|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010 - 2.del
8.1.2010 11:55:42   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Oprema: Tudi jaz sem imela v mislih, da zavijem v Mullerja po plenice, ker sem jih tudi za Nejo tam kupovala, vendar ne vem, ali jih imajo tudi takoj za novorojenčka? Na ostale stvari pa nisem pomislila, da se jih lahko dobi v Mullerju. Hvala za idejo.

ja, jih imajo. Smo bili ravno pred kratkim tam, pa sem videla, da so tudi od 2 - 5 kilograma. Jest bom plenice kupovala kar v dm-ju,ker sem vpisana v babybonus, pa majo popust na pamperske ... Sm že na začetku mela Vida najprej na pamperskah, ker je mel tako malo rito, da je groza. Pa tak suhec je bil, da so se edino pamperske zelo lepo prilegale njegovemu telesu. V Muellerju smo začeli kupovati plenice šele pri trojki. Prej pa res ni blo možno - so še pamperske ble fuuuuuuuul preširoke, tak da sta se trakova lepila eden na drugega. Uh, kje je že to user posted image

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3176
8.1.2010 12:01:56   
rožca26
Drgač smo pa lih prišli z Vrhnike. Opravili vse na CSDju, tak da se moj ne mora več zgovarjat, da otrok ni njegov user posted image user posted image user posted image  Sm pa letos spet pozabla dat papir od G za predviden datum poroda user posted image . Tko je blo tudi pri Vidu ampak takrat sm delala še na Vrhniki. Nič, bo treba naslednji teden obvezno it pol nazaj user posted image  tk da kavica zagotovo pade user posted image user posted image user posted image
Aja v BC pa nismo šli - pol sploh omenjala nism mojmu, ker me ful spodaj boli in zlo težko hodim. Pa dons je naša pupa na srečo ful živahna. Mi je prov grozno, ker drugače brca več ali manj samo zjutraj in zvečer, jest pa nikakor ne najdem časa, da bi si štela gibe. Ampak se tolažim, da bi bilo pa zdej res čudno, če bi šlo kej narobe, ker nič ne kaže na to. No, dons ma pa ful hude gimnastične vaje - se razteguje, pa prevale dela ... user posted image  Me kar boli ampak se nič ne pritožujem dokler je ona ok. Se je kr strinjala z mano, ker sem mojmu rekla, da je dons zlo aktivna in da me kr boli tam okol reber ampak važno, da je zdrava, ko neham govort to, pa že nameri eno fajno brco v rebra user posted image

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
8.1.2010 12:04:07   
3Sonček3
Čau punce moje, js sm čist gotova. Ponoči spala use skup 3 ure. Že od petih zutrej sm pokonci. Kašlam k norc, glava me boli, pluča me srbijo, ma sej veste kako je, za znort. Pr nas sneži kot da mu je zadnje, nevem kam bomo odkidali tolk snega user posted image .
Sm pa ful vesela ker sva danes z user posted image napounla 30. tednou user posted image user posted image user posted image kr nemorm vrjet.
Js se za epidularno nebom odločla. Glede kombinezončkov pa sm js mnenja da bo marca še vedno mraz, tko da ga bom kupila.
branka28 user posted image upam da ti nebo treba insulina jemat.
jajčk v avtu vem da more bit, pa še zanč sm gledala eno reklamo k dojenček ni biu v jajčku in ga je ob nesreči odneslo bog ve kam. V lupinici ga pa nebi. Se nebom pustila da mi komandirajo.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
8.1.2010 12:04:33   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdici

Dobro jutro.

Vidim, da ste se čisto razpisale. Moram kar nekaj prebrat, hehe.

