ursulina
|
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta IZVIRNO SPOROČILO: zimska Glede teh poporodnih pregovorov... Nam je ena babica v MŠ povedala anekdoto (baje je bilo res): K njim je prišla novopečena mamica, čisto znervirana da dete skoz joka, da ne spi, da noče jest... Da zavrača njo, njene dojke, skratka skoz samo joka... Baje je ta mamica tudi rahlo zaudarjala. Babica jo je vprašala - gospa brez zamire, ampak kdaj ste se pa vi nazadnje sprhali (umili)? Mamica odgovori - Ja, meni so rekli, da se po porodu 6 tednov ne smem tuširat! Babica je rekla - Ni čudno, da dete noče jest (se dojit)... Baje, da se ta ženska dejansko NI NIČ umivala in tuširala nevem kolk tednov, ker so ji stare mame tako rekle, plus bilo je poletje, smrdela je pa ko ... Halo?? ojej, ojej... toliko o tem, da morajo tudi neizkušene mlade mamice misliti s svojo glavo, ne pa slepo ubogat nasvetov vsakega, ki ima 5 minut časa za vraže in neumnosti... jaz sem veliko uporabnih nasvetov prebrala prav na RRju, patronažna je bila zelo fajn, sicer sem pa vsako stvar naredila po svoje in tudi zato dojila oz. si črpala mleko do sedmega meseca in podobno... da se je pametno čuvat prvi mesec po porodu je res, ampak seveda v mejah normale in počutja... lasje so meni začeli izpadat ko je mali imel 5 mesecev, vso stanovanje jih je bilo polno, glava pa čisto boga... ampak se je potem poštimalo no zdaj pa spet pričakujem katastrofo... ampak ni kaj, hormoni pač naredijo svoje in to pri vsaki drugače. jaz si niem uspela umiti las v P, sem si jih doma, ker je bilo toliko obiskov, da enostavno nisem imela šanse, računam, da bom zdaj, ko so obiski omejeni na atije, HB, da bo cartal princesko, ker je bila kar muka zdržat do doma! par tednov pa ... uffffffffffffffff, KATASTROFA Čestitke vsem novopečenim staršem, mamicam in očkom, seveda, lepo pridno se cartajte, vse ki ste še v enem kosu pa božajte trebuščke, smo pa verjemem, že vse neučakanee, da končno spoznamo male telovadce v trebuhu... meni se sicer še nič ne mudi, tak okoli 20. upam, da se bo punca odločila pokukati na svetlo, prej ne bi