biba77
|
IZVIRNO SPOROČILO: nikcaa zivijo... biba77- sm prebrala da prebolevate gripo.... zanima me kako je bilo pri tebi? tako kot navadna gripa? kaksni znaki? kaj so svetovali zdravniki? ginekolog/inja? upam da ste se vsi pozdravilii.. srecnooo!!! Pozdravljena, nisem ravno na netu, ker sem zdaj tri dni imela še vnete oči v okviru te gripe in ni bilo ravno za tipkanje in branje. Mi smo za gripo zbolevali na 2 dni; najprej mož, potem sin in na koncu jaz. Mož je imel še najmanj težav (vročina, kašelj, boleča pljuča in sklepi, kasneje pa še nahod), kar je verjetno odvisno od tega, ker je edini lahko prejemal Tamiflu; midva s tamalim iamva vse živo. No, tamali nima več gripe ima pa še nečista pljuča na desni strani in delamo ne tem, da ne bi slučajno kaj resnega (pljučnice) fasal. Tamali je začel z visoko vročino, vnetimi očmi in nahodom, nadaljeval pa s kašljem. Vročino e imel tri dni, potem en dan ne in potem še 3 dni. Zbijali smo mu na 4-6 ur. Zraven tega je še na Berodualu in Flixotide inhalacijah (terapija še od prej). Jaz sem edina šla na odvzem brisa, ker je moja os. zdravnica zaradi moje nosočnosti hotela točno vedeti. Potrjena je bila pandemska gripa. začela sem s kašljm, nadaljevala s temperaturo (zbijanje z lekadolom na 4-6 ur); na srečo višje temperature od 38.4 sploh nisem imela, največkrat pa okoli 37.7 Imela sem vnete sinuse, vneto grlo, boleča ušesa, oči, zg. čeljust, pljuča, zadnje 3 dni vnete oči. Kar nekaj... Danes je moj 9. dan bolezni. Za tamiflu nisem primerna, ker so nekatere sestavine v njem teratogene, tako kot povišana vročina v nosečnosti. Sam virus gripe pa ni nevaren za plod. Tako so mojo os. zdravnico poučili kolegi, ginekologi in infektologi, na katere se je obrnila. No, če sem kateri pomagala pri odločitvi, super. drugače pa vsaj lahko veste, kaj pričakovat (ko ni zapletov - trkam). Lp, biba77
|