No pri meni so stvari tako tako. Se mi zdi, da je mogoče malenkost bolje, manj pogosto, vendar so krči še vedno prisotni čez večino dneva. Pa slabost vedno hujša. Me je kar malo strah ker ne vem ali je to vse povezano ali kako user posted image . Trebuh je pa skoraj čez cel dan trd. Od časa do časa je mogoče boljše, potem pa spet.
Sem že klicala v ZD, zdaj, pa čakam, da me nazaj pokličejo, da vpraša G kako in kaj.
Nekaj mi ne da miru, pa ne vem kaj. Upam samo, da je vse ok, ter, da so res samo živci user posted image .

Zvezdica je prov da si klicala. Je pa možno res, da so živčki. Ti se prosim čim manj sekiraj. Zdrži vsaj še 6 tednov. Pol pa ne bo več panike, če greš v Rim. Ampak res mirne živčke. Če ti je pa kaj hudga, pa piši, pokliči, ali se pa zmeniva za kavico. Lahka te pridem tut v Lj. iskat pa prideš k meni, da počvekave, ti boš pa ležala na kavču user posted image

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 3179
8.1.2010 12:08:27   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: 3Sonček3

Pr nas sneži kot da mu je zadnje, nevem kam bomo odkidali tolk snega user posted image .
Sm pa ful vesela ker sva danes z user posted image napounla 30. tednou user posted image user posted image user posted image kr nemorm vrjet.
Js se za epidularno nebom odločla. Glede kombinezončkov pa sm js mnenja da bo marca še vedno mraz, tko da ga bom kupila.

Glede kombinezončkov je tako - mojmu pikcu je blo že februarja fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul vroče v mediju, tak da smo ga mal bolj oblekli pa jaknico čez. Je pa čisto odvisno od vremena. Lahko da bo marca že kar vroče - saj letos je bilo, ker Vid ma od takrat sam jaknico.

Direktno na kup, pa naredite snežaka. Ali pa mogoče kar snežkovo družinico user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil rožca26 -- 8.1.2010 12:09:23 >

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 3180
8.1.2010 12:09:38   
Jessy
S katerim tednom se pa šteje, da niso več nedonošenčki? A s 36.?

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 3181
8.1.2010 12:10:47   
3Sonček3
IZVIRNO SPOROČILO: rožca26

Direktno na kup, pa naredite snežaka. Ali pa mogoče kar snežkovo družinico user posted image user posted image user posted image

Sej bi šla vn, pa mi bo tašča glavo odšraufala če grem takšna vn. Še kidat mi ne dovoli pa sm oblubla da se bom fino oblekla

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 3182
8.1.2010 12:12:38   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

S katerim tednom se pa šteje, da niso več nedonošenčki? A s 36.?

Ne, s po dopolnjenem 37em tednu. Če pa je otrok dobro razvit, pa da je rojen v 36. ali 35. tednu, pa ti ga dajo kar na oddelek, sam za kakšen dan je na opazovanju na int. oddelku. Odvisno je od otroka. Tisti,ki diha sam, ima primerno težo in se lepo doji, ostane kar pri mamici na oddelku. Lahko se samo zgodi, da sta potem kakšen dan več v P.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3183
8.1.2010 12:13:58   
rožca26

Sej bi šla vn, pa mi bo tašča glavo odšraufala če grem takšna vn. Še kidat mi ne dovoli pa sm oblubla da se bom fino oblekla

Kaj?????????????????? A vn ti ne dovoli????? Jest bi ji že pokazala user posted image !!!!! Kidat pa ne smeš, ker lahko kej sprožiš. Ampak vn pa greš komot. Sej ne moraš bit skoz za 4 stenami.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 3184
8.1.2010 12:18:36   
3Sonček3

Kaj?????????????????? A vn ti ne dovoli????? Jest bi ji že pokazala user posted image !!!!! Kidat pa ne smeš, ker lahko kej sprožiš. Ampak vn pa greš komot. Sej ne moraš bit skoz za 4 stenami.

Mogoče sm res napisala da zgleda kot da sm zaprta, ampak ni tako. Zlo jo skrbi zame kr sm čez noč tok zbolela in bi rada da se čimprej pozdravim. Drgač glede kidanja pa user posted image sej se ne naprezam sej samo lopato položim na tla pa jo rinem, mi je užitek. Se zavedam da nesmem.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
8.1.2010 12:30:35   
Tjasa27
Oj!

