|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010 - 2.del
14.1.2010 21:49:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sara2007

Ne, pa ne sprašuj zakaj kr je dolga zgodba in sem še zdej jezna ko .

Ok, pol pa ne bom spraševala. Če prov me firbec matra Sklepam, da so ti kej obljubil, pa so obljubo prelomil. A prov cilam????

Košaro ne, lupinico pa. Pa sem si jo nazadnje kr sama kupla. Je bilo še najbolj ziheruser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rožca26)
  Neposredna povezava do sporočila: 3751
14.1.2010 21:50:18   
rožca26
Sm pa dons ugotovila, da je na tej strani tok enih punc, k so nekak povezane z mojim lajfom (al prek sorodnikov, sodelavcev ...) Me prov zanima, če bo še kera. Ker to je pa že res smešno - ta slo je res majhna user posted image

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 3752
14.1.2010 21:51:48   
Anonimen
Sm pa dons ugotovila, da je na tej strani tok enih punc, k so nekak povezane z mojim lajfom (al prek sorodnikov, sodelavcev ...) Me prov zanima, če bo še kera. Ker to je pa že res smešno - ta slo je res majhna

lepo touser posted image

(odgovor članu rožca26)
  Neposredna povezava do sporočila: 3753
14.1.2010 21:52:28   
Jessy
Moja izkušnja s CR je precej drugačna od Rožčine. Verjetno tudi zaradi druge oblike anestezije.
Jaz sem dobila spinalni blok.
  1. Po dolgem šivanju me odpeljejo na intenzivno in na poti do tja, mi možek prinese našo štručko, da sem jo stisnila k sebi za nekaj sekund, nato smo se poslovili.
  2. Po prihodu na intenzivno sem pisala SMS-je in imela občutek, da pa nisem čisto prisebna v glavi, ampak sile ni bilo. user posted image
  3. Po cca 3. urah prošenj sem končno dobila štručko, da sem jo pristavila. user posted image
  4. Zaradi oblike anestezije nisem smela stopiti na noge celih 24 ur, zato dobiš tudi kater, ki je več kot dobrodošel. Vmes so mi prek infuzije dajali kup nekih injekcij proti bolečinam, pa za krčenje maternice in ne vem več kaj še vse. V glavnem, popolnoma nobene, nobene bolečine. Nog pa nisem čutila od 8h zjutraj, ko sem dobila anestezijo, pa tja do 16. ure.
  5. Po točno 24-ih urah me odklopijo z infuzije, v želodcu full kruli, lakote pa nobene. user posted image
  6. Naslednji dan so me zaradi gužve ob 14h pričeli prestavljat na navaden oddelek, s tem, da sem mislila, kako se bom lahko sama prestavila na drugo posteljo, ki so jo pripeljali k tej na intenzivni, pa so babce vztrajale, da mi bodo pomagale. Še sreča, saj me noge niti približno še niso držale pokonci.
  7. Na oddelku imam našo štruco končno skoraj ves čas pri sebi. Težave nastopijo pri usedanju na posteljo. Pokazali so mi, kako se to pravilno dela, da tudi manj boli, kajti mene je bolelo samo pri tem manevru, če pa sem ležala, pa bolečine ni bilo. V glavnem, če sem hotela dobiti štruco ali jo dati v posteljico, sem se pošteno namučila in večkrat prosila tudi za pomoč. Sem pa tja sta mi priskočili na pomoč tudi cimri. user posted image
  8. Stalno sem imela na razpolago kup zdravil proti bolečinam, od lekadola do tramala. Jaz sem v vseh dneh vzela le 1 lekadol in še to šele 3. dan, ko me je bolj bolelo kot prejšnja dva dneva, pa še to takrat, ko sem stopila na noge.
  9. Po dveh dneh in pol sprosim, da mi odstranijo kateter, saj sem si že močno želela pod tuš, kajti v tisti julijski vročini in dvodnevnemu močnemu potenju, sem ga bila še kako potrebna. Seveda sestre niso vedele za moje namene in so me res osvobodile tiste vrečke.
  10. Po nekajkratnih obiskih WC-ja in potrditvi, da sem dovolj fizično močna, da se varno stuširam, sem to tudi storila. Sem si še lase umila in jih potem poslušala, da se bom prehladila, saj sem si jih sušila naravno, saj fena nisem imela. Itak je bilo pa veliko čez 30°C, tako da me prehlad sploh ni skrbel.
  11. V šestih dneh, kar sem bila v porodnišnici, me je bolelo samo pri usedanju na posteljo z ležečega položaja, pri prvih parih korakih pa me je res žgalo po rani, ampak je potem bolečina ponehala in bila znosna. Zelo komot sem sedela po turško, kar sem izkoristila za dojenje. Ta položaj sta mi zavidali cimri, ki ga nista bili zmožni zaradi šivov spodaj. Ko sem šla šesti dan domov, sem se komot oblekla in tudi hodila, pa tudi po stopnicah šla brez vseh težav in bolečin, v avto sem se komot usedla....Skratka, nobene hude bolečine. Najhuje mi je bilo nekje tretji dan, potem pa vsak dan precejšnje izboljšanje.
  12. Naslednjih 14 dni me je bolelo v predelu rane le, ko sem se pobirala s postelje v sedeč položaj.
  13. Aha...ne smem pozabiti, da sem ene parkrat zakašljala, ali celo kihnila, kaj pa vem, kaj točno sem storila. No, to je bilo pa res kruto, no...bolelo za umret. K sreči samo par sekund, ampak noro boleče in sem upala, da tega (kašljala, kihala) ne bom več počela.
  14. Do prvega pregleda je bolečina v celoti izginila, sem se pa precej pazila in smo hodili na zelo kratke sprehode, cca 1 km hoje ali pa še manj. Sem raje prakticirala sedenje v parku pred hišo.
  15. Šive sem imela take, da so se sami razgradili, kar je bilo super, je pa srbelo, ko se je celilo.
  16. Zelo hecno je, ker predel okrog rane nisem čutila cca 1 leto.

