Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Manika Nekatere zgodbe so zelo tragične, kar se tiče te gripe... Mene moti in bega samo dejstvo, da tudi za navadno gripo zboli in umre kar veliko število ljudi na leto, pa zaradi tega noben bolj ne priporoča cepljenja, če pač zanosiš, če si bolj dovzeten ali kaj podobnega. Moje mnenje je, da lahko za novo gripo zboliš, enako kot lahko zboliš za navadno gripo. In večina ljudi navadno gripo preboli... Verjetno tudi nosečnice, kar je logično, saj gripe ni malo. In če nisi ravno kronični bolnik, ki ima že tako probleme z dihali in srcem... Menim, da lahko preboliš tudi novo gripo. Plod pa naj v dihalne težave zaradi našega obolenja ne prišel... Ali pač? Moje mnenje je tako in enostavno se ne upam cepiti zdaj in tvegati, če me gripa do zdaj še ni doletela. In se zaradi tega tudi ne bom cepila... Meni je moja zdravnica, ko sem zanosila, svetovala, da se cepim proti sezonski gripi; samo NE v prevem trimesečju. DA se svetuje to cepljenje VSEM, ki načrtujejo nosečnost. Ker virus sam po sebi ni "nevaren", ampak npr. visoka vročina ni najboljša prijatljica malega plodeka, lahko povzroči celo spontani splav.... Hm. Plod na žalost PRIDE V DIHALNE TEŽAVE, ker ima nosečnica dihalne težave; tj. če zbodi za novo gripo. Ker je dos edaj že znano, da ta novi virus predvsem "napade" pljuča in posledično povzroči, da imaš v krvi manj kisika Če ga imaš ti, ga ima posledično tudi plodek. Visoka vročina je tudi nek faktor tveganja. Kaj pa če zboliš? Na začetku seveda ne veš, kakšen bo potek bolezni. bi jemala Tamiflu v nosečnosti? Ker moraš z zdravilom začeti v prvih dveh dnevih po pričetku bolezni, nato je vseeno.... Nosečnica, ki zboli za novo gripo (šanse, da zboli, so popolnoma enake kot pri "ostalih" ljudeh) naj bi bila 6 do 10 krat bolj ogrožena za težji potek bolezni. Debeli ljudje npr. 6 krat bolj ogroženi, tisti s kroničnimi boleznimi pa 4-6 krat. V LJ kliničnem centru je še vedno hospitlizirana nosečnica, ki je na "umetnem dihanju", tj.diha s pomočjo respirtorja. Nikoli niso napisala, da bi bila tudi krončna bolnica. Dodatki, ki so v tem cepivu, se uporabljajo že nekaj časa; samo se malo pobrska po internetu in se pride do teh informacij (lepo jih je zbral Pušenjak na svojem forumu; priporočam): No, sam tolko. Da vemo, kaj se daje na vago. Jaz priznam, nisem cepljena, samo čakam, da mine 16 teden, tako nekako mi je bilo svetovano; ker je takrat tako imenovana organogeneza zaključena, tj. plodek ima vse organe razvite, nato "samo" še raste. Torej morampočakat še 10 dni, do takrat pa sem v "hišni izolaciji" . Nato pa še 14 dni, da sigurno razvijem ustrezna protitelesa. Eh, letos torej odpade novoletni šoping. Ma tudi prav, bodo pa dinarčki na računu ostali (al pa bo internetna prodaja zaslužila namoj račun....) ------------ Čim manj viroz želim!!!!!! Sploh pa nobene gripe.....
|