Jz mam tud čas v torek in ura mi tudi ustreza. Sem bila pa danes že v Mantovi na kavici, sva peljala našo kužiko sterilizirat. Veterinarja imamo pa v Logatcu. Ne morš verjet, sterilizacija je skor 100 eur cenej kot v Ljubljani.

Drugač me pa mulc nonstop brca v rebra. Madona še zlomu mi jih bo, tako boli. Pa bolj ko se pogovarjam z njim in ga prosim, naj se raje igra s svojim lulčkom kot z mojim rebri, slabše je. No ampak vsaj vem, da je vse ok, a ne??

Plenice in to sem tudi jaz nabavila v Mullerju, baje da je najceneje in kvalitetno. A sterilizator pa flaške rabim že zdej kupit?

Skozi okno zgleda kot v pravljici,

lp

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 3186
8.1.2010 12:39:12   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: Tjasa27

A sterilizator pa flaške rabim že zdej kupit?

Meni se zdi za flaške še prezgodaj, saj še ne veš, ali boš lahko dojila ali ne. To ti lahko tudi tvoj nabavi, ko boš v porodnišnici, če bo že treba. Secer je fajn, da imaš vsaj eno ali dve doma, saj boš najbrž tudi kaj čaj dajala otroku, pa včasih morda tudi kaj mleka, če bo sila.

Za stirilizator sem pa mnenja, da je to stran vržen denar. Steriliziraš itak samo na začetku enih 14 dni, do 3 tedne, nato pa le enkrat do dvakrat tedensko. Jaz sem uporabila cedilo za kuhanje na sopari, ki sem ga položila v največji lonec, nato pa notri zložila, kar je bilo za sterilizirat, pokrila in pustila vreti enih 10 minut. Meni se je zdelo praktično in zelo poceni. user posted image

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 3187
8.1.2010 13:27:49   
malicki
Plenice - jaz bom za začetek nabavila Pampers Newborn. Včeraj sem zasledila da bodo nasl. teden v Mullerju -15%

Nasl. teden pa dobim košek - ga že spremljam preko DHL-a kako potuje k nam user posted image

Popek - meni se je tokrat obrnil ven ozir. zgornja polovica se je napihnila. Prav smešno. Se mi je že nekaj časa nakazovalo, zdaj pa se je izbočil. Ampak me ne moti, itak ga nihče ne vidi. Jaz si samo želim da tudi tokrat ne bo nič strij po trebuščku.

Sterilizator - jaz sem ga dobila, pa ga nisem niti 1x uporabljala. Flaške sem dala v en malo večji lonec in prekuhala. Kupila pa sem si tudi neko tekočino ki si jo zmešal s hladno vodo in v to razstopino potopil flaške.

Flaške - fajn je da imaš pripravljeno 1 stekleničko za mleko. Jaz prvič nisem niti pomislila da bi si jo kupila, češ saj bom dojila, pa mi je sestra kupila in mi je že 1. dan po prihodu domov začela služiti. Še dobro ker smo jo uporabili ob 22. uri zvečer ko sva ugotovila da se v celem dnevu pri meni ne naje dovolj.

Jaz pa imam zadnja 2 dni napad na sladko. Včeraj sem v 10min celo čokolado zmazala, kar se mi še v življenju ni zgodilo. 

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3188
8.1.2010 13:35:05   
3Sonček3
IZVIRNO SPOROČILO: malicki

Včeraj sem v 10min celo čokolado zmazala, kar se mi še v življenju ni zgodilo. 

