|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2010
29.6.2010 13:03:54   
Tinky
žabica13, prosim če na seznaš dodaš nov datum za odvzem brisa za streptokok B in sicer 6.7.

kje pa ste danes?????

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 3001
29.6.2010 13:30:36   
Aisha86
Ey, Tinky ma v kjerem tednu si ti zdej? 34, 35?

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 3002
29.6.2010 13:47:37   
Tinky

IZVIRNO SPOROČILO: Aisha86

36

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 3003
29.6.2010 14:25:34   
spacebaby
IZVIRNO SPOROČILO: Tinky

36

Tinky, midve imava na isti datum PDP, ampak kolikor jaz vem, sem v 35, tako pravi moja G.

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 3004
29.6.2010 14:34:28   
miska333
Spacebaby in Tinky jaz imam PDP na isti datum...in kakor jaz vem smo trenutno v 36. tednu, noseče pa smo 35 tednov in 2 dni. Upam, da ne računam ves čas narobe :). Sem gledala tudi vajine podatke o S/F. Pri meni je bila ta razdalja ze 2 tedna nazaj 35. Baje zato, ker ima punčka tako bolj okroglo obliko glavice...
Lep sončen dan vsem

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 3005
29.6.2010 14:54:41   
listek1
hej punce,

da se spet malo javim, drugač me bo Tinky kregala user posted image

Mi smo kar ok, jest večinoma probam počivat, me še vedno ful boli, tudi ponoči, ampak nekako gre. V četrtek imam spet pregled, pa bomo vidli kako in kaj. No, pa dolžna sem še eno slikco mojega trebuščka:

user posted image
34.teden

user posted image

Tole je pa najin škratek David user posted image

Upam, da ste vse ok in da uživate proti koncu nosečnosti. Moram pa vas malo prebrati za nazaj in mal pokomentirat, ampak je zdele prevroče, pa še po malega šibam.

Pridne bodte, pa se tipkamo.

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 3006
29.6.2010 15:09:48   
Tinky
IZVIRNO SPOROČILO: spacebaby

36

Tinky, midve imava na isti datum PDP, ampak kolikor jaz vem, sem v 35, tako pravi moja G.

kot je napisala miska333 je prav!
35. teden smo dopolnile v nedeljo, s ponedeljkom pa smo vstopile v 36. teden

listek, ja pa kolko si ti noseča???? kje imaš trebušček? si prava miss med nosečkami!

pa kako veliki so že tej naši fantje, a? ko pomislim, da bomo dobili eno mičkeno štručko. Jo bom znala sploh še primit v roke? user posted image

< Sporočilo je popravil Tinky -- 29.6.2010 15:11:19 >

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

Neposredna povezava do sporočila: 3007
29.6.2010 15:25:02   
listek1

36

listek, ja pa kolko si ti noseča???? kje imaš trebušček? si prava miss med nosečkami!

pa kako veliki so že tej naši fantje, a? ko pomislim, da bomo dobili eno mičkeno štručko. Jo bom znala sploh še primit v roke? user posted image

hi hi hi,  kera se oglašauser posted image  Sej tudi ti med ta suhimi, čeprav se jest sama sebi zdim ko en slon.
Kar se pa naših fantov tiče se pa čisto strinjam s tabo user posted image  Čas gre tako hitro. Ravno včeraj mi je moj rekel:"on že kar komunicira z nama čist zares user posted image user posted image user posted image " sem se tok smejala. Novo štručko boš pa za šalo spedenala, pa še manj bomo komplicirale, po moje user posted image  Kako vam gre pa kaj odvajanje od plenic?

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 3008
29.6.2010 15:29:10   
Tinky
IZVIRNO SPOROČILO: listek1

36

hi hi hi,  kera se oglašauser posted image  Sej tudi ti med ta suhimi, čeprav se jest sama sebi zdim ko en slon.
Kar se pa naših fantov tiče se pa čisto strinjam s tabo user posted image  Čas gre tako hitro. Ravno včeraj mi je moj rekel:"on že kar komunicira z nama čist zares user posted image user posted image user posted image " sem se tok smejala. Novo štručko boš pa za šalo spedenala, pa še manj bomo komplicirale, po moje user posted image  Kako vam gre pa kaj odvajanje od plenic?

odvajanje kr gre
Kaka v školjko, v pleničko se že dolgo ni. Je pa treba bit skozi v pripravljenosti, ker ko reče, mami kaku, je treba takoj skočit. Lulanje je pa malo težje. Ko se zamoti, pozabi da mora lulat, zato ga moramo spomnit.
Pa vi?

David že full govori?

