lunka1
|
vekybel Ne vem, če si se že kaj zmenila na CSD glede podaljšanja dsp-ja in odločbe za pomoč novorojenčku, ampak naj ti povem, da sem bila jaz prejšnji teden tam za podaljšanje socialne pomoči, ta teden pa sem nesla potrdilo G za paket in sem danes dobila odobreni obe odločbi. Mogoče je res dobro, da jih pokličeš in povprašaš, zakaj še nisi nič dobila. Meni so torej podaljšali dsp, in sicer do 30.4. Zdaj pa imam eno dilemo, in sicer ker bom prej rodila, me zanima, če bom za zadnji mesec sploh še dobila, glede na to, da bom takrat že prejemala starševski dodatek? Žre me že to, ker imam rok 15.3., izplačujejo pa vsakega 18.v mesecu... Torej lahko ostanem brez dveh nakazil. Kdaj sploh dobimo prvo nakazilo starševskega dodatka, oz. kdaj izplačajo prvo "porodniško"? Se to šteje že z nastopom porodniške, ali šele po porodu? Drugače pri meni nič posebnega, bolečine v križu so se umirile, razen ko peljem mojo Luno na sprehod in če v kosu hodim več kot pol ure, me začne bolet v išiasu (levi ritnici). G pravi, da mišice in kosti pritiskajo na živce (ker se pač medenica razteza) pa zato boli. Sem bila pa včeraj na enem "duhovnem srečanju" (se ukvarjam z enimi spiritualnimi zadevami) in sem imela noro lep večer. Moja učiteljica oz. voditeljica mi je po skupinski meditaciji rekla, da prihaja ena močna energija, da vidi dečka, ki nosi sonce med nas. Da ga prav vidi, kako v naročju nese sončno kroglo. Moram priznat, da so mi prav solze prišle v oči. No, toliko o tem... Zdajle perem ene pralne pleničke, ki sem jih naročila preko ebaya, pa da vidim, kaj bo ostalo od njih Kar se cene tiče, sem definitivno prišparala (sem dala 20€ za 5 pleničk in 10 vožkov), zdaj je treba samo še počakat, da vidim, kaj bo iz stroja prišlo
|