To se pr men pojavlja usakodnevno user posted image

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 3189
8.1.2010 13:36:42   
lucika
hojla bejbe!

evo mene, sem šla malo v službo, pa na csd sem nesla papirje...in sedaj sem doma, crknjena, da komaj sedim. pa žejna žejna, rabim nujno nekaj z mehurčki. po soku se mi dela zgaga zadnje dni. joj, voda nam pa premrzla teče:)))

za sterilizirat baje obstaja neka chiccotova tekočina. jo ful hvalijo. moram poiskat, baje je v mercatorjih, sam verjetno večjih centrih...
se mi pa tudi zdi, da preveč pretiravat s steriliziranjem tudi ni dobro. jaz sem vsake tolko malo prekuhala zadeve...ustekleničene vode nisem nikoli prekuhavala, potem ko je pa že kašice jedel, sem jo naredila kr z toplo vodo iz pipe. pa je bilo vedno vse ok... enkrat tak pridejo v stik z bakterijami, in če je vedno vse sterilno, je pol menda kr šok...ma, naš je živ in kar je pomembneje, zdrav!

po eni strani se tolažim ,koliko še imamo časa...pa prelagam cotke, pa gledam kje bo previjalna...po drugi pa ko pogledam koledar...uf, januarja skoraj ni več, februar bo takoj tukaj... tak da ne vem, če ne bodo šle cotke počasi v stroj...zdaj imam vse v glavi, kaj je treba kupiti in narediti..bo treba mal na list zapisat, da se bo malo bolj realno videlo,...potem še bo kaj iz mene..
je pa ful razlika tudi med nami, ene smo na začetku meseca, kar je 3 ali 4 tedne prej od onih ki so na koncu...

cele plahte snega padajo z neba... naj ga vrže meter, pa naj splužijo ceste in naj on sneg fino zamrzne, pa naj da mir...jaz sem že malo živčna.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3190
8.1.2010 13:53:38   
malicki
IZVIRNO SPOROČILO: lucika

za sterilizirat baje obstaja neka chiccotova tekočina. jo ful hvalijo. moram poiskat, baje je v mercatorjih, sam verjetno večjih centrih...

Jaz sem imela ravno to od Chicco-ta. Res super ker ne rabiš prekuhavati, samo namočiš in je. Jaz v celem letu nisem porabila več kot 0,5l. Razkuževala sem občasno, ne vem, 1x tedensko al pa še manj.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 3191
8.1.2010 13:54:53   
Jessy
Lucika, a ne da...meni manjka le še dobrih 7 tednov. Ufff, kako se malo to sliši.

Jaz sem si ravno danes začela pisati na papir, kaj je treba kupiti, ker če ne bo kje zapisano, bom pozabila.
Zaenkrat je na seznamu:mehka krtača in glavnik (mi je prejšnje Neja uporabila za svoje igrače), duda, olje, fiziološka, medicinski alkohol, trdo milo, plenice, kobacaj krpice, vata, blazinice za dojenje, vložki, krema za bradavice. Ostalo mislim, da imam še od prejšnje nosečnosti. Zagotovo se bom še česa spomnila in dopisala.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 3192
8.1.2010 14:05:20   
lucika
Dajte me še malo spomnit:
alkohol rabiš za popek čistit. fiziološko za? ali namesto alkohola?
milo za kopat, olje za mazat po kopanju? meni se zdi, da smo samo malo olja dali kr v vodo, pa nič kaj milili...sem pozabila, a mazala gga potem na previjalni z oljem nisem...
krpice za enkratno uporabo so za? za ritko sem uporabljala to to perforirane vatice, al pa kar te kozmetične večje. krpice so isto za ritko, al za kaj drugega? ker umivala sem pa s tetra krpicami...
pa ene še omenjajo sterilne zložence.. za kaj bi to bilo, a za popek prelepit? to itak patronažna del, mislim, da ga ne smeš sam šlatat, če še teče ven, al ja? ker do takrat ga niti kopat ne smeš...?

