jannusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kati81 Vam nahitro napišem kako je bilo. V nedeljo zjutraj sem bila čist boga in zmerim pritisk, je bil 170/100 in ajde gremo v P na pregled, me sprejme dr. Pušenjak in pravi ja nič boste šla pa rodit. Da mi eno tabletko za odpiranje okoli 11h in me pošlje na oddelek, meni se je zdelo k da se nič ne dogaja, zvečer spet pride in pravi da sem odprta 2 cm in mi bo dal še eno tabletko, ok, grem nazaj v sobo lepo naredimo CTG popadki ravna črta, zjutraj spet CTG in čisto ravna črta, skor kot bi jo risal z ravnilom. Pol pa začnem jest zajtrk in pride sestra naj grem na pregled, sprejme me dr. Steblovnik in pravi o lepo vi ste pa že 4 cm odprta boste šla kar v porodno. Grem pospravim prtljago in čakam, da me sestra odpelje v 1 nadstropje. Spodaj me sprejmejo full prijazne študenteke babištva, povejo naj počakam da uredijo papirje, ura je bila 9. Potem sledi popravljanje mojega britja, pa seveda klistir, mal pred 10h se grem še stuširat in takrat se mi je pa zdelo da me nekaj špika v trebuhu ampak nič hujšega. Ob 10h pridem v porodno sobo št 8(svetlo modre barve), babica me pogleda in pravi ja super to bo pa hitro vi ste odprta že 6 cm, ok priklopijo CTG in kot da bi telo vedelo so se začeli popadki na 2 minuti, kar naenkrat, kličem mojega naj pohiti, k to gre hitro, potem seveda sledi, da dam kri, predrejo mehur, babca ipolnjuje papirje, pripravi mi masko in ura 11, mojga pa še ni jaz pa popadke na 1 minuto, 11.03 moj pridev sobo v tistem pa babca mene prime pogleda in glavica že rine ven, ob 11.16 je pa mali Jaka Tian že jokal na mojem trebuhu. To je bilo vse, naj povem da poleg maske nisem dobila nobenih drugih protibolečinskih sredstev, preprosto zato ker ni bilo časa, se je vse tko hitro odvilo. Rezana nisem bila, mi je samo en delček kožice počil in sem dobla samo 2 šiva, za katere sploh ne vem da jih imam. Po treh urah bi mogla na kahlo lulat ampak to pr men ne doživijo, k mi je pa huj k vse skup ostalo, tko da sem si sprosila, da lahko vstanem in grem na wc, seveda tud to ni šlo ampak so me vseeno odpeljali na oddelek, kljub temu da naj bi šel še dol lulat drugače dobiš kateter, in v sobi sem se lepo zaprla v wc in lulala. Moje počutje je fantastično, nisem niti utrujena nič me ne boli. No vsem, ki še čakate želim da vam čim hitreje mine in kar se da lahko. Zdaj pa grm k se mali oglaša. Po pa napišem še kako je bilo ko sva prišla domov. Lepo. Hvala za super opis. Mogoče pa se tud nam kaj takega uresniči. Jaz sem bila nazadnje v porodni sobi 26 ur, tako da tokrat res s strahom čakam kaj bo...
|