Anonimen -> RE: Marčevke 2010 - 2.del (7.12.2009 13:28:02)
|
lunka1, mislim, da če si prejemnik socialne pomoči, da je ne dobiš v času porodniškega nadomestila... jaz sicer sem poročena in sem za poštene državljane in tako...ampak ok, eno je, da sta pri hiši dve plači, starša se pa lažeta da nista skupaj...drugo pa je, če je itak samo ena, pa še tista bolj mala, s tistim se pa res ne da živet in kr podpiram take, da si zrihtajo vse kar si lahko. jaz sem pred prvo porodniško bila brezposelna, a sem nato dobivala porodniško na podlagi tega da sem bila v zadnjih 3 letih zaposlena vsaj 12 mesecev... Jo dobi, če se en dan pred porodniško (to je 28dni pred PDPjem) zaposli. Drugače je pa tko, za poštene državljanje: Midva dobivama samo eno plačo - moževo, ki ne morem reči da je majhna in otroški dodatek, Drugače pa, jst sem za to, da si punce to zrihtajo. Poznam še druge večje primerke, ki državo še mnogo bolj izkoriščajo, pol se pa lepe pa fine delajo. Jst ne prejemam nobene denarne socialne pomoči in je tudi ne bom, mi pač ne pripada, za mati samohranilko se pa tudi ne mislim v zobe dajat. Tko da punce, vi se kar pozanimat, verjemite ne boste ne prve in ne zadnje, ki boste to naredile. Delajo to tudi "gospe" ki imajo res polno rit vsega, tako da lahko tudi ve, brez kančka sramu. Sploh pa same vidite, da gre naša država čedalje bolj na ****, lepo ali grdo. Če si lahko gospodje na direktorskih stolčkih nalagajo bajno visoke odpravnine na račun države, si lahko pa tudi me izborimo unih 60 eur več porodniške. Navsezadnje tudi naši možje plačujejo davke.
|
|
|
|