evo me, pa sem pametna, da dvakrat pa jaz že ne bom v materinsko šolo hodila:))) pa saj boljš da ne, ker ne bi mogla biti tiho, ko bi kake butaste strelale. ker vsaj pri nas se je program za materinsko šolo pisal še v prejšnjem stoletju. leta 06 je bilo: a pralne plenice? hm, no, eni jih hvalijo. ja, baje da obstajajo. no, pampers so boljše, lahk pa mal pogledate... a čebriček? baje da je to zdaj nekaj novega, ja, no, boljš je banica... toliko o ažurnosti...po moje do matičnih celic še niso prišli...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3193
8.1.2010 14:07:38   
lenčy
glihkar prišla od ginekologinje, MV je isti kot je bil (42mm), priporočila mi je le magnezij in počitek... tako da smo se malo oddahniliuser posted image

sonček ti pa si faca, kar kidat bi šla?? da ne bi res!

plamen sem ti pozabla odgovort-kupila bova od brauna termometer, tle pa res dvomim, da bi zgrešila...

js bom šla po flaške, dudke, plenice in podobne stvari čez kak mesec, po cunjce pa verjetno kr kamu, tko da moram opozorit tete... sva mislna it jutr v lj po kakšno stvar, pa ne vem če bo šlo, ker tako zelo sneži. nameravam it pa v h&m pa v bušija pa bombažne dekice, ker mi ne pustijo met drugačnihuser posted image sj so ful lušne barve, tko da bom vzela kar dve. modro bom mogla pa še mal skrivat, ker še noben ne ve, kaj pričakujevauser posted image

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3194
8.1.2010 14:09:35   
3Sonček3
Js pa danes pršraufam poličke pa cunice gor zložim user posted image joj sm tok vesela kot da sm 10 let stara user posted image

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 3195
8.1.2010 14:33:18   
zoey
Evo, raport user posted image Sem valjda čist navdušena nad svojim G ... NOT user posted image Sem si častila en UZ in je bil dec čist šokiran, kje je mali, ker se mu sploh ni glave vidlo. Ja ne govorim jst v 3 krasne, da je ful nizko in da mi dol tišči...halo. Je rekel, da kaj takega še ni videl. Malo sem potelovadila, da se je tolk premaknil, da je lahko glavo izmeril. Je vse OK user posted image , rit ima pod rebri, z nogami pa neke špage dela, roke tud precej meče in me razteguje. Svetovn je mali. Pa še jezik mu je pokazal user posted image Sem mu zatežila za MV, je nekaj jamral, ampak pol da ja, ker je res nizko, samo pol sem omenila še bris, pa mi je pa raj kar bris vzel, ker sem bila že na mizi. Precej neprijetno. Pol pa ni delal UZ-ja, je samo mal pretipal, me je skor z mize vrgl, in reku da je skrajšan, ampak zaprt. Itak mi skoz priporoča počitek, sam bolniške pa ne da. No, zdaj itak lanski dopust kurim, tako da mi je vseeno. Zaradi težav z mrežnico je pa rekel, naj se kar pred porodom zmenim s porodničarjem user posted image Samo da ponavadi CR naredijo že malo prej. Ja kaj zdaj???? Sestra me je napi**** zaradi kil, pa sem ji povedala, da grem itak konstantno gor in da ne jem veliko (no, vsaj meni se ne zdi user posted image ), pa je rekla naj manj jem. A bi mogoče vsaj vprašala, kaj pa koliko jem??? Se ne sekiram, saj jih sama nosim, mali je ok, tk da šššš. Želez mi je kar padel, samo ni še pod mejo. O štetju gibov ne duha ne sluha. Naslednji pregled - 9.2. Tudi pri nas se nič ne mudi ...
Ker je bila cesta OK, sem se še malo v BTC v šoping peljala, kao na razprodaje, pa nisem nič zase vzela, samo za malega. Se je že začel ... nč več za mamo user posted image Bo pa vsaj otrok lep user posted image Obdelala BC, Mothercare, DM, Mueller + štacune zase, iz katerih sem odšla brez vreč user posted image
In vmes je namedlo uhuhu, sem se cjazila domov lep čas, ma zdaj sem lepo na toplem in gledam to zimsko pravljico.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 3196
8.1.2010 15:04:44   
lakaya
Hej srečke nosečke user posted image

Evo se po dovgem času še js mal javm...

