|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010 - 2.del
12.1.2010 14:50:16   
3Sonček3
Mene pa zanima glede tega spinalnega CR. kam ti to dajo inekcijo? Js se na splošno ne bojim inekcij samo ne zaupam pikanju v hrbet, pa v rito boli ko user posted image . ostalo preživim brez problema.

lenčy js sm si prsne blazinice naročila od tosame tist brezplačni vzorec. Tko da ti priporočam da si čimveč vzorčkov prskrbiš pa boš vidla keri ti najbl pašejo, pol jih pa nabavš.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3501
12.1.2010 15:08:19   
lorelaj*
Tjaša, ful lepo je prebrati, da so se krčki umirili. Me je včeraj že kar malo zaskrbelo zate, si bila videti kar utrujena. Predvidevam, da ti je buscopan prijel? Ali si se pa psihično malo potolažila, ker je vse OK. Kakor koli že, držim pesti zate in za vse ostale.

Vidim, da je že dojenje na tapeti. Mene kar skrbi, kako bo. Sem si včeraj nabavila blazinice in nastavke pa eno mazilo za bradavice. Pa menda obstaja tudi nek čaj. Ali katera ve, kakšen? Bom pa imela za ziher tudi kakšno umetno mleko pripravljeno. Raje ga potem stran vržem, kot da je pikica lačna.

Kdaj se pa začne z masažo presredka? Na kremi piše, da v 34. tednu, se mi zdi, da ste govorile pa, da že v 32? Ali sem si narobe zapomnila? Ne bi rada prehitevala, da ne bo res nazadnje prezgodaj ven hotela.

Danes sem bila spet v službi. Jao, nisem za nobeno rabo več. Govorim o Brižinskih spomenikih in o Murnu, mislim pa na to, kaj moram še kupiti in kdaj grem spet v šolo za starše. :)
Komaj komaj že čakam na porodniško. Na porod še ne, bi rada do marca počakala, da bomo imeli vsi skupaj rojstni dan. Ali pa vsaj da olimpijske v miru pogledam. ;)

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 3502
12.1.2010 15:27:53   
lunka1

IZVIRNO SPOROČILO: lorelaj*

Kdaj se pa začne z masažo presredka? Na kremi piše, da v 34. tednu, se mi zdi, da ste govorile pa, da že v 32? Ali sem si narobe zapomnila? Ne bi rada prehitevala, da ne bo res nazadnje prezgodaj ven hotela.

Jaz sem že začela mazat, pa sem zdaj v 32t. Sem pa bila tudi pravkar na obisku oz. ogledu naše porodnišnice in smo se malo pogovarjale z babico o tem. Je rekla, da vsekakor priporoča masiranje presredka in pitje malinovih listov (te bolj proti koncu).
Mislim pa, da nima nobene zveze masiranje presredka in prezgodnji porod. Z masiranjem samo omehčaš mišice in tkivo zunaj, ne vpliva pa to na krčenje mat.vratu in popadke.

(odgovor članu lorelaj*)
Neposredna povezava do sporočila: 3503
12.1.2010 15:40:05   
Wannabemommy
IZVIRNO SPOROČILO: rožca26

IZVIRNO SPOROČILO: Wannabemommy

Ojla

Lepo pozdravljene, sicer ne spadam k vam ampak k aprilčicam ampak me nekaj zanima a še mogoče katera od vas ve kolk so bili vašiuser posted image  težki tam pri 27. tednu, ker se mi zdi da je mojuser posted image ful pretežek, ima 1300 g user posted image , zaj pa sem cela zmedena kr nevem al je to preveč, ena ki ima isti dan PDP ima sicer user posted image  in je njenauser posted image  težka le 1008g, prosim če se ktera spomni, da se vsaj malo pomirim,....
Pa hvala

V 29.t je mela naša 1470g. Drgač je pa čist odvisno od otročka. Sej veš - tut mi nismo vsi normirani (eni so večji eni pa pač manjši). Bodi vesela, da je že tok velik pob, večji problem je, če je prelahek. Sej sladkorni test oz. OGGT si pa delala??

