lunka1
|
da se še jaz malo pridružim debati... cunjice sem oprala in zlikala samo najmanjše številke (imam celo dva bodija št.52, ostalo pa imam 56 in 62). pa sem jih dala še nazaj v vrečke in jih dobro zaprla, zvečer pa bom v najini omari naredila prostor za novega člana. otroško sobico sva sicer že kupila, ampak se ne bova selila še kar nekaj časa, ker še adaptiramo stanovanje, tako, da bomo nekaj časa doma še pri "babici" EA: še nisem sigurna, da jo bom vzela . naslednji teden grem na posvet v porodnišnico in bom verjetno kar podpisala, da jo bom vzela. če že drugega ne - bom bolj mirna, če me bo slušajno bolj in bolj strah,.. da bom imela kao en "backup" pred porodom. saj potem itak ni nujno, da jo vzameš. iglo ti vstavijo baje šele, ko si 4 cm odprt, tako, da če mi bo uspelo to preživet in glede na bolečino, se bom potem odločila, ali jo bom vzela ali ne. sem bila pa v sredo pri okulistu (sem šla izmerit dioptrijo, ki jo imam precej visoko - 5,25 in 6,25 na daleč), pa sem jo vprašala še za pregled mrežnice, tako da me je naročila za konec meseca še za to. če je mrežnica okej, potem ni nobene panike, če je pa že kaj načeta glede na to, da zadnjih 10 let skoraj ne nosim očal, potem bo pa kar kriza glede poroda... ampak upam na najboljše! kozmetiko za dojenčka sem tudi že nekaj kupila (kljub temu, da bomo imeli pralne plenice, sem vzela v Mullerju en paketek pleničk 3-5kg, pa trdo milo od penatena, kremico za obraz, krpice za umivanje, vlažilne krpice za rito, palčke za ušesa,...). ostale stvari bom kupila v lekarni oz. domači lekarni. mazanje presredka: jaz sem kupila olje od welede in včeraj prvič poskusila. piše da naj bi se masirale od 34t dalje, jaz sem začela malo prej , da me ne bo kaj presenetilo. je postopek tudi narisan in opisan (sicer le v nemščini) v navodilih, naj bi pa masirale predvsem znotraj, oz. tako da namažeš palec in razteguješ kožo od znotraj navzven v loku (če si predstavljate uro - masirate od ure 3 do ure 9). olje stane 10€, ni ravno poceni glede na količino in tudi vprašanje je, koliko bo pomagalo, ampak poskusit ni greh. pa če v nekaj trdno verjameš, potem lahko samo koristi napotnice sem sicer včeraj dobila, sem pa videla, da ste nekatere dobile tudi napotnico za porodnišnico in rešilca. no, meni tega ni dala dobila sem samo napotnico za CSD in splošno zdravnico, nič pa za porodnišnico. no, naslednji pregled imam 29.1. (zdaj bo na bolj pogosto zgleda...), pa jo bom takrat spomnila... mogoče je pozabila. posteljnino bom naročila preko bobusa s poljske, ker imajo zelo luštkano in poceni. me pa zanima nekaj glede ležišč, in sicer če mogoče ima katera ležišče, ki ga dajo v paketu za novorojenčka oz. se ga da kupit na recinkotovi strani. ali to ležišče ima snemljivo in pralno predlogo?
< Sporočilo je popravil lunka1 -- 8.1.2010 15:29:47 >
|