Mislim, da nisem ničesar pozabila.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3754
14.1.2010 21:52:46   
rožca26

Ok, pol pa ne bom spraševala. Če prov me firbec matra Sklepam, da so ti kej obljubil, pa so obljubo prelomil. A prov cilam????

Košaro ne, lupinico pa. Pa sem si jo nazadnje kr sama kupla. Je bilo še najbolj ziheruser posted image user posted image user posted image

Se strinjam. Nikoli ne smeš računat sam na eno stvar. Moraš vedno še en dodatem plan imet. Tko je bilo pri Vidu - mi kolegica posodi cunce do št. 62 al pa še mal večje, pol pa dobim prek mojga sporočilo, da bi bila kolegica vesela, če te cunce nazaj prnesem, ko jih odrabim - jih mora naprej dat user posted image  Še dobr, da sm jih jest že vmes kej nakupila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3755
14.1.2010 21:55:55   
Anonimen

Košaro ne, lupinico pa. Pa sem si jo nazadnje kr sama kupla. Je bilo še najbolj ziher

Se strinjam. Nikoli ne smeš računat sam na eno stvar. Moraš vedno še en dodatem plan imet. Tko je bilo pri Vidu - mi kolegica posodi cunce do št. 62 al pa še mal večje, pol pa dobim prek mojga sporočilo, da bi bila kolegica vesela, če te cunce nazaj prnesem, ko jih odrabim - jih mora naprej dat Še dobr, da sm jih jest že vmes kej nakupila.

Jah pri meni se je izkazalo, da je še najbolj ziher, da sem si sama kupila

(odgovor članu rožca26)
  Neposredna povezava do sporočila: 3756
14.1.2010 21:58:48   
rožca26
Jessy user posted image user posted image user posted image  za tako podroben opis. Vidim, da je bilo pri meni kar podobno glede "bolečin", štručke pa jest nism vidla do naslednjega dne. user posted image
Ampak kihanje, kašlanje, režanje je pa res ubitačno po CRju. Se še sedaj živo spomnim,kak smo se vse 3 režale, po zaključku smeha pa istočasno rekle "au". No, to je bilo še slabš, ker smo se še bolj začele režat user posted image user posted image user posted image user posted image  To so bili dnevi (vse smo mele otroke na EINTu)

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 3757
14.1.2010 21:59:05   
Jessy
Sara2007, zakaj točno boš imela CR? Saj si najbrž že omenjala, pa sem spregledala. Sorry!

Rožca, jaz 23.1. po vsej verjetnosti ne bom mogla, ker na ta dan praznuje moževa sestra in običajno na isti dan tudi vabi k sebi. Srugače je pa tako, da najbrž na noben datum ne bomo mogle prit vse.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3758
14.1.2010 21:59:31   
rožca26
No punci, kaj pravta za predlagani datum? A bi lahka pršli?

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 3759
14.1.2010 22:00:59   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Rožca, jaz 23.1. po vsej verjetnosti ne bom mogla, ker na ta dan praznuje moževa sestra in običajno na isti dan tudi vabi k sebi. Srugače je pa tako, da najbrž na noben datum ne bomo mogle prit vse.

Ja, maš prov, sej to pričakujem. Sam bi blo fajn vsaj več kot 15 ali 20 punc. Škoda za datum user posted image  user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3760
14.1.2010 22:02:17   
Jessy
Ja, klinc...tak je....user posted image  Pa naslednji vikend tudi ne morem, ker pa sestrina bebica praznuje 2. roj. dan...user posted image  Sej pol pa že kmal gremo rodit....kaj pa, če se kar v porodnišnici zmenimo? user posted image  Morda kar v porodni...user posted image

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 3761
14.1.2010 22:03:10   
Anonimen
To bi lahko vedla šele drug teden v petek. Bi bilo takrat najbolj ziher. Žal je tako, da kadar delamo plane, se nam zmeraj nekaj podre. Tko kakor se nam je za ta teden.user posted image

(odgovor članu rožca26)
  Neposredna povezava do sporočila: 3762
14.1.2010 22:04:07   
Jessy
Jaz sem pa laaaačnaaaa........user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3763
14.1.2010 22:05:01   
rožca26