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu listek1)
Neposredna povezava do sporočila: 3009
29.6.2010 16:45:44   
Aisha86
Jst imam 3.8. PDP in imam za it na odvzem brisa za streptokok, mi je dal napotnico zadnjič in reku nej grem v 35. tednu na ta odvzem (se ni potrebno nič naročat)...no in zdej jst gledam v materinsko knjižico in vidm da mi je ta krompir od ginekologa napisu na eno stran da sem noseča 32t, na drugo pa da 33t?!?! Ker nimam unga koledarčka za izračun sm zdej prov zmedena in res ne vem al nej grem ta teden al počakam do naslednjega?? user posted image

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 3010
29.6.2010 18:11:00   
žabica13
Se vam malo javljam,

listek1 in firstTimeMummy lepa bušija - listek1 imaš luštnega sinkota user posted image

za mano je pregled danes. Žal je bil bolj rutinski, sem pričakovala da bo danes glede na stanje materničnega vratu zadnjič malo bolj konkreten, a sem imela le odvzem vode in krvi, pritisk in poslušanje srčka. Tako da zdaj niti vedet ne morem a je kaj bolje, ali slabše kot zadnjič - in mi ne ostane drugega kakor da se še naprej (vsaj preventivno) malo bolj čuvam.

tinky a na odvzem brisa za streptokok boš šla v LJ? Ker imam naslednji pregled šele 20.7 bi se rada medtem nekam naročila za odvzem tega brisa - zihr je zihr.

Je pa vroče danes! Ponoči sem se non stop zbujala zaradi vročine, ko pa mi je proti jutru uspelo spat sta me kar 2x zagrabla krča v meča user posted image

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 3011
29.6.2010 19:47:22   
Tinky
Aisha, če imaš PDP 3.8, bi šla na tvojem mestu v začetku naslednjega tedna na odvzem brisa za streptokok

Žabica13, jaz grem kar v Dravlje. Ma danes nisi nič svoje G vprašala, če bi ti kar ona odvzela bris?
Ej, ne govori o vročini, meni se roooolaaaaaa. Ponoči sem tudi jaz gledala luno, ker sem bla čisto fuč in nisem mogla spat.
Komaj čakam petek, da montirajo klimo!!!!!!!

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 3012
29.6.2010 20:09:48   
žabica13
Tinky sem bila prepričana da ker sem začela hodit na 2 tedna da bom do konca hodila tako oz. na koncu na teden dni. In me je potem ko mi je zdravnica oznanila, da jo ne bo več ker gre na specializacijo v tujino (naslednji pregled bom imela tako drugo zdravnico - čez tri tedne šele kar je sicer še dovolj zgodaj za odvzem brisa, samo nočem reskirat da mi ga potem ne bodo hoteli vzet, ker ful šparajo pri vsemu in bom prepozna za se naročit ) sem bila čisto zmedena in pozabla vse vprašat kar bi mogla. Predvsem zmedena ker smo tako na hitro vse opravili danes (bi človek pričakoval da če si imel 2 tedna nazaj zmehčan maternični vrat da naredijo vsaj UZ). A v Dravljah samoplačniško se lahko naročiš tudi če nisi njihov pacient od prej? Če je tako bi te prosila za njihovo številko, če ti ni odveč? Glede EA jo pa imaš v LJ porodnišnici brezplačno, s tem ni mogoča cel čas, ampak le če je na razpolago anasteziolog.

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 3013
29.6.2010 20:18:47   
Tinky
Žabica, evo tle maš link http://noseca.com/kontakt.html
Ja, se lahko naročiš tudi če nisi njihov pacient.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 3014
29.6.2010 21:25:17   
kamelija
Čer user posted image ! Mi smo z enotedenskega dopusta in je tok pasalo da gremo pojutrišnem spet nazaj še za en teden!
Upam, da bo voda toplejša kot je bila do sedaj, čeprav sem se opogumila in zaplavala - res fantastičen občutek ko zgubiš težo! (sem pa hodila v vodo pol ure: najprej pet minut do gležnjev, pa pol pet do kolen in pol 5 rit in tako naprej)
In moje noge so zaradi počitka spet kt nove!! Me je dragi res lepo pedenal, škoda k ni še doma tok priden!

No danes sem imela tudi pregled in sicer UZ. Vse zgleda v reduuser posted image . Teže mi ni povedal  je pa obseg glavice 289. In tudi spola spet nismo izvedeli, ker je vodilni plodov del medenica, torej se še vedno skrivauser posted image . Mah saj bomo prej ali slej izvedeliuser posted image , ampak moj je bil prav jezen na G, čeprav ni on nč kriv.

ooooo midva sva z mojim imela nekaj časa vmes ful štale, enostavno mu nisem mogla dopovedat da rabim pozornost, da sm bolj občutljiva in da prosim naj ne počne stvari k ve da me jezijo. Ampak je tud za njih ful sprememba, včasih se obnašajo kot da bo pol konc sveta.  Ma sej bo sigurn bolje, ne se preveč obremenjevat, včasih se stvari obrnejo ko najmanj pričakujemo.