Ja nardili so mi vse preiskave od sladkorne do drugih krvnih preiskav sem mela včeraj že drugič laboratorij in je bilo HB vse vredu. Je pa mi reko G da je možno da bo Pdp teden dni prej Kr je kr velik za 27. teden. No hvala vam vsem ki ste mi odgovorile , praktično sem dans stopila v 28 teden in sem kr pomirjena, važno je sam da je našuser posted image  zdrav in da pridno brca mamicouser posted image . Najlepša hvala še enkrat, vsem vam pa želim čim lepšo nosečnost do konca in božajte svoje bušije
Papa

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 3504
12.1.2010 16:34:32   
Anonimen
lenčy, ja, nemške so malo bolj mehke. zdaj če si doma blizu mullerja, ok. če pa nisi, pa so tud poljske ok.
jaz sem navadno pamperkse v leclercu kupila, ko je bila akcija, na zalogo...zadnjič sva bila v avstriji, pa sem jih vzela gor. pa da ti povem, posrane so bile isto tak...še včasih se mi je spredaj gor polulal, pa ne vem kako...tak da tud nemške niso zlate.
zdaj če imaš voljo in čas komplicirat, ok...če pa ne, pa vzemi tist bonus pa porabi vse kaj je gor...veš kolk plenic bodo uničili...tam ko si enkrat na trojki (se mi zdi da smo imele čisto vse take probleme), začnejo vse nekje premakat...pol pa kupiš vse kaj najdeš..in je na koncu itak vse ok. meni je pač boljše, če so malo tanjše, ker ene pleničke so pol tri kilske, ko se nalulajo...smo imeli vse, od mulerja, hoferja, dm, lidla, špara..evo, zdaj na koncu, ko vedno rečem, da je zadnji paket, sem kupila še lumpi. in veste kaj? nič jim ne fali...

Lucika jst se pa strinjam v vsem napisanem s tabouser posted image user posted image user posted image user posted image
Če čisto po pravic povem, sem tudi jst na začetku bila mnenja, da samo pampers in pika. Pamperske so ble zakon ostale pa klump po domače povedan.
Ko pa res začneš na to tudi drugače gledat, da niso samo pamperske vau, sem pa začela probat z drugimi - najprej od muellerja, pol dm, hofer, pa pol spet pampers in nazadnje celo leclerove, ki sem jih dobila od tete, ter zdaj spet mueller. In od vseh teh so se glih hoferjeve najslabš odrezale, čeprav sumim pač, da tudi plenice niso bile krive, ampak pač to, da naša tamala poje dosti agrumov - ki jih obožuje in posledično dobi rdečo ritko.
Zdej pa če bi me kdo vprašal, katere plenice so dobre, bi rekla za polulat in pa za posrat so vse ok. Itak noben ne gleda katere plenice pa ima otrok gor. Važn da zdržijo in da pri tem tudi denarnica kaj preveč ne trpiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
No malo za šalo, malo za res - za primerjavo:
Pampers Premium - se dobijo po približno 15 eur
Mullerjeva blagovna znamka pa po malo manj kot 7 eur.

In ja, preostali denar rajši otroku naložim na TR, bo ziher imel /a večjo korist.

(odgovor članu lucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3505
12.1.2010 16:58:34   
vekybel
Punce jz sem že pripravila kovčka za naju.
Za malega sam dam še hlačke pa majčko in v mojega pa še spalno srajco za rezervo in ostale reči ko bom odhajala na tisti dan. Jajček tudi opran in dekica v njem čaka, tako da jz sem se že pripravila.