Porod me niti ni strah, k bom itak vzela EA, je blo v prvo brez prehudo user posted image me je bl strah pol k je paketek že zuni... v prvo se nism prov dobr znajdla, sm preveč komplicirala vsako stvar, od hranjenja naprej. Js sm tud kupla nastavke za bradavice so mi prvič ful na začetku pomagale k so ble bradavice čist boge user posted image

Glede mazanja presredka sm pa po vaših predlogih kupla od Welede sam je kr zakompliciran k morš po ene 10 min masirat in to z notranje strani user posted image nism še probala, ampak js bom po moje sam iz zunanje....

Ste velik pisale o otrdevanju trebuha, pa se men to šele ene 2 dni dogaja, prej sploh nism vedla kako nej bi to blo.

Cunjice začnem mal bl intenzivno prpravljat in prat s temu vikendom, pa hočm da je do konca meseca vse prpravljeno!!!!

Na Gorenjskem tud prav lepo sneži, tko da po kosilu skočm na sprehod, žal kr sama ka moj user posted image gre delat, tamale pa nimam k je pr bivšmu ( svojmu očiju)

Uživajte še preostale proste tedne, pa punce fejst se naspite, če se le da!!! K pol se neki časa ne bo dal :(

se beremo****
P.S. Punce lepe fotke :)))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3197
8.1.2010 15:13:54   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: lucika

Dajte me še malo spomnit:
alkohol rabiš za popek čistit. fiziološko za? ali namesto alkohola?
milo za kopat, olje za mazat po kopanju? meni se zdi, da smo samo malo olja dali kr v vodo, pa nič kaj milili...sem pozabila, a mazala gga potem na previjalni z oljem nisem...
krpice za enkratno uporabo so za? za ritko sem uporabljala to to perforirane vatice, al pa kar te kozmetične večje. krpice so isto za ritko, al za kaj drugega? ker umivala sem pa s tetra krpicami...
pa ene še omenjajo sterilne zložence.. za kaj bi to bilo, a za popek prelepit? to itak patronažna del, mislim, da ga ne smeš sam šlatat, če še teče ven, al ja? ker do takrat ga niti kopat ne smeš...?

evo me, pa sem pametna, da dvakrat pa jaz že ne bom v materinsko šolo hodila:))) pa saj boljš da ne, ker ne bi mogla biti tiho, ko bi kake butaste strelale. ker vsaj pri nas se je program za materinsko šolo pisal še v prejšnjem stoletju. leta 06 je bilo: a pralne plenice? hm, no, eni jih hvalijo. ja, baje da obstajajo. no, pampers so boljše, lahk pa mal pogledate... a čebriček? baje da je to zdaj nekaj novega, ja, no, boljš je banica... toliko o ažurnosti...po moje do matičnih celic še niso prišli...

Jaz nisem hodila v šolo za starše niti prvič, niti zdaj. Se pa spomnim, kaj sem določene stvari potrebovala po priporočilu patronažne.
Alkohol: za popek
fiziološka: za nosek, če je zamašen (jaz bom vzea ampule), ponekod ga uporabljajo tudi za popek namesto alkohola
olje: kapljica ali dve olja na vatko + voda se rabi za odstranjevanje rumenkaste obarvanosti ritke po kakanju. Enako smo uporabljali za jutranje umivanje celega telesa. Dodatno nisem mazala z oljem.
krpice za enkratno uporabo: za kopanje
sterilni zloženci: za popek, dokler ni zaceljen

Zoey, super, da si se opogumila za UZ in dokazala svoje občutke! A to, da je tako nizko že kaj pomeni? Upam, da ne!

