lunka1 -> RE: Marčevke 2010 - 2.del (7.12.2009 12:05:44)
|
IZVIRNO SPOROČILO: rožca26 IZVIRNO SPOROČILO: lunka1 Btw - tiste, ki ste že mamice: koliko približno znesejo na mesec stroški za dojenčka? Odvisno je katere plenice kupuješ, ali dojiš ali dodajaš. V osnovi pa - od Muellerja plenice so okoli 6 eur (naj me popravi katere, če sem se zmotila), potrebuješ pa približno 3 pakete plenic. Aptamil je cca. 11 eur, rabiš pa tam ene 4 škatle na mesec (odvisno od količine) na vsake toliko časa nanese še vatka in to je to. V osnovi dojenček ni tako drag kot nas strašijo na začetku. Dražji so potem otroci. Vse to je računano, da ne potrebuješ nobenih oblačil (ker jih imaš sposojene) Pa tiste, ki boste kupovale čistilne robčke - 4 paketi iz Muellerja so okoli 6 eur. Mislim. No, tole se sliši kar obetavno. Plenice bomo imeli pralne od Racmana (bo treba kmalu v nabavo..), glede dojenja pa upam, da nam bo steklo. Drugače pa praviš Aptamil - cirka 50€ na mesec... Pa kakšne drobnarije za sproti, verjetno vse skupaj ne presega 100€ na mesec, ane? Ja, otroci so dražji, je hrane več, je vrtec,... Samo potem bo lažje, bomo imeli (upam) dve plači... Me je kar malo strah, kako bo... Vse naju je presenetilo. Jaz sem mislila se lepo zaposlit nekje na jesen, ko bi diplomirala... No, zdaj sem diplomirala, pa nimam nič od tega. Potem sva se odločila za nakup stanovanja, pa sva poleg tega dobila še dojenčka [sm=smiley36.gif]. Saj se ne pritožujem, res nas življenje preseneča... Prej 7 let nič, potem vse naenkrat. No, zdaj prenavljava stanovanje, za katerega plačujeva kredit 450 na mesec in z eno plačo je že tako težko.. No, ampak pravijo, da se vse da, da se vse spremeni, ko pride dojenček, in da stvari kar letijo na kup. Pa so moji starši še tukaj, ki nama bodo pomagali maksimalno (njegovi minimalno...).. Bomo videli, upam, da se izteče vse najboljše [sm=bravo.gif]
|
|
|
|