Ja, klinc...tak je....user posted image  Pa naslednji vikend tudi ne morem, ker pa sestrina bebica praznuje 2. roj. dan...user posted image  Sej pol pa že kmal gremo rodit....kaj pa, če se kar v porodnišnici zmenimo? user posted image  Morda kar v porodni...user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  A ne boš ti v PO rodila? Jest bom v Lj. Sej 30.01. pa tut jest ne moram - sm zmenjena z bivšima sošolkama iz faxa user posted image user posted image user posted image  Pa ena ima rok en dan za mano, pa še iz Domžal je user posted image  Ja, bodo domžale res spet polne vožickaric user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3764
14.1.2010 22:05:46   
Anonimen
Sara2007, zakaj točno boš imela CR? Saj si najbrž že omenjala, pa sem spregledala. Sorry!

Ker se nam zopet obeta "big baby" in zato ker sem imela cel kup težav med prvim porodom. Nisem se odpirala, umetni popadki - nič svojih, glavica se ni spuščala v porodni kanal, 32 notranjih šivov, ter dodatne težave še sedaj leto dni in 2 meseca po porodu.

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3765
14.1.2010 22:05:47   
rožca26

Ja pejt jest user posted image user posted image user posted image  Ti noben ne brani. Al se stradaš za železo?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3766
14.1.2010 22:06:39   
rožca26

To bi lahko vedla šele drug teden v petek. Bi bilo takrat najbolj ziher. Žal je tako, da kadar delamo plane, se nam zmeraj nekaj podre. Tko kakor se nam je za ta teden.user posted image

Kaj si mela plan pridit v LJ. Škoda user posted image  Solit se nej gre šef od tvojega user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3767
14.1.2010 22:06:52   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: rožca26

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  A ne boš ti v PO rodila? Jest bom v Lj.

user posted image user posted image Ma, ja....ma, če je večina za to, da se dobimo v LJ porodnišnici, si pač premislim, pa pridem tja...user posted image user posted image  Al pa ve v PO?!?user posted image user posted image user posted image

Pa, da ne boste v Domžalah naredile kakega cestnega zastoja, ko boste racale čez cesto...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 3768
14.1.2010 22:07:13   
Anonimen
Ej mene pa zanima, kdo vse bo rodil na Ptuju?????

(odgovor članu rožca26)
  Neposredna povezava do sporočila: 3769
14.1.2010 22:07:24   
rožca26

Ker se nam zopet obeta "big baby" in zato ker sem imela cel kup težav med prvim porodom. Nisem se odpirala, umetni popadki - nič svojih, glavica se ni spuščala v porodni kanal, 32 notranjih šivov, ter dodatne težave še sedaj leto dni in 2 meseca po porodu.

Kake dodatne težave user posted image  ? A je še kej narobe al raje ne bi o tem?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3770
14.1.2010 22:08:09   
Jessy

Ojoj, revca!!!! Uff, si ne znam niti predstavljat toliko šivov!!! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3771
14.1.2010 22:09:24   
Jessy

Ja pejt jest user posted image user posted image user posted image  Ti noben ne brani. Al se stradaš za železo?

Ma, klinc pa železo....stradam se zaradi kg-jev....mi je rekel, da moram začet paziti....Ehhhh....bom navalila na ene 3 pomaranče, pa bo kar bo....Čeprav bi jaz raje kaj bolj konkretnega...user posted image

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 3772
14.1.2010 22:09:42   
rožca26

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  A ne boš ti v PO rodila? Jest bom v Lj.

user posted image user posted image Ma, ja....ma, če je večina za to, da se dobimo v LJ porodnišnici, si pač premislim, pa pridem tja...user posted image user posted image  Al pa ve v PO?!?user posted image user posted image user posted image

Pa, da ne boste v Domžalah naredile kakega cestnega zastoja, ko boste racale čez cesto...user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mislim, da ne bodo vsu za Lj. Še porodničarji ne, ker bodo mel preveč dela user posted image user posted image user posted image  V PO pa ne grem - tam nimam nobenih vez user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3773
14.1.2010 22:09:55   
Anonimen

To bi lahko vedla šele drug teden v petek. Bi bilo takrat najbolj ziher. Žal je tako, da kadar delamo plane, se nam zmeraj nekaj podre. Tko kakor se nam je za ta teden.

Kaj si mela plan pridit v LJ. Škoda Solit se nej gre šef od tvojega

Ma tečen je ko svina. Se mu vidi, da je žena noseča, pa da ne bo mogu več tok v hišo ljubezni hodtuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Prav nej mu bo, kaj se je pa igraluser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rožca26)
  Neposredna povezava do sporočila: 3774
14.1.2010 22:10:48   
rožca26

Ma, klinc pa železo....stradam se zaradi kg-jev....mi je rekel, da moram začet paziti....Ehhhh....bom navalila na ene 3 pomaranče, pa bo kar bo....Čeprav bi jaz raje kaj bolj konkretnega...user posted image

Ah, zakuga pa???? Sej so tvoje kile, ne njihove. Pa zdej smo itak na koncu, pa baje mal več kil dobivamo tut če ne jemo velik user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?