blackcoffee
|
IZVIRNO SPOROČILO: skorpika IZVIRNO SPOROČILO: Otika Nesprašuj ... dnes je bil pri nas eden bolj groznih dni s tamalo ... vročina ji je čisto spustila, tamala (in jaz) pa obedve čist živčne, ker sva že od sobote notri ... pri tamali je trma totalno ven usekala, tako da se je danes prvič vrgla po tleh in cepetala z rokami in nogami ... je hotla v naročje pa jo vzamem pa ni bilo kul in je hotla dol pa spet gor pa boknedaj, da sem se usedla ... da bi kaj pojedla ni šans ... večerjo je še celo vame začela metat ... p po parih žličkah je vse začela ven pljuvat ... Kako ve rešujete tole trmico pa to ... ej Otika ne govor...pr nas je takole zdej dva popoldneva...včeraj sem bila sama in sem misnla da se mi bo utrgalo...isto je bil bolan in skos noter...pljuval hrano...sem ga vzela k seb me je začel brcat, sem ga dala dol je začel vreščat sploh ne vem kaj bi rad...ihta do amena...no in pride moj domov ko je že spal in jst čist fertik mu razlagam kaj in kako je blo...no danes je bil pa doma in je vidu sceno pa se je sam križu no in pol smo šli ven, kao da ne bomo spet noter, ampak ta hudič mali se zunaj tako dere, da mi je prou nerodn bit z njim zunaj, resno! sankanje ni ok, hoja po snegu ni ok, čičanje na snegu ni ok...nič mu ni prav...a se tolk boji snega al kaj? ni mi jasn...sam vem da mam poun kufr tega belga sranja in hočem poletje... danes sem prou jezna! kolk sem se pa zdaj nasmejala.. in mi je kar malo lažje, ko to berem. torej nas je vsaj nekaj, ki imamo podobne težave . mene moj tamali tak zdela, da zvečer dostikrat zaspim poleg njega - od utrujenosti. hvala bogu se mi ne dere, če greva ven. ampak po snegu še nisva šetala, ker še ne hodi dolgo. mi pa ni do tega, da zaglavi v njem.. je pa tako, da mi pleza po omarah - odprte knjižne police so mu pravi izziv. pleza po stolih, splezal bi na radiator in okensko polico... vlekel in trgal žaluzije - igrače niso (več) zanimive . s kockami se igram sama! on pa tišči prstke v vse možne odprtinice. zdaj študira vrata - pante! čepi poleg vrat, gleda in se čudi. jih odpira in tišči prstke v odprtino pri zatiču na vratih... al kak se reče. drugače pa iz dneva v dan vedno več hodi. v enem kosu prehodi dolžino sobe in obvezno nekaj nosi v rokah. če pade pa ne bo za nič na svetu izpustil stvari iz rok.. raje pade na nos mislim... tako se je prevrnil, ko je za vsako ceno hotel nest vrečko zapakiranih plenic (50 kom) mimogrede.. ni ravno lahka vrečka. in pred časom je v vsaki roki držal 2kg uteži. dvignil ju je in se režal. mene pa je na rit vrglo. ja.. sem ju pospravila, njega pa nagnala h kockam. njegova reakcija? dretejeeee, kaj pa druga! IZVIRNO SPOROČILO: Otika Skorpika, ne govori ... jaz te pri klicanju pomladi 1000% podpiram ... a greva skup v kurente .... kurenti - letos so sneg dodatno priklicali. mater.. vrtec - jaz sem za gromkega (beri: herkulesa) poslala dve prijavnici - eno za tega montesori, drugo pa za v waldorfski vrtec. mi je pa do drugega bolj, ampak kaj, ko se čaka skoraj dve leti za sprejem. no, bomo videli. sem pa slišala, da je tudi za te montesori vrtce naval in veliko povpraševanje. ob priliki si bom šla osebno ogledat oba vrtca od blizu, pa da dobim info s prve roke. sama ne razmišljam o tem, da bi otroka kasneje prepisala v javni vrtec - čeprav kaj pa vem, kako se bo pokazalo. glede koncesije.. meni tukaj v mb (za oba vrtca) niso nič rekli, da je potrebno v celoti plačat bivanje. nasprotno - rekli so, da je krito 80%, kot v javnih vrtcih.