Še podatki za seznam: naslednji pregled 20.7., kile +19 (ja kaj čmo vodauser posted image )

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 3015
29.6.2010 21:34:32   
mayci
Dober večeeer!

Listek, kakšen lep mini buši! user posted image Ti si res ena suhica, kakšen slon..user posted image
Sinko je pa že res velik fant.user posted image

Tinky, tudi jaz včasih razmišljam, ali bom sploh še znala delat z eno tako mičkeno pikico, ko imam tako velikega fanta doma... Ampak mislim, da se bomo zelo hitro spet navadile...user posted image

žabica13, to je pa res čudno, da ti ni nič preverila mat. vratu... No, saj vedno znova ugotavljamo, da so eni G res malo user posted image .

Jaz imam tudi kontrolo pri moji čez 14 dni, pa moram vprašat za bris za streptokok, sem včeraj pozabila..

Jutri greva pa z mojim fantkom (in mojima staršema) spet malo ritke namočit user posted image , sicer samo so slovenske obale in le za en dan, ampak tudi tega izletka se prav veselim. user posted image
Potem bo pa še naš fant ostal eno noč na počitnicah pri dediju in babici in ga grem v četrtek popldan iskat.

Lepo se imejte, pa se tipkamo!user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 3016
29.6.2010 21:41:32   
žabica13
tinky hvala za info, bom kar jutri poklicala in se naročila!

kamelija super za dopust (tisti za nazaj in tisti ki še pride) in čestitke za uspešen pregled. Naslednjega imava spet na isti datum, kakor danes user posted image

uh, danes pa mene moj dragi ob živčke spravlja. Samo na malo drugačen način. Ker je par dni nazaj spet registriral motor. Lani je imel nesrečo ko ni bil čisto nič kriv, ko ga je en spregledal in v njega zapeljal. In je imel ful, ful srečo da je bil samo "malo" polomljen. In od takrat se mi je motor prav zagravžal, ker vem da tudi če on še tako previdno vozi - se zmeraj lahko najde kdo ki ne. In sem celo popoldne že živčna ko pes, ker je šel z motorjem ven in samo uha napenjam kdaj pribrni nazaj.

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 3017
29.6.2010 21:45:56   
žabica13
mayci ti pa tudi uživaj jutri na morju oz. uživajte! Glede pregledov - včasih mi ni nič jasno. Saj ne rečem da morajo vsakič naredit pregled v nulo, ampak če že je kakšna težava, bi lahko s kakšnim dodatnim pregledom preprečili kakšno drugo težavo. Vem da ful šparajo, ampak mislim da zdravstvo neprimerno manj stane en pregled z UZ, da se preveri recimo stanje MV, kakor pa da se rodi nedonošenček ki mora biti še kar lep čas v inkubatorju. Kdo bi jih razumu?!?

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 3018
30.6.2010 7:40:44   
novamami
Ma, zdej sem pa jezna! user posted image

Sem se vam javila za nazaj in potem namesto Potrdi pritisnem Prekliči. In seveda je šlo vse napisano v ...

V glavnem zdele bom pa na hitro:

Oooo, drži se, bodi mirna, ker tako najbolj lahko narediš zase in za svojo bebico, tvoj te bo pa mogoče presenetil.

Vsem čestitke za dobro opravljene preglede.

Žabica13 držim pesti, da bosta z vašim fantom čim dlje dočakala v enem kosu. Kar pa se motorja tiče pa lahko rečem samo "Moški".

Včeraj smo imeli pregled: tretji UZ v porodnišnici, in je vse o.k., naša pupa je težka 2200g, obseg glavice je 298mm. Še za seznam: naslednji pregled 20.7., kile so +5kg (od začetka do zdaj).

Mayci in Kamelija super za dopust, dobro namočite svoje rite. Tudi mi komaj čakamo nedeljo, da gremo na morje, da se shladimo.

No, tole je na kratko. Pridne bodite in naj vam ne bo preveč vroče te dni. Se še javim preden odrinemo na morje.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 3019
30.6.2010 13:36:31   
FirstTimeMummy
Živjo punce!