3sonček3 jz sem kupila en paket od DM=babylove in en paket od Mullerja= beauty baby pa bom videla katere so boljše, čeprav se mi zdi tako na oko da so boljše od Mullerja. Cena je pa 4,59€ za paket, kjer jih je notri 28 kosov in od DM pa so par centov dražje. Kar se pa tiče kakcev do popka ko so pokakani, se lahko zgodi vsakemu dojenčku ne glede na znamko plenic, ker je odvisno koliko se dojenček pokaka in porine vse tja do popka user posted image . Glih zdej ko sem bila doli pri mojih na obisku in je bila nečakinja pokakana do popka pa ji kupujejo pamperske tako da mislim da res ni važna znamka ampak kvantiteta.....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3506
12.1.2010 17:07:36   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: vekybel

Za malega sam dam še hlačke pa majčko in v mojega pa še spalno srajco za rezervo in ostale reči ko bom odhajala na tisti dan. Jajček tudi opran in dekica v njem čaka, tako da jz sem se že pripravila.

Si pa kar zgodnja za moje pojme. Mam pred tabo rok, pa o pakiranju sploh še ne razmišljam user posted image user posted image user posted image

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 3507
12.1.2010 17:08:37   
vekybel
wannabemommy jz sem imela pregled v 28 tednu in je bil težak 1,280kg. Tako da nič ne skrbi, mislim da je vredu, morda je od vrstnikov za 100-200 g mal težji pa ni nič hudega in še po vrh če ti G ni nič rekel nimaš se kaj bati. Pa srečno in lepo nosečnost.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 3508
12.1.2010 17:10:07   
vekybel
rožca26 res je, sam jz si rada vse v naprej pripravim. Raje naj stoji in čaka v omari kot pa da me preseneti pa še kaj pozabim user posted image

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 3509
12.1.2010 17:14:14   
3Sonček3
o vekybel že pripravljena torba user posted image . Js bom še mal počakala, usaj tolk da zrihtam use papirje pa to. Sicer mava pa namen voziček kupit šele drug mesec tko da si prej itak nebom mogla prpravt kr nebom mela torbe user posted image . Glede plenic pa mislm da bom js isto nrdila kot ti, nabavla ene te ene te pa bomo vidli pol kje bomo ostali.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 3510
12.1.2010 17:20:15   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: 3Sonček3

Mene pa zanima glede tega spinalnega CR. kam ti to dajo inekcijo? Js se na splošno ne bojim inekcij samo ne zaupam pikanju v hrbet, pa v rito boli ko user posted image . ostalo preživim brez problema.

Sonček, zabodejo ti približno v isti predel kot za epiduralno anastezijo, morda celo v isti prostor. To res ne vem. Vsekakor pa tam nekje. Zanimivo je ker POPOLNOMA NIČ ne čutiš. Po moje so mi najprej omrtvili lokalno predel, kamor potem vbrizgajo injekcijo. Ampak res ne boli. Jaz nisem mogla verjet!

No, jaz sem bila ta čas v lekarni in sem prevzela kar 3 flaše sirupa (železo). Sem ga kar takoj vzela, saj od kosila nisem še ničesar jedla, pa mlečnega tudi še nekaj časa ne bom. V glavnem, sem presenečena nad okusom, saj sem pričakovala, da bo zanič.

Ženske, a mi lahko poveste, v kakšno torbo si ve pripravljate vse potrebno za porodnišnico? Jaz sem v prvo imela eno tako mini torbo, ki je bila v kompletu kot torba za dojenčka, pa sem se full čudno počutila. Mi je bilo kar malce nerodno s tisto torbo.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 3511
12.1.2010 17:22:16   
Jessy
Aha, še nekaj sem hotela povedati okrog pleničk. Moja ugotovitev od prvega otroka je taka, da na začetku je res vseeno, katere pleničke imaš. Meni se je prav vsakič pokakala in ko je otrok pokakan, ga boš seveda takoj previl, za kar je vsaka plenička dobra. Poleg tega sem ugotovila, da če ni bila tudi široko povita (to sem morala povijati zaradi b kolkov), da je kakec zelo rad pogledal pri nogici ven, tako da sem jo z veseljem tudi šitoko povijala nekaj časa.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3512
12.1.2010 17:26:50   
3Sonček3
Js si bom prpravla kr v tisto torbo k jo dobiš v kompletu z vozičkom. Mislm pa da nebi blo nč narobe tut če bi si naprimr v šolsko torbo naložila par stvari ki jih potrebujem. Nimaš se kej čudno počutt, glavno je da use maš.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3513
12.1.2010 17:28:22   
3Sonček3
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