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 3198
8.1.2010 15:28:58   
lunka1
da se še jaz malo pridružim debati...

cunjice sem oprala in zlikala samo najmanjše številke (imam celo dva bodija št.52, ostalo pa imam 56 in 62). pa sem jih dala še nazaj v vrečke in jih dobro zaprla, zvečer pa bom v najini omari naredila prostor za novega člana. otroško sobico sva sicer že kupila, ampak se ne bova selila še kar nekaj časa, ker še adaptiramo stanovanje, tako, da bomo nekaj časa doma še pri "babici" user posted image

EA: še nisem sigurna, da jo bom vzela user posted image . naslednji teden grem na posvet v porodnišnico in bom verjetno kar podpisala, da jo bom vzela. če že drugega ne - bom bolj mirna, če me bo slušajno bolj in bolj strah,.. da bom imela kao en "backup" pred porodom. saj potem itak ni nujno, da jo vzameš. iglo ti vstavijo baje šele, ko si 4 cm odprt, tako, da če mi bo uspelo to preživet in glede na bolečino, se bom potem odločila, ali jo bom vzela ali ne.
sem bila pa v sredo pri okulistu (sem šla izmerit dioptrijo, ki jo imam precej visoko - 5,25 in 6,25 na daleč), pa sem jo vprašala še za pregled mrežnice, tako da me je naročila za konec meseca še za to. če je mrežnica okej, potem ni nobene panike, če je pa že kaj načeta glede na to, da zadnjih 10 let skoraj ne nosim očal, potem bo pa kar kriza glede poroda... ampak upam na najboljše!

kozmetiko za dojenčka sem tudi že nekaj kupila (kljub temu, da bomo imeli pralne plenice, sem vzela v Mullerju en paketek pleničk 3-5kg, pa trdo milo od penatena, kremico za obraz, krpice za umivanje, vlažilne krpice za rito, palčke za ušesa,...). ostale stvari bom kupila v lekarni oz. domači lekarni.

mazanje presredka: jaz sem kupila olje od welede in včeraj prvič poskusila. piše da naj bi se masirale od 34t dalje, jaz sem začela malo prej user posted image , da me ne bo kaj presenetilo. je postopek tudi narisan in opisan (sicer le v nemščini) v navodilih, naj bi pa masirale predvsem znotraj, oz. tako da namažeš palec in razteguješ kožo od znotraj navzven v loku (če si predstavljate uro - masirate od ure 3 do ure 9). olje stane 10€, ni ravno poceni glede na količino in tudi vprašanje je, koliko bo pomagalo, ampak poskusit ni greh. pa če v nekaj trdno verjameš, potem lahko samo koristi user posted image

napotnice sem sicer včeraj dobila, sem pa videla, da ste nekatere dobile tudi napotnico za porodnišnico in rešilca. no, meni tega ni dala user posted image dobila sem samo napotnico za CSD in splošno zdravnico, nič pa za porodnišnico. no, naslednji pregled imam 29.1. (zdaj bo na bolj pogosto zgleda...), pa jo bom takrat spomnila... mogoče je pozabila.

posteljnino bom naročila preko bobusa s poljske, ker imajo zelo luštkano in poceni. me pa zanima nekaj glede ležišč, in sicer če mogoče ima katera ležišče, ki ga dajo v paketu za novorojenčka oz. se ga da kupit na recinkotovi strani. ali to ležišče ima snemljivo in pralno predlogo?

< Sporočilo je popravil lunka1 -- 8.1.2010 15:29:47 >

(odgovor članu lakaya)
Neposredna povezava do sporočila: 3199
8.1.2010 15:42:07   
3Sonček3
zoey zelo lepo poročanje user posted image . Glavno da je z bebiko use uredu in prou maš glede kil, sej jih sama nosš. Sej se nisi zredila za 100kg. Mislm nevem no moja sestrična se je pred 5 leti ko je bla noseča zredila za 35kg pa ji ni noben nikol nč reku user posted image

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 3200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?