Danes sem pa jaz huda ko sto user posted image user posted image user posted image ! Zjutraj sem šla na CSD urejat za porodniško in denarni prejemek ob rojstvu... In zvem 'dobro novico' - julijsko plačo mi v izračun za porodniško sploh ne bodo upoštevali??? Kako je to mogoče? Pa še tista socialna delavka se je naredila kvazi dobro vilo in mi svetovala, naj pridem oddat vse skupaj v petek, ne danes, drugače mi tudi junijske plače ne bi upoštevali - halooooo???? Ne morem dojet, res ne... Če delam do 23.julija in dobim za ta mesec normalno plačo, izplačano v avgustu, zakaj za user posted image se potem ne upošteva? Saj se porodniška nam računa od avgusta dalje, al kako?? Gre namreč za to, da sem se zaposlila z decembrom in nimam plače za dvanajst mesecev - zato sem mislila, da bodo pač izračunali za vseh teh 8 mesecev dela in prejemanja plače + 4 mesece 55% minimalne plače in na koncu zdelili z 12. Razlika je pa očitna s samo sedmimi meseci plače! Mizerno, res...
Poleg vsega mi pa še reče, da bom enkratni denarni prejemek dobila nakazan šele 15.AVGUSTA! A oddala bom v petek, na internetu pa piše, da če oddamo do 3. v mesecu, dobimo nakazano še isti mesec... Ne morem verjet, čist sem zgrožena nad vsem skupajuser posted image user posted image user posted image
A so vam glede porodniške upoštevali samo do junijske plače ali tudi za julij? In tiste, ki imate urejeno glede tega že nekaj tednov - so vam upoštevali majsko plačo kot zadnjo??

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 3020
30.6.2010 13:52:49   
spacebaby
FirstTimeMummy, tudi meni so rekl, nej mi v službi napišejo ta zadnjo plačo junijsko, pa sem bila prejšnji teden tam.
Moram pa to nujno ta teden oddati, saj s 4.7. že nastopim porodniško....
Mi je pa tudi nekaj razlagala, da je nekej po datumih, če bi mogli obračunat samo do majske plače, v primeru, da junijske še ne bi dobila izplačane. Ampak če jo pa že dobiš, potem jo pa morajo upoštevat. Julijske pa potem ne, če že nastopiš porodniško.

(odgovor članu FirstTimeMummy)
Neposredna povezava do sporočila: 3021
30.6.2010 15:54:41   
Aisha86
hej-hoj!
Zdej te dni se bom odpraula z mamo po nakupih za kozmetiko za dojenčka...pa ker imam popust v dm-ju sm si misnla nardit mal več zaloge in zdej me zanima kolk kej bom porabla unih hladilnih krem pa vate in takih zadevščin? Mislste da vzamem kr po tri, štiri komade al ni taka potreba?

Neposredna povezava do sporočila: 3022
30.6.2010 20:53:59   
Tinky
Ojla user posted image

mi smo pa danes preživeli dan na plaži. Meni je blo grozno vroče, tko da nisem kej dosti uživala user posted image .

Aisha, jaz bom vso kozmetiko kupila v lekarni in to samo po en komad, ker nikoli ne veš, kako se dojenčkova koža odzove.

Nič, grem spat, sem full utrujena.
Nočko

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 3023
30.6.2010 21:31:10   
NatašaC
FirstTimeMummy - glede porodniške in upoštevanja plač je vedno tako. Tiste plače, ji jo boš šele prejela za mesec, v katerem greš na porodniško, ne upoštevajo. Tudi jaz nisem oddala še papirjev in jih bom šele v ponedeljek, ker takrat dobim plačo za junij, da bodo tudi to upoštevali. Ker lani junija sem bila še pripravnica in je bila plača vsaj ene 30% manjša. Je bila pri moji 2. nosečnosti podobna zgodba, kot bo pri tebi zdaj. Tako da sprijazni se. Nimaš kaj. Tak je postopek.

Včeraj sem imela pregled, je vse ok, naredila mi je UZ, čez 14 dni mam spet pregled, potem gre pa ona na dopust, mene pa v porodnišnico na PDC napoti, da se zmenim počasi za CR. Sva se neki pogovarjali o Pušenjaku in upam, da mi uspe njega dobit za CR. Bomo videli. Sicer je vse ok, sam kile grejo prehitro gor. Vsaj po moje. Beda. Sam bomo to po porodu tuhtali. Zdaj je najbolj važno da bo vse ok.

Danes sta bila moja sončka zadnji dan v vrtcu in se vračata šele avgusta. Mata počitnice. Jst bom mela pa pestro. Pa čist ok. Danes mi je celo uspelo pospravit sobo, ker bi to s sončkoma najtežje naredila. Mamo pa skoraj vsak dan delavce, tako da moram kuhat in se ne  bomo kaj dosti potepali. Bomo videli. Pa pospravit moram en kup papirjev in stvari. Itd.

Nč, pejmo spat. Lahko noč.

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 3024
30.6.2010 22:41:32   
Ploha
aisha: jest bom kupila eno tubico hladilnega mazila, pa sudokrem (proti oz. zdravi vneto ritko), pa bepanten mazilo (1 tuba), fiziološko samo eno flaško, alkohol (1 flaško še mam), vate pa še zdaj porabim fuuul, ker ji brišem ritko samo z vodo in vato, pri drugem bom delala isto (in si naredim kar zaloge, ene 10 paketkov)

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 3025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?