska08 samo ne preveč brskat po netu, ker te bo še bolj strah in ta strah je pogosto neutemeljen, ker večinoma vsi negativno napišejo in sprašujejo. Na netu za čist banalno stvar vedno napišejo najhujšo bolezen.

Ginekologinja bi ti pa tut lahko lepo razložila oz. vsaj povedala kaj sumi, če kaj sumi??

Jaz imam dve prijateljici, ki jim je morfologijo osebna G delala in tako paniko zagnala kaj vse ni vredu. Obe sta bili potem samoplačniško pri dr. Pušenjaku, pa je bilo vse popolnoma vredu.

vem, da te skrbi, razumljivo, vendar upam, da boš kmalu slišala veselo novico.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 2144
4.5.2010 21:33:27   
solis
dober večer user posted image ,

danes ste pa tako pridno tipkale, da sem vas komaj uspela prebrat user posted image user posted image user posted image .

Imela sem pregled - brez UZ user posted image samo poslušanje srčka in je vse OK user posted image . Zredila sem se še za 1.5 kg, tako da sem skupno pridelala že 9 kg user posted image . V petek zjutraj imam pa še test za sladkor, si moram kakšno literaturo s sabo vzet, da bosta tisti dve uri hitreje minili. Pa še danes sem G pozabila rečt, da mi napiše recept za sirup za železo in mam zdaj kar slabo vest, ker mi ga je že konec prejšnjega tedna zmanjkalo user posted image (na srečo je imam doma vsaj elevit, ki imajo tudi železo, tako da sem jih spet začela jemati).

Tinna25 dobrodošla user posted image user posted image . Tud jaz sem šla v prvi nosečnosti v MŠ junija - fino je, ker ni tako daleč do poroda in do takrat vsega kar povejo ne pozabiš, pomanjkljivost pa je, da predavalnica v stari porodnišnici nima klime in smo se v nabito polni predavalnici vsakič prav dobro spotili.

lumpa6 in miska08 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tole vama pošiljam za dobre rezultate ultrazvokov.

Bom kar predlagala datum, uro in lokacijo za srečanje pa povejte, če ste za:

SREČANJE AVGUSTOVK 2010: Kolosej 22.5.2010 ob 15h.

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
4.5.2010 21:37:54   
mayci
Dober večer!
Danes ste pa toliko napisale, da se sigurno ne bom vsega spomnil, kar sem hotela komentirat...user posted image

tinna25, DOBRODOŠLA med nami! user posted image

miska08 in lumpa, saj bo vse ok!user posted image Gre pa veliiiko živcev, ko človek takole čaka na dodaten pregled....user posted image Držim pesti, da sta vajina škratka v redu.user posted image

žabica22, ja, številka za naročanje je prava.user posted image

kai, super, da je bilo vse ok na pregledu.user posted image

hemoglobin: nimam pojma, koliko imam vrednost, ker mi niso vzeli krvi že od prvega pregleda v začetku januarja.... Imam pa pri naslednjem pregledu napotnico za odvzem, pa bomo videli, kako bo. Upam, da mi ne bo treba jesti železa, sem ga morala po prvem porodu, pa takooo zapira, da je to noro...user posted image

kilogrami: zaenkrat imam +3,5...

srečanje: jaz sem tudi za! user posted image

Lahko noč, pa se tipkamo!

< Sporočilo je popravil mayci -- 4.5.2010 21:39:18 >

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
4.5.2010 21:40:23   
miska08
Hvala punce za vašo podporo... Sem iz štajerske, tak da mi je lj zelo odročna, da bi šla tja na uz. Sestra dela v ukc mb, občasno tudi v porodnišnici in mi je zrihtala kar se je dalo hitro ta uz. Baje so ful prijazni tam, glede na rezultate pa se bom potem odločala še o kakšnem samoplačniškem pregledu.
Za železo pa sem čisto pozabila rečt, da bi raje tablete in ne sirupa, ker prav nagravžno zgleda. Ne vem niti, koliko železa mi je sploh pokazal krvni izvid.
Danes sem se prav zaljubila v najinega malčka, ko mi je na uz kazala njegov obrazek, tak lepo se je videlo, kako je odpiral pa zapiral usta, pa tisti mali nosek... Samo da bo vse vredu z njim.

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
4.5.2010 22:23:51   
nimanorwen
ojla ... najprej dobrodošla Tinna25user posted image user posted image user posted image
lumpa6 in miska08 - danes je žou tako, da ful doskat zaženejo paniko za brezveze. jest poznam eno gospo k so ji svetval splav, da bo otrok čist deformiran in ne vem kaj še vse, pa je rodila popolnoma zdravo punčko ... isto ena nosečka, so ji napovedval zaostalga otročka in je bli zdrav ... tk da ... srčno upam upam upam, da je z vajinima user posted image vse ok, k se mi res zdi, da nrdijo paniko "za rezervo", da se jim pol ne more očitat nč in raj napovejo najslabši scenarij ... probejta ne mislt na to ... vama najbrž to nč ne pomaga, jest bi se požla od živcev, sm probejta vajinima user posted image pošiljat čimveč ljubezni in dobre energije, me bomo pa stiskale pesti!!!
zdravstvo je pa itak u k****, važn da majo ta patrie, avione in te zadeve. to je res sramota. k so pr moji mami v ambulanti naročal nov uz je trajal ene pou leta, da so sploh izbral, katerga, da pol o teh papirjih ne govorim ... k da se usi po vrst mou **** user posted image me nej se pol pa sekiramo za brezveze! ker nakonc je itak v veliki večini vse ok! in se strinjam, ne preveč po netu brskat, pol res še bl živčn rataš ...
kri - imam dobro, tud za sladkorno test je pršu in je vse ok ... mene samo pritisk mal matra in pa +12kil, pa fulllll pazim, kaj jem, zgleda pač ne vem, mam smolo ... ampak sm da bo z user posted image vse ok, tut če se magar 50 kil zredim! user posted image

solis in kai1, čestitke za pregled!user posted image

(odgovor članu miska08)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
4.5.2010 22:48:15   
Lenny1
Prav lep pozdrav vsem avgustovkam!

Malo pozno se vam pridružujem, sem se šele pred nekaj dnevi vrnila iz tujine. Sem pa že prej prebirala tale forum in mi je bil v veliko veselje, pa tudi koristnih informacij ne manjka! Hvala. user posted image  

Nekaj osnovnih informacij: sem iz Ljubljane, čakamo prvega otročka, bo fantek user posted image , PDP 1.8., naslednji pregled 3.6., kilogrami +5.

Imam še eno vprašanje, ali katera obiskuje kakršnokoli vadbo za nosečnice v Ljubljani, oz. mi lahko kaj priporoči?

Lep večer in lahko noč!

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
5.5.2010 8:46:25   
solis
dobro jutro,

dobrodošla Lenny1 user posted image user posted image user posted image .

Punce moram vam povedat, kako zadnje dni mislim na tole moje malo bitjece v trebuščku in kako si jo že želim držati v naročju in jo spoznati, pa opazovati, kako raste in napreduje... user posted image

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?