mika -> RE: Kaj bi ve naredile? (15.11.2009 7:37:58)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek IZVIRNO SPOROČILO: mika Ljudje ubijajo med vojno, nekateri še naprej, kar je posledica po vojnega sindroma al nekaj takšnega. Ponavadi na morju na hrvaškem preberem njihov časopis in je njihova črna kronika grozljiva, predvsem na področjih kjer je trajala vojna. sestrična je študirala v osjeku in okrog nje se je dogajalo marsikaj. Od umorov, bombnih napadov in to vse od ljudi, ki so bili v vojni. Da ljudje po vojni ne ubijejo več, tudi sebe, potrebujejo veliko pomoči...pa ti to itak veš. Ne vsi Mika... ne vsi. NImajo vsi tako hude tezave. In da ne sirimo temo. Dlje vojna traja, hujse so posledice - za vse. zato je bolje, da se odselijo. ja normalno, da ne vsi. Lani sem bila na enem pogrebu in se pogovarjala z vojnim veteranom iz HR. starša sta ga poznala od prej...je drug človek. Puzal (nevem kako je po SLo) je 20km in od takrat ni več normalen. Ima pomoč, koliko mu pač nudijo, je pa vprašanje časa koliko bo sploh vzdržal....ne spi, ker ima more, preganjajo ga v budnem stanju...življenje z njim je bilo očitno nemogoče, ker ga je žena zapustila ipd... To je pa razumevanje. Kot tudi razumevanje erynega moza, da je popenil, da ne more bit vedno "na mestu". Sej pa je ery sama napisala, da se razumejo , le takrat ne, ko ni po njegovo Ronja, ti si omenila, ženske med vojno, ki se za preživetje prodajajo. Ravno ta teden, ko sem preklapljala med porgrami, sem naletela na prispevek na HTV, o ženski, ki se je med vojno prodajala...želela si je normalnega življenja, čistila prostore, ji niso plačevali redno, druge pametne službe ni dobila in se spet vrnila v prostitucijo. Govorimo o tem, da se pogoji spremenijo. In ce s epogoji spremenijo, se tudi zenska ne prodaja vec. Ti govoris o skorajda nespremenjenih pogojih - ni pogojev za normalno zivljenje. Nekateri, kot ta ženska pa obupajo prehitro in se vrnejo na stare poti. seveda so se spremenili pogoji, vojne ni več. Dobila je socialno pomoč (tega prej nisem napisala), tudi službo bi dobila, sam je res najhitrejši zaslužek za njo bil it na ulico. Nekateri se teško poberejo in zaživijo naprej. novinarji so ji želeli pomagati, pa so izgubili stik z njo od kar se je vrnila na ulico. Očitno je izgubila upanje za 'normalno' življenje. Vojna je pustila na njej posledice. To so res extremne situacije, ampak ko ljudje padejo enkrat v začaran krog, je teško potegnit črto in izstopit ven. Pa bi ona ziher lahko našla kakšno drugo službo, ampak do plačila je prišla najhitreje tako, da je šla na ulico...to pozna Ekstremne situacije in se dobro, da se le iz tega zacaranega kroga da ven, sicer bi ljudje iz vojne, ki so v vojni prezivljali sebe in druzine z ubijanjem in krajo, to poceli se leta potem.. do konca zivljenja... Pa se vojna konca, kljub temu, da je to "zacaran krog". Se konča ja HB, se pa kljub temu dogajajo še povojni zločini, tistih, ki niso bili sposobni nehat ubijat. A ni vojna v Iraku uradno končana že nekaj let, pa pravega miru še vedno ni? In vprašanje kdaj bo. Tako da vojne res ni za primerjat s tem... Zato ker je mama slišala besede, ker jo je hčerka nekam pošiljala, še ni motena oseba. Motena bi bila, če ji bi bil to užitek. Pravzaprav motena, sploh ni primeren izraz. Motena se nanasa nna dejstvo, da jo hcerka menda nekam posilja celo zivljenje oni ji pa dovolita, da zivi z druzino v njihovi hisi - mazohizem ali motena osebnost? Spet pregrobe in neprimerne besede. Da si ji starši dali za primer, kako so oni spoštovali starše...ja za boga kaj pa je s tem narobe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ker to ni primer, to je sistem obnasanja, ki je za starse sprejemljiv. Tako smo mi delali, bnili podlozni in sedaj boste vi tako delali, boste podlozni. ce ne boste tako delali, pa nas nimate radi itn.. skratka zgolj izsiljevanje. Sem napisala kako jaz razumem, ti pač kontra, tudi prav. Men je mož, ko še nisva bila poročena, rekel, da sem doma kot pepelka. On je iz družine, kjer si enostavno niso pomagali...nič...ništa, nula...vsak je k sebi vlekel. Na koncu so vsak sebi tudi pristali. Pol sem mu pa ravno tako razložila, kaj so moji starši delali in kaj jaz delam. Pa da ne boš mislila, da sem res delala grozovio teška dela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ...sestro sem vozila v šolo in pomagala pri gospodinjstvu, od njiju pa sem dobila vse kar sem potrebovala.... To nas drži skupaj. Si pomagamo kadar kdo kaj potrebuje in se skupaj veselimo našega napredka. Pomagati se je nekaj drugega kot ce ti nekdo predpisuje kako bi moral ziveti in kaj delati. Aja, tašča je rekla, da s tem, ko so mi kupili parcelo, si kupujejo mojo ljubezen. So pač ljudje, ki bodo vsako pozitivno stvar obrnili v negativno. In smo ljudje, ki v vsaki negativni stvari vidimo tudi pozitivno, če ne druga, da se iz tega kaj naučimo. ne vidis v vsaki stvari pozitivno. Moz je za tebe povsem negativen. Izhajas iz svoje druzine. Jaz za svojo druzino naredim kar nekaj, se mi pa ni se zgodilo, da bi kdorkoli iz moje druzine na kakersen koli nacin ne meni ne mozu predpisoval kako bi se moral obnasati ipd. Ja kaj pa je s tabo Mišek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ? A sam kontra bi rada pisala? Mož za mene sploh ni bil negativen, če že kdo, je bila tašča. In pozitivna stvar, ki sva se je od nje naučila, je ta, da ne smeva bit takšna starša in partnerja, kot je bila ona. Je ne sovražim, ne govorim grdo o njej .... in tega in še masičesa ji sploh nisem zamerila. seveda izhajam iz svoje družine, tud če se ne bi strinjala bi izhajala, tako kot mož izhaja iz svoje. Naredila sva si življenje takšno, ki nama ustreza, je pa bolj podobno temu, kot sta ga imela moja starša in ne njegova. Pa tud nama nihče ni rekel kako morava živeti, delati ipd... Glavno je, da je sklep, da morata stran ce hoceta obdrzati zakon - enoglasen, ne glede na nacin videnja.
|
|
|
|