IZVIRNO SPOROČILO: 3Sonček3

Sonček, zabodejo ti približno v isti predel kot za epiduralno anastezijo, morda celo v isti prostor. To res ne vem. Vsekakor pa tam nekje. Zanimivo je ker POPOLNOMA NIČ ne čutiš. Po moje so mi najprej omrtvili lokalno predel, kamor potem vbrizgajo injekcijo. Ampak res ne boli. Jaz nisem mogla verjet!

No upam da nebom rabla it na CR če bo pa že treba se bom pa pol odločla inekcija da ali ne user posted image . Res jim ne zaupam da me pikajo v hrbet, kaj če se kej zaplete pa ne piči prou pol bom pa ... sm sploh ne upam pomislt

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3514
12.1.2010 17:28:35   
vekybel
lenčy jz imam prsne blazinice od Tosame= to-to.

lorelaj jz bom tudi kupila mleko novalack 1 da imam za vsak slučaj.

Me pa zanima kaj priporočate kakšen čaj za otročka in kdaj se mu lahko da za pit?

Prijateljica mi je svetovala da bi lahko začela piti malinov čaj. Ste kaj ve slišale za to razen lunka1, bom šla zdej mal na net pogledat. Rekla mi je da ga je v osmem mesecu pila vsak dan po eno skodelico in v devetem mesecu pa po dve skodelici na dan.

3sonček3 ja tako je najbolje pa boš videla katere ti odgovarjajo. Pamperske so res drage in jih niti gledala nisem, sm kr kupila te in konec. V tej krizi je treba gledat in šparat na žalost če ne si oplel.
Voziček pa bova tudi mi2 kupila drug mesec, ker čakam da dobim ta denar od države, ker žal prej si ga ne morem kupit zato. Odločbe od CSD pa še nisem dobila, kr neki.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 3515
12.1.2010 17:31:43   
3Sonček3

3sonček3 ja tako je najbolje pa boš videla katere ti odgovarjajo. Pamperske so res drage in jih niti gledala nisem, sm kr kupila te in konec. V tej krizi je treba gledat in šparat na žalost če ne si oplel.
Voziček pa bova tudi mi2 kupila drug mesec, ker čakam da dobim ta denar od države, ker žal prej si ga ne morem kupit zato. Odločbe od CSD pa še nisem dobila, kr neki.

Tut js bom kupila voziček s tem denarjem od države, sej zato pa je ane user posted image
Še vedno ti niso poslali odločbe user posted image user posted image user posted image to je pa že višek, da te niso založili kje, dej mal preveri

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 3516
12.1.2010 17:33:10   
vekybel
jessy jz sem si spakirala stvari kar v mali kovček. Za malega pa tudi v kovček ki je velik kot kozmetična torba.

3sonček3 jz se tudi bojim teh inekcij v hrbet, kot praviš ti če se slučajno kaj zgodi........da niti ne pomislim.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 3517
12.1.2010 17:33:26   
Jessy
Vekybel, meni je patronažna svetovala navadne kamilice + par zrn janeža in kumine, česar pride cca 2 dl tekočine. Sem dnevno kuhala sveže in večino zlila tudi proč. Pe približno 1 mesecu sem kupila Hipp instant prašek in sem naredila po potrebi sproti.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 3518
12.1.2010 17:34:50   
vekybel
3sonček3 misliš da bi jih poklicala al kako? Ma se mi zdi da ne bo nič od tega veš. Tako da mi je vseeno ali kličem ali mi pošljejo zdej enkrat.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 3519
12.1.2010 17:34:52   
Jessy
3sonček3 jz se tudi bojim teh inekcij v hrbet, kot praviš ti če se slučajno kaj zgodi........da niti ne pomislim.

Tudi jaz sem se bala, vendar sem jim potem zaupala. Konec koncev take posege delajo že rutinsko. Tudi, če greš na operacijo kolena, boš dobil tako anestezijo, pa takrat ne podvomiš v poseg. user posted image

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 3520
12.1.2010 17:36:29   
vekybel
jessy in kdaj se lahko otroku daje čaj za pit? Takoj na začetku ali kasneje po kakšnem mesecu.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 3521
12.1.2010 17:38:02   
3Sonček3

3sonček3 misliš da bi jih poklicala al kako? Ma se mi zdi da ne bo nič od tega veš. Tako da mi je vseeno ali kličem ali mi pošljejo zdej enkrat.

Ja sej maš prou itak bo zavrnena če si napisala da potrebuješ za dojenčka tko da je useeno.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 3522
12.1.2010 18:05:27   
Jessy

jessy in kdaj se lahko otroku daje čaj za pit? Takoj na začetku ali kasneje po kakšnem mesecu.

Meni je patronažna rekla, da naj bi dojila približno na 3 ure in če bi mi vmes jokala, naj bi ji ponudila čaj. Na žalost sem bila tako neumna, da sem poslušala raje svojo mamo in strokovnjake za dojenje, ki so rekli, da če je otrok dojen, da ne rabi nobenih čajev, saj z mlekom vse dobi. S tem se tudi strinjam, žal pa je praksa drugačna in ker naša deklina zaradi tega ni videla flaše ampak samo joško, je ni mogel noben nahraniti, če sem bila slučajno odsotna, saj je flašo striktno zavračala, prav tako smo zeloooooooo težko prekinili z dojenjem in prešli na flašo, da ne govorim, koliko litrov aptamila smo zaradi tega zlili v lijak.
Tudi pride kdaj čas, ko nimaš dovolj mleka in bi rad ponudil mleko po flaši (jaz sem ga imela cel predal v skrinji, ker sem viške črpala), pa žal tudi to ni šlo, saj ni hotela flaše.

Take izkušnje si ne želim več in vem, da bom novemu dojenčku zagotovo ponudila čaj po flaši in tudi svoje mleko po flaši, včasih morda prilagojeno mleko.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 3523
12.1.2010 18:29:44   
Tjasa27
Oj!

lorelaj ja včeri sem bila kr utrujena, sem tok časa sedela pri ginekologinji, pol me je pa še predavanje čist uspavalo.... Današnjega sva pa tud kr prespala. A ti si šla?

Mene tud zanima kater čaj se daje dojenčku?

lp

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3524
12.1.2010 18:32:50   
Anonimen

Si pa kar zgodnja za moje pojme. Mam pred tabo rok, pa o pakiranju sploh še ne razmišljam

Jst tudi ne. Verjetn bom kr zadnji dan pakirala. Morm pa še prej kupit kompletek iz P.

Zdej pa ??? Kako boste oblekle dojenčka za domov??

(odgovor članu rožca26)
  Neposredna povezava do sporočila: 3525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

RESNIČNO: Najbolj nori komentarji na noseč...
Zbrali smo povsem resnične (pa četudi kdaj povsem neverjetne!) komentarje, ki jih nosečnice prejemajo od nevljudnih in n...
Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...

lulanje
ta.nja

Kdaj so vaši otroci nehali lulati in kakati v plenice? Pri starosti:

2 leti (49%)

2,5 leti (25%)

3 leta (16%)

3,5 leta (10%)

Število vseh